ÇeÅŸit çeÅŸit malzeme, kat kat burger

Güncelleme Tarihi:

Çeşit çeşit malzeme, kat kat burger
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 07:00

Karamelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.

Haberin Devamı

Dünyanın en sevilen yiyecekleri deyince akla ilk gelenlerden hamburger, 7’den 70’e herkes için hem lezzetli hem de oldukça doyurucu bir öğün seçeneği. Kaliteli ve taze malzemeler seçerek farklı hamburger ve sandviçler yapmak mümkün. Bu lezzetleri evde kolayca hazırlamak istiyorsanız Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’nın leziz önerilerini kaydedin:

◊ Eğer ekmeğinizi satın almak yerine kendiniz hazırlamak istiyorsanız içine katacağınız tereyağı ve bir miktar süt, bulutumsu doku verir. Hamuru fırına atmadan önce üzerine süreceğiniz soğuk yumurta sarısı ve soğuk suyla yapacağınız karışım da ideal görüntünün anahtarlarından... Yumurta beyazı-süt veya pekmez-su karışımı da kullanabilirsiniz.

◊ Burgerinizi birleştirmeden önce ekmeğin iç kısımları yüzeye bakacak şekilde tavada ısıtarak hafif kızartın.

Haberin Devamı

◊ Karamelize soğan da burgerde katman olarak sevdiğimiz bir ürün. Yarım ay doğradığınız soğanları aynı oranda tereyağı ve zeytinyağıyla sotelemeye başlayın. Dilediğiniz baharatla tatlandırdıktan sonra çok öldürmeden ocağı kapatın. Çok az pekmez ekleyip yarım saat dinlendirin. Tatlı-tuzlu uyumunu sevenler kaşar peyniri dilimiyle ızgarada pişmiş ince elma dilimlerini tercih edebilir.

◊ Cheddar sos genelde çok seviliyor. Hazırlamak için tencereye aynı oranda çiğ krema ve süt koyup ılıştırdıktan sonra cheddar peynir ekleyip karıştırın. Biraz rendelenmiş Bergama tulumu da katabilirsiniz. Rengi için de çok az zerdeçal... Cheddar yerine kolot, taze kaşar gibi eriyen bir başka peynir de olabilir. Biraz eski kaşar veya gravyer ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz. 

◊ Hangi kıyma çeşidini kullanırsanız kullanın köfteye lezzetini veren, içine koyduğunuz kaliteli tuz ve karabiberdir. Doğru mineral dengesine sahip bir kayatuzu tat katar. Sadece kuzu etinden, bonfileden, antrikottan; her türlü kıymayla nefis sonuçlar elde etmek mümkün. Köfteyi de mümkün olduğunca çok yoğurmayın.

◊ Tavuk burger için kalça kısmını tercih edin. Marinasyonu için 500 ml kefir, 40 gram toz şeker, 10 gram tuz, kavrulmuş tane kimyon ve toz sarımsak kullanabilirsiniz. Önce bu sosa yatırıp bir gün bekletirseniz yumuşak ve leziz olur. Panesi için de 400 gram un, 200 gram mısır nişastası, 20 gram tuz, 10’ar gram toz acı kırmızı biber ve karabiberi harmanlayıp kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Burger köftesine lezzetini veren, doğru mineral dengesine sahip kaliteli bir tuz ve karabiberdir.

 

EVDE PİŞİRMEK İÇİN Ä°HTÄ°YACINIZ OLAN HER ÅžEY...Â

◊ Evde, dışarıda yediklerimizi aratmayacak lezzette burgerler hazırlamak isteyenler için Metro Türkiye raflarında çeşit çeşit malzeme seçeneği var. Metro Chef markalı hamburger ekmeği, ırk burger serisinden angus etli burger köftesi, dondurulmuş patatesler, turşu çeşitleri, domates, taze yeşillikler ve Rioba markalı soslar kat kat lezzet yaratabileceğiniz ürünlerden yalnızca birkaçı...

Çeşit çeşit malzeme, kat kat burger

◊ Burger ve sandviç tutkunlarına Metro Chef markalı artizan ekmekler lezzeti arttırmak için iyi bir seçenek. İki farklı boyutta sunulan susamlı hamburger ekmeği, susamlı sandviç ekmeği ve tost ekmeği hem yumuşacık hem de el yapımı... Mutfakta pratiklik sağlayacak bu ekmeklerle sokak lezzetlerini eve taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

◊ İyi bir burger veya sandviç hazırlamak için ihtiyacınız olan şarküteriden peynire yüzlerce ürün de yine Metro Türkiye raflarında. Yüksek protein içeren Metro Chef markalı işlenmiş et çeşitlerinden fümelenmiş somona, ırk burger köfte serisinden hazır mezelere seçenek çok. Dileyenler için dananın yanı sıra hindi köftesi
tercihi de mevcut.

