EKSTRA
MENÜ

Kapari

Kapari ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kapari haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 401 Kapari haberi bulunmuştur.

Kapari Haberleri

İster salatada ister kahvaltıda

İster salatada ister kahvaltıda

Anavatanı Orta Meksika ama tüm dünya ona bayılıyor. Ülkemizin Akdeniz sahillerinde yetiştirilmeye başladığından beri de çoğu restoranın menüsünde. Avokadolu yeni tarifler arayanlar veya bu meyveyle tanışmak isteyenler için ustalara danıştık, leziz tarifler aldık.

Sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi

Sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi

Antalya'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, hamsi, tropik meyveler, sarımsak ve ahtapot başta olmak üzere 239 çeşit turşu kuruyor. Hazar, sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi olduğunu, ahtapot turşusunun 10 litresini 200 TL'den sattığını söyledi.

Steak Tartar nedir, nasıl yapılır Steak Tartar tarifi ve malzemeleri

Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar tarifi ve malzemeleri

MasterChef programında yer verilen farklı lezzetlerden biri de steak tartar oldu. Yarışmacıların yapmaya çalıştığı steak tartarın yapılışıyla ilgili bilgiler program takipçileri tarafından da araştırılıyor. Peki, Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar tarifi ve malzemeleri…

Tartar nedir, nasıl yapılır İşte tartar sos tarifi ve malzemeleri

Tartar nedir, nasıl yapılır? İşte tartar sos tarifi ve malzemeleri

Balık yemeklerinin yanına yakışan tartar sos, sofralarında farklı lezzetler tatmak isteyenlerin vazgeçilmezlerinden. Deniz ürünlerinin yanında servis edilen bu sos evde kolayca hazırlayabileceğiniz malzemelerle yapılıyor. Hem ekonomik hem de zahmetsiz olan tartar sos genellikle deniz ürünlerine farklı bir tat katmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Peki, tartar sos nedir ve nasıl yapılır? İşte, tartar sos tarifi ve malzemeleri..

Kuşkonmazlı Hellimli Atıştırmalık Tarifi

Kuşkonmazlı Hellimli Atıştırmalık Tarifi

Başlangıç da olur, ufak bir atıştırmalık da… Ama her durumda damakları şenlendirecek bir lezzet! Izgara kuşkonmaz ve hellim peynirinin kapariyle uyumuna bayılacaksınız!

İtalya’nın gurme adası: Salina

İtalya’nın gurme adası: Salina

Sicilya’nın en büyük ikinci adası olan Salina’yı görünce Michael Redford ve Massimo Troisi’nin neden ‘The Postman’ (Il Postino) filminin çoğu sahnesini burada çektiğini gayet net bir şekilde anlayabilirsiniz. Akademi Ödüllü 1994 yapımı olan film, şiirsel konusuna rağmen Salina’dan daha fazla romantik olamaz.

17.10.2019Seyahat
Levrek nasıl pişirilir Levreğin en farklı hali ‘levrek simit’ tarifi

Levrek nasıl pişirilir? Levreğin en farklı hali ‘levrek simit’ tarifi

Balık yemeklerinde standardın dışına çıkmak isteyenler için enfes bir önerimiz var: Levrek simidi. Susamla kaplanan levrek 3-4 dakika önlü arkalı kızartılıyor, ortaya çıkan lezzet yeşilliklerle süslenip sıcak sıcak servi ediliyor. İşte, adım adım levrek simit tarifi

Gribin Şifası Aşıda Değil, Doğada

'Gribin Şifası Aşıda Değil, Doğada'

Kış mevsimi yaklaşırken özellikle çocuklar arasında hızla yayılan grip virüsüne karşı grip aşısı yaptırmanın koruyucu olmadığına, hatta ciddi yan etkileri bulunduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, gripten korunmak için şifanın aşıda değil, doğada olduğuna dikkat çekiyor.

