Sebze haberleri sayfasında Sebze hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 31531 Sebze haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz hasadı tezgâhlara indi ama sebze ve meyvede fiyatlar düşmedi. Bazı ürünlerin kilogram fiyatının 100 lirayı aşması dikkat çekiyor. Hürriyet’e konuşan ziraat uzmanlarına göre tabloda küresel ısınmanın da payı var. Uzmanlar aşırı sıcaklıkların tarladaki sebze ve meyveleri yaktığını; dolayısıyla daha fazla sulama ihtiyacı nedeniyle maliyetleri artırdığını söyledi. Buna mazot ve nakliye fiyatları da eklenince vatandaşın yüksek fiyatlarla karşılaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar fiyatların bir ay sonra düşmeye başlayacağı görüşünde.
#Sıcak HavaAydın'ın Efeler ilçesi Gölhisar Mahallesi'ne 600 kilometre uzaklıktan özel olarak gelen ekip, her gün makine gibi çalışıp saniyeler içerisinde özel kabiliyetleri ile enginarları soyarak yaklaşık asgari ücretin 4 katı tutarında aylık kazanç elde ediyor. Enginar soymanın kolay bir iş olmadığını ve inceliklerinin bulunduğunu belirten Ömer Faruk Taşyürek, 'Kimse eline bıçağı alıp hemen ilk seferde bu kadar soyamaz. Elma, patates soymaya benzemez bu iş" dedi.
#EnginarAydın'ın Efeler ilçesi Gölhisar Mahallesi'ne 600 kilometre uzaklıktan özel olarak gelen ekip, her gün makine gibi çalışıp saniyeler içerisinde özel kabiliyetleri ile enginarları soyarak yaklaşık asgari ücretin 4 katı tutarında aylık kazanç elde ediyor. Enginar soymanın kolay bir iş olmadığını ve inceliklerinin bulunduğunu belirten Ömer Faruk Taşyürek, 'Kimse eline bıçağı alıp hemen ilk seferde bu kadar soyamaz. Elma, patates soymaya benzemez bu iş" dedi.
#EnginarMeyve kabukları, sadece meyveyi dış etkenlerden korumakla kalmaz, aynı zamanda birçok faydalı kullanım alanına sahiptir. Bu şekilde, meyve kabuklarını atmak yerine çeşitli şekillerde değerlendirmek hem çevreye katkıda bulunabilir hem de ekonomik açıdan fayda sağlayabilir. Meyve ve sebze kabuklarının hangi amaçlarla kullanılabileceğini merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık. İşte meyvelerin kabukları ile ilgili kullanım alanları…
#Mutfak TüyolarıBilindiği üzere sebzelerin besin değerleri oldukça fazladır. Bazı sebzeler ise çok önemli faydaları ile dikkat çekmektedirler. Bu sebzelerden biriside brokolidir. Brokolinin eşsiz bir sebze olduğunu bilmeyen yoktur. Sizler için Brokoli nasıl haşlanır? Brokoli pişerken yeşil kalması için ne yapılmalı? Ne kadar süre pişmeli? Tüm detayları ile derledik.
#BrokoliYemek yaparken birbirinden farklı malzemeler kullanılabilir. Özellikle de mantar her türlü yemeğe yakışan besinlerden biridir. Mantarın nasıl temizleneceği ise çok fazla bilinmiyor. Mantar nasıl temizlenir? Mantar yıkanır mı, kültür mantarı nasıl temizlenmeli? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#MantarKarnabahar; kış mevsiminde çok fazla tüketilen sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Karnabaharın haşlanma süresi; karnabaharın pişirileceği eşyaya göre farklılaşmaktadır. Bunların dışında; karnabaharları çok fazla bir şekilde haşlamak, besin değerini düşürür. Peki karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar ne kadar süre haşlanmalı? Suyu işe yarar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KarnabaharMutfaklarda vazgeçilmez bir lezzet olarak kullanılan sebzelerden biri olan lahana özellikle sonbahar ve kış aylarının en çok tercih edilen yiyeceklerinden bir tanesidir. Lahana nasıl haşlanır ve lahana haşlanırken neler yapılmalıdır hakkındaki incelikleri ve tüm bilgileri sizler için derledik.
#LahanaHerkesin damak zevkine uygun birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Maş fasulyesi az bilinmesine rağmen oldukça lezzetli bakliyatlar arasında yer almaktadır. Maş fasulyesi nasıl haşlanır? Maş fasulyesi ıslatmadan pişer mi, kaç dakikada haşlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#FasulyeSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzeBaşlıktaki bilmecenin yanıtı; lahana… Kışın kat kat sarılmış koyu yeşil yaprakların arasında usul usul büyüyen beyaz lahana tam bir vitamin deposu ve lezzet bombası. İçindeki bütün besleyici değerlerin yanı sıra umami içeren tadına rağmen niyeyse biraz küçümsenir… Klasik etli sarmasından modern şef mutfaklarına giren ızgarasına birçok tarif hazırladım, birine mutlaka şans verin...
