Turşu haberleri sayfasında Turşu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2900 Turşu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Birçok geleneksel lezzete sahip bir kent Adana ve bunların başında tescilli Adana kebabı geliyor. Ama ben bu hafta sizlere yaz aylarına yakışır bir tatlı, bir de meze niyetine yiyebileceğiniz soğuk bir turşu önereceğim. Özellikle çilekli, pratik bici biciyi mutlaka deneyin.
#Bici BiciTurşu, besin değerleri ve kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen besinlerden biridir. Özellikle birçok yemekle yenmesinden dolayı da merak edilen ve araştırılan besinler arasındadır. Bu bakımdan turşunun kilo aldırıp aldırmadığını araştırabilir ve buna göre yemeyi ya da yememeyi tercih edebilirsiniz. Turşu kilo aldırır mı? Ev yapımı ile hazır acı ve karışık turşu kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamTurşu; yemeklerin yanında çok sık ve çok sevilerek tüketilen bir besindir. Bununla beraber birden fazla türü bulunan turşu, aynı şekilde insan vücudu adına çok yararlı bir besin olarak tanımlanır. Turşu; kalori açısından oldukça az değerlere sahip olup, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengindir. Peki diyette turşu yenir mi? Diyetteyken lahana, salatalık ve biber turşusu tüketilir mi tüm detayları ile derledik.
#DiyetKuru fasulyenin can dostu, damaklarımızı şenlendiren bir lezzet bombası o... Lahana, kornişon gibi klasiklerin yanı sıra pırasa, ıspanak kökü, elma ve armuttan yapılanı da enfes oluyor. Tarifler ve püf noktaları aldığımız ‘Turşu’ kitabının yazarı Sema Temizkan “Leziz bir turşu için sarımsak, limon dilimleri, defne yaprağı ve kişniş tohumu kullanın” diyor.
#TurşuDaha ilk ısırığı almadan ağzımızı sulandıran turşu, bazen bir tencere yemeğinin yanında, bazen de bir sandviç arasında ama mutlaka soframızda! Salatalıktan lahanaya, pancardan bamyaya kalbimizi fetheden pek çok turşu çeşidi; bunları da layıkıyla yapan zamansız turşucularımız var. Mutfağımızın demirbaşlarından bu iştah açıcı ürünün en iyisi nereden alınır, uzman jürimize sorduk.
#LahanaTurşu suyu en lezzetli ve aynı zamanda en faydalı doğal besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Tabii evde özel olarak hazırlarken turşu suyunun dengesi çok önemlidir. Böylece bulanma ya da beyazlama ile beraber kararma gibi durumlardan uzak durma şansı elde edilebilir. Peki, turşu suyu neden bulanır, beyazlar ve kararır? Turşu suyu neden sümüksü yapıya döner detayları ile derledik.
#Turşu SuyuTürkiye genelinde her yörede birbirinden farklı turşular yapılıyor. Özellikle turşu suyu yapımı ise merak uyandırıyor. Turşu suyu nasıl yapılır, ayarlanır ve saklanır? Turşu suyu tarifi ve yapımı için püf noktaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Turşu SuyuTurşu suyu en yararlı ve aynı zamanda en lezzetli besin kültürleri içerisinde gelir. Tabii son dönemlerde özellikle sunduğu faydalar ile oldukça fazla ilgi çekmiş durumda. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Turşu suyunun cilde, vücuda ve gribe faydaları hakkında tüm detayları derledik.
#Turşu SuyuBursa'da turşularıyla meşhur olan Gedelek Mahallesi'nde sonbaharda turşu göçü yaşanıyor. Mahallenin nüfusu bu dönemde ikiye katlanıyor. Nufüsu 1700 olan mahallede nüfus 4000'lere çıkıyor. Bir turşu üreticisi, "Köyümüzün geçim kaynağı turşu olduğu için burası dünyaca ünlü bir yer. Gedelek'in ismini duyan, turşunun ismini duyan köyümüze geliyor. Buradan aldıkları turşudan memnun kalarak geri gidiyorlar” ifadelerini kullandı.
#TurşuTüm dünyada bilinir ki fermente gıdalar, beslenmeye probiyotik bakteri katkısı sağlar. Yaklaşık 7000 yıl önce İran’da şarap yapımı ile başlayıp, Çin’de lahana fermentesiyle devam eden, Türklerin ilacı yoğurdun yapımı ile çeşitli faydaları tespit edilen günümüzde prebiyotik-probiyotikler önem kazanmaya devam ediyor.
#PrebiyotikKoronavirüs pandemisi devam ederken ve bahar gripleri sebebiyle bağışıklığın güçlendirilmesi gerektiği ön plana çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş turşunun kurulması, saklanması ve tüketilmesi esnasında dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. İşte önemli uyarılar ve öneriler..
#TurşuMamak Belediyesi’nin desteğiyle üç yıl önce kurulan Mamak Kadın Kooperatifi’ndeki dokuz kadın, yerli ve milli üretimde kadın istihdamının gücünü gösteriyor. MAKKOP’lu kadınlar, diğer kadınlara da “Üretmekten, her ne olursa olsun bir şeyler ortaya koymaktan asla vazgeçmesinler” mesajı veriyor.
#Mamak BelediyesiTurşulama işlemi ile pancarın tazeliği korunduğu ve içindeki vitaminler de saklandığı için tüketilmesi önerilir. Kırmızı pancar turşusunu günlük hayatta tüketerek vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kilo vermeye de yardımcı olduğu için diyetlerde önerilen bir besindir. Ayrıca kan basıncını düzenler ve kemiklerin de korunmasını sağlar. Kırmızı pancar turşusunun faydaları ve neye iyi geldiği hakkında ayrıntıları derledik.
Sirke Mısırlılar ve Yunanlılar başta olmak üzere pek çok medeniyette kullanılmış özel bir maddedir. Günümüzde beyaz sirke temizlik malzemesi olarak kullanılmakta ve hala popülerliğini korumaktadır. Beyaz sirke insan sağlığına zararlı madde içermeyen yapısından dolayı temizlik işlemlerinde güvenli kullanılabilir. Peki, beyaz sirke nerelerde ve neden kullanılır? Beyaz sirke içilir mi, ne işe yarar ve kullanım alanları nelerdir ayrıntıları ile derledik.
Kumpir lezzeti ile pek çok kişinin severek tükettiği içeriğinde patates bulunan yiyeceklerden biridir. Kumpir uzun süreli pişirme tekniği ile içinin yumuşaması sonrasında çeşitli malzemeler ile eklenen yemeklerden biri olarak tüketilmektedir. Kumpiri daha lezzetli hale getirmek isteyen kişiler kendi sevdiği iç malzemeleri kullanarak kumpiri çeşitlendirmektedir. Kumpirin içine neler konur ve bu konulan malzemeler lezzetli yapar ayrıntıları ile derledik.
Kirazla vişnenin en olgun ve tatlı zamanı. Peltesini, reçel veya marmeladını yapabilir; tartta, dondurmada, salatada değerlendirebilir; yaprak sarması gibi zeytinyağlılarda da kullanabilirsiniz. Pazardan alınca hepsini yiyip bitirmeyin, birazını da ayırın; lezzetli ve pratik yaz tariflerim var.
#KirazBu yılın aşırı soğukları ve sıcakları neredeyse ben oradaydım. Kasım ortalamasının en soğuk olduğu günlerde Helsinki, nisanda karlar altında Kapadokya, haziranda 40 derecede Paris ve geçen hafta termometreler 42’yi gösterdiğinde Antalya, oradan da Side...
#Müge AkgünSüt Kardeşler, Tosun Paşa, Şabanoğlu Şaban ve Neşeli Günler gibi milyonların severek izlediği Yeşilçam filmlerine mekân olan Yeşilköy’deki Arnavut Hayreddin Bey Köşkü restorasyona girdi. Yeni ismi Darcan Köşkü olan tarihi bina restore edilerek, eski ihtişamlı günlerine kavuşacak.
#Arnavut Hayreddin Bey KöşküHer yaz koylarına, plajlarına akın edenleri karşılayan Bodrum, yine hareketli bir sezon geçiriyor. Bu yaz beldeye birbirinden iddialı yeni restoranlar açıldı. Kimileri ünlü şefleriyle de öne çıkıyor. Klasiklerin yeriyse her zaman başka. Şimdi tam sezonu madem, kahvaltıdan meze-balığa, kabuklulardan suşiye sıkı bir Bodrum lezzet turu atmaya ne dersiniz?
#BodrumYapılan araştırmaya göre bir yemeği hazırlandıktan sonra tuz eklemek, kadınlarda 1.5, erkeklerde ise 2.28 sene ömürde kısalmaya neden oluyor. Peki günlük ne kadar tuz tüketmek gerekiyor? Ekstradan yumurta, salata ve domatese atılan tuz ne gibi sorunlara neden oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkDenizlerimizdeki balık türlerinin çoğu tükendi. Kalanın da tadı bozuldu. Tüm bunları bilmeme rağmen yine de İstanbul’da ara sıra balık lokantalarına gidiyorum. Peki, sonuç? Balıklar hayal kırıklığı yaratsa da Kıyı Restaurant’da vantuzuyla haşlanıp kereviz sapıyla salatası yapılan ahtapot çok iyiydi. Lakerda tuzunu iyi emmişti. Balıkçı Kahraman’daysa birkaç başyapıt vardı: Acılı dilbalığı kavurma, kıvamında pişip içi sulu kalmış kalkan ciğeri ve domates salatası gibi...
