bamya haberleri sayfasında bamya hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1256 bamya haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Etli bamya yemeği yapacaksam kuzuyu tercih ederim. Sarımsak da koyarım. Yanında domatesli pilav, bir de ince rendelenmiş salatalıktan cacık... Yaz ayında olduğumuzu hissetmenin en anlamlı yolu... Daha önce bamyayı nohutla pişirmiştim, o da çok güzel olmuştu, hatta şu an düşünüyorum da bu nohutlu bamyaya asma yaprağı da koyup denemek lazım.
#BamyaModern hayatın hızlı akışı insanların beslenme alışkanlıklarını da değiştirmektedir. Kişilerin eski yıllara nazaran yemek hazırlamak ve mutfakta vakit geçirmek için pek fazla zamanı bulunmamaktadır. Zamanla hazır, işlenmiş ve paketlenmiş ürünlere yönelme eğilimi ortaya çıkmıştır. Fakat son yıllarda bu hızlı beslenme tarzının sağlık üzerinde olumsuz etki ettiği anlaşılmıştır. Bunun sonucu bireyler sağlıklı beslenmeye doğru bir tercih kullanmaya başlamışlardır. Türk mutfağının eskiden beri bilinen ve yapılan kış hazırlıkları arasında gıdaların "kurutularak kışa hazırlanması" da vardır. İşte, bamya nasıl kurutulur, kışlık bamya kurutmak için ipuçları gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#BamyaBamya tohumu, tüketilmekte olan oldukça değerli bir lif kaynağıdır. Sahip olduğu lifli yapısı nedeniyle bamya tohumunun kolesterolü düşürdüğü, kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenlediği, insülin direncini ve diyabeti önlediği de söylenebilir. Ancak bamya tohumunu bazı kişilerin kullanmalarının sağlık sorununa yol açabildiği de bilinmelidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BamyaBamya, lif yönünden zengin bir besin olmasının yanı sıra kalorisi de oldukça düşük. Bol miktarda A, B ve C vitaminlerini içeren bamya sağlık için vücut için faydalı gıdalardan. Yaz aylarının sağlıklı sebzelerinden olan bamyayı dondurucuda saklayarak kış boyunca tüketebilirsiniz. Peki bamya nasıl saklanır? İşte haşlamadan, çiğ bamyayı dondurucuda ve buzlukta saklamanın püf noktaları...
#Bamya Nasıl SaklanırÇocukluğumda bizim evde bamya korukla pişerdi. Koruk taşla ezilir ve çıkan su, ayıklanan bamyaların üzerine gezdirilirdi ki bamyalar salyalanmasın. Sonrası tüm zeytinyağlı yemekler gibi; bol zeytinyağı, bol soğan, bol domates... Bamya mutfağımın baş tacı... Ben irilerini tercih ediyorum çünkü ayıklaması daha kolay. Bazen fırında yapıyorum, bazen derin yağda kızartıyorum.Bulgurlu salatasından etli çorbasına daha pek çok önerim var.
#BamyaMersin’in Silifke ilçesinde satılan ve çiçek bamya olarak bilinen kuru bamyanın kilosu 200 liraya çıktı. Yazın kilosu 10 liradan, kışın kurusunun 200, yüz gramının ise 20 liradan satıldığı kuru bamyanın önümüzdeki günlerde fiyatının daha da artması bekleniyor. Kuru bamyalar vatandaşlar tarafından talep görmeye devam ediyor
#BamyaGün içerisinde tüketilen sebzelerin kalori miktarları araştırılan bir bilgidir. Bamya günümüzde çok sevilen ve ilgi gösterilen gıdalardan biridri. Bamya tüketen kişiler, kalorisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Kilosuna dikkat eden her birey, bamyanın sahip olduğu besin değerlerini öğrenmek istiyor. Bamya kaç kalori? 100 gram bamya besin değerleri ve kalorisi hakkında detayları derledik.
#Kaç KaloriYaz aylarının en sağlıklı ve en lezzetli yiyecek türleri arasında bamya gelir. Tabii uzun süreli bamyayı saklamak için ne tür yöntemler bulunuyor merak edilen konular arasında gelmektedir. Peki, bamya buzlukta nasıl saklanır? Çiğ bamya dondurucuda ve buzdolabında ne kadar süre saklanır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
#BamyaŞimdi son tazelerini bulabileceğimiz, kurusunuysa yıl boyu yiyebileceğimiz bamyaya burun kıvıran çoktur. Misal Yayın Yönetmenimiz Ahmet Hakan da geçen hafta yazısında “bamyadan uzak durma konusunda milim geri adım atmadığını” anlattı. Belli ki Konya’nın meşhur bamya çorbasını veya ekşili, nohutlu, etli Adana usulünü henüz tatmamış...
#BamyaBamya, lif yönünden zengin bir besin olmasının yanı sıra kalorisi de oldukça düşük. Bol miktarda A, B ve C vitaminlerini içeren bamya sağlık için vücut için faydalı gıdalardan. Peki bamyanın faydaları nelerdir? İşte bamyanın besin değerleri ve sağlığa yararları
#Bamyanın FaydalarıBamya, Türk mutfağında sofralarımızda her zaman yer alan bir bitkidir. Bamya, yenilebilir tohum kabukları ile bilinen çiçekli bir bitkidir. Bu mucizevi bitkinin yemeği olduğu gibi içerisindeki tohumlar da tüketilebiliyor ve en az kendisi kadar tohumu da faydalıdır. Gelin bamya tohumları nasıl kullanılır, ne işe yarar ve sağlığa faydaları nelerdir yakından tanıyalım.
#BamyaLif içeriği yönünden zengin olan bamya, bol miktarda A, B ve C vitaminlerini de barındırıyor. Her ne kadar sofralarda her zaman yer almasa da oldukça yararlı bir besin. Peki bamyanın faydaları neler? Tüketirken nelere dikkat edilmeli?
#BamyaBugün size seveni kadar sevmeyeni de çok olan bir sebzeden bahsedeceğim; bamya. Sevenler zaten eminim ki bu sebzeyi evinden eksik etmiyordur. Sevmeyenlere de bamyanın tarihinden ve faydalarından söz edersem fikirlerini değiştirebilirim diye düşünüyorum.
#Vişneli BamyaDedesinden, babasından gelen yerli tohumu devam ettirerek ürün yetiştiren Fuat Kocaