Soğan haberleri sayfasında Soğan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13248 Soğan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kış aylarıyla birlikte öksürük ve nefes darlığı sorunları da artmaya başladı. Kişinin ciğer kapasitesi tamamen hava ile dolmadığı ya da yeteri kadar nefes alınmadığı zamanlarda, nefes darlığına iyi gelen bitkiler öne çıkar. Bu konuda doğrudan değerlendirilecek ya da özel karışım ile kullanılacak farklı yağlar ve bitkiler nefes almanızı özellikle yatarken kolaylaştırabilir. Peki, öksürüğe ne iyi gelir? İşte nefes darlığına iyi gelen bitkisel çözüm önerileri...
#ÖksürükBuzdolabı yiyeceklerin ömrünü uzatır. Ancak buzdolabının her ürün için kurtarıcı olacağı fikrinden vazgeçmek için yeterli nedenlerimiz var. Mesela bazıları nem sevmediğinden, bazıları da tazeliğini kaybetmesinden dolayı buzdolabında olması tehlike saçabiliyor. Özellikler aralarında birkaç tanesine çok şaşıracaksınız. Peki, hangi besinler buzdolabına konulmaz? İşte buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler ve sebzeler...
#Buzdolabına Konulmaması Gereken SebzelerHenüz sektörde çalışan çok fazla vegan şef yok. Ama üniversitelerin vegan kulüpleri bu konuda çok aktif, bitki temelli lezzetlere ilgi duyan birçok gastronomi tutkunu genç yetişiyor. Ben ve restoran ekibim katıldığımız birkaç okul etkinliğinden aldığımız enerjiyi mutfağımıza yansıttık. İspanyol esintili tarifler hazırladık.
#ZeytinyağıMillet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu iktidar çevrelerinden “soğan, cücük” hakaretleri edilip “soğan kafalı” paylaşımları yapıldığını belirterek, “Eskiden bunları sureti bizlerden görünenler yapardı. Çok şükür onları aramızdan uzaklaştırmayı başardık. Allah’ımıza şükürler olsun ki biz değiştik” dedi.
#KılıçdaroğluTarım ve Orman Bakanlığı, soğan üretimi ve piyasaya arzına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık "Yeni hasatlarla birlikte üretilen ve sofralarımıza gelmeye başlayan soğan miktarı, halkımızın ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak seviyededir" ifadelerine yer verdi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTürk mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için yerel malzemelerimizi tanımak, onların geçmişten bugüne hikâyesini bilmek, özelliklerini tabaklara en iyi şekilde yansıtabilmek önemli. Bu amaçla yerel değerlerin mutfaklarda sürdürülebilirliğini sağlamak için şef Şemsa Denizsel işbirliğinde özel bir projeye imza atan Metro Türkiye, dört etaptan oluşan ‘Yerelin İzinde’yi hayata geçirdi. Boğaz lüferiyle başlayan projenin ikinci ayağında Aydın kestanesi var.
#Aydın KestanesiGelinim Mutfakta islim kebabı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kürdan kebabı olarak da bilinen islim kebabının yanına pilav ve cacık da çok yakışıyor. Peki, fırında islim kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta islim kebabı tarifi ve yapılışı...
#İslim KebabıMasterchef larb gai tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit tavuklu salata olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden larb gai malzemeleri ile evde pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, larb gaı nasıl yapılır? İşte Tayland mutfağı larb gaı tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Larb GaiArnavut ciğeri sevilen sokak lezzetlerimizden biridir. Masterchef Arnavut ciğeri tarifi ile günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Arnavut ciğerinin yumuşak olması içinse bazı püf noktalarının uygulanması gerekiyor. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...
#Arnavut CiğeriKadınların korkulu rüyası olduğu kadar erkeklerde de görülebilen portakal görünümlü bir cilt problemi olan selülit aslında bir yaşam tarzı problemidir. Peki selülit neden olur, nasıl geçer, selülitle mücadelede hangi besinler bizlere yardımcı olur? Selülitten korunma yolları neler? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Selülit Oluşma SebepleriSonbahar hüznünün çöktüğü şu günlerde ‘nereye gitsem’ diye düşünüyorsanız, lafı hiç uzatmadan Königssee derim. Tam bir doğa harikası her mevsim güzel olan Königssee sonbaharda oluşan renk cümbüşüyle başka bir güzel... Bence bu haliyle tam bir sonbahar klasiği olmaya aday...
#ALMANYAKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerBaşlıktaki bilmecenin yanıtı; lahana… Kışın kat kat sarılmış koyu yeşil yaprakların arasında usul usul büyüyen beyaz lahana tam bir vitamin deposu ve lezzet bombası. İçindeki bütün besleyici değerlerin yanı sıra umami içeren tadına rağmen niyeyse biraz küçümsenir… Klasik etli sarmasından modern şef mutfaklarına giren ızgarasına birçok tarif hazırladım, birine mutlaka şans verin...
