Salatalık haberleri sayfasında Salatalık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5407 Salatalık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Salatalık, kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen besinlerden biridir. Özellikle diyette olan kişiler salatalığın kilo aldırıp aldırmadığını araştırmaktadır. Bu bakımdan salatalık besin değerlerine öğrenebilir ve isterseniz tüketmeyi ya da tüketmemeyi tercih edebilirsiniz. Salatalık kilo aldırır mı? Gece yatmadan salatalık yemek kilo yapar mı detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamSalatalık, çok yararlı bir besin olup faydaları birden çok olan bir besin olarak bilinir. Kansere karşı koruma etkisi olan bu besin, vücuttaki su ihtiyacını karşılamaya fayda sağlar. Baş ağrısını dindirmeye, cilt bakımında etkili sonuçlar vermeye ve vücudu kötü mikroplardan arındırmaya yardımcı olur. Besleyici özelliği de bulunmasının yanı sıra büyük bir kısmı sudan meydana geldiği için kilo vermeye de yardımı olmaktadır. Kemikleri güçlendirir. Sağlığa çok büyük faydaları olan bu besin, içerik açısından da zengin bir besindir. Çeşitli tariflerde kullanılabilen ve yemekleri lezzetli hale getirmeye fayda sağlayan bir besindir. Bu açıdan da tercih edildiği sık sık görülmektedir. Günümüzde sıklıkla karşılaşılan bir konu salatalığın meyve mi yoksa sebze mi olduğudur. Peki, salatalık meyve mi sebze mi? Merak edilen bu konuyu aşağıda merak edenler için açıkladık.
#AraştırmaGüneş lekeleri, akne problemleri, yaşlanma belirtileri derken, cildinizin ne kadar yorulduğunu siz de fark edersiniz. Şimdi size cildinizi yatıştırmaya yarayacak özel bir formülümüz var. Teve2 ekranlarında yayınlanan Derya Baykal’la Gülümse programına konuk olan Ezgi Kasapoğlu, leke ve kırışıklıkları gidermek için salatalık maskesi tarifi veriyor.
#Lekeİstanbul Şişli'de husumetli olduğu Esra Ş. adlı (28) öğretmene, iki öğrencisi ile birlikte içinde ‘kaşar ve salatalık’ olan kutuyu kargolayan öğretmen Tuğba Ç. (31) hakkında ‘cinsel taciz’ suçundan iddianame düzenlendi.
#Cinsel TacizBARTIN’ın Kozcağız beldesinde Müyesser Acıbal, tohumunu komşusundan alıp ektiği Çin salatalıkları 1 metre uzunluğa, 30 kilo ağırlığa ulaşınca paniğe kapıldı. Müyesser Acıbal, her geçen gün daha da büyüyen salatıkları kökünden söküp, sebzeleri komşularına dağıttı.
#BartınBARTIN’ın Kozcağız beldesinde Müyesser Acıbal, tohumunu komşusundan alıp ektiği Çin salatalıkları 1 metre uzunluğa, 30 kilo ağırlığa ulaşınca paniğe kapıldı. Müyesser Acıbal, her geçen gün daha da büyüyen salatıkları kökünden söküp, sebzeleri komşularına dağıttı.
#ÇinTÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal "Normal piyasa fiyatı bin 500 lira olan bir telefonu 99 liraya sattıklarını taahhüt ediyorlar. Tüketicimiz siparişini veriyor. Gelen kargodan telefon yerine salatalık çıkıyor. 'Telefon sipariş ettim, salatalık çıktı' diyerek şikayette bulunan vatandaşlarımızın sayısı artıyor" dedi.
#Cep Telefonuİzmir’in Ödemiş ilçesinde kornişon salatalığın ikinci sezonu üreticiyi memnun ediyor. İlçeye bağlı Kaymakçı beldesi çevresinde salatalık üretimi ile uğraşan çiftçiler, ekonomik kriz iddialarının tartışıldığı Ekim ayı itibarı ile fiyatlardan memnun olduklarını söylediler.
#Ödemiş İlçesiİstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbulYaz hasadı tezgâhlara indi ama sebze ve meyvede fiyatlar düşmedi. Bazı ürünlerin kilogram fiyatının 100 lirayı aşması dikkat çekiyor. Hürriyet’e konuşan ziraat uzmanlarına göre tabloda küresel ısınmanın da payı var. Uzmanlar aşırı sıcaklıkların tarladaki sebze ve meyveleri yaktığını; dolayısıyla daha fazla sulama ihtiyacı nedeniyle maliyetleri artırdığını söyledi. Buna mazot ve nakliye fiyatları da eklenince vatandaşın yüksek fiyatlarla karşılaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar fiyatların bir ay sonra düşmeye başlayacağı görüşünde.
