toz şeker haberleri sayfasında toz şeker hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4433 toz şeker haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pişirme sırasında fırının sıcaklığı oldukça önemlidir. Fırınınızın ısısı eşit değilse, malzemelerin bir kısmı yanarken, diğer kısmı az pişmiş halde kalabilir. Fırının ısı dengesini hızla test etmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey bir kap toz şeker! Yemeklerinizi fırına atmadan önce doğru zamanlamayı yakalamak için bir fincan toz şekeri fırınlamak, doğru pişimi sağlamanın en kolay yoludur. İşte bunu nasıl yapacağınızın detayları…
#Toz ŞekerTariflerimize lezzet katan şeker aslında birçok şekilde kullanılabilir. Genellikle önceliğimiz beyaz toz şekerden yana olsa da pudra şekeri, esmer şeker gibi farklı çeşitler de malzeme listesinde karşımıza çıkabilir. Bunları doğru tarifte kullanmanız ise hamur işi ve tatlılarınızı bir üst seviyeye taşır. İşte hangi şekeri ne zaman kullanacağınıza dair öneriler…
#Toz ŞekerSağlığımıza daha dikkat ettiğimiz, ancak yemekten de vazgeçemediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Tam da bu zamanlarda daha az kilo almanıza ve sağlığınızı korumaya yardımcı olacak bir önerimiz var. Sizin için, tatlıların vazgeçilmezi toz şeker yerine aynı lezzeti yakalayabileceğiniz farklı alternatifleri derledik.
#BalKırklareli'de 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın 4 yıl aradan sonra açılması için Trakya çiftçisinin başlattığı seferberlik, meyvelerini vermeye başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle 1926'da ülkenin şeker ihtiyacını karşılamak amacıyla üretime başlayan fabrika, 2013'te,Trakya'da çiftçilerin pancar yerine başka ürünlere yönelmesi nedeniyle üretimine ara vermek zorunda kaldı. Bu yıl çiftçilerin yeniden pancar üretimine yönelmesiyle fabrika, yıl içerisinde üretimine başlayacak.
#HtvgundemKimse ona hayır demez, limonatayı herkes sever. Klasik usulde de yapabilirsiniz, yeni tatları da deneyebilirsiniz. İster kendiniz için hazırlayın, ister misafirlerinize ikram edin. İşte Zeynep Akarsu’dan bu sıcak günlerde sizi mutlu edecek dört limonata tarifi.
#LimonataBugün muharrem ayının 10’uncu günü, yani aşure günü... Tüm hafta boyu birçok evde farklı geleneklere uygun tariflerle aşure pişirilecek, bereket duaları eşliğinde paylaşmanın, iyiliğin gücü sofraların başköşesinde olacak. Peki, bugüne kadar hiç aşure pişirmemiş olanlar komşu yolu mu gözleyeceksiniz? Hayır! Vereceğim ipuçlarıyla en iyisini siz de yapabilirsiniz...
#AşureYaz yemeklerinin en güzeli yoğurtlulardır. Kızartsan da haşlasan da pişmiş sebzelerin üzerine gezdirilen en basit sarımsaklı yoğurt sosu bile tabak tabak yedirir. Hafifliğiyle ve besleyiciliğiyle sıcak günlere serin serin eşlik edecek yoğurtlu meze tarifleri hazırladım.
#YazAşure, paylaşmanın, birliğin, beraberliğin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı vesilesi ile Chef Rüzgar SÜNBÜL ile aşure hazırladık, pişirdik, dağıttık. o güzelim kokular ve bereket sarıp sarmaladı. Aşure yapılışının her türlü ayrıntısını bulabileceğiniz bu tarifte, farklı malzemeler ekleyerek farklı lezzetlere de yer verdik. Kaşık kaşık, hiç bekletmeden sıcak sıcak tüketiniz.
#AşureYaz geldi, gözler dondurma fiyatlarında. Tatil yörelerinde ‘top’ endeksi 400 liraları gördü; birçok mahalle dondurmacısında bile 3 top, 1 külah 100 lirayı geçiyor. İster dondurma makinesi ister elde çırparak, birçok yöntemle en sağlıklı-lezzetli dondurmayı herkes evinde yapabilir. Çocukları da büyükleri de tavlayacak çok çeşitli ve pratik tariflerim var.
#DondurmaBaklavayı 40 kat açmak zorunda değilsiniz. İncecik, paketlenmiş hazır baklava yufkalarıyla geleneksel baklava olmasa da bayrama çok yakışan, şerbetiyle, tadıyla ikramlık harika tatlılar yapılıyor. Siz de eğer şimdiye kadar denemediyseniz bu tariflerden biri sizi teşvik edebilir.
