Yumurta
Yumurta, dişi hayvanların ve özellikle kuşların embriyoyu korumak amacıyla yumurtladığı yuvarlak ve oval şekilli cisimlerdir. Birçok hayvanın yumurtaları yiyecek olarak kullanabilmesine karşın, yumurta denince akla ilk gelen şey tavuk yumurtasıdır. Tavuk yumurtası sayısız yemeğin hazırlanmasında malzeme olarak kullanılır. Dünyanın hemen hemen her mutfağında yaygın olarak kullanılır.
Yumurta Haberleri
Tavuk Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Tavuk Bacağı Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Merak edilen ve internetten araştırılan mantarlardan biri de yumurta mantarıdır. Özellikle bu mantarı deneyimlemek isteyen pek çok kişiyi yenip yenmediğini ve zehirli olup olmadığı konusunda bilgi almaya çalışıyor. Peki Tavuk mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tavuk bacağı mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
Söbelen Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Söbelen Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Sobelen mantarı ülkemizde çok fazla bulunan mantar türüdür. Bu mantarın nerede bulunduğu ve nasıl bulunacağı konusunda insanlar araştırma yapıyor. Bu mantara ulaşmak isteyen kişiler, nereden bulacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. Söbelen mantarı nedir, nerede yetiştir ve yenir mi? Söbelen mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda bilgileri derledik.
Şubatta en fazla sivribiberin fiyatı arttı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubat ayında markette en fazla fiyat düşüşünün yüzde 25 ile patateste, en fazla fiyat artışının ise yüzde 29.31 ile sivribiberde olduğunu bildirdi.
3 Farklı Tart Tarifi
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kahvaltılar İçin 3 farklı tart tarifi var! (Sponsorlu İçerik)
3 Pratik Hamur İşi Tarifi
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kahvaltılar İçin 3 pratik hamur işi tarifi var!
3 Farklı Kabak Tarifi
Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kahvaltılar İçin 3 Farklı Kabak Tarifi var!
Mardin'de açılan kurslarda 1100 kadın meslek sahibi oldu
MARDİN'in Artuklu Belediyesi'nce kadınlara yönelik meslek edinme çalışmaları kapsamında son 4 yılda düzenlenen kurslara katılan 1100 kadın meslek sahibi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'nin de uygulandığını kursta, yumurta kolisi gibi atık malzemelerden süs eşyaları üretiliyor.
Lezzetini katlayalım
Pırasa bu ayların en sevilen sebzelerinden. İster zeytinyağlısını, ister peynir dolgulu suflesini, ister kavurmasını deneyin. Üstelik çok da yararlı. Pırasanın en leziz tariflerini aldık, faydalarını sıraladık.
Öterken bayılan fenomen horoz 'Bahtiyar'ın 10 yavrusu oldu
Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Üçler Mahallesi'nde yaşayan tekstil işçisi Okan Gökbudak'a ait 1 yaşındaki Denizli horozu, geçen aralık ayında yaklaşık yarım dakika öttü. Kümesinde öterken nefesi kesilen horoz, bayılıp düştü. O anları cep telefonuyla kaydeden Gökbudak, görüntüyü sosyal medyadan paylaştı. Görüntü, bir anda sosyal medyada büyük beğeni alırken, 'Bahtiyar', fenomen oldu. Uzun süre öttüğünde bayılan horoz için otomobille takas teklifi de geldi.
İmparator Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Sezar Yumurta Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Mantarlar türleri bakımından pek çok çeşide ayrılmaktadır. Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz mantarlar pek çok yönden sağlığa faydası bulunmaktadır. Bazı mantarlar yenilebiliyorken bazıları zehirli türlerindendir. Bunlardan birisi de İmparator mantarıdır. Peki İmparator mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Sezar yumurta mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizlere imparator mantarı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Gelincik Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Gelincik Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Gelincik mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Gelincik mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Gelincik mantarı yenir mi? Gelincik mantarının zararları var mıdır? Sizin için gelincik mantarı hakkında detaylı bilgileri derledik.
İstanbul'un ağaçlarında korkutan tehlike! Hepsini tek tek kestiler...
