Etiniz nasıl pişsin?

Güncelleme Tarihi:

Etiniz nasıl pişsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 07:00

Kimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya  köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.

Haberin Devamı

1) USTALIK ESERİ
Günaydın, İstanbul

Ebru Erke “Cüneyt Asan’ın elinden çıkan her lezzet ustalık eseri” diyor, Gamze Cizreli’ye göreyse Asan ‘etin profesörü’. Salih Seçkin Sevinç menüsünü gözü kapalı tavsiye ederken Murat Bozok ıspanak ve patates püresiyle sunulan Dallas steak’i (kemikli dana pirzola) öneriyor. (0216) 666 68 08

2) KABURGASI NEFİS
Nusr-Et, İstanbul

Etiniz nasıl pişsin

Ferit Özkaşıkcı “Küşleme, dana lokum, burger ve köfte çeşitlerinden dilediğinizi yiyebilirsiniz” diyor. Salih Seçkin Sevinç “Eleştirildiği noktalar olsa da Nusr-Et, steakhouse kültürünün ülkemizde tanınmasını sağlayan iyi bir marka. Kaburgası nefistir” diyor. Burger 170 lira, 2 kişilik dana kaburga 1.075 lira. (0212) 568 77 38

Haberin Devamı

3) IZGARADA BAŞARILI
Elbet Steakhouse, İstanbul

Etiniz nasıl pişsin

Ebru Erke “Kalitesinden ödün vermeyen bir marka” diyor. Etler Trakya’da özel çiftliklerde yetiştiriliyor. Ferit Özkaşıkcı “Küşleme (355 lira), lokum (300 lira), soslu ya da sade ızgara etler oldukça lezzetli. Havuç dilim baklavasını (100 lira) da tadın” diyor.
Etiler-Akatlar’daki işletmenin Acıbadem’deki Akasya AVM’de de bir şubesi var. (0212) 351 03 44

4) KURU DİNLENDİRME YAPIYOR
Dükkân Steakhouse, İstanbul

Etiniz nasıl pişsin

Sarıyer-Armutlu’da... Gamze Cizreli “Steak kültürünü İstanbul gastronomisine kazandıran bir isim Emre Mermer. Bana kalırsa hâlâ en lezzetli et çeşitlerini yiyebileceğiniz adreslerden” diyor. Kuru dinlendirme dolabında dinlenen etler güzelce pişiyor, yanında ızgara sebzelerle sunuluyor. Burgerinin seveni de çok. (0212) 277 38 48

5) BURGERİN MÜDAVİMİ ÇOK
Virginia Angus, İstanbul

Etiniz nasıl pişsin

Haberin Devamı

Ferit Özkaşıkcı “Steak sevenlerin iyi bildiği bir adres. Kuru dinlendirilmiş steak ve burgerlerinin müdavimi çok. Mangalda pişen gurme sucukları (130 gram 110 lira) da çok lezzetli” diyor. 120 gram etle sunulan ‘house burger’ 100 lira. Nişantaşı ve Eminönü’nde şubeleri var. Bonfile lokumunu da deneyin. (0212) 234 15 25

6) LOKUMU ÇOK BEĞENİLİYOR
Butcha Steakhouse, Ankara

Etiniz nasıl pişsin

Erdal İpekeşen “Bir Ankara markası. Nusr-Et’le aynı dönem açıldı. Biri Dubai’de olmak üzere yurtdışında da şubeler açtılar” diyor. En az 28 gün dinlendirilmiş et çeşitleri var. Lokumu (300 lira) beğeniliyor. (0312) 285 11 12

Haberin Devamı

7) KABURGASI KAÇMAZ
Steakroom, İstanbul

Sarıyer’de hizmet veren mekânın hem yazlık bahçesi hem de ısıtmalı bir kış bahçesi var. Murat Bozok menüden özellikle rib-eye steak (kemiksiz kaburga eti) ve onun kemikli versiyonu dana pirzola Dallas steak’i (350-400 gram 425 lira) denememizi öneriyor. (0212) 277 17 27

8) SADECE ÜÇ MASA VAR
Ev Urla Restaurant Burger, İzmir

Etiniz nasıl pişsin

Gamze Cizreli “Şef Koray Karahan’ın osso bucco’su (dana incik) ve porter steak’i (kemikli dana biftek) bölgenin en iyilerinden” diyor. Üç  masası var, rezervasyonla çalışıyor. Urla’da güziel bir bahçe içindeler. İşletmenin burgerleri de çok seviliyor.
(0535) 396 07 67

Haberin Devamı

9) BALIKESİR’DEKİ ÇİFTLİKTEN...
No.54 Steak&Kebap, İstanbul

Etiniz nasıl pişsin

Etiler’deki Akmerkez AVM’de. Salih Seçkin Sevinç “Usta şeflerin elinden lokum gibi etleri ve şiir gibi bir servisleri var. Kuzu kolu (2 kişilik, 650 lira) özellikle tavsiye ederim” diyor. Dana etlerini Balıkesir’deki çiftlikten getiriyor.
(0542) 785 10 32

10) TOMAHAWK’I DENEYİN
JW Steakhouse, Ankara

Etiniz nasıl pişsin

JW Marriott Hotel’in içinde. Erdal İpekeşen tomahawk denen, uzun kemikli dana pirzolasını (900 gramlığı 935 lira) öneriyor. Menüde tane karabiber soslu 2 kişilik şatobiryan (970 lira) da var. (0312) 248 88 88

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!