#Sahrap SoysalTadı ve yüksek besin değeriyle mutfağımızın baş tacı olan baklagiller... Yöreden yöreye değişen tariflerle, farklı malzemelerle bir araya getirip çorbadan tatlıya çeşitli hallerini sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Şef Doğa Çitçi ve şef Faruk Mehmet Yardımcı birbirinden iştah açıcı baklagilli tariflerini bizimle paylaştı. Hem klasik hem de modern dokunuşlu önerilerin arasında çorba, salata ve tatlı da var!
#Melis YılmazBir dönem sosyal medyayı kasıp kavuran Dubai çikolatası bugün sadece bir çikolatadan ibaret değil. Antep fıstığı, kadayıf, çikolata ve tahinden oluşan bu lezzet patlaması artık başka tatlılarda da karşımıza çıkıyor. Bu malzemeler trileçeden cheesecake’e, cookie’den magnolia’ya kadar birçok tarife girdi.
#Pınar TahirlerGeçen hafta Lezzetli Hayat’ın jüri üyeleri ‘acıbadem kurabiyesinin en iyi 10 adresini’ seçti. Peki, benim gibi bu listedeki fırınlara erişemeyenler, şöyle içi hafif nemli, dışı çıtır ve çatlak, sakız gibi bir acıbadem yemesin mi? İşte tüm incelikleriyle tarifi...
#Gülay Barbaros AltanÇeşit çeşit taze otlar ve enginar mutfağımızda misafir şu sıralar. Birbirinden lezzetli yemekler yapmamıza imkân veren bu ürünler doğru kullanıldığında tabaklara sınıf atlatıyor. Lezzetli Hayat yazarımız Gülay Barbaros Altan “Ben bahara bahar demem evde taze bakla, taze enginar, şevketibostan, ısırgan pişirmedikçe” diyor.
#MetroBahar geldi; güneşte terleme gölgede üşüme, birden yağan yağmurla ıslanıp soğuk algınlığına yakalanma zamanı. Bu nedenle mutfaktaki sihirli değneği çıkarın! Hastalanma riskini azaltmak, hastalanınca da hızla iyileşmek için dengeli beslenmeye özen gösterin ve 5 önerimi deneyin.
#Dr. Ayça KayaNapolyon’un baklava sevgisi, tarihsel bir rivayet olarak anılır ve Osmanlı ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşimlerin bir göstergesi olarak ilginç bir hikaye sunar. Bu hikayeye göre, Osmanlı İmparatorluğu ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkiler sırasında baklava, Napolyon Bonapart’ın dikkatini çeken Osmanlı mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olur.Fransız diplomatlar ve tüccarlar, Osmanlı ziyaretlerinde sarayın mutfak kültürünü deneyimleme şansı bulmuş ve baklava gibi ikonik lezzetleri ülkelerine taşımışlardır. Rivayetlere göre Napolyon, baklavayı tatmış ve bu tatlının incecik yufkaları, bol tereyağı, enfes şerbeti ve ceviz ya da fıstık dolgusu ile büyülenmiştir. Baklava, Napolyon’un sofralarında Fransız mutfağının zarafetiyle birleşerek adeta Doğu ve Batı kültürlerinin bir harmanını temsil eder hale gelmiştir.
#Napolyon BonapartGünlerdir süren bayram temizliği, alışverişi bitti; bugün mutfaklarda apayrı bir telaş var. Üç gün boyunca gelen misafirlere sunulacak ikramlıklarınızı hazırlarken size ilham verecek önerilerimi derledim. Kimi yöresel, çoğunlukla pratik bu tariflerle ziyarete gelenlere gerçek bir bayram ziyafeti verebilirsiniz.
#BayramUnutulmaya yüz tutan şerbet ve hoşaflar ramazan vesilesiyle dönemsel olarak hatırlanıyor. İkisi de modern zamanların bize dayattığı şişelenmiş içeceklere göre çok daha leziz ve sağlıklı. Üstelik yapılışları da kolay. Ayrıca hepsini rafine şekersiz ve damak tadınıza göre değişik tat kombinasyonlarıyla hazırlayabilirsiniz.
#HoşafGeleneksel tarifleri yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılan az malzemeli ve bol lezzetli ‘chiacchiere’ tatlısı bir kültürün, bir yaşam tarzının ve neşenin simgesidir. Siz de sofranıza bu neşeden biraz katmak isterseniz, aile tarifimi yapmak için haydi mutfağa!
#ChiacchiereYaklaşık 2.5 senedir pankreas kanseriyle mücadele eden ünlü oryantal Tanyeli, 4 aydır hastanede tedavi görüyordu. Durumunun ağırlaşması üzerine 12 Mart’ta entübe edilen ünlü oryantal, dün akşam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
#TanyeliGeleneklerimizde, mutfak kültürümüzde bir ürünün sapını, kökünü ayrı ayrı değerlendirip kullanmak var. Atıksız mutfak üzerine uzman, aşçı Özge Şahin yemek pişirirken gıda israfının önüne geçebilmemiz için ipuçları verdi, kendi mutfak sırlarını paylaştı.
#Metro Türkiye