MENÜ

Mutfak Tüyoları

Mutfak Tüyoları ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Mutfak Tüyoları haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 129 Mutfak Tüyoları haberi bulunmuştur.

Mutfak Tüyoları Haberleri

Corona virüse karşı tüketilmesi şart En kolay yolu ise...

Corona virüse karşı tüketilmesi şart! En kolay yolu ise...

Bağışıklık sisteminin en güçlü destekçilerinden biri olan omega-3 yağ asitlerinin hangi gıdalarda bulunduğunu biliyor musunuz?

Binlerce yıl geçse de bozulmuyor Evinizde mutlaka bulunsun

Binlerce yıl geçse de bozulmuyor! Evinizde mutlaka bulunsun

Uzun süre bozulmadan kalabilen bu çok besleyici gıdalar mutfağınızda mutlaka bulunmalı...

Marketten ya da kasaptan alınan etler evde nasıl saklanır

Marketten ya da kasaptan alınan etler evde nasıl saklanır?

Dana, kuzu ya da tavuk fark etmez, et mutfaklarımızın temel taşlarından. Birçok kişi zor zamanlarda çıkarıp kullanmak için evinde derin dondurucuda et saklıyor. Ama bunu doğru mu yapıyorsunuz acaba? Sizin için eti evde saklamak için bilinmesi gerekenleri araştırdık. Bu püf noktalarıyla hem etlerinizin ömrü uzayacak hem de lezzetleri uzun süre ilk günkü gibi olacak…

26.03.2020Evdehayat
Granit tava ve tencere nasıl temizlenmeli

Granit tava ve tencere nasıl temizlenmeli?

Son dönemlerde en çok tercih edilen mutfak eşyalarından biri de granit tava ve tencereler. Hem yemek pişirirken sağladığı avantajları hem de sağlıklı oldukları için kısa sürede en çok kullanılan mutfak ürünleri arasında yerini aldı. Peki, yoğun bir şekilde kullanılan granit tava ve tencereler nasıl temizlenmeli? İşte pratik yöntemler...

25.03.2020Evdehayat
Evinizde varsa içiniz rahat olsun Çok uzun zaman bozulmadan kalıyor

Evinizde varsa içiniz rahat olsun! Çok uzun zaman bozulmadan kalıyor

Küresel corona virüs salgını nedeniyle hepimiz dünyadaki milyonlarca insanla birlikte evde kalıyor, hastalığın yayılmasını önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte uzun süre saklanabilen bazı gıdalar da öne çıkıyor çünkü çok sık alışveriş yapma şansı bulamayabiliyoruz. Sizin için çok uzun süre buzdolabında, dondurucuda ya da kilerde saklayıp zamanı geldiğinde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz yiyeceklerin listesini hazırladık. İşte uzun dayanan o besinler...

19.03.2020Evdehayat
Mutfağınızdaki gıdalar uzun süre taze kalsın Peki ama nasıl İşte cevabı...

Mutfağınızdaki gıdalar uzun süre taze kalsın! Peki ama nasıl? İşte cevabı...

Küresel corona virüs salgını nedeniyle Türkiye'de de alınan önlemler kapsamında milyonlarca insan mümkün olduğunca az evden çıkmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağlamda en önemli noktalardan biri de gıda alışverişleri. Sizin için gıdalarınızın uzun süre taze kalmasını sağlayacak çok pratik ipuçları derledik. Böylece hem alışverişe gitme ihtiyacınızı azaltabilir, hem de daha taze ve sağlıklı malzemelerle beslenip bağışıklık sisteminize destek olabilirsiniz.

19.03.2020Evdehayat
Olmazsa olmazımız çayı ne kadar yakından tanıyorsunuz

Olmazsa olmazımız çayı ne kadar yakından tanıyorsunuz?

Çay Türkiye'de sıcak bir içecekten öte adeta bir kültür. Peki çayın tarımından saklanmasına ve demlenmesine ne kadar bilgi sahibisiniz? İşte tavşan kanı çay testimiz...

Belki de her gün yiyorsunuz ama bu gerçekleri biliyor musunuz

Belki de her gün yiyorsunuz ama bu gerçekleri biliyor musunuz?