İstanbul'un ağaçları korkutan bir tehlike ile karşı karşıya kalmış durumda... İstanbul'da akçaağaç, çınar gibi birçok ağaç türü istilacı bir tür olan teke böceği nedeniyle tehlike altında. Eğer erken tespit edilmezse ağaçların kesilmesi gerekiyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul'da son 2 ayda 180 ağaç kesildi.
Şoke eden görüntü! İstanbul Boğazı’nda denizanası istilası…
İstanbul Boğazı yine denizanalarının istilasına uğradı. Arnavutköy, Ortaköy ve Bebek sahilleri büyüklü küçüklü denizanalarıyla beyaza büründü. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanasının bu kadar çok olması, onlarca yılın bir sonucu aslında. Sadece 1-2 yılın ya da plastik sorunu çıktı bunun bir sonucu değil. Onlarca yılın, yanlış yapılan uygulamaların bir sonucu" dedi.
Harran'ın konik kubbeli evleri, özelliğiyle dikkat çekiyor
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, konik kubbeli evleriyle ilgi çekiyor. Dışı balçıkla içi ise yumurta akı, toprak, saman ve gül yağı karışımı ile elde edilen karışımla sıvanan evler, yazın serin kışın ise sıcak kalması özelliği ile ziyaretçilerini şaşkına çeviriyor. Harran Kaymakamı Cihat Koç, yerli yabancı tüm turistleri, ilginç görüntüsünün yanı sıra çarpıcı özellikleri ile dikkat çeken kümbet evleri görmeye davet etti.
Mutfaktaki eksikleri kolayca telafi edebileceğiniz alternatif malzemeler
Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
Kuş gribi nedir ve nasıl bulaşır? Kuş gribi belirtileri ve tedavisi (aşısı) ile ilgili bilgiler
Kuş gribi belirtileri, Rusya'dan gelen tedirgin edici haberlerin ardından bir kez daha gündeme geldi. Son haftalarda Japonya'yı alarma geçiren kuş gribinin, Rusya'da ilk kez insana bulaştığının tespit edildiği açıklandı. Ülkedeki yetkililer virüse karşı aşı geliştirebileceklerini duyurdu. Tıp dilinde 'Avian İnfluenza' olarak tanımlanan kuş gribi belirtileri arasında yüksek ateş, boğaz ağrısı ve nefes darlığı görülebiliyor. Hastalık hayatı risk doğurabiliyor. İşte, Kuş gribi belirtileri, tedavi ve aşısıyla ilgili merak edilen bilgiler.
Yarım ölçülü tarifler nasıl hazırlanır?
Bazen kalabalık misafirlere değil de sadece kendimize, birkaç adet kurabiye ya da poğaça hazırlamak istediğimizde, tarifi ikiye bölmek oldukça yorucu ve kafa karıştırıcı gelir. Sonunda da ya koca bir tepsiyi yemek zorunda kalırız ya da hiç yapmamayı seçeriz. Aslında tarifleri yarım ölçülü yapabilmenin birkaç basit yolu var. Neler mi? İşte paylaşıyoruz…
Yaş meyve sebzeye indirimli kargo
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), ihracatçının lojistik maliyetlerini azaltmak için Türk Hava Yolları (THY) ile yapmış olduğu indirimli kargo taşımacılığına yönelik işbirliği anlaşmasının kapsamı genişletildi.
Beslenmeyle iyileşmek mümkün
‘Ne Yiyeceğimi Şaşırdım’ bir doktorla bir iletişimcinin ortak rahatsızlıkları vesilesiyle ortaya çıkan bir kitap. Kitapta besinlerin temel özellikleri anlatılıyor; yediklerimizin beyin sağlığı ve kronik enflamasyondaki rollerinden bahsediliyor. Ayrıca bu bilgilerden yola çıkılarak okura birbirinden lezzetli tarifler de veriliyor...
Sivrisinek Isırığı Nasıl Olur Ve Nasıl Anlaşılır? Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir
Sivrisinekler daha çok yaz ve bahar aylarında görünse de kış aylarında da ortaya çıkabilirler. Hem çıkardığı gürültü hem de kan emme özelliği nedeniyle bir hayli rahatsız edici olan bu kanatlı böceklerin yalnızca dişileri kan emer. Sivrisinek ısırığı nasıl olur ve nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.