#LahanaHava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışÖzellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#İçli KöfteGastronomi dünyasının merakla beklediği Michelin Rehberi seçkisi geçen hafta açıklandı. 3 ayrı kategoride aldığı ödülle Urla’daki Vino Locale restoran, törenin en çok parlayan yıldızlılarındandı. Şef Ozan Kumbasar 1 Michelin yıldızıyla 1 yeşil yıldızı kucaklarken eşi ve ortağı Seray Kumbasar da ilk kez takdim edilen Sommelier Ödülü’nü aldı. “Verdiğimiz emeğin, akıttığımız terin, gözyaşının bir karşılığı oldu bu bizim için” diyen çiftle başarılarını konuştuk...
#Gaye ŞahinTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CNN Türk ekranlarında Hafta Sonu Programı'nda Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Bakan Yumaklı "Zeytinyağında Türkiye'de raflarda gördüğümüz ürünün fiyatında değişiklik olmadı" dedi. Bakan Yumaklı, "Vatandaşlarımızın suyla alakalı hassasiyetlerini artırmalarını kendilerinden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
#İbrahim YumaklıMichelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi, Türkiye’de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemize gelişinin bu ikinci senesindeyse rehbere İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum dahil edildi. Sonuçlar 9 Kasım’da düzenlenen törenle açıklandı. Yıldız alan ve tavsiye listelerine giren restroranların alacağı özel Michelin plaketleriyse Metro Türkiye tarafından sahiplerine dağıtılacak.
#Michelin RehberiFındık lezzetli ve çokyönlü bir kuruyemiş. İster deneyimli bir şef, ister yeni tatlar denemek isteyen benim gibi bir ev aşçısı olun, çok çeşitli yemeklere enfes bir çıtırlık ve yoğun bir lezzet katmak harika sonuçlar doğuruyor. Etlerle, sebzelerle ve hatta soslarla uyum içindeki fındığı sadece çikolataya ve tatlılara mecbur etmeyin diye birçok öneriyle geldim…
#GÜLAY BARBAROS ALTANDokularda aşırı sıvı birikmesi ödeme neden olur ve bu durum tartıda da kendini belli eder. “Bu aralar çok şiştim, balon gibiyim”, benim de bir beslenme uzmanı olarak en sık duyduğum yakınmalardan biri. Bu sorundan kurtulmak için neler yapılması gerektiğini anlattım ve çaydan çorbaya faydalı tarifler verdim.
#Berrin YiğitLüle kebabı, kıymadan hazırlanan bir kebap türü. Uzunlamasına şişe takılıp mangalda yapılır. Çeşitli kaynaklara göre Lüle ve Adana kebabı aynı yiyecektir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Peki, Azerbaycan lüle kebap nasıl yapılır? MasterChef lüle kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Lüle KebabıMasterchef Tuy Palovi tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Özbekistan yemeği olan Tuy palovi yapılışı ve lezzeti ile sofralarınızda yer almayı hak ediyor. Tuy Palovi hikayesi de bir o kadar ilginç. Peki, Tuy Palovi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Özbek Tuy palovi tarifi ve ortaya çıkış hikayesi...
#Tuy PaloviMasterChef yöresel yemekler konsepti ile orama yemeği tarifine de yer verdi. Orama hangi ülkenin yemeği izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İlginç görseli ile orama tarifi hamurla kıymanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanıyor. Orama buharda mantının bir değişik versiyonu olarak favori yemekleriniz listesine eklenecek. Peki, Kırgızistan yemeği orama nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orama tarifi ve yapılışı...
#OramaKış aylarıyla birlikte öksürük ve nefes darlığı sorunları da artmaya başladı. Kişinin ciğer kapasitesi tamamen hava ile dolmadığı ya da yeteri kadar nefes alınmadığı zamanlarda, nefes darlığına iyi gelen bitkiler öne çıkar. Bu konuda doğrudan değerlendirilecek ya da özel karışım ile kullanılacak farklı yağlar ve bitkiler nefes almanızı özellikle yatarken kolaylaştırabilir. Peki, öksürüğe ne iyi gelir? İşte nefes darlığına iyi gelen bitkisel çözüm önerileri...
#ÖksürükEvde pratik ve kolay tarifler hem annelere hem de misafir hazırlığı içinde olan herkese ilaç gibi geliyor. Ansızın gelen misafirleriniz için hazırlayıp buzluğa da koyabileceğiniz harika bir önerimiz var. Üç renkli börek tarifi hem komşularınızı kıskandıracak hem de çocuklarınızın sevebileceği bir lezzet. Üç renkli börek nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları hemen aşağıda...
#Üç Renkli Börek