Kahvaltı sofralarından çorbalara, böreklerden tatlılara yumurtanın kullanılmadığı bir yer yok gibi. Peki her şeye tat ve kıvam katan yumurta konusunda ne kadar bilgi sahibisiniz?

Dikkat Soğan ve sarımsağı tencereye birlikte koyarsanız...

Dikkat! Soğan ve sarımsağı tencereye birlikte koyarsanız...

Mutfakta en sık yapılan hataları sizin için derledik. Bu yanlışları yapmayı bıraktığınızda hem yemeklerinizin lezzeti artacak hem de mutfakta geçirdiğiniz zaman çok daha verimli bir hal alacak.

Mutfakta ne kadar dikkatlisiniz

Mutfakta ne kadar dikkatlisiniz?

Mutfakta yemek yaparken yapılan bazı hatalar hem lezzet hem de zaman kaybına neden olabiliyor. Bazen hepimizin yaptığı bu hatalar hayati tehlike bile taşıyabiliyor. Bu yüzden dikkatli olmakta her zaman fayda var. Peki, siz mutfakta ne kadar dikkatlisiniz?

Gıda muhafazası konusunda ne kadar bilgilisiniz

Gıda muhafazası konusunda ne kadar bilgilisiniz?

Pazardan veya marketten çoğu besini eve girer girmez hemen buzdolabına yerleştiriyoruz. Çünkü, daha uzun ömürlü olacağı kanaatindeyiz. Peki buzdolabı, bazı besinleri muhafaza etmek için en iyi yer mi? İşte cevabı...

Baklagil pişirmenin ipuçlarını biliyor musunuz

Baklagil pişirmenin ipuçlarını biliyor musunuz?

Mutfağımızın her daim gözdesi olan baklagiller sağlık için oldukça faydalı. Özellikle kuru fasulye, mercimek, barbunya ve börülce gibi zengin protein ve mineral içeriği olan baklagiller, her daim sofralardan eksik edilmemesi gereken besinlerin başında geliyor. Fakat pişirilmesi de ayrı bir özen istiyor. Peki, baklagillerin nasıl pişirileceği konusunda ne kadar bilgi sahibiyiz? Cevap, bu testin sonucunda...

Belki de her gün kullanıyorsunuz ama... Meğer tabakları makineye böyle yerleştirirseniz...

Belki de her gün kullanıyorsunuz ama... Meğer tabakları makineye böyle yerleştirirseniz...

Bulaşık makinenizden daha fazla verim almak üstelik de sudan, enerjiden ve deterjandan tasarruf etmek ister misiniz? Büyük bir heyecanla ‘evet’ dediğinizi duyar gibiyiz. Öyleyse gelsin tavsiyelerimiz…

Yemekleri ısıtıp ısıtıp yiyorsanız...

Yemekleri ısıtıp ısıtıp yiyorsanız...

Günlük tüketim için evlerde pişirilen yemekler, pişirildikleri öğün içerisinde tüketilemeyip bir sonraki öğüne saklandığında sağlık açısından riskli hale gelebiliyor. Artan yemeklerin hızla buzdolabında soğutulması veya derin donduruculara alınması gerekiyor. Pişirilen yiyeceklerin ocak üstünde bırakılıp tekrar tekrar ısıtılması, gıda kalitesini düşürürken daha da önemlisi bakteri üremesine sebep olarak sağlık açısından riskli bir duruma yol açıyor.

Bu çubukları sakın çöpe atmayın Bir kasenin üzerine yerleştirin ve...

Bu çubukları sakın çöpe atmayın! Bir kasenin üzerine yerleştirin ve...

Hayaliniz derli toplu bir mutfaksa bu ipuçları tam size göre...

Kuru fasulyeden nohuta baklagil pişirirken nelere dikkat edilmeli İşte püf noktaları...

Kuru fasulyeden nohuta baklagil pişirirken nelere dikkat edilmeli? İşte püf noktaları...

Mutfağımızın her daim gözdesi olan baklagiller sağlık için oldukça faydalı. Özellikle kuru fasulye, mercimek, barbunya ve börülce gibi zengin protein ve mineral içeriği olan baklagiller, her daim sofralardan eksik edilmemesi gereken besinlerin başında geliyor. Fakat pişirilmesi de ayrı bir özen istiyor. Peki, hem besin değeri eksilmeyen hem de nefis bir baklagil yemeği nasıl pişirilmeli? İşte cevabı...