#LahanaHava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışEn yararlı ve en lezzetli sebze yemeklerinin başında taze fasulye gelmektedir. Taze fasulyeyi yapmak son derece kolaydır. Ayrıca bu yemek sağlık içinde oldukça faydalıdır. Bu yüzden ayda en az birkaç kez taze fasulye yemeniz uygun olacaktır. Taze fasulye nasıl pişirilir? Yeşil taze fasulye nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#YemekSağlıklı ve aynı zamanda lezzetli besin kaynakları içerisinde taze fasulye geliyor. Bu sebze yemeğini hem yaz hem de kış mevsiminde tüketebilmek için ise kurutmak büyük öneme sahiptir. Peki, taze fasulye nasıl kurutulur? Kışlık taze fasulyeyi fırında ve ipte kurutma ipuçlarını sizler için derledik.
#Taze FasulyeGeçen ay Instagram’da rengârenk domateslerin olduğu bir fotoğraf paylaştık, altına da “Evet, bu yaz OD Bahçe’de yetiştirilen ve mutfağımıza taşınan domatesler tam 105 çeşit” diye yazdık. “Gerçekten bu kadar çok çeşit domates var mı” diye çok soran oldu. Var. Ve amacımız, farklı domateslerin farklı lezzet profillerini tadabilmek. Size Egeli bir şef olarak çocukluğumdan bugüne domatesin hayatımdaki yerini anlatmak istedim...
#YazYeşil yapraklı sebzeler, ağızda diş eti hastalığına ve diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azaltabilen çok miktarda nitrat içerir. Araştırmacılar bu özelliklerinden dolayı marul suyunun ağız sağlığı için gargaradan daha iyi olabileceğini söylüyor. Ancak bu açıklama alkol bazlı gargaraları kanserle ilişkilendiren tartışmalı bir çalışmanın ardından geldi.
#GargaraTatilde çoğumuzun beslenme rutini ve alışkanlıkları değişir. İstisnalar olsa da ‘Nasıl olsa tatildeyiz eve dönünce düzene sokarız’ diye ipin ucunu kaçırıyor, normalde yemediğimiz şeyleri beslenmemize dahil ediyoruz. Tabii bu düzenin aniden değişmesi, vücudumuzun dengesini de bozuyor. Ayrıca hijyenik koşulların eksikliği, yetersiz su tüketimi, saklama koşulları gibi pek çok etken bağırsak floramızın dengesini bozabilir ve tatilimiz zehir olabilir.
#TatilEbeveynler çocuklarını büyütürken bazı konularda fikir ayrılıkları yaşayabiliyorlar. Bu fikir ayrılıkları hızlıca çözülebilecek konular da olabiliyor, çocuğun hayatına yön verecek çatışmalar da meydana gelebiliyor. Çocuk büyütürken fikir ayrılığı yaşayan ebeveynleri dinledik ve bu durumun nasıl yönetilmesi gerektiğini konunun uzmanına sorduk.
#Bir Sorudan FazlasıBir nesil onun yıldız olma serüvenine tanıklık etti. Diğer nesil filmlerini izleyerek büyüdü. Bugünkü nesil ise her biri ‘kült’ olmuş filmleriyle onu tanıyor… Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit’le beraberiz. İlk çıkış yaptığı 1963 tarihli ‘Susuz Yaz’ filminde oynadığı zaman henüz 16 yaşında olduğunu düşünürsek onu neredeyse 60 yıldır tanıyoruz! Peki bu işlere ilk nasıl girdi? Yeşilçam filmlerinin kalıcılığının sırrı ne? Bu ara nelere kafa yoruyor? Filmi en başa saralım...
#Hülya KoçyiğitMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#Mezeİstanbul’daki Yıldız Sarayı 6 yıllık restorasyonun ardından açılırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Osmanlı’nın en muhataralı 33 yılına tanıklık eden Yıldız Sarayı, Devleti Aliyye’ye yönelen yıkma girişimleri karşısında direnişin de sembolü oldu” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMasterChef testi kebabı tarifi, programı takip eden izleyiciler tarafından merak ediliyor. Testi kebabı, Kapadokya bölgesine özgü lezzetlerden biri. Başlangıçta tandır kültürü etrafında oluşsa da günümüzde fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılabiliyor. Geleneksel testi kebabı, testi veya çömlek adı verilen toprak kapların içine, et ve diğer malzemelerin eklenerek hazırlanıyor. Peki Testi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Testi Kebabı TarifiUzun ömürlü insanlar son dönemde bilim insanlarının gündeminden düşmüyor. Bu kişilerin genetik yapıları bir yana, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri sürekli mercek altında. 100 yaşını aşmış, kalp hastalığı, obezite, kanser, diyabet gibi kronik sorunları olmayan insanların yoğun olduğu Mavi Bölgelerden birinde yaşayan dünyaca ünlü araştırmacı Joan Sabate, hem araştırmalardan öğrendiklerini hem de kendi beslenme biçimini anlattı.