18.09.2019İyi Yaşam
Max Krusenin Alaçatı kaçamağı

Max Kruse'nin Alaçatı kaçamağı

Fenerbahçe'nin Alman yıldızı Max Kruse, tatili .Çeşme'de geçiriyor...

4.09.2019Futbol
Eğlencenin başkenti: 36  saatte Atlantic City

Eğlencenin başkenti: 36 saatte Atlantic City

Amerika’nın New Jersey Eyaleti’ndeki bu renkli sahil şehri, dev eğlence parkları ve kumarhaneleriyle ünlü. Diğer özelliği 10’ar yıllık kriz döngüleri: Piyasa canlandığında birbiri ardına yeni restoranlar, barlar, oteller, kumarhaneler açılıyor. Ülkenin ekonomisi tökezleyince hayat durgunlaşıyor. Eğlence parkları ve restoranlardan zaman kalırsa butik viski üreten damıtım evlerine, happy hour’da sürprizler hazırlayan istiridyecilere, Afrika kökenli Amerikalıların öyküsünü yansıtan müzeye uğramayı ihmal etmeyin.

25.08.2019Seyahat
Kaparinin faydaları nelerdir

Kaparinin faydaları nelerdir?

Gebre otu olarak da bilinen kapari doğada kendiliğinden yetişir ve dikenli bir bitki türüdür. Kapari nelere iyi gelir? Kaparinin faydaları nelerdir? Kapari turşusu ile tanıdığımız gebre otunun yararları hakkında bilgiler derledik.

6.06.2019Sağlık
Sizin ‘Alaçatı’nız hangisi

Sizin ‘Alaçatı’nız hangisi?

Alaçatı’ya ilk kez 2000’li yılların başlarında yolum düşmüştü. Sessizlik, sakinlik, huzur ve konuklara gösterilen özen ve titizlik en önemli kozuydu bu küllerinden doğan şirin Ege kasabasının. Yıllar sonra geçen günlerde yolum tekrar düştü. Her ne kadar “Neydi, ne oldu” merakıyla sarmalanmış olsam da gidiş amaçlarımdan biri de bu yıl neler olacağıydı. Sonda söyleyeceğimizi hemen söyleyelim: Son üç-beş yıldır bildiğiniz Alaçatı’yı unutun. Bir zamanların sakin kasabası kuruluş ayarlarına dönüyor.

22.04.2019Seyahat
Burdurda üretiliyor, 29 ülkeye ihraç ediliyor

Burdur'da üretiliyor, 29 ülkeye ihraç ediliyor

Burdur'da kapari bitkisinden üretilen çay, marmelat, reçel ve kapari karpuzu gibi 17 farklı besin ürünü, 29 ülkeye ihraç ediliyor.

13.02.2019Gündem
Kapari nedir Kaparinin faydaları neler

Kapari nedir? Kaparinin faydaları neler?

Dünyanın çeşitli bölgelerinde binlerce yıldır genellikle kendiliğinden yetişen, çalımsı ve dikenli bir bitki olan kapari, son zamanlarda farklı türdeki ürünleriyle sofraları süslemeyi başladı. Vatandaşlar daha önce duymadıkları bu bitki hakkında bilgi almak istiyor. Peki, kapari nedir? Kaparinin faydaları neler?

12.02.2019Sağlık
Burdurda üretiliyor, 29 ülkeye satılıyor

Burdur'da üretiliyor, 29 ülkeye satılıyor

Burdur'daki bir firmanın kapari bitkisinden ürettiği 6'sı patentli 17 besin ürünü, 29 ülkeye ihraç ediliyor.