Börekten kurabiyeye hamur işlerinde sirkenin etkisi

Börekten kurabiyeye hamur işlerinde sirkenin etkisi

Pek çoğumuz hamurumuzun yumuşacık, puf puf kabarmasını ve kıyır kıyır olmasını isteriz. Bu yüzden poğaçadan kurabiyeye pek çok tarifte sirke kullanarak güzel sonuçlar alabileceğimizi düşünürüz. Peki, hamur yoğururken sirke kullanarak dilediğimiz sonucu elde edebiliyor muyuz? Bakın, hamura sirke ekleyince neler oluyor...

Yılbaşı hindisi nasıl yapılır Evde yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları

Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Evde yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları

Günler göz açıp kapayana kadar geçiyor. 2019 yılının bitişine de sayılı günler kaldı. Birçoğumuz yılbaşı gecelerini ailemiz ve dostlarımızla bir araya gelip yeni bir yılın başlangıcını kutlayarak geçiriyoruz. Böyle gecelerde lezzetli yemekler de olmazsa olmazlardan. Yılbaşı yemeği denince akla genelde ilk olarak yılbaşı hindisi geliyor. Peki yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları nelerdir? Eğer siz de yılbaşı sofranıza en lezzetli hindiyi koymanın yollarını arıyorsanız, bu ipuçları çok işinize yarayabilir. Şimdiden kolay gelsin…

Sağlıklı bir buzdolabı için bunlara dikkat

Sağlıklı bir buzdolabı için bunlara dikkat!

Her evin olmazsa olmaz beyaz eşyası olan buzdolaplarının yanlış kullanımı gıda kaynaklı hastalık risklerini artırıyor. Soğutma derecesinden rafların yerleşimine, temizliğinden bakımına buzdolabı kullanmanın da incelikleri var.  Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Buzdolabını doğru ve akılcı kullanmak ailenizin gıda kaynaklı hastalık riskini azaltmakla kalmayıp bütçenize de katkı sağlar” diyor.

Mutfakta en çok bu hatalar yapılıyor...

Mutfakta en çok bu hatalar yapılıyor...

Mutfakta yemek yaparken yapılan bazı hatalar hem lezzet hem de zaman kaybına neden olabiliyor. Bazen hepimizin yaptığı bu hatalar hayati tehlike bile taşıyabiliyor. Örneğin bıçakları çekmecede başıboş bırakabiliyoruz ya da bir mutfak aleti aldığımız zaman kılavuzunu okumadan bir kenara atıyoruz. İşte mutfakta en sık yapılan bu hataları sizin için derledik. Buradaki uyarıları kesinlikle dikkate alın…

Doktorlar uyarıyor: Eğer uygun koşullarda saklanmazsa...

Doktorlar uyarıyor: Eğer uygun koşullarda saklanmazsa...

Plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl, "Bunun düşük miktarlarda bile tüketilmesi zehirlenmeye yol açar. Çalışmalar, bunun karaciğer kanserine neden olabileceğini ve bağışıklık sistemini düşürebileceğini belirtmektedir." dedi.

Artık küçük mutfaklarınız daha büyük görünecek

Artık küçük mutfaklarınız daha büyük görünecek

Küçük mutfaklarınızı eğlenceli ve neşeli bir hale dönüştürebileceğiniz en güzel ipuçlarını sizin için derledik...

Yemeklerin baş tacı ama ikisinden biri...

Yemeklerin baş tacı ama ikisinden biri...

Uzmanlar, doğadan tecrübesiz kişilerce toplanan mantarların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner, doğadan toplanan mantarların zehirli olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Rus ruletinde bile 6 taneden bir tanesi size gelebilir. Fakat topladığınız iki mantardan biri zehirli. Zehir olan ile olmayan mantarı ayırt edebilmek için uzman olmak gerekiyor. Mantar zehirlenmelerinin geri dönüşü de yok. Ağır karaciğer ve böbrek tahribatına neden olabilir" dedi.

