GeriMutfak Tüyoları Toz şeker kullanarak fırının sıcak noktalarını test etmeye ne dersiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Toz şeker kullanarak fırının sıcak noktalarını test etmeye ne dersiniz?

Toz şeker kullanarak fırının sıcak noktalarını test etmeye ne dersiniz?

Pişirme sırasında fırının sıcaklığı oldukça önemlidir. Fırınınızın ısısı eşit değilse, malzemelerin bir kısmı yanarken, diğer kısmı az pişmiş halde kalabilir. Fırının ısı dengesini hızla test etmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey bir kap toz şeker! Yemeklerinizi fırına atmadan önce doğru zamanlamayı yakalamak için bir fincan toz şekeri fırınlamak, doğru pişimi sağlamanın en kolay yoludur. İşte bunu nasıl yapacağınızın detayları…

Fırınınızın sıcak ve soğuk noktalarını hızlıca test etmek için şeker kullanma fikri aslında pastacılık okullarında sıklıkla kullanılan bir yöntem. Ancak ev fırınlarında bunu denemek çok daha pratik ve hızlı...

Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? 

1. Fırın rafınızı orta ayarda kullanın ve ısıyı 200 dereceye getirin.

2. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve üzerine eşit tabaka halinde toz şeker serpin.

3. Önceden ısıttığınız fırınınızın orta rafına tepsiyi yerleştirin, ardından 10 dakika pişirin.

4. Fırından çıkardığınızda, tepsideki sıcak ve soğuk noktaları kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Daha koyu, yanmış alanlar sıcak noktaları gösterirken, erimemiş alanlar soğuk noktalardır.

 Kullanılan şekerle ne yapılabilir?

Eritilmiş şekeri sonrasında değerlendirmek istiyorsanız, dikkatlice bir tencereye aktarabilir, bir bardak veya kullandığınız şekere eşit miktarda su ekleyebilir ve şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtabilirsiniz. Bu karamelize şeker, tatlı ya da kahvelerde lezzetli bir şurup olarak kullanılabilir.

Fırınınıza gelince, artık daha başarılı bir şekilde daha fazla tarif pişirebilirsiniz. Çünkü hangi alanlardan kaçınmanız gerektiğini veya malzemeleri düzenli olarak çevirmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Sıcaklığın son derece tutarsız olduğunu fark ederseniz, fırının kalibre edilmesini düşünebilir ya da en kısa zamanda fırının altında kullanmak üzere bir fırın taşı edinebilirsiniz.


False