Başkent lezzetleri millet bahçesinde

Güncelleme Tarihi:

Başkent lezzetleri millet bahçesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2024 10:04

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Türk Mutfağı Haftası gastronomi etkinliklerinin Ankara ayağı, Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. Etkinlikte Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasıyla zenginleşmiş mutfağı, coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri sergileniyor. Buluşmada deprem bölgesinden esnaflar da lezzetlerini sunuyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Ankara etkinlikleri dün başladı. Ankara Valiliği’nin ev sahipliğinde Başkent Millet Bahçesi’nde yapılan açılış törenine Ankara Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, ilçe belediye başkanları katıldı. Etkinlikte 6 Şubat depremlerinin etkilediği 11 ilden gelen esnaf da mutfaklarının tanıtımını yapıyor. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, etkinliklerle ilgili, “Ankara’nın lezzetlerini tattırmaya çalışacağız sizlere. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Yüzyılın felaketi diye nitelendirdiğimiz 11 ildeki deprem hepimizi derinden üzmüştür. Yurttaş olma bilinci esasında birlikte olmadır. Biz de burada onlara destek olacağımıza inanıyorum. Ankara Valimiz tarafından 2004 yılında başlatılan ‘selamlaşma’ projesi kapsamında üniversiteli öğrenciler size ikramlar sunacak. Onların da ikramlarını geri çevirmeyin lütfen” dedi.

Haberin Devamı

Başkent lezzetleri millet bahçesinde
Etkinlikler 26 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

ANKARA MUTFAĞININ REÇETELERİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise konuşmasında şunları söyledi: “Asırlık tariflerle, Türk mutfağı kitabından esinlenerek hayata geçirilen bu etkinlikler sayesinde ülkemizin kadim mutfağının hikâyesi hem ulusal hem de uluslararası ölçekte tanıtılmış ve tanıtılmaya devam etmektedir. Ne mutlu ki son zamanlarda fast food kültürünün cazibesinin azaldığını, dünyada yeme alışkanlıklarına dair bir uyanış olduğunu, insanların sağlıklı ve yöresel olana arayışının olduğunu görmekteyiz. Helal, vejetaryen, organik gibi seçenekler en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Bu arayışa belki de en iyi cevabın Türk mutfağında saklı olduğunu görmekteyiz ve öyle olduğunu düşünüyoruz. Geleneksel Türk mutfağı eşsiz lezzetleri kadar insanın ruh ve beden sağlığına iyi gelen reçetelere sahip. Duman tüten tencerelerde, turşu ve sirke küplerinden, kaynayan şerbetlere ruha ve bedene şifa veren birçok tarifi bulabilirsiniz. Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşma ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini vurgulamak, bilinilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kutlanan, bu yıl üçüncüsünü kutladığımız Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara mutfağının birbirinden lezzetli, sağlıklı, geleneksel ve atıksız reçetelerine tanıklık edeceğiz. Umuyorum ki bu etkinlikler mutfağımızın uluslararası bilinilirliğine artıracak ve kültürel mirasımızı koruma konusunda yeni fırsatlar yaratacaktır.” Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu da mini konser verdi. 

Haberin Devamı

Başkent lezzetleri millet bahçesinde


DOLU DOLU ETKİNLİKLER

Etkinlikte Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasıyla zenginleşmiş mutfağı, coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri sergileniyor. Organizasyon kapsamında, başkentin tüm ilçeleri kendine özgü tatlarla etkinliğe katılım göstererek Ankara’nın zengin gastronomi kültürünü gözler önüne serecek. Yerel üreticilerin doğal ve geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünlerin yer alacağı organik pazar da ziyaretçilere alışveriş deneyimi sunuyor. Etkinlikteki panel ve söyleşiler, gastronomi sohbetleri, yemek yarışmaları ve gastro şovlar, katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Gastronomi tutkunları, ünlü şeflerin canlı performanslarını izleyerek, yeni tarifler ve teknikler öğrenme fırsatı bulacak. Etkinlik kapsamında hazırlanan gram altın ödüllü en hızlı kebap yeme yarışmasında ise renkli görüntüler ortaya çıktı. Yarışmaya katılanlar hazırlanan kebapları hızla tüketerek ödülü kazanmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Başkent lezzetleri millet bahçesinde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!