#Sıcak HavaEt ve deniz ürünlerini aynı tabakta birleştiren ‘surf&turf’ özellikle yazlık yerlerdeki mekânların talep gören gözde sunumlarından. Şef Buse Doğrular Dövenci, bize bu tarifin burger versiyonunu market raflarında kolaylıkla bulabileceğimiz Metro markalı ürünlerle hazırladı. Evde denemek için vakit kaybetmeyin.
#MetroÇeşme’nin en önemli otellerinden biri olan Ilıca Hotel, kalıplaşmış 5 yıldızlı konseptin dışına çıkarak fark yaratıyor. Anne eli değmiş yemeklerin diyetisyen eşliğinde yenildiği, doğaya dost, kendi sakız ağaçlarını ve sebze-meyvelerini üreten, Çeşme’nin tanıtımı için projelere imza atan bu tesis farklı bir tatil deneyimi sunuyor.
#1Bir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataTinos Adası’ndaki To Thalassaki lokantası bence tüm Akdeniz’in en iyilerinden. Onu benim için özel kılan sadece şefi Antonia Zarpa’nın yemek zevki ve yaratıcılığı değil, ürün kalitesi. Özellikle de sebze, meyve ve tahıl ürünleri... Olağanüstü peynirlerini de kendileri yapıyorlar.
#LokantaDaha sevgili Fedon denize bile düşmeden sıcaklar öyle bir bastırdı ki... Çoğumuz ondan önce ya Boğaz’ın ya Ege, Akdeniz’in ya da henüz üstü bile açılmayan kapalı bir havuzun serin sularına çoktan bıraktık kendimizi. Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Gerçi bugün itibari ile hava bir tık serinleyecek hatta İç Anadolu Bölgesi bir miktar yağmur da alacak ama sonrası yine tufan... Bu yaz sıcaklık rekorları kırılacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul, 41.3 derece ile son 85 yılın rekorunu kırmıştı. Bu yıl termometre 42-43’ü görecek. Peki ne oldu da sıcak daha haziranın başında birdenbire bastırdı? Bu yılın farkı ne? Ve dahası beynimiz kavrulmasın, kalbimiz teklemesin diye ne gibi önlemler alınmalı?
#Hava SıcaklıklarıÇevredeki amber ağaçlarından aromatik özler, sous vide tekniğiyle pişirilen lagos, cibes otlu tempura… Lov Faralya mutfağında bölge malzemeleri civarda görmeye alışık olmadığımız kadar iyi tekniklerle işleniyor. Bu lezzetlerin yanına bir de Bali konseptli dekorasyon ve sanatsal etkinlikler eklenince ortaya akıllarda iz bırakan anlar çıkıyor.
#AkdenizGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıABD’de yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak tanınan mikrobiyolog Ali Rıza Akın’la geçen ay söyleşi yapmıştık. Bize “Mikrobiyotanıza iyi bakarsanız, o da size iyi bakar’ tavsiyesini vermişti. Bu kez de bağırsaklarımızdaki yararlı bakterilere iyi bakabilmek için ne yiyip içmemiz gerektiğini konuştuk.
#BakteriToprağa temas etmenin verdiği huzur hiçbir şeye benzemiyor. Hele bir de kendi yetiştirdiğimiz sebzeleri ve yeşillikleri dalından koparıp yemeklerimize katmak bambaşka bir zevk. Eğer siz de kendi küçük bahçenizi kurmak istiyorsanız uzmanlardan aldığımız önerilere göz atabilirsiniz. Pek çok bitkiyi balkonunuzdaki saksılarda bile büyütebilirsiniz.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMMeyvelerin kraliçesi çilek, pasta süsü olmayı bırakalı çok oldu. Önce salatalarda kullandık, şimdi kahvaltılarda avokadoyla beraber ekmekleri şenlendiriyor. Farklılık arayanlara çilekli tarifler yazdım, gelenekselden şaşmayanlara şekersiz çilek reçelini anlattım...
#ÇilekArınma sürecinde bitkilerin gücünden faydalanmayı çok seviyorum. Ananas ödem atmak için gerçek bir mucize. Soğuk çay yaparken kullanabilirsiniz. Yeşil çay, mate, beyaz çay, biberiye ve zencefilli çayları da tek geçerim.…Bu içeceklere minik dokunuşlar katarak etkilerini yükseltmek çok kolay.
#YazKimbap, Kore mutfağının popüler lezzetlerinden biri. Gimbap olarak da bilinen bu tarif, görünüm olarak sushiye benziyor. Pirincin haşlanmasıyla hazırlanan Kimbap, akşam yemeğinde tercih edilebileceği gibi atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Eğer denemek isterseniz, kimbap tarifini sizin için derledik.
#KimbapBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞYeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.
#Yelda BaşaranYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler Günü