GeriHamur İşi Tarifleri Yaz ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaz ekmeği tarifi

Yaz ekmeği tarifi

Bu ekmeğin lezzetine doyamayacaksınız...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 750 mililitre su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kurutulmuş domates
  • 1 çay bardağı siyah zeytin
  • Bir tutam taze biberiye
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

Yaz ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kek veya ekmek kalıbını zeytinyağı ile hafifçe yağlayarak hazırlayın.

Yaş mayayı ılık suda eritin. Unu eleyerek karıştırma kabına alın. Üzerine yaş mayalı karışımı, tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Üzerine kekik ve biberiye de ilave edip 8-10 dakika yoğurun. Hamura ceviz, kurutulmuş domates ve zeytin tanelerini ekleyip, hamur kazıyıcı yardımıyla yoğurarak malzemeleri homojen karıştırın. Hazırladığınız hamuru mayalanması için oda sıcaklığında 40-45 dakika bekletin.

Mayalanan hamuru tekrar çok kısa yoğurup, silindir haline getirip kalıba aktarın. Üzerini kapatıp bir 30 dakika daha mayalanması için oda sıcaklığında bekletin. Mayalanan hamurun üzerine fırça yardımı ile su sürüp kekik serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuk servis edin.