#SağlıkYaz hasadı tezgâhlara indi ama sebze ve meyvede fiyatlar düşmedi. Bazı ürünlerin kilogram fiyatının 100 lirayı aşması dikkat çekiyor. Hürriyet’e konuşan ziraat uzmanlarına göre tabloda küresel ısınmanın da payı var. Uzmanlar aşırı sıcaklıkların tarladaki sebze ve meyveleri yaktığını; dolayısıyla daha fazla sulama ihtiyacı nedeniyle maliyetleri artırdığını söyledi. Buna mazot ve nakliye fiyatları da eklenince vatandaşın yüksek fiyatlarla karşılaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar fiyatların bir ay sonra düşmeye başlayacağı görüşünde.
#Sıcak HavaSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanKanserin teşhis ve tedavisi adına son yıllarda atılan önemli adımlar hayatta kalma oranlarında kayda değer bir iyileşme sağladı. Ancak madalyonun diğer yüzüne baktığımızda özellikle 50 yaş altı bireylerdeki vaka sayılarında yüzde 80'lik bir artış olduğunu görüyoruz. Araştırmacılar burada bir numaralı sorumlunun yaşam tarzı olduğu görüşünde. ABD'nin tanınmış onkologlarından biri kanser riskini azaltmak için kendi hayatında uyguladığı kuralları aktardı.
#SağlıkUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. Yıllardır 100 hatta 110 yaşını aşmış kişilerle araştırmalar yapan bir bilim insanı da tespit ettiği 9 ortak noktayı anlattı...
#SağlıkTürkiye’de menopoza girme yaşı 47-49 aralığında. Bu durumda 1980’de doğan bir Y Kuşağı kadını bugünlerde menopoz öncesi semptomlarla yavaş yavaş tanışıyor. Premenopoz diye bilinen bu dönem aslında menopozdan 5-6 yıl önce başlıyor. Bazen belirti bile vermiyor ama uzmanlara göre bu süreci iyi yönetmek gerekiyor.
#Hazan Aköz IşıkTürkiye’de menopoza girme yaşı 47-49 aralığında. Bu durumda 1980’de doğan bir Y Kuşağı kadını bugünlerde menopoz öncesi semptomlarla yavaş yavaş tanışıyor. Premenopoz diye bilinen bu dönem aslında menopozdan 5-6 yıl önce başlıyor. Bazen belirti bile vermiyor ama uzmanlara göre bu süreci iyi yönetmek gerekiyor.
#PremenopozEt ve deniz ürünlerini aynı tabakta birleştiren ‘surf&turf’ özellikle yazlık yerlerdeki mekânların talep gören gözde sunumlarından. Şef Buse Doğrular Dövenci, bize bu tarifin burger versiyonunu market raflarında kolaylıkla bulabileceğimiz Metro markalı ürünlerle hazırladı. Evde denemek için vakit kaybetmeyin.
#MetroDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros Altanİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluÇeşme’nin en önemli otellerinden biri olan Ilıca Hotel, kalıplaşmış 5 yıldızlı konseptin dışına çıkarak fark yaratıyor. Anne eli değmiş yemeklerin diyetisyen eşliğinde yenildiği, doğaya dost, kendi sakız ağaçlarını ve sebze-meyvelerini üreten, Çeşme’nin tanıtımı için projelere imza atan bu tesis farklı bir tatil deneyimi sunuyor.
#1Dünya genelinde 100 yaşını aşmış insanların sayısı bugün hiç olmadığı kadar yüksek ve hızla da artıyor. Onlardan biri de 102 yaşındaki Deborah Szekely. 1940 yılında kurduğu sağlıklı yaşam köyünün yöneticiliğini halen sürdüren Szekely, bir asrı sağlık içinde tamamlamanın sırlarını anlattı.
#Sağlık3 hafta önce, 9 günlük Kurban Bayramı vesilesiyle Ayvalık Limanı’ndan Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek isteyen Türk tatilcilerin oluşturduğu kuyruğu görmüşsünüzdür. Sosyal medyada sıranın uzunluğu konuşulmuştu günlerce. Aynı görüntü, yeniden gündemde. Bu kez bir soru ile: “Çeşme, Bodrum, Marmaris gibi cennet kıyılarımız dururken neden Yunan Adaları’nı tercih ediyoruz?” 9 günlük tatilin 1 haftasını soruya da konu olan Midilli’de geçiren biri olarak cevap veriyorum: “Paramız çok olduğu için değil daha ucuza hizmet aldığımız için.” Peki Türk turizmci ne diyor? İşte yanıtı.
#Yunan Adaları