Gerektiği gibi temizlenemiyor, önemli hastalıklara yol açıyor

Gerektiği gibi temizlenemiyor, önemli hastalıklara yol açıyor

Mutfaklarda ahşap eşya kullanımı her ne kadar estetik bir görüntü yaratsa da sağlık açısından önemli riskler taşıyor. Özellikle gıdayla birebir temas eden ahşap tabaklar ve tahta kaşıklar, yeterince temizlenmediği takdirde bakterilerin üremesi için uygun bir ortam oluşturuyor. Ahşap malzemelerde bakteri birikmesi ciddi hastalıklara yol açabilirken insandan insana hastalık taşınma riskini de artırıyor.

Meyvesini yiyip kabuğunu çöpe atıyorsunuz ama...

Meyvesini yiyip kabuğunu çöpe atıyorsunuz ama...

Bugün yani 16 Ekim Dünya Gıda Günü sürekli artan gıda israfına dikkat çekmek için en doğru zamanlardan biri. Sizin için gıda israfını önlemenize yardımcı olacak altın değerinde tavsiyelerimiz var...

Kasımda hangi sebzeler ve meyveler yenir İşte cevabı

Kasımda hangi sebzeler ve meyveler yenir? İşte cevabı

Hangi ay hangi sebzeyi meyveyi yemelisiniz? Bu sorunun cevabını sizin için araştırdık. İşte ay ay sebze meyve takvimi…

Kavurma yapmanın püf noktalarını işin uzmanından öğrendik

Kavurma yapmanın püf noktalarını işin uzmanından öğrendik

İyi kavurmanın hayvanın budundan yapıldığını söyleyen Levent Demirçakmak, kavurmayı yaparken iç yağından faydalanılması gerektiğini dile getirdi.

Yiyecekleri kışa sağlıklı saklama tüyoları

Yiyecekleri kışa sağlıklı saklama tüyoları

Sebze ve meyvenin tazesinin bollaştığı yaz mevsimiyle birlikte besinler taze taze tüketilirken bir yandan da kışın da tüketilebilmeleri için uygun koşullarda saklanır. Anadolu’da yüzyıllardır çeşitli yöntemlerle yapılan kışlık yiyecek depolanması, gıdaların uzun süreler korunabilmesine imkân veren bugünün derin dondurma teknolojisiyle daha da kolay. Ancak sağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmeli? Hangi gıdalar hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini korurlar?

Mutfak aletlerinden daha fazla faydalanmak isteyenler için işe yarar fikirler

Mutfak aletlerinden daha fazla faydalanmak isteyenler için işe yarar fikirler

Mutfakta işinizi kolaylaştırmak istiyorsanız, yapabileceğiniz en mantıklı şeylerden biri her zaman elinizin altında olan mutfak aletlerini farklı amaçlarla kullanmaya çalışmak. Donmuş eti eritmek için alüminyum tencerelerinizden, limon sıkmak için mikrodalga fırınınızdan faydalanabileceğinizi söylesek inanmazsınız ama doğru. Nasıl mı? İşte tüm ipuçları…

Mutfakta herkesin çok sık yaptığı önemli hatalar

Mutfakta herkesin çok sık yaptığı önemli hatalar

Mutfakta yemek yaparken hem zaman hem de lezzet kaybetmemize neden olan, hatta bazen hayatımızı bile tehlikeye atan hataları hepimiz zaman zaman yapıyoruz. Örneğin bıçağı yanlış tutuyor, kesme tahtamızı yanlış kullanıyor ya da yapacağımız iş için uygun olmayan aletler seçip kullanmaya çalışıyoruz. Sizin için bu hataların en yaygın olanlarını listeledik. Buradaki uyarılar hepimizin kulağına küpe olmalı…

Karpuz yerken suyunun akmasını istemiyorsanız bu şekilde kesmelisiniz

Karpuz yerken suyunun akmasını istemiyorsanız bu şekilde kesmelisiniz

Yemek yapmak, bu işin sırlarını bilenler için çok keyiflidir. Onları uzaktan seyrederken dans eder gibi akıcı hareketlerle mutfağın içinde dolandıklarını görürsünüz. Ne soğan doğrarken gözleri yaşarır, ne de kaynayan tencereleri taşar. Peki bunu nasıl başarıyorlar dersiniz? İşte cevabı…

