Köfte haberleri sayfasında Köfte hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8073 Köfte haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ortak özellikleri aileden gelen köftecilik hikâyeleri ve oto sanayiden aldıkları ilham... Köfte ve yeşillikleri masaya seriyor, çatal-bıçak kullanmayı da önermiyorlar. Hızlı bir iş arası öğünü olarak ortaya çıkan bu konsepti ‘sanayi dışına’ çıkaranlarla konuştuk.
#Burçin ÖztınazHerkesin en çok sevdiği yemeklerden birisi köftedir. Köfteyi evde pişirdikten sonra servis şeklinde veya ekmek arasında zevkle yiyebilirsiniz. Özellikle çocuklar köfte yemeyi çok severler. Tabi büyüklerde köfteye asla dayanamaz. Köfte nasıl pişirilir? En iyi köfte nasıl yapılır? Köftenin piştiği nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KöfteBu hafta Eminönü’ndeydim. Biri Sirkeci’de olmak üzere 3 mekanda köftelerin tadına baktım. Üçü de birbirinden farklı köfteler. Şimdiden söyleyeyim. Sadece birini beğendim. Yazıma geçmeden önce ise bir konuya açıklık getireyim. Bazı okuyucularım ve mekan sahipleri bana serzenişte bulunuyorlar, beğenmediğimi yazıyorum diye. Beni bilen bilir. Bir kaç mekanda yemeğin görüntüsünden ya da tadına baktıktan sonra beğenmezsem bırakıyorum. Bunu da hem instagram hesabımdan hem de buradan sizlere anlatıyorum. Kızmaca gücenmece yok. Bu yazımda da maalesef 2 köfteciyi eleştireceğim.
#Sertaç VirancıkÜlkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İçli KöfteKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerHollanda, şarküteri ve peynirleriyle tanınan bir ülke. Ama son yıllarda et ve süt ürünlerinden vazgeçme hareketine çok büyük bir ilgi gösteriyorlar. Özellikle Amsterdam ve Rotterdam, vegan ve vejetaryen restoranlar, kafeler ve yiyecek satış noktalarıyla dolup taşıyor. Ben de bu hafta sizinle Hollanda mutfağının sevilen yemeklerinin bitki temelli versiyonlarını paylaşmak istiyorum.
#HollandaMasterChef'te yine birbirinden nefis yemekler hazırlanacak. Yarışmanın 142. bölümündeki düello oyununda çeşit çeşit köfteler yapılacak. Türkiye'nin dört bir yanından köfte tarifleri MasterChef All Star ekranlarında olacak. İşte 7 Kasım Salı MasterChef All Star yemek listesi ve menüsü...
#KöfteMutfağımızda birbirinden lezzetli köfte çeşitleri mevcut. Anne köftesi de en sevilenlerden biri. İster pilav eşliğinde servis edin isterseniz de yanında patatesle... Her türlü tadı ayrı güzel oluyor. Peki anne köftesi nasıl yapılır? İşte anne köftesi tarifi...
#Anne KöftesiMamut DNA’sından köfte üretildi... Paskalya kutlamaları başladı... GODIVA’dan bayram çikolatası... Kahve Dünyası’ndan tek kullanımlık kahve... Overdose’dan ‘bütünsel’ iftar... Nestlé’den afet bölgesindeki hayvanlar için sosyal sorumluluk projesi... Yeme-içme dünyasından son gelişmeler burada.
#MamutHem gözümüzü hem midemizi doyuracak bir iftar sofrası için şef Doğa Çitçi’nin birbirinden leziz önerileri var. Üstelik hepsi Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye ait tatlar... Doğa Şef özellikle oruk kebabını tırnaklı pide, çoban salata ve ayranla birlikte sunmamızı öneriyor.
#KöfteKarnabahar mevsimin en çok tüketilen sebzelerinden biridir. Ancak bazen özellikle kokusundan dolayı çocuklar pek sevmezler. İşte bu kokuyu önlemek için bazı püf noktaları uygulamak yeterlidir. Ayrıca karnabaharın en güzel hali köftesi yapım aşamalarıyla birlikte hemen aşağıda...
#Karnabahar KöftesiOrtak özellikleri aileden gelen köftecilik hikâyeleri ve oto sanayiden aldıkları ilham... Köfte ve yeşillikleri masaya seriyor, çatal-bıçak kullanmayı da önermiyorlar. Hızlı bir iş arası öğünü olarak ortaya çıkan bu konsepti ‘sanayi dışına’ çıkaranlarla konuştuk.
