saklama koşulları haberleri sayfasında saklama koşulları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 405 saklama koşulları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Meyve kabukları, sadece meyveyi dış etkenlerden korumakla kalmaz, aynı zamanda birçok faydalı kullanım alanına sahiptir. Bu şekilde, meyve kabuklarını atmak yerine çeşitli şekillerde değerlendirmek hem çevreye katkıda bulunabilir hem de ekonomik açıdan fayda sağlayabilir. Meyve ve sebze kabuklarının hangi amaçlarla kullanılabileceğini merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık. İşte meyvelerin kabukları ile ilgili kullanım alanları…
#Mutfak TüyolarıMaydanoz, dereotu, nane gibi hoş kokulu yeşillikler mutfaklarımıza hem sağlık hem de lezzet katan çok önemli malzemeler. Ancak bir kusurları var ki o da çok çabuk solmaları. İnternette bu yeşillikleri taze tutmak için çok sayıda öneri bulunuyor. Sizin için bu önerileri artıları ve eksileriyle değerlendirdik.
#YeşilliklerKurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
#Kurbanbayrami2020Bugün sizin için mutfağınızdaki temel gıda malzemelerinin israfını önlemek için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçlarını derledik. Yiyeceklerinizin daha uzun süre dayanması için bu kurallara uymaya gayret edin. Farkın mutfak bütçesindeki yansımasını gözlerinizle göreceksiniz…
#Saklama TeknikleriMarketten ya da pazardan aldığımız sebze ve meyvelerin kısa sürede çürümesi kadar kötü bir şey olamaz, değil mi? Bu hem sağlığımızı, hem bütçemizi, hem de dünyanın geleceğini olumsuz etkileyen bir durum. Ancak ABD'de bulunan bir şirket, bu soruna çok etkili bir çözüm geliştirmiş olabilir.
#ApeelDengeli ve sağlıklı beslenmek isteyenler için yeşillikler olmazsa olmaz besin grupları arasında yer alıyor. İçeriğinde bolca C vitamini bulunduran sebzeler insan vücudu için de oldukça faydalı. Ancak buzdolabında saklaması da bir o kadar zahmetli. İşte yeşillikleri buzdolabında saklarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar...
#Buzdolabında Sebzeler Nasıl SaklanırÇoğumuz evine o gün yiyeceğinden fazla ekmek alıyor. “Belki misafir gelir veya gece acıkırım” ya da “Kalanı sabah ısıtır yerim” düşüncesi ile fazladan alınan o ekmekleri tüketemediğimizde buzdolabına ya da daha uzun süre bayatlamasın diye buzluğa atarız. Ama bayatlamasın diye buzluğa attığımız o ekmeklerin besin değeri aynı kalıyor mu? Lezzeti değişiyor mu? Gerçekten daha geç bayatlamasına yardımcı oluyor mu? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#Ekmek Saklamaİngiltere’de bir yemek programının jürisi Paul Hollywood, yakın zamanda TikTok'ta yayınladığı videoda, ekmeği doğru saklama yönteminin onu dondurmak olmadığını, hatta dondurulan ekmeğin daha çabuk bayatladığını söyledi. Buzdolabının ekmeğin tüm nemini çektiğini, bunun da ekmeği üç kat daha hızlı bayatlayacağını iddia eden Hollywood’un bu görüşüne katılan da var karşı çıkan da… Peki hangisi doğru? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#SağlıkYeni eğitim yılındaki ilk ders ziline çok az zaman kaldı ve okul ihtiyaçları için tüm veliler hem kaliteli hem de bütçe dostu ürün arayışına başladı. Çocuğu için her zaman en iyisini isteyen anne-babaları bu zorlu alışveriş sürecinde rahatlatacak ipuçları ile siz de okul hazırlığınızı eksiksiz olarak tamamlayabilirsiniz. İşte kısaca bilmeniz gerekenler…
#Sponsorlu İçerikTatilde çoğumuzun beslenme rutini ve alışkanlıkları değişir. İstisnalar olsa da ‘Nasıl olsa tatildeyiz eve dönünce düzene sokarız’ diye ipin ucunu kaçırıyor, normalde yemediğimiz şeyleri beslenmemize dahil ediyoruz. Tabii bu düzenin aniden değişmesi, vücudumuzun dengesini de bozuyor. Ayrıca hijyenik koşulların eksikliği, yetersiz su tüketimi, saklama koşulları gibi pek çok etken bağırsak floramızın dengesini bozabilir ve tatilimiz zehir olabilir.
#TatilTatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?
#Gıda GüvenliğiYaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkMeyve kabukları, sadece meyveyi dış etkenlerden korumakla kalmaz, aynı zamanda birçok faydalı kullanım alanına sahiptir. Bu şekilde, meyve kabuklarını atmak yerine çeşitli şekillerde değerlendirmek hem çevreye katkıda bulunabilir hem de ekonomik açıdan fayda sağlayabilir. Meyve ve sebze kabuklarının hangi amaçlarla kullanılabileceğini merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık. İşte meyvelerin kabukları ile ilgili kullanım alanları…
#Mutfak Tüyoları1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriTürk mutfağının en bilindik lezzetlerinden olan mantı hemen hemen her kişinin severek yediği bir yiyecektir. Doyurucu olmasının yanında lezzeti de mantıya olan talebi arttırmaktadır. Evde mantı açarak kurutmak veya saklamak belirli zamanlarda çıkarıp pişirmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Mantı nasıl kurutulur? Evde içli veya etli mantı kurutma yolları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#MantıYemeklerin vazgeçilmez ürünü olan tavuk her eve girmektedir. Tavuğun her halinin çok sevildiği ve sıkça tüketildiği bilinmektedir. Çok sayıda yemek içerisine tavuk koyma şansınızda bulunmaktadır. Sizler için Pişmiş tavuk kaç günde bozulur? Pişmiş tavuk dolapta kaç gün durur ve buzlukta saklanır mı gibi merak edilen soruları ayrıntılı bir şekilde derledik.