Şimdi tam zamanı... Pikniğe giderken çok işinize yarayacak nefis ipuçları

Şimdi tam zamanı... Pikniğe giderken çok işinize yarayacak nefis ipuçları

Piknik sepeti nasıl hazırlanmalı? Pikniğe giderken çantaya neler konmalı? Piknikte hangi yemekler yenir? Bütün bu soruların cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Bulaşıklarınızı elde yıkarken işinizi çok kolaylaştıracak püf noktaları

Bulaşıklarınızı elde yıkarken işinizi çok kolaylaştıracak püf noktaları

Çoğu zaman sıkıcı ve yorucu bir ev işi olarak görülen elde bulaşık yıkamayı kolaylaştıracak, bulaşık yıkarken işinizi kolaylaştıracak bazı ipuçları derledik. Bir göz atmaya ne dersiniz?

Mutfağınızdaki gereksiz eşyalardan kurtulmanıza yardımcı olacak ipuçları

Mutfağınızdaki gereksiz eşyalardan kurtulmanıza yardımcı olacak ipuçları

Sizin için mutfağınızdaki kalabalığı azaltmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları derledik. İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik fikirler...

Buzdolabınızı düzene sokarken çok işinize yarayacak basit ipuçları

Buzdolabınızı düzene sokarken çok işinize yarayacak basit ipuçları

Buzdolabının düzeni ve temizliği içine koyduğumuz yiyeceklerin tazeliği ve sağlığı açısından da çok önemli. Bu nedenle sizin için buzdolabınızı düzenlerken işinize yarayabilecek bazı ipuçları derledik.

Sebze ve meyvelerinizi temizlerken çok işinize yarayacak ipuçları

Sebze ve meyvelerinizi temizlerken çok işinize yarayacak ipuçları

Sebze ve meyvelerin tazeliği kadar temizliği de sağlığımız açısından önem taşıyor. Sizin için hem işinizi kolaylaştıracak hem de daha hijyenik sonuçlar elde etmenizi sağlayacak birkaç ipucunu listeledik...

Bulaşık makinesinden daha fazla faydalanabilmek için bunlara dikkat

Bulaşık makinesinden daha fazla faydalanabilmek için bunlara dikkat

Bulaşık makinenizden çok daha fazla verim alabilmeniz için deterjandan tabakların yerleştirilmesine birçok etkili ipucunu derledik. Bir göz atmaz mısınız?

Mutfak aletlerini temizlerken işinizi kolaylaştıracak 6 ipucu

Mutfak aletlerini temizlerken işinizi kolaylaştıracak 6 ipucu

Mutfak aletlerinin temizliği hem yediklerimizin hijyenik olması hem de aletlerin uzun ömürlü olması açısından çok önemli. Sizin için mutfak aletlerini temizlerken işinizi kolaylaştıracak birkaç temel ipucunu derledik.

Derin dondurucuya asla koymamanız gereken 12 yiyecek

Derin dondurucuya asla koymamanız gereken 12 yiyecek

Yiyecekleri derin dondurucuya koyduğumuzda ömürlerinin uzadığını düşünüyoruz. Ancak bazı yiyecekleri dondurduğunuzda faydadan çok zarara sebep olduğunuzu bilmelisiniz. İşte derin dondurucudan uzak tutmanız gereken 12 yiyecek...

Marketten mutfak alışverişi yaparken daha fazla harcamanızı önleyecek uyarılar

Marketten mutfak alışverişi yaparken daha fazla harcamanızı önleyecek uyarılar

İhtiyacımızdan fazlasını almaktan nasıl kaçınabilir, mutfak masraflarımızı azaltmak için neler yapabiliriz? İşte çok işinize yarayacak bazı ipuçları…

Bu hatalar çok sık yapılıyor, gıdaların ömrünü kısaltıyor...

Bu hatalar çok sık yapılıyor, gıdaların ömrünü kısaltıyor...

Marketten ya da pazardan tazeyken alıp eve getirdiğiniz gıda maddelerinin ömrünü ve tazeliğini uzatmak için yapmanız gereken birkaç basit şey var. Bu sayede mutfak harcamalarınızı azaltabilirsiniz ve sağlığınıza zarar verme ihtimali olan bayat yiyecekleri yeme riskiyle karşılaşmazsınız.