12.02.2019Ekonomi
Ispanaklı & Enginarlı Börek | Mucize Lezzetler

Ispanaklı & Enginarlı Börek | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Ispanaklı & Enginarlı Börek var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Tavuk güveç nasıl yapılır Zeytinli tavuk güveç tarifi

Tavuk güveç nasıl yapılır? Zeytinli tavuk güveç tarifi

Tavuk budunun hem göze hem de damağa hitap eden hali tavuk güveç, zeytin ve kapari ile lezzetini katlıyor, tadına doyum olmuyor. İşte, bol vitaminli ve doyurucu olan zeytinli tavuk güveç tarifinin detayları

Doğal kürler sayesinde gripten kurtulun

Doğal kürler sayesinde gripten kurtulun

Dr. Ümit Aktaş, gribin şifasının doğada olduğunun altını çiziyor, “Gripten korunmak için ellerinizi sık sık yıkayın ve ev turşusu, yoğurdu, sirkesi ve şalgam suyu tüketin, kelle paçayı sofranızdan eksik etmeyin” önerisinde bulunuyor.

7.11.2018Sağlık
Bu Besinler Kışın Koruyucu Kalkanınız Olacak

Bu Besinler Kışın Koruyucu Kalkanınız Olacak

Mevsim geçişleri pek çok kişi için hastalıkların habercisi oluyor. Havaların değişkenlik göstermesiyle etrafta sıkça rastladığımız hastalıkların başında da grip geliyor. Gripten korunmak ve grip sırasında yapılması gerekenler ile ilgili Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş önerilerini paylaştı.

Sakız ve Çeşme’yi yelken festivaliyle turlamak

Sakız ve Çeşme’yi yelken festivaliyle turlamak

Çeşme ve hemen karşısındaki Yunanistan’ın en büyük beşinci adası Sakız, artık sadece yaz aylarında akla gelen bir tatil beldesi olarak anılmanın çok ötesine geçmeye başlıyor. Bundan sonra eylül dediniz mi bu iki komşu belde yelken turizmiyle de ilginizi çekecek. Sebebi İzmir’in en büyük ve saygın firmalarından Arkas Holding’in Ege Açıkdeniz Yelken Kulübü işbirliğiyle ikinci yılını organize ettiği Arkas Aegean Link Regatta. İlk etabı 30 Ağustos’ta Çeşme’den komşu Sakız Adası’na geçerek başlayan bu denizcilik festivaline gelin biraz turist gözüyle bakalım.

6.09.2018Seyahat
Reklamcılığı bıraktı ekmekçi oldu

Reklamcılığı bıraktı ekmekçi oldu

Reklamcı Hakan Aytaç, reklamcılığı bıraktı, mutluluğu ekmek yapmakta buldu. Mayasını kendi yaptı, buğday karışımını deneye yanıla buldu, Almanya’dan rattan kaplar getirdi. Doğal ve lezzetli ekmek yolculuğuna çıktı ve Güzel Ekmek markasını yarattı.

Yazar Sonuçları

Sardalyanın laneti!

Yurtdışında uğruna festivaller düzenleniyor, şef menülerine giriyor, turistik malzeme olarak satılıyor. Lanetlenen kokusuna rağmen baş tacı ediliyor. Darısı başımıza diyerek gelin bu hafta en lezzetli balıklarımızdan biri olan sardalyaya iadei itibar edelim.

16.08.2020

Müdaviminden Türkbükü tüyoları

Yasaklar kalktığından beri her fırsatta kendimi şehir dışına, deniz kenarına atmaya başlayınca pandemiden ne kadar bunaldığım gerçeğiyle yüzleştim.

31.07.2020

Çeşme’de neler oluyor?

Bu yaz siz de benim gibi Çeşme dolaylarına demir atmaya niyetliyseniz, birkaç öneri de benden gelsin.

24.07.2020

Alaçatı’dan Cunda’ya...

Hitap ettikleri kesim, sosyal yaşam ve eğlence anlayışı farklı olsa da Alaçatı ve Cunda birbirine çok benzer. İkisi de aynı kültürel ağırlığı vurgulayan mimari özeliklere sahiptir.

11.07.2020

Alaçatı bu yaz eski haline mi dönüyor?

