GeriMutfak Tüyoları Sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte evde kantaron yağı yapımı için kolay tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte evde kantaron yağı yapımı için kolay tarifi

Sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte evde kantaron yağı yapımı için kolay tarifi

Sarı veya kırmızı olarak bilinen kantaron yağı, sarı kantaron çiçekleriyle hazırlanıyor. Kullanım alanı da geniş olan bu yağ, aktarlarda da bulunuyor. Ancak evde de hazırlamak mümkün. Peki sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte kantaron yağı tarifi

Mayasıl otu ve yara otu olarak da bilinen sarı kantaron çiçeğinin yaprakları yağ yapımında kullanılıyor. Sarı renkli olan çiçeklerle hazırlanan yağın rengi de kırmızıya yakındır. İşte sarı kantaron yağının yapılış aşamaları...

SARI KANTARON YAĞI NASIL YAPILIR?

Orta büyüklükte Bir kavanoz kantaron yağı için bir demet kantaron çiçeği yeterlidir.

Kantaron yağı için çiçekleri güzelce yıkayıp kurutun. Daha sonra sap kısımlarını ayırın ve kavanoza koyun. Çiçekleri sap kısmından ayırma esnasında bıçak veya makas gibi aletler kullanmamaya özen gösterin.

Çiçekleri kavanoza aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ekleyin. Kavanozun ağzını da önce bir tülbentle sıkıca kapatın.

Kantaron çiçeklerinin özünün zeytinyağına geçmesi için 5 gün bekletin. Daha sonra kavanozun ağzını hava almayacak şekilde güzelce kapatıp 45 gün kadar daha bekletin.

Bekleme süresinde çiçeklerin özü yağa geçerek rengi koyulaşacak, kırmızıya yakın bir hal alacak. Yağ bu hale geldiğinde artık kullanıma hazırdır.

Kantaron yağını süzüp bir şişeye boşaltın ve karanlık bir yere alın. Kantaron yağını kullanmadan önce de mutlaka bir uzmana danışın.

 

False