#BalıkDışarıda yeme alışkanlığımızı meyhane kültüründen bağımsız düşünmek mümkün değil. Ancak onu doğru yaşatmak, sofraya konan mezelerin çeşidi ve lezzetinden personele, aydınlatmadan dekorasyona çok derin bir mevzu... Bir haftadır elimden bırakmadığım ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ tüm yönleriyle anlattığı meyhane kültürünü geçmişten bugüne geleneğiyle taşımak için önemli bir kaynak.
#MeyhaneGüzel havalarda piknik, hafta sonlarının en çok tercih edilen aktivitelerinden biri. Deniz kenarı, parklar, bahçeler... Pikniğe çıkarken sepetimize neler eklemeli, yanımıza neler almalıyız? Yazarımız Deniz Yoldaç’tan ve şef Refika Birgül’den özel tarifler istedik, işleri kolaylaştıracak püf noktalarını derledik.
#PiknikBirçok geleneksel lezzete sahip bir kent Adana ve bunların başında tescilli Adana kebabı geliyor. Ama ben bu hafta sizlere yaz aylarına yakışır bir tatlı, bir de meze niyetine yiyebileceğiniz soğuk bir turşu önereceğim. Özellikle çilekli, pratik bici biciyi mutlaka deneyin.
#Bici BiciTurşu, besin değerleri ve kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen besinlerden biridir. Özellikle birçok yemekle yenmesinden dolayı da merak edilen ve araştırılan besinler arasındadır. Bu bakımdan turşunun kilo aldırıp aldırmadığını araştırabilir ve buna göre yemeyi ya da yememeyi tercih edebilirsiniz. Turşu kilo aldırır mı? Ev yapımı ile hazır acı ve karışık turşu kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamGünümüzde sağlığa faydalı pek çok besin bulunmaktadır. Bu besinlerin ise kendine has belli özellikleri bulunur. Özellikle de pancar hem lezzetli hem de kolay tüketilebilen bir besindir. Haşlanmış ve çiğ pancar gaz yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik gebelik ismiyle de anılmaktadır. Erkekten gelen sperm kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurta ile döllenir. Bu döllenmenin sonunda fetus oluşmaya, gelişmeye ve büyümeye başlar. Hamilelik ortalama olarak 9 aylık bir zamanı kapsamaktadır. Bu zaman içerisinde de kadının organ ve dokularında değişiklikler meydana gelmektedir. Doğuma kadar geçen bu sürede kadında meydana gelen değişiklikler bazı etkilere de yol açmaktadır. Bu etkiler kadını ve bebeği olumsuz etkileyebilir. Bu amaçla hamile kadın beslenmesinden uyku düzenine kadar bazı olgulara dikkat etmelidir. Hamilelikte yenmemesi gerekenler nelerdir, gebelikte yenmemesi gereken balık, yeşillik, yemek ve besinler hakkında detayları derledik.
Hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır. Özellikle de gebelik sürecindeki sağlık problemlerine karşı doğru çözümler uygulanmalıdır. Hamilelikte mide yanmaları çok sık görülür. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Gebelikte mide yanmasına iyi gelen bitki çayları ve yiyecekler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik sürecinde midede çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Özellikle de bebeğin gelişmesi ile birlikte mide yanmasında artış görülür. Özellikle mide yanmasının nedenlerine de bakılmalıdır. Hamilelikte mide yanması neden olur, ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik sürecinde anne adaylarının pek çok detaya dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle hamilelik döneminde kabızlık en büyük sorunların başında gelmektedir. Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Gebelikte kabızlığa iyi gelen bitki çayları, egzersizler ve yiyecekler (Doğal Çözümler) nedir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
TARIMLA ilgili her şeyi konuşuyoruz ama özellikle son yıllarda giderek önemi artan bir kavram olarak, ‘tarım hukukunu’ hemen hiç konuşmuyoruz. Bu alandaki büyük eksikliği fark eden avukat Arsin Demir ve arkadaşları 2019 yılında İzmir’de Tarım Hukuku Derneği’ni kuruyorlar. Gerçekten dikkate değer bir girişim. Arsin Demir’e, “Amacınız nedir” diye sordum. Demir, “Tarım hukukunu bir hukuk disiplini olarak ortaya koymak ve kamuoyuna tanıtmak temel amacımız” diyor.
#1Uzaktaki nesneleri ya da kişileri göstermek için kullanılan şu kelimesi, cümle içinde hem sıfat hem de zamir olarak görev alabilir. Örnekler: 1- Yeni eviniz şu caddenin karşı tarafında. (Şu kelimesi caddeyi nitelediği için sıfat görevinde kullanılmıştır.) 2- Şuna da bak sen. (Bu cümlede bir ismin yerini tutan şu sıfat değil zamirdir.) Sonu şu ile biten 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli kelimeler listesini derledik.
#Eğitim