ŞOK Marketler ve Tarım Kredi Kooperatifleri iş birliği hedef büyüttü
ŞOK Marketler, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iş birliğiyle Türk çiftçisinin daha çok ürününü doğrudan market rafına ulaştırmaya devam ediyor.
Nilüfer’de 2021 gıda yılı olacak
Kötü beslenme geçirgen bağırsak sendromuna neden olabiliyor
Sindirim sisteminin merkezi olan ve ikinci beyin olarak tanımlanan bağırsakların sağlığı, tüm metabolizmayı doğrudan etkiliyor. Bağırsaktaki mikrobiyal dengenin doğru olduğunda, tüm vücudun olması gerektiği gibi çalıştığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, kötü beslenmenin geçirgen bağırsak sendromuna neden olduğuna dikkat çekti.
TİM ve THY iş birliğinin kapsamı genişletildi
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), ihracatçının lojistik maliyetlerini azaltmak için Türk Hava Yolları (THY) ile yapmış olduğu indirimli kargo taşımacılığına yönelik iş birliği anlaşmasının kapsamı genişletildi.
Salep Nasıl Yetişir? Salep Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir?
Osmanlıdan günümüze kadar ulaşan ve geleneksel damak tadını koruyan salep, yediden yetmişe herkese hitap eden bir içecektir. Tarçın ile birlikte tüketilen salep içeceği, hoş kokusuyla tüketilmesi sağlıklı bir içecektir. Bu içeceğin ham maddesi salep nasıl yetiştirilir ve ülkemizde en çok nerede yetişir tüm detaylarıyla derledik.
Kivi Nasıl Yetişir? Kivi Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir?
Kivi vitamin yönünden oldukça sağlıklı meyve türlerinden birisidir. Ülkemizde de yetiştirilmekte olan kivinin en çok nerede yetiştirildiği ve nasıl yetiştirildiği merak konusu olmaktadır. Peki Kivi nasıl yetişir? Kivi Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Sizlere kivinin nerede ve nasıl yetiştirildiği hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Avokado Nasıl Yetişir? Avokado Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir?
Eskiden avokado çok fazla bilinen bir ürün değildir. Bırakın yetiştirmeye tadını bilen insanların sayısı oldukça azdı. Hatta şunu söylemek gerekir ki Türk mutfağına avokado adı bile son 5 yıldır yavaş yavaş girmektedir. Özellikle sporcuların sağlıklı yağ tüketmek adına kullandığı bir besindir. Fazlası zarar olsa da kararında kullanınca oldukça sağlıklıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hangi besinde hangi vitaminler ve mineraller bulunur?
Diyetisyen Anıl Çiğdem Uygur, mevsim değişimine dikkat çekerek koronavirüs ve solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu olduğu düşünülen bazı besin öğeleri ve zengin oldukları besinlerle ilgili tavsiyelerde bulundu.
Aşılama Tedavisi Nedir?
Rahim ya da sperm taşıyıcı kanallarında problem görüldüğünde başvurulan yöntem artificial inseminasyon bir diğer deyişle aşılama tedavisidir. Tedavinin bütün detaylarını Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın sizler için derledi.
Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepsiz kandil simidi tarifi
Kandil simidi, kandil günlerinin olmazsa olmazlarından biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, her kandil gününde fırın ve pastane tezgahlarında yerini alacak. Kimileri ise kandil simidini evlerinde yapacak. Kandil simidini mahlepsiz yapmak da mümkün. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte hem mahlepli hem de mahlepsiz kandil simidi tarifi...
Bereket sembolü kafesteki 278 kelaynak doğaya salındı
ŞANLIURFA'nın Birecik ilçesindeki üretim istasyonunda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında tutulan bereketin sembolü 278 kelaynak, üreme dönemi için doğaya bırakıldı.
Obezite Cerrahisi Birçok Hastalığı Önlüyor
Obezite küresel ölçekte hızla yayılan en önemli kronik hastalıklardan biri olmayı sürdürmektedir. Yalnızca yetişkinlerin değil çocukların da sağlığını olumsuz yönde etkileyen aşırı kilo sorunu birçok farklı nedenle oluşabilmektedir.