EKSTRA
MENÜ

Su Böreği

Su Böreği haberleri sayfasında güncel ve son dakika Su Böreği hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1.564 Su Böreği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Su Böreği Haberleri

YAYLA ile yolculuk daha lezzetli

YAYLA ile yolculuk daha lezzetli!

Avrupa’daki köklü gıda firmalarından YAYLA ürünlerini izin yolunda Avrupalı Türklerle buluşturuyor.

25.06.2021Avrupa
Çorum yemekleri - Çorumda ne yenir ve neyi meşhur Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Çorum yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Çorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.

6.05.2021Lezizz
Bayburt yemekleri - Bayburtda ne yenir ve neyi meşhur Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Bayburt yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Bayburt, Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde yer alıyor. Kuzeyinde Trabzon, doğusunda Erzurum ili, güneyinde ise Erzincan ili bulunan Bayburt bulunduğu coğrafi konum itibari ile hem Karadeniz, hem Anadolu hem de Doğunun mutfak kültürünün özel bir sentezini yemeklerinde içeriyor. Bayburt'un kendi has yöresel yemeklerinde et ve sebzelerin yanı sıra un ve una bağlı yemek çeşitleri bu zengin mutfakta ağırlık kazanıyor. Öyleyse yakından tanımak isteyenlere özel Bayburt Yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.

6.05.2021Lezizz
Kat kat lezzet: Türkiye’nin en iyi 10 börekçisi

Kat kat lezzet: Türkiye’nin en iyi 10 börekçisi

Kat kat döşenmiş, fırından yeni çıkmış, sıcacık bir dilim böreğe kim hayır diyebilir ki! İngiliz The Guardian gazetesi de buna katılıyor olmalı. Gazetenin okur yorumlarıyla hazırladığı ‘piknik önerileri’ haberinde Türk böreğine de yer verildi. Peynirlisinden ıspanaklısına, kıymalısından pudraşekerlisine çeşitli seçenekleriyle yolu Türkiye’den geçen herkesin gönlünde taht kuran böreğin en iyi adreslerini sıraladık.

Türkiyenin dört bir yanından 11 yöresel ürün daha tescillendi

Türkiye'nin dört bir yanından 11 yöresel ürün daha tescillendi!

Menengiç kahvesi, Gaziantep nohut dürümü, Karamanlı rezenesi, Paşa helvası, Adana taş kadayıfı, Deva-i misk helvası, Sultandağı kirazı, Sultandağı gılli kirazı, Adana karakuş tatlısı, Bayburt süt böreği ve Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.

Türkiyenin en iyi yemekleri listesinde tescilli ezogelin de var

'Türkiye'nin en iyi yemekleri' listesinde tescilli ezogelin de var!

Geçtiğimiz günlerde Oğuzeli Belediyesi tarafından tescillenen ‘ezogelin çorbası’ CNN Travel tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi.

Avrupa’da ‘Yayla’ rüzgârları esmeye devam ediyor

Avrupa’da ‘Yayla’ rüzgârları esmeye devam ediyor

1979 yılından bu yana Avrupa Türk gıda pazarının amiral gemisi olan, şirket CEO’su Kutlay Yasemin’in arzusuyla oluşturulan Arge ekibinin araştırmalarıyla, Avrupalı Türklerin damak tadına göre piyasaya sürekli yeni ürünler sunan Yayla-Türk firması atılımlarına devam ediyor.

16.10.2020Avrupa
Erzurum su böreğini, Polonyalı Anna da yaptı

Erzurum su böreğini, Polonyalı Anna da yaptı

Sürat Pateni Milli Takımı'nın Polonyalı antrenörü Anna Lukanova, Erzurum'da severek yediği su böreği için eline merdane aldı, yufka açtı.

O haber Erzurumluları sevindirdi Cağ kebabı ve su böreği...

O haber Erzurumluları sevindirdi! Cağ kebabı ve su böreği...

Erzurum’un önemli lezzetlerinden olan cağ kebabı ve su böreği CNN Travel tarafından Türkiye’nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi.

Genç halı ustaları yetiştirecekler

Genç halı ustaları yetiştirecekler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle iş başına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Erzincan’dayız...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.