◊ Cheddar, mozzarella, ‘Danish blue’, İzmir tulumu, Boğatepe gravyeri gibi yerli ve yabancı peynir seçkisi oldukça geniş. Rioba trüflü mayonez, barbekü sos, ranch sos, chipotle ve Metro Chef markalı incir, kızılcık, trüflü bal ve ceviz sos seçenekleriyle farklı lezzet kombinasyonlarını keşfedebilirsiniz.

◊ Tüm beslenme şekillerine saygı duyan Metro Türkiye ürün çeşitliliğini de bu yönde genişletiyor. Tüketici talep ve beklentilerini izleyerek yenilikçi ürünler geliştirirken ‘Sofrada herkese yer var’ diyerek vegan, fleksitaryen, vejetaryen, pesketaryen gibi bitki bazlı beslenme şekillerini benimseyenler için de raflarında yüzlerce ürün sunuyor. Hamburger hazırlamak için gereken ekmekten kıymaya, peynirden mayoneze kadar pek çok ürünün bitki bazlı alternatiflerini ve her çeşit sebzeyi raflarından temin edebilirsiniz.

Haberin Devamı

ŞEF SİNAN BÜDEYRİ’DEN KOLAYCA HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ VE TADI DAMAĞINIZDA KALACAK İKİ TARİF

 

HAMBURGER (1 KİŞİLİK)

Çeşit çeşit malzeme, kat kat burger

NE LAZIM?

◊ 1 Metro Chef angus burger köftesi
â—Š 1 Metro Chef hamburger ekmeÄŸi
◊ 3-4 yaprak yağlı marul

Sos için

◊ 1 yemek kaşığı ketçap
◊ 1 yemek kaşığı sarımsaklı mayonez
◊ 1/2 yemek kaşığı hardal
◊ 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
◊ Taze soğan (isteğe bağlı)

NASIL YAPARIM?

◊ Sos için taze soğan kullanacaksanız ince doğrayın. Sirke, hardal, ketçap ve mayonezi bir kapta karıştırıp sosunuzu hazırlayın.

◊ Burger köftesini ısınmış tavada arkalı önlü damak tadınıza göre pişirin. Burger ekmeklerini ortadan 2’ye bölüp aynı tavada iç yüzlerini kızartın.

Haberin Devamı

◊ Ekmeklerin her iki yüzeyini sosladıktan sonra köfte ve marulu yerleştirin. Dilerseniz köftenin üzerine cheddar peyniri koyup eritebilir veya derin yağda kızarttığınız soğan dilimlerini yerleştirebilirsiniz.

 

BİTKİ BAZLI HAMBURGER (1 KİŞİLİK)

Çeşit çeşit malzeme, kat kat burger

NE LAZIM?

◊ 200 gr soya kıyması
â—Š 150 ml su
◊ 50 gr bitkisel tereyağı
◊ 50 gr haşlanmış patates
â—Š 15 gr mantar kurusu
â—Š 3 gr pancar tozu
◊ 1/2 çay kaşığı tuz
◊ 1/3 çay kaşığı karabiber
◊ 1/3 çay kaşığı kimyon
◊ 1 bitki bazlı burger ekmeği

Sos için

◊ 1 yemek kaşığı bitki bazlı mayonez
◊ 1 yemek kaşığı ketçap
◊ 1 çay kaşığı hardal
◊ 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
◊ 1 tatlı kaşığı şeker
◊ 1 yemek kaşığı sriracha sos
â—Š 1 tutam tuz

Süslemek için

â—Š 1 tutam yeÅŸillik
◊ 1 yemek kaşığı karamelize soğan
◊ 1 yemek kaşığı kırmızılahana (ince doğranmış)
◊ 1 yemek kaşığı bitki bazlı mayonez (isteğe bağlı)

NASIL YAPARIM?  

◊ Bir kapta mantar kurusunu ve soya kıymasını karıştırın.

◊ Suyu ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden soya ve mantar karışımının üzerine dökün. Kabın kapağını kapatıp suyu iyice emmesini bekleyin.

◊ Ayrı bir kapta haşladığınız patatesi ezip püre haline getirin. Baharat çeşitleri ve pancar tozuyla birleştirin. Ilınan soya ve mantar karışımını patatesle birleştirin.

◊ Harcın içerisine bitkisel tereyağını da parçalar halinde ekleyip köfte formunda şekillendirin. Orta ateşte, teflon bir tavada
az yaÄŸla piÅŸirin.

◊ Bir kabın içerisinde ketçap, hardal, sriracha ve tuzu karıştırın.

◊ Küçük bir sos tenceresinde elma sirkesini ve şekeri karıştırıp yarı miktarına kadar çektirin. Biraz soğuttuktan sonra diğer karışımın içine ekleyin.

◊ Ekmeği 2’ye bölün. Hafif kızartıp iki tarafına da sosu sürün. Köfteyi yerleştirip üzerine mayonezle karıştırdığınız lahana dilimlerini, karamelize soğanı ve yeşilliği koyup kapatın.

* Bu sayfa sponsorludur...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!