Popüler plajların çoğu 19-20 Haziran’da açılıyor. Alaçatı’nın ise sakin ve gürültüsüz bir yaz geçireceği yorumları yapılıyor. Hatta “Köyün o ilk ve güzel haline geri döneceğiz” deniliyor. After kulüpler açılamayacağı için ev partilerinin çoğalacağı beklentisi de var. O zaman buyurun Alaçatı’yı bu yaz nelerin beklediğine...

7.06.2020

Stok yaparken... Yapamayanları da düşünelim

Birkaç ay önce Çin’de sebebi bilinmeyen zatürre olarak ortaya çıkan ve kısa sürede neredeyse tüm dünyaya yayılan koronavirüs (COVİD 19), sadece sağlığı değil hayatın her alanını etkiledi. Pandemi, yani dünyayı etkileyen salgın ilan edildi.

21.03.2020

Sihirli bir tarif: Ton balıklı makarna

Federico Fellini'nin de dediği gibi, hayat makarna ve sihrin buluşmasıdır. En pratik ve en lezzetli yemeklerden biridir bence ton balıklı makarna. Tariflerde genellikle zeytin veya salatalık turşusu kullanılır ama ben onun yerine kapari koydum. Sonuçta tercih sizin...

15.02.2020

4 tutkulu kadın

Hafta başında şef Jale Balcı organizasyonuyla zeytinyağı uzmanı Birsen Can Pehlivan, zeytinyağı üreticisi Kübra Güler ve artisanal ekmekçi Serpil Onaran’la bir araya geldik. Hem bilgilendik, hem de sağlıklı ürünlerle lezzetli bir gece yaşadık. Bugün her biri işini tutkuyla yapan bu dört kadından söz etmek istiyorum. Önce, 25 yıllık meslek yaşamının son 20 yılında sadece zeytinyağı üzerine çalışan Birsen Can Pehlivan.

18.01.2020

Şahsiyetli ve abartısız YILIN EN İYİ YEMEĞİ

Nicole eskiden de çok iyiydi ama şef Kaan Sakarya ayrıldıktan sonra kendini bulması biraz zaman aldı. Şimdiyse kişiliğine tekrar kavuşmuş. Mutfağın başındaki Aylin Yazıcıoğlu ile başşef Aykut Doğanok mükemmel bir uyum yakalamış.

28.12.2019

Evlilik aşkı öldürmüyor güzelim

Son dönemde karşımıza çıkan mutsuz evlilik, kavga ve aldatma haberlerine karşın evliliği, aşkı, aile olmayı gözümüze soka soka gösteren, mutlu aile tabloları da var. Kim mi?

26.12.2019

Füme somon mus ve mantar dolgulu bir profiterole ne dersiniz?

Merhaba, bundan sonra leziz ikramlık tariflerimle ben de Hürriyet Lezizz’de olacağım.

1.11.2019

Balığa limon sıkılır mı?

Acaba neden her konuda doğru soruları sorup bilgimizi derinleştirmek yerine, yanlış soruları sorup, gereksiz şekilde kutuplaşıyoruz? Neden yarım yamalak bilgileri mutlak doğru kabul edip ufkumuzu durup dururken daraltıyoruz?

1.09.2019

Rehber, blogger ve gazetecilerden oluşan jüri seçti! Bayramda orada olsaydım...

Tatil başladı. Belki yola çıktınız, belki hazırlık yapıyorsunuz, belki de çoktan cennet sahillere vardınız. Gittiğiniz yerde neler yapacaksınız? Yemeden içmeye, gezilip görülecek yerlere, eğlence ve gece hayatına dair fikir ve tavsiyeler derledik; tadını çıkarın. Biz şehirde kalanlara da okuyup hayal etmesi düşüyor.

10.08.2019

Bir uzak, bir yakın

Kurban Bayramı tatilinde Ankara’da kalmayacak olanlar için -popüler ve gürültülü yerler dışında- ruhunuzu dinginleştireceğiniz lezzet ve ağız tadında “bir uzak, bir yakın” mekân önerilerim var. Biri kuzey, biri güney... Ama ikisi de Anadolu.