23.08.2020Ekonomi
Erzurumun coğrafi işaretli su böreğinin sırlarını ustası anlattı

Erzurum'un coğrafi işaretli su böreğinin sırlarını ustası anlattı

Erzurum Ticaret Borsası, göğermiş peynir, civil peynir ve kadayıf dolmasının ardından su böreğine de coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Erzurum coğrafi işaretli ürünlerine su böreğini de ekledi

Erzurum coğrafi işaretli ürünlerine su böreğini de ekledi

Erzurum Ticaret Borsası, geçmiş yıllarda Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE)’ye yapmış olduğu civil peynir, göğermiş peynir ve kadayıf dolması coğrafi işaret belgelerine, Erzurum su böreğini de ekleyerek ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü daha koruma altına almış oldu.

“Bayramda metabolizmanızı dengeleyin”

“Bayramda metabolizmanızı dengeleyin”

Ramazan ayı boyunca uzun süren açlık saatleri Ramazan Bayramı ile yerini fazla ve kalorili beslenmeye bırakıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişçi, ramazanda yavaşlayan metabolizmayı dengelemek için önerilerde bulunarak “Ramazan ayında günde iki öğün beslenirken bayramda o enfes sofralar ve tatlıların dayanılmaz cazibesine yenik düşerek porsiyon kontrolünü ayarlayamıyoruz. Bu yüzden Ramazan sonrası aniden yemeklere, tatlılara yüklenmek midemizde yanma, reflü atakları, hazımsızlık, ani kan şekeri değişikliği gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yavaşlamış metabolizmaya fazla kalori verdiğimiz için de hızlı kilo alımları gözleniyor. Bu yüzden Ramazan’da yavaşlamış metabolizmanıza aşırı yükleme yapmayın” dedi.

22.05.2020Sağlık
Ramazan geldi Erzurumda su böreği talebi 4 katına çıktı

Ramazan geldi Erzurum'da su böreği talebi 4 katına çıktı!

Erzurum’da ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti su böreğine talep arttı.

Sosyal medyanın yıldızı Adana böreği evinize geliyor

Sosyal medyanın yıldızı Adana böreği evinize geliyor

Sosyal medyanın yeme içme alışkanlıklarımızı nasıl şekillendirdiğinin en iyi örneklerinden biri Adana böreği olarak da bilinen akışkan peynirli su böreği. Birkaç yıl içinde tüm Türkiye’yi saran bu börek furyası artık mutfaklarımızın da kapısını çalıyor. Sizin için nefis Adana böreğinin evde yapılışını araştırdık. İşte malzemeleriyle, yapılış adımlarıyla 3 peynirli Adana böreği tarifimiz…

30.03.2020Evdehayat
Kahvaltı savaşlarında 2. perde

Kahvaltı savaşlarında 2. perde

Dr. Mehmet Öz “Kahvaltıya ihtiyaç yok” dedi, tıp dünyası ikiye bölündü. Ama daha tartışmaların biri bitmeden yenisi başladı: Geleneksel Türk kahvaltısı var mı?

17.01.2020Gündem
MasterChefte ikinci eleme adayı kim oldu 17 Aralık MasterChef eleme potasına giren isim ve ödülü kazanan yarışmacı

MasterChef'te ikinci eleme adayı kim oldu? 17 Aralık MasterChef eleme potasına giren isim ve ödülü kazanan yarışmacı

MasterChef Türkiye'de büyük finale haftalar kala, eleme heyecanı devam ediyor. İlgi gören yarışmanın salı akşamı ekranlara gelen son bölümünde yarışmacılar, önce ödül ardından da eleme oyununda mutfakta rekabet etti. Yakınları ile beraber yemek yapan 5 yarışmacıdan biri ödül oyunu aldı. Final anında ise eleme adayı açıklandı. Peki, MasterChef'te ikinci eleme adayı kim oldu? İşte, 17 Aralık MasterChef eleme potasına giren isim ve ödülü kazanan yarışmacı.

17.12.2019Televizyon
En acı veda Tarık Ünlüoğlu son yolculuğuna uğurlandı

En acı veda! Tarık Ünlüoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu Levent Cami'sinde kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Ünlüoğlu’nun cenazesine çok sayıda ünlü isim katıldı.

