Brokoli haberleri sayfasında Brokoli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3041 Brokoli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bilindiği üzere sebzelerin besin değerleri oldukça fazladır. Bazı sebzeler ise çok önemli faydaları ile dikkat çekmektedirler. Bu sebzelerden biriside brokolidir. Brokolinin eşsiz bir sebze olduğunu bilmeyen yoktur. Sizler için Brokoli nasıl haşlanır? Brokoli pişerken yeşil kalması için ne yapılmalı? Ne kadar süre pişmeli? Tüm detayları ile derledik.
#BrokoliBrokolinin kilo vermeden tutun da kemik ve diş sağlığını korumaya kadar etkili bir sebze olduğu biliniyor. Bilim insanlarının ‘süper besin’ olarak adlandırdığı brokoli, neredeyse tüm kanser türlerine karşı da koruma sağlıyor. En son Avustralya'da yapılan yeni bir çalışmaya göre ise brokolinin her yıl 15 milyon insanı etkileyen hastalığa karşı da iyi geldiği bulundu. İşte bilim insanlarını şaşırtan brokolinin faydaları ve araştırma sonuçları…
#SağlıkSoğuk havaların kendini iyice hissettirdiği ekim ayında özellikle üst solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığı da artar. Ancak ekim ayıyla birlikte tezgâhlarda yerini almaya başlayan muhteşem kış sebzeleri hastalıklarla savaşımızda bizlerin yardımına koşuyor.
#Buğra BuyrukçuSararmış brokolinin yenip yenmeyeceği merak edilen konulardan biridir. Özellikle kış aylarında birçok kişi tarafından tüketilmesi bakımından önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Sararmış brokolinin yenip yenmeyeceğini öğrenebilir ve bu sayede rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sizin için sararmış brokoli yenir mi ve tüketilir mi? Zararları var mıdır detaylarıyla derledik.
#SararmaBrokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, pancar... Biraz tuz ve biraz yağla fırınlıyorum, sebzeler karamelize oluyor ve daha topraksı bir tada bürünüyorlar. Kerevize armut veya ayva, pırasaya da Trabzon hurması eklemeyi seviyorum. Bu mevsimde patates püresini de balkabağı veya kereviz ekleyerek denemenizi öneriyorum.
#BrokoliBrokoli karnabahara benzeyen ve sebze ailesinde yer alan besin ögesidir. Kelime İngilizce olan broccoli sözcüğünden alıntıdır. İngilizce olan bu sözcük ise İtalyanca broccolo kelimesinden türeyerek dilime gelmiştir. İtalyanca olan bu kelimenin Türkçe anlamı tomurcuk demektir. Brokoli sebzesinden salata, yemek, çorba gibi besinler elde edilebilmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için hakkında detayları derledik.
#BroccoloBrokoli insan sağlığı açısından fazlası ile yararlı ve önemli olan bir bitki türüdür. Özellikle kalp rahatsızlığı, bağırsak sorunları ve kanser gibi hastalıkların tedavi süreçlerinde önemli bir yer almaktadır. Kolesterol, diyabet, tansiyon gibi hastalıkların önlenmesinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Peki, Brokoli suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Haşlanmış ve kaynamış brokoli suyunun faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Brokoli SuyuBrokoli, insan sağlığı için faydalı olan besinlerin başında geliyor. Düzenli olarak tüketildiğinde tansiyondan diyabete pek çok rahatsızlığı önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca vitamin ve mineral yönünden de oldukça zengin bir besin. Peki brokolinin faydaları nelerdir? Brokoli tüketirken dikkat edilmesi gerekenler...
#BrokoliSağlık deposu brokoliyi herkese sevdirecek tarifleri sizler için derledik. Günün her öğününe uygun sağlık dolu tarifleri denemek için sabırsızlanacaksınız. Diyet listelerinin olmazsa olmazı brokolinin faydaları ise saymakla bitmez. Sofralarınızın yıldızı olacak brokolili tarifler…
#BrokoliBrokolinin vücutta kansere karşı koruyucu etkisi başta olmak üzere birçok faydası var. Suyun içinde kaynatarak pişirilen brokolinin özelliklerini yitirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bilimsel gözlemlere göre yapılan öneri; brokolinin buharda birkaç dakikalık pişirme şekli veya çiğ tüketilmesi gerektiği yönünde” dedi.
#Brokoli HaşlamaBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#Sağlıkİçinde bulunduğumuz 21’inci yüzyıl insanlığa daha uzun ve sağlıklı bir ömür getirdi. Ancak bununla birlikte yaşlı hastalıkları da artış gösterdi. En yaygın yaşlılık hastalıklarından biri olan katarakta karşı uyaran uzmanlar, yaz aylarında gözleri güneşten korumanın önemine dikkat çekti.
#GÜNEŞToprağa temas etmenin verdiği huzur hiçbir şeye benzemiyor. Hele bir de kendi yetiştirdiğimiz sebzeleri ve yeşillikleri dalından koparıp yemeklerimize katmak bambaşka bir zevk. Eğer siz de kendi küçük bahçenizi kurmak istiyorsanız uzmanlardan aldığımız önerilere göz atabilirsiniz. Pek çok bitkiyi balkonunuzdaki saksılarda bile büyütebilirsiniz.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMGeçmişte yaşadıklarımız, öğrendiğimiz bilgiler, edindiğimiz deneyimler… Hepsi hafızamıza emanet. Yaş ilerledikçe hafızamızda bazı zayıflamalar meydana gelebilir. Bunun nedeni stres, uykusuzluk, bazı hastalıklar ve yetersiz beslenme gibi birçok faktöre bağlı olabilir. Hafızamızı korumak ve geliştirmek için çok önemli olan beslenme konusunda destekleyici gücü kanıtlanmış somondan brokoliye her damak tadına uygun birçok seçenek var; düzenli olarak öğünlerinize ekleyebileceğiniz lezzetleri listeledik.