#Pişmiş TavukEtin saklama koşulları kadar buzluktan çıkarıldığında nasıl çözdürüldüğü de sağlık için önemli. Bu konuda her kafadan bir ses çıkarken birçok kişi alışkın olduğu yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Örneğin etleri çözdürme konusunda en yaygın yollardan biri olan ‘oda sıcaklığında bekletmek’ hataların en büyüğü. Üstelik yapılan yanlışlar bununla da sınırlı değil. Etleri çözdürürken sık yapılan hataları ve doğru yöntemleri uzmanlar anlattı...
#Gıda GüvenliğiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "1 Ocak'tan bugüne kadar 1 milyon 16 bin 980 gıda denetimi gerçekleştirdik. İnsan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.
#İbrahim YumaklıNane uzun senelerdir insanlar tarafından hem lezzet hem de şifa amacıyla kullanılan bir bitkidir. Taze ve kuru halde tüketilebilen bu ot, oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Peki, nane nasıl kurutulur? Kuru nane nasıl saklanır? Fırında ve mikrodalgada kolay nane kurutma ipuçlarını sizler için derledik.
#NaneTürkiye’deki hediyelik ve ikramlık çikolata ve şekerleme tüketimi hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşan Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi (CMO) Mustafa Kabakçı, Marmara Bölgesi’nin hediyelik ve ikramlık çikolata satışlarında yüzde 30,8 ile ilk sırada yer aldığını söyledi.
#Kurban BayramıİZMİR'de, Prof. Dr. Alper Şener, havaların ısınmasıyla 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan rahatsızlıklarda artış olabileceğini belirterek, "Rus ya da İtalyan salatası gibi mayonezli gıdalar, kumpir ve midyeler, hızlı tüketilmesi gereken besinlerdir. Isı dereceleri arttıkça bakterinin üreme potansiyeli fazladır. Bu gıdalara dikkat etmek gerekir" dedi.
#İzmirBaharla birlikte doğa yavaş yavaş uyanırken evlerimizdeki bitkilerin bakımını yapmanın, olanlara yenilerini eklemenin de tam zamanı. İnsanlar üzerinde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olan, stresi ve olumsuz duyguları azaltan ev bitkilerine bakmanın inceliklerini uzmanlar anlattı.
#Bitki SağlığıBir sağlık sorunu ya da ilerleyen yaşı nedeniyle yumurta rezervi etkilenen ama anne olma ihtimalinden vazgeçmek istemeyen kadınlar, yumurta dondurma işleminden faydalanabiliyor. Ünlü oyuncu Jennifer Aniston’ın geçen haftaki söyleşisinde sarf ettiği “Biri bana ‘Yumurtalarını dondur’ deseydi her şeyimi verirdim” cümlesinden hareketle uzmanlarla ve bu yöntemi kullanan kadınlarla konuştuk.
#Yumurta Rezerviİstanbul'da çinekopun yasal limit olan 18 santimetre altında satıldığı şikayetlerinin artması üzerine İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balık tezgahlarını tek tek denetledi. Boyları ölçülerek satılan balıkların kanuna uygun olup olmadığı kontrol edildi. Yapılan denetimlerde, yarım kasa lüferin 18 santimetre olması gerekirken 14-15 santimetre olduğu tespit edildi. Satıcıya 7 bin 500 lira idari para cezası uygulandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Bilimsel kurallara göre onlara ömründe bir kere üreme hakkı vermemiz gerek. Çünkü sürdürülebilirlik çok önemli. Hem balıkçılarımız hem de tüketicilerimiz küçük boyutlarda balık almazlarsa ve herhangi olumsuzluk olduğunda alo 174 gıda hattını ararlarsa onlara dönmekle mükellefiz" dedi.
#Balık SatışıDondurmayla ilgili tüm merak ettiklerimizi işin uzmanından, Dondurmino Gelato ve Çeşme Dondurmacıları Platformu’nun kurucusu, Financial Times tarafından dünyanın en iyi 25 dondurmacısından biri seçilerek ülkemizi gururlandıran ‘Gelato Master Chef’ ünvanlı Mehmet Ali Akbulut’tan dinledik.
#1Kurban Bayramı'nda kurban kesme ibadetini yerine getirdikten sonra saklama koşulları da araştırılmaya başlandı. Peki, kurban eti buzluğa ne zaman konur, nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...
#Kurban EtiÇeşit çeşit yemeklerin sıralandığı, tüm ailenin etrafında toplandığı sofralar bayramların en mutlu anları... Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü... Sevdiklerinize neler pişireceksiniz? Yazarımız Sahrap Soysal et yemeklerinin yanına bulgurun yakıştığını anlatıyor, beslenme uzmanı Berrin Yiğit hamurişi yerine bol bol salata yememizi öneriyor.
#Sahrap Soysal