#Burçin ÖztınazÖnce mideleri rahatlatacak, sıcacık çorbalarla başlayacağız, yanına mutlaka bir zeytinyağlı, meze ya da salata tavsiyesinde bulunuyoruz. Elbette bir ana yemek yanına pilav eşlik ediyor. Arkasından da çeşit çeşit tatlılar.Yaptığımız menülerin oldukça ekonomik olmasına özen gösterdik. Tabi Ramazana ait tatlara da yer verdik. Ramazan pidesi olmazsa olmazımız, güllaçlar, şekerpareler. Gelin Ramazan iftar menüsü ile başlayalım..Kırmızı mercimek ve tavuğun bir arada bulunduğu enfes ötesi bir çorba. Hem mideyi rahatlatır hem de muazzamdır. Boşuna aşçı çorbası dememişler. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan Bayramı iftar yemekleri
#Ramazan MenüsüSivas’ta lise öğrencileri okulda oluşturdukları şark köşesinde arkadaşlarıyla vakit geçirip birbirlerini daha çok tanıma fırsatı buluyorlar. Şark köşesinde de eğitimlere devam ettiklerini ifade eden Ataman " Öğrencilerimizin dijital ortamdan uzaklaşması ve burada birbirleriyle kaynaşması, arkadaşlıklarını pekiştirmesi bizim için çok önemli. " dedi.
#SivasSivas’ta lise öğrencileri okulda oluşturdukları şark köşesinde arkadaşlarıyla vakit geçirip birbirlerini daha çok tanıma fırsatı buluyorlar. Şark köşesinde de eğitimlere devam ettiklerini ifade eden Ataman " Öğrencilerimizin dijital ortamdan uzaklaşması ve burada birbirleriyle kaynaşması, arkadaşlıklarını pekiştirmesi bizim için çok önemli. " dedi.
#SivasGeçmişin yankılarının her taşında hissedildiği kadim bir şehir, Üsküp. Kuzey Makedonya’nın başkenti ama benim için bir şehirden çok daha fazlası. Osmanlı yapıları, çarşısı, dar sokakları yüreğime dokunan hatıralarla sarılı. Üsküp’te attığım her adım modern dünyanın telaşına karışan bir eski zaman hikâyesi anlatıyor...
#ÜsküpYemek yazarı ve şef Refika Birgül’ün Burak Arpak’la birlikte hazırladığı ‘Miras: Türk Mutfağı Teknikleri 1’, detaylı maddeleriyle Türk mutfağının zenginliklerini mercek altına alarak yemek kitabı olmanın ötesine geçiyor. Birgül “Ustalık eserim” dediği kitapta Atatürk’ün ‘Geometri’ kitabının mantığını benimsemiş.
#Refika BirgülŞanslıyız çünkü ülkemizin doğası bize dört mevsim tatil yapma imkânı sunuyor. İnsanı bir anda masalsı, bembeyaz bir dünyaya davet eden kar seyahatlerinin de heyecanı başka oluyor. Eğer bu kış Bursa, Kars, Kayseri, Bolu, Erzurum gibi ülkemizde kış sporlarının yapıldığı illerimize bir tatil planlıyorsanız sizler için derlediğim yöresel gastronomi rehberine göz atabilirsiniz.
#Ebru ERKERamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeHatay depreminde restoranı yıkılan gıda mühendisi Diren Zorlucan, memleketi Rize Fındıklı’ya döndü. Ardından restoranı aynı isimle yeniden inşa edip Hatay’da kalan ekip arkadaşlarını bir çatı altında topladı. Şimdi onlar kebap ustasından şef garsonuna Hatay’dan bin kilometre uzaktaki Rize’de depremin yaralarını birlikte sarıyor.
#HatayRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaTarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesi güncellendi. Yeni listede boyalı pul biber, tohum yağı kullanılan zeytinyağı, kanatlı et ve sakatat tespit edilen pide/köfte ve benzeri gibi birçok üründe sahtecilik tespit edildi. İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş yapılan ürünler Şubat 2025 güncel liste...
#Tarım Ve Orman BakanlığıHer ne kadar kitap okumanın yaşamında önemli yer tuttuğu bir kuşağın üyesi olarak alışkanlıklarıma bağlı olsam da değişen koşullar ve galiba sosyal medya kanalları kendime ayıracağım değerli saatleri her geçen gün daha çok çalmaya başladı. Ben de yeni yılın ilk günlerinden itibaren ihtiyacım olan huzuru bulacağıma inandığım masamda okunmayı bekleyen kitaplara el uzattım.
#Müge Akgün