#Dr. Ayça KayaYaz mevsimine doğru yol aldığınız bu günlerde ruhen ve bedenen yenilenme ihtiyacımız daha fazla hissedilmeye başladı. Yaz aylarında aldığımız D vitamini, yaşadığımız o güzel ve uzun günler, bize yaşam enerjisi verir. Eğer siz de gerçek bir yaz tutkunuysanız, şimdi gelin tüm bir yazı daha verimli ve enerjik geçirmek için yapabileceklerimize bir göz atalım.
#Yaza HazırlıkSevgili Hürriyet okurları... Son zamanlarda uzmanlardan sıkça duyduğumuz quercetin (kuersetin), birçok bitkinin kabuklarında yaygın olarak bulunan kimyasal bir pigmenttir. Quercetin gibi flavonoidlerin yararlı etkileri, vücudunuzda antioksidan olarak işlev görme yeteneklerinden kaynaklanır.
#SağlıkBirden fazla ilaç alıyorsanız muhtemelen doktorunuz tarafından ilaçların birbiriyle etkileşimi konusunda uyarılmışsınızdır. Peki bazı gıdaların da bazı ilaçlarla etkileşime girebildiğini biliyor musunuz? İşte herkesin dikkat etmesi gereken kombinasyonlar...
#İlaç EtkileşimleriYazın habercisi ilkbahar aylarıyla birlikte selülit telaşı da başladı. Özellikle basen ve bacak bölgesinde oluşturduğu portakal kabuğu görünümüyle kadınların kâbusu olan selülitten kurtulmak mümkün mü? Birçok faktöre bağlı olarak gelişen bu cilt sağlığı sorunu için hangi tedavi yöntemleri kullanılıyor? Hadi gelin, bugün estetik kaygılarımızı yükselten bu sorundan nasıl kurtulacağımıza birlikte bir göz gezdirelim.
#SelülitBilindiği üzere sebzelerin besin değerleri oldukça fazladır. Bazı sebzeler ise çok önemli faydaları ile dikkat çekmektedirler. Bu sebzelerden biriside brokolidir. Brokolinin eşsiz bir sebze olduğunu bilmeyen yoktur. Sizler için Brokoli nasıl haşlanır? Brokoli pişerken yeşil kalması için ne yapılmalı? Ne kadar süre pişmeli? Tüm detayları ile derledik.
#BrokoliDondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarYaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.
#Hangi Mevsimde Hangi Sebze TüketilmeliBrokolinin kilo vermeden tutun da kemik ve diş sağlığını korumaya kadar etkili bir sebze olduğu biliniyor. Bilim insanlarının ‘süper besin’ olarak adlandırdığı brokoli, neredeyse tüm kanser türlerine karşı da koruma sağlıyor. En son Avustralya'da yapılan yeni bir çalışmaya göre ise brokolinin her yıl 15 milyon insanı etkileyen hastalığa karşı da iyi geldiği bulundu. İşte bilim insanlarını şaşırtan brokolinin faydaları ve araştırma sonuçları…
#SağlıkBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaDaha sağlıklı bir yaşam söz konusu olduğunda hepimiz doğru beslenmenin, ideal oranda egzersiz yapmanın, önerilen sürelerde uyumanın ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın önemli olduğunu biliyoruz. Peki kaçımız bu önerilerin detaylarını biliyor ve/veya bu önerileri tam anlamıyla hayatımıza geçiriyoruz? Sağlıklı beslenme hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımız, en azından sağlıklı beslenme ile ilgili detayları derinlemesine bilmediğimiz, yüzleşmemiş gereken gerçeklerden biri. Bu yazımda erkeklerin beslenmelerine eklemeleri ya da hekim önerileri ile takviye formunda kullanmaları tavsiye edilen vitaminler hakkında bilgi aktaracağım.
#VitaminGünümüzde her türlü meyve ve sebzeyi, mevsimi olmasa da pazarlarda ya da marketlerde bulabiliyoruz. Ancak bu lüksün bedelini sağlığınızla ödediğinizi bilmelisiniz. Çünkü mevsim dışı üretimde çok daha fazla tarım ilacı kullanılıyor. Böylece aldığınız her ürün, sofralarınızı zehirleyerek, sağlığınızı yavaş yavaş bozuyor. Bundan kurtulmanın ise tek bir yolu var. O da mevsimsel beslenmek…
#Buğra BuyrukçuBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitNew York Üniversitesi'nden bir doktor, Disney'in Florida'daki restoranlarından birinde yemek yedikten kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Talihsiz kadının kocası restoranı ihmalkârlıkla suçladı ve dava açtı.
#AlerjiVücutta gerçekleşen oksidasyon süreci, serbest radikal adı verilen zararlı moleküllerin üretilmesine neden olabilir. Bu serbest radikaller, hücresel hasara ve yaşlanmaya katkıda bulunabilirler. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltabilir ve cildinizi gençleştirebilir. Bu nedenle, antioksidan açısından zengin gıdalar tüketmek ve günlük yaşamınızda antioksidan bakımından zengin ürünler kullanmak önemlidir.
#CiltSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#Sebze