GeriSağlıklı Yaşam Turşu kilo aldırır mı? Ev yapımı ile hazır acı ve karışık turşu kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Turşu kilo aldırır mı? Ev yapımı ile hazır acı ve karışık turşu kilo yapar mı

Turşu kilo aldırır mı? Ev yapımı ile hazır acı ve karışık turşu kilo yapar mı

"Turşu, besin değerleri ve kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen besinlerden biridir. Özellikle birçok yemekle yenmesinden dolayı da merak edilen ve araştırılan besinler arasındadır. Bu bakımdan turşunun kilo aldırıp aldırmadığını araştırabilir ve buna göre yemeyi ya da yememeyi tercih edebilirsiniz. Turşu kilo aldırır mı? Ev yapımı ile hazır acı ve karışık turşu kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Turşu, kilo aldıran bir besin değildir fakat içindeki tuz ve sirke oranından dolayı vücutta su tutulmasına sebep olabilir. Bundan dolayı da turşu dikkat edilerek tüketilmesi gereken bir besindir.

 Turşu Kilo Aldırır mı?

 Turşu, kalorisi düşük olmasından dolayı birçok kişi tarafından rahatlıkla tüketilmektedir. Kilo aldırmasa da turşu içerisinde yüksek miktarda tuz ve sirke olmasından dolayı vücutta su tutmaktadır. Bu nedenle turşu dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir. Dikkatli bir şekilde tüketildiğinde turşu kilo aldırmaz ve şişkinlik de yapmaz. Kalorisi düşük olduğundan diyette turşunun yenip yenmeyeceği merak edilen ve araştırılan konulardan biridir.

 Turşu, kalorisi az olmasına rağmen diyette olanlara önerilmez çünkü turşunun içerisinde bol miktarda tuz vardır. Diyette olan kişilere tuz önerilmediğinden turşunun tüketilmemesi ya da az miktarda tüketilmesi gerekir. Bazı turşuların tüketilmesi diyete yardımcı olabilir ve bu turşuların içinde de lahana turşusu bulunur.

 Lahana turşusu içinde bulunan lif sayesinde diyette tüketilmesi tavsiye edilen turşulardan biridir. Turşunun tüketimi bağırsaklardaki toksinleri uzaklaştırdığından ve sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olduğundan önerilir. Turşunun mutlaka dikkatli tüketilmesi gerekir.

 Ev Yapımı İle Hazır Acı ve Karışık Turşu Kilo Yapar mı?

 Kalorisi düşük olsa da turşunun tuzlu olmasından dolayı diyette tüketilmesi tavsiye edilmez. Dışarda satılan turşular standart olarak yapıldığından içinde bol miktarda tuz ve sirke bulunur. Fakat evde yapılırsa bunu kendiniz ayarlayabilirsiniz ve tuzunu da daha az koyabilirsiniz. Karışık turşunun kalorisi 100 gramda 36 kalori olarak bilinmektedir. 100 gram turşu suyunda 12 kalori bulunurken 100 gram acı biber turşusunda da 24 kalori vardır. Turşu tuzlu olmasından ve sirkeli olmasından dolayı vücutta su tutar ve bundan dolayı da diyette olanlara önerilmez.

 Ev yapımı turşunun dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Tuz, diyette olan kişilerin uzak durması gereken bir besindir ve turşuda da bol miktarda tuz vardır. Kalorisi az olsa da turşu vitamin ve aynı zamanda mineral açısından zengin olduğundan porsiyona ve tüketim sıklığına dikkat edilerek tercih edilebilir. Özellikle diyet yapan kişilere turşu yemeden önce turşunun suda bekletilmesi önerilir. Turşu suda bekletildiğinde tuzu biraz da olsa gider ve daha sağlıklı bir hale gelir. Acı biber turşusu sindirim sistemini çalıştıracağından tuzlu turşulara göre daha sağlıklı bir turşu çeşidi olarak bilinmektedir. Diyet yapan kişilerin turşu tüketmeden önce mutlaka danışanlarına sormaları gerekir.

False