9.08.2019

İyi niyetli bir gastro-bistro çabası APARTIMAN

Burada tavsiyem, barda oturup gastropub mönüden tadımlıklar ısmarlamanız. Apartıman’ın giriş ve ana yemekler üzerine ciddi çalışması gerekiyor.

3.08.2019

Nefis bir taverna MYLOS

Leros Adası’ndaki Mylos, hayalimdeki taverna tipine uyuyor: Nefis mezeler. Taze deniz ürünleri. Samimi ortam. İyi servis. Şahane manzara.

28.07.2019

Alaçatı ve civarı yaza hazır

Nasıl Bodrum eski Bodrum değilse, Alaçatı da 10 yıl önceki Alaçatı değil. Her yıl biraz daha değişiyor. İşte bu sezon “yeni Alaçatı” ve civarında olup biteceklerin bol güneşli bir özeti...

12.05.2019

Bu hafta sonu bir festival havası alın

İstanbul’da bu hafta iki mini festival var. İki gün sürecek Sokak Festivali ile pazar gününe yayılan 101 İstanbul Lezzet Festivali. Alaçatı’da ise bu yıl ikinci kez yapılacak Tasting Alaçatı. İşte o festivallerle ilgili detaylar...

27.04.2019

Zayıflama diyeti uygulayanlar için enfes bir lezzet: Levrek Şahane

Yeterli ve dengeli beslenmede protein tüketiminin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önerilmektedir. Türkiye’de en çok koyun, sığır, kümes hayvanları, deniz ürünleri ve av hayvanlarının etleri kullanılmaktadır. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına, birçok göl ve nehirlere sahip olmamıza rağmen balık tüketimi çok yetersizdir.

7.04.2019

Balık nasıl pişirilir, öğretin!

Ülkemizin Yüksel gibi önde gelen balık lokantalarının bir genel artısı, bir de genel eksisi var. Artısı, malzeme zenginliği ve çeşit bolluğu. Eksisi ise müşteri beklentilerinin kalite odaklı olmaması ve pişirme tekniklerinin düşük seviyede olması.

29.12.2018

Eski İstanbul’un uygarlık düzeyi AYASPAŞA RUS LOKANTASI

Öyle gastronomik nirvanaya çıkmadım ama uzun bir uçak yolculuğundan sonra gittiğim için yorgun olmama rağmen, mutlu ve “Tekrar gelip iki kişilik bir yemek denerim” diye düşünerek ayrıldım lokantadan.

17.11.2018

Bir şahsiyet arayışı AQUA

Four Seasons Hotel’deki Aqua’nın yemeklerinde eskiye göre düşüş var. Belki herkesi memnun etmeye çalıştıkları ve müşteri kompozisyonu epey değiştiği için, ortak paydaya hitap etme çabası tabaklarda öne çıkıyor.

19.10.2018

Lokantalarımız ve balık kültürü

Bizde balık kültürünün gelişmemesinde bir sürü etken var. Aşçıların balık yememeleri, denizlerimizdeki kaynaklarımızı heba etmemiz, sigaranın yaygınlığı, rakı kültürü ve belki de en önemlilerinden biri: Pulbiber kullanılması...

18.08.2018

Parle’ninki kafası karışık bir mönü: Biraz Batılı dursun ama özünde ‘Türkümsü’ kalsın

Bu restoranın hedef kitlesi kanımca şirketlerde çalışan, orta ve ortanın üstü kesim. Bu insanlar için mönü tasarlarken şöyle düşünmüş olmalılar: Değişik olsun ama çok da bilinmedik durmasın, sunuma önem verelim, lezzet idare eder olsa da önemli değil. Nasıl bir damak zevki bu? Kesinlikle McDonald’s standardından öte, belli bir kalite arayan ama ne istediğini de tam bilmeyen...

3.08.2018