Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 07:00

Mamut DNA’sından köfte üretildi... Paskalya kutlamaları başladı... GODIVA’dan bayram çikolatası... Kahve Dünyası’ndan tek kullanımlık kahve... Overdose’dan ‘bütünsel’ iftar... Nestlé’den afet bölgesindeki hayvanlar için sosyal sorumluluk projesi... Yeme-içme dünyasından son gelişmeler burada.

Haberin Devamı

MAMUT ETİ YENİR Mİ?

İklim krizi sebebiyle azalan kaynaklarımız, alternatif protein çalışmalarını da beraberinde getiriyor. Son gelişmeyse Avustralya merkezli Vow şirketinden geldi. Daha önce alpaka, bufalo, timsah ve kanguru gibi türlerin etlerini laboratuvar ortamında geliştiren firma şimdi de nesli yüzyıllar önce tükenen mamutların DNA’sından köfte üretti. Şirket, mamut kas proteinini oluşturmak için Queensland Üniversitesi’ndeki Avustralya Biyomühendislik Enstitüsü’nde Profesör Ernst Wolvetang’le çalışmış. Amaç, laboratuvar ortamında geliştirilen kültürle yapılan etlerin potansiyeli hakkında farkındalık yaratmak. Bağışıklık sistemimizin bu ete nasıl bir tepki vereceği bilinmediği için tadı henüz denenmemiş ama çalışmalar sürüyor.

YUMURTALAR DA SATIŞTA

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Four Seasons İstanbul otelleri, 9-16 Nisan tarihleri arasında Paskalya’ya özel bir program hazırladı. Four Seasons Bosphorus, yarın ‘Eggstravaganza Brunch’ düzenliyor. 12.30-15.30 saatleri arasındaki etkinlikte canlı müzik eşliğinde, geleneksel mezelerden taze İtalyan peynirlerine, Japon lezzetlerinden tatlı çeşitlerine zengin bir açık büfe kurulacak. Barbekü ve balık istasyonları, döner, cağ kebabı, makarna ve pizza da büfede sunulacak diğer seçenekler... Hafta boyu Sultanahmet şubesindeki ‘La Pistache’ adlı pastanelerindeyse İstanbul otellerinin pasta şefi Yalçın Köse’nin hazırladığı Paskalya yumurtaları satışta olacak. Her iki otelde 16 Nisan’a kadar Paskalya etkinlikleri sürecek.

Haberin Devamı

POŞETTE BARİSTA

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Kahve Dünyası kahveseverlerin ev, ofis ya da okul ortamında kolayca nitelikli kahve hazırlayabilmelerini mümkün kılan ‘Kahve Dünyası Özel Seri Kahveleri’ çıkardı. Cappuccino, latte, karamelli latte ve vanilyalı latte seçkideki çeşitler arasında... Ürünler yüzde 100 Arabica cinsi kahve çekirdekleriyle hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI BİR İFTAR ALTERNATİFİ

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Kaliteli yaşam için temiz ve bütünsel beslenme ilkelerini odağına alan Overdose’da iftar yapabilirsiniz... İstanbul, Etiler’deki restoranın sunduğu yemekler arasında kemik iliği suyuna sebzeli tavuk çorbası, taze sebzelerle hazırlanan detoks çorbası, vegan yoğurt eşliğinde kinoalı mücver, fırın karnabahar, glütensiz galetayla hazırlanan tavuk şnitzel, domates ve roka salatalı dana bonfile, vegan çikolatalı sufle ve vegan sütlaç gibi seçenekler var. Bütünsel beslenme, fiziksel ve ruhsal sağlık için belirli bir diyete bağlı kalmadan vücut için en besleyici gıdaları seçmeyi temel alıyor.

Haberin Devamı

PATİLİ DOSTLARI SEVİNDİRMEK İÇİN

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, Nestlé Purina PetCare öncülüğünde, 11 ili etkileyen depremlerden kurtarılan patili dostlar için bir araya geldi. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde gönüllüler, kurtarılan hayvanlara kapılarını açan Bursadaki ‘Her Eve Bir Pati Derneği’nde buluştu. Etkinlikte hayvanlarla vakit geçirildi, mama desteği sağlandı ve kulübeler yapıldı.

BAYRAM HEDİYESİ ARAYANLARA...

Gastronomi kazanında kaynayanlar


GODIVA, Ramazan Bayramı’na özel bir koleksiyon çıkardı. Belçika çikolatasıyla hazırlanan ve şık kutusunda sunulan koleksiyon, gökyüzünde yıldızların arasında parlayan Ay’ın dönümünden ve farklı coğrafyaların etnik desenlerinden ilham alarak tasarlanmış. Ürünleri markanın mağazalarından ve internet sayfalarından satın almak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!