3.10.2019Magazin
Gelinim Mutfaktada gün birincisi kim oldu İşte 28 Mayıs puan durumu

Gelinim Mutfakta'da gün birincisi kim oldu? İşte 28 Mayıs puan durumu

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta 63. Hafta bölümleriyle kaldığı yerden devam ediyor. Her gün farklı bir lezzetin yapıldığı yarışmanın son bölümünde Güller Hanım’ın sözleri gelini Vahide'yi gözyaşlarına boğarken, diğerlerine büyük şaşkınlık yaşattı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, çeyrek altın kime gitti? İşte, Gelinim Mutfakta son bölümde yaşananların kısa bir özeti…

28.05.2019Televizyon
Yargı her türlü  oluşuma karşı bağımsız olmalı

'Yargı her türlü oluşuma karşı bağımsız olmalı'

Anayasa Mahkemesi dün 57’nci kuruluş yıldönümünü törenle kutlarken toplantıya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. AYM Başkanı Arslan “Hâkim hiçbir şart altında aklını ve vicdanını başkasına emanet edemez” diyerek yargı bağımsızlığına vurgu yaptı. Arslan, ‘2017 anayasa değişikliğiyle benimsenen yeni sistemin en önemli kurumunun Cumhurbaşkanlığı kararnameleri olduğunu’ söyledi.

26.04.2019Gündem
14 Şubat hadi ipucu: Erzurum neleriyle meşhur

14 Şubat hadi ipucu: Erzurum neleriyle meşhur?

Erzurum, Cağ Kebabı, Oltu Taşı gibi ürünlerle ünlüdür. Bunun dışında tarihiyle de ön plana çıkan Erzurum, Aziziye Tarabyası,Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi ile de bilinmektedir. İşte, Erzurum neleriyle meşhur sorusunun cevabı niteliğindeki bazı detaylar

14.02.2019Gündem
Baklava fiyatları yüzde 41 düştü

Baklava fiyatları yüzde 41 düştü

Geçtiğimiz yıl fıstık fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle kilosu 120 liradan satılan baklava bu yıl 70 liraya kadar geriledi. Adana’da baklava üreticisi Mehmet Tekin, geçen yıl yaşanan fıstık krizinin ardından bu yıl hasadın bol olması nedeniyle baklavanın fiyatının düştüğünü belirtti. Tekin, kaliteli baklavanın kilosunun 70 TL’den satıldığını söyledi.Adana’da ailesiyle birlikte 40 yıldır fıstıklı baklava, şöbiyet, dürüm, dolama, bülbül yuvası, fıstık ezmesi ve su böreği üretimi yapan Gaziantepli Mehmet Tekin, geçen yıl 220 TL’ye satılan fıstığın kilosunun bu yıl ürünün bol olması nedeniyle 140 TL’den alıcı bulduğunu söyledi. Tekin, buna bağlı olarak geçen yıl 120 TL’ye kadar çıkan ’kaliteli baklavanın kilosunun da bu sene 70 TL’den satıldığını kaydetti. Tekin ayrıca, baklava yapımının her aşamasının ustalık isteyen bir meziyet olduğunu dile getirdi.Tekin, baklavayı daha ucuza yemek isteyen vatandaşların da kendilerinden baklava hamuru alarak evlerinde baklava imal edebildiğini söyledi.

7.02.2019Ekonomi
Baklava fiyatları yüzde 41 düştü

Baklava fiyatları yüzde 41 düştü

Geçtiğimiz yıl fıstık fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle kilosu 120 liradan satılan baklava bu yıl 70 liraya kadar geriledi.

7.02.2019Ekonomi
Yeniden öğrenci oldu

Yeniden öğrenci oldu

Soner Arıca, önceki gün Paris’e gitti.

1.02.2019Magazin
Ünlüleri buluşturan sunum

Ünlüleri buluşturan sunum

Sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri Kuruçeşme HuQQa’da bir araya geldi.

29.12.2018Keyif
Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu 25 Aralık puan durumu

Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu? 25 Aralık puan durumu

Gelinim Mutfakta 25 Aralık Salı günü 202. bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Haftanın ikinci gününde Ziyafet Hanım, Cansu'yu sinirlendirmek için elinden geleni yaptı. Gün sonunda Gelinim Mutfakta’nın gelinlerinden biri çeyrek altın almaya hak kazandı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?