Derin dondurucudan uzak tutmanız gereken yiyecekler

Derin dondurucudan uzak tutmanız gereken yiyecekler

Buzdolabının dondurucu kısmı etten ekmeğe birçok yiyeceği uzun süre saklamak için en doğru yerlerden biri. Fakat bazı yiyecek ve içecekler var ki kesinlikle buzluktan uzak tutmak gerekiyor. Çünkü bu ürünleri buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüzde ya lezzeti ya da dokusu bozuluyor. "Nedir bu ürünler?" diyorsanız, cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz...

Mutfağınızı temizlerken bu uyarıları dikkate alın

Mutfağınızı temizlerken bu uyarıları dikkate alın!

Mutfağınız görünüşte çok temiz olabilir. Ancak mutfak temizliğinde göz ardı ettiğiniz bazı kritik noktalar var.

Mutfakta sıkça yapılan hataları önleyecek 14 öneri

Mutfakta sıkça yapılan hataları önleyecek 14 öneri

Mutfakta yemek pişirirken yaptığımız şeylerin çoğu doğru bildiğimiz yanlışlardır. Sizi bu yanlış yollardan döndürmek için en sık yapılan hataları derledik.

Son kullanım tarihi geçmiş olsa da tüketebileceğiniz 17 yiyecek

Son kullanım tarihi geçmiş olsa da tüketebileceğiniz 17 yiyecek

Paketli gıdaların ambalajlarında yazan son kullanım tarihlerinin o yiyeceklerin bozulduğu gün olduğunu düşünürüz. Ancak bazı gıdaları son kullanım tarihlerinden sonra da gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Çalışanlar için önemli mutfak tüyoları: Buzdolabınızda haşlama sebze bulunsun

Çalışanlar için önemli mutfak tüyoları: Buzdolabınızda haşlama sebze bulunsun

Diyetisyen Nurdan Balakçı, ofis çalışanlarının daha az hareket ettiklerini daha çok beyin enerjilerini kullandıklarını belirterek, "Akşam eve döndüğünüzde dolabınızda mutlaka haşlama sebze bulunsun. Örneğin karnabahar, brokoli, kabak, taze fasulye vb. Sebzeler hazır olduğu takdirde ister sade halde ister salata sosu ekleyerek tüketebilirsiniz" dedi.

Son kullanım tarihi geçmiş olsa da yiyebileceğiniz bazı yiyecekler

Son kullanım tarihi geçmiş olsa da yiyebileceğiniz bazı yiyecekler

Paketli gıdaların ambalajlarında yazan son kullanım tarihlerinin o yiyeceklerin bozulduğu gün olduğunu düşünürüz. Ancak bazı gıdaları son kullanım tarihlerinden sonra da gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Mutfağınızı temizlerken kullanabileceğiniz 6 doğal malzeme

Mutfağınızı temizlerken kullanabileceğiniz 6 doğal malzeme

Mutfaklarımızın temizliği yemeklerin lezzeti kadar hijyeni için de önemli. Ancak mutfak temizliğinde kimyasal maddeleri kullanmak istemiyorsanız kullanabileceğiniz bazı doğal maddeler var. İşte temizlikte kullanabileceğiniz 6 doğal madde...

Bu hatalar mutfakta çok sık yapılıyor, siz yapmayın

Bu hatalar mutfakta çok sık yapılıyor, siz yapmayın!

Mutfakta yemek pişirirken yaptığımız şeylerin çoğu doğru bildiğimiz yanlışlardır. Sizi bu yanlış yollardan döndürmek için en sık yapılan hataları derledik.

Yazar Sonuçları

1 dilim tost ekmeğini kızartmak için kaç bisikletçi gerekir?

Bundan tam 5 yıl önce bir deney videosu izledim. Olimpiyatlarda yarışan dünyaca ünlü Alman bisikletçi Robert Förstemann'la bir deney yapılmış. Bisikletçiden pedal çevirerek 700 watt gücündeki ekmek kızartma makinesini çalıştırması istenmiş. Saatte 50 km hıza ulaşan bisikletçi yorgunluktan bayılmadan az önce makineyi 1 dilim ekmeği kızartacak kadar çalıştırmayı başarıyor.

5.02.2020