25.12.2018Televizyon
Su böreği nasıl yapılır Milföyden kolay su böreği tarifi

Su böreği nasıl yapılır? Milföyden kolay su böreği tarifi

Su böreğini seven ancak zahmetli olması nedeniyle gözü korkanlar için şahane bir önerimiz var: Milföyden kolay su böreği. Makarna ve milföy, kaşar ve dil peyniriyle buluşuyor, fırında piştikten sonra çıtır çıtır yeniyor. İşte, adım adım milföyden kolay su böreği tarifi

Su böreği nasıl yapılır İşte su böreği yapılışı ve tarifi

Su böreği nasıl yapılır? İşte su böreği yapılışı ve tarifi

Su böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı evinde misafir ağırlayacak vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Çayla beraber sofralara lezzet katan su böreği oldukça lezzetli fakat yapılışı biraz zahmetli bir yemektir. Peki, su böreği nasıl yapılır? İşte su böreği yapılışı ve tarifi.

Giresunluların uzun yaşamasının sırrı bu yiyeceklermiş

Giresunluların uzun yaşamasının sırrı bu yiyeceklermiş

Giresun’un, TÜİK verilerine göre en uzun yaşayan il olmasının sırrı olduğu söylenen mutfak kültürü İzmir’de tanıtıldı.

Su böreği yapmanın püf noktaları

Su böreği yapmanın püf noktaları

Su böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…

Yazar Sonuçları

Başka bir bayram başka bir tatil mümkün

Yaz geldiğinde sanki Türkiye’de Bodrum ve Alaçatı’dan başka tatil yapacak yer yokmuş gibi bir algı yaratılıyor. Ya da tatil sadece deniz kıyısında yapılırmış gibi... Oysa yönümüzü biraz daha güneye ya da biraz daha kuzeye çevirsek daha ne özel yerler keşfedeceğiz... Belki de en güzeli kendimize “Huzur mu huzursuzluk mu, ben ne istiyorum?” diye sormak. Her neredeyseniz iyi bayramlar ve tatiller dileğiyle. Tabii hijyen, maske ve mesafe kuralını unutmadan.

17.07.2021

Erzurum iftarı

Şehrin verimli topraklarında yetişen sebze-meyveler, Erzurum mutfağında özgün lezzetlere dönüşüyor.

2.05.2021

Soğuk Erzurum’un sıcacık mutfağı

Kış aylarında buz gibi olan Erzurum’un sıcakkanlı dadaşlarının sofrasında et ve hamur işi eksik olmaz. Erzurum mutfağının yemeklerini ise tattıkça doyulmaz...

18.02.2021

Kraliçeye Türk tabağı

Geçen hafta sohbet ettiğimiz Karaca Grup’un CEO’su Fatih Karaca, Türk gastronomisinin İngiltere’de tanıtımına dair güzel haberler verdi. Londra’da mağaza açacak marka, gözünü Buckingham Sarayı’na dikmiş.

15.02.2021

HİTİTLER VE ÇORUM MUTFAĞI

Gurme bir Hitit kralı oğluna yazdığı mektupta “Ekmeği yiyecek, suyu içeceksin” der. Binlerce yıl önce bu muhteşem yemek kültürünün yaşandığı topraklar, bugün yine çok zengin Çorum mutfağına eşlik ediyor...

21.01.2021

Soğuk günlerin iç ısıtan lezzetleri

Erzurum deyince akla ilk ‘cağ kebabı’ gelir ama siz yine de ufkunuzu geniş tutun. Kentte peşinden koşturacak çorbasından ev yemeğine birçok değişik tat var. Yolu buraya düşenlerin ihmal ettiği bir konu da peynir... Biraz şehrin dışına çıkmaya başladığınızda köyden köye peynirin tadının ve yapım tekniğinin değiştiğini göreceksiniz.

13.12.2020

LAHANAYA KUVVET BAMYAYA LEZZET

Osmanlı döneminde Merzifon’dan gelen askeri birliklere lahanası çok meşhur olduğu için “Lahanacılar”, Amasya’dan gelenlere ise “Bamyacılar” adı verilmiş. En iyi çiçek bamyası ise hâlâ Amasya’dadır.

13.12.2020

Zamanı telaşsızca akıtan bir kum saati Göynük

Köroğlu dağlarının engebelendirdiği coğrafyada, dik vadi duvarlarına tutunmuş bir kent Göynük. Yüz yıl öncesinin mimari örnekleriyle bezeli beyaz evlerin yamaçlara serpiştirildiği özgün bir yaşam yeri. Tarihte “Diyar’ı Akşemseddin” olarak bilinen Bolu’ya bağlı bu ilçe merkezi, hala Fatih’in hocasının anısını yaşatıyor. Bu kent sokağıyla, çarşısıyla, meydanlarıyla ve zafer kulesiyle soluk alıp veren canlı bir anıt…

29.11.2020

Kış ve küçük mutluluklar

Sararan yapraklar ve serin havayla içimizi ısıtan sonbahar romantizmi korona salgınıyla, deprem tehdidiyle, kaybettiğimiz hayatlarla yerini kâbus gibi bir kış senaryosuna bıraktı.

14.11.2020

Rol modeller ne kadar önemli

Geçenlerde ekonomi gazetecisi arkadaşım Şenay Büyükköşdere ile karşılaştım.

24.06.2020

Alçak gönüllü tatlar

“Alçak gönüllülük kendi gerçek değerini anlamaktır.” (Anatole France)

17.01.2020

“Dünyanın Merkezine” Yolculuk

“Dünyanın ortası neresidir?” sorusuna Nasrettin Hoca, “Ben neredeysem orasıdır” cevabıyla karşılık verir ve her zamanki gibi şaşırtır. Bununla da kalmaz, “İnanmayan ölçsün” diyerek dumura da uğratır.

13.12.2019

Bodrum 2019

Bu yaz sık sık Bodrum’da olacağım. Önce tatile gidiyorum, ardından da Bodrum Festivali’ne... Festivalin açılış konserinde Fazıl Say’a Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Ben de ‘Saffet Emre Tonguç ile Bir Bodrum Hikâyesi’ etkinlikleri çerçevesinde 23-24 Ağustos saat 18:00’de, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Bodrum Mozole Anıt Müzesi’ni anlatacağım. Güzelliğini dünyanın keşfettiği Bodrum, yıllar içinde gelişti ve zenginleşti. Bugün Türkiye’nin St. Tropez’i olarak kabul ediliyor. Size bu yaza damgasını vuracak 24 mekânı yazmak istedim.

23.07.2019

Ev sıcaklığında iftar mekânları

En sıcağı tabii ki kendi eviniz, yuvanız.

2.05.2019

Otuz yıl öncesinden gelen bir börek kokusunun peşinde

“Bozuk bir saattir yüreğim, hep sende durur…”

13.04.2019

Ankara artık dev bir lokma

Kumrular Caddesi’nde bir kuruyemişçi hatırlıyorum. 90’ların sonuydu. Dükkânın önünde üç kuruşa sattığı lokmadan alır, üzerine tarçın döküp, yürüye yürüye kürdanla yerdik.

12.03.2019

Amerika’da keşkek pişirdim

Bu yıl, Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali Kurucu Direktörü Erkut Gömülü’nün organize ettiği Boston Türk Festivali’ne davet edildim. Hem keşkek pişirdim hem de Boston Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencilerine Türk mutfağı dersi verdim.

3.02.2019

Beyazın peşinde dağların zirvesinde: Erzurum

Sırtını Palandöken’e yaslamış Erzurum’un alametifarikası içinde barındırdığı pek çok güzellikte saklı. Bir yanınızda uluslararası kayak turnuvalarına ev sahipliği yapan Palandöken Dağı, bir yanınızda sayısız tarihi yapılarla dolu şehir merkezi… Ayrıca köşelerde bekleyen parmak ısırtan lezzetler de cabası… Şehrin yakınlarında bulunan Tortum Şelalesi, Oltu, Tepsicik göleti gibi doğa harikası yerler ise çok büyüleyici… Sizin için gezilecek yerlerden tadılacak lezzetlere kadar güzel bir Erzurum rehberi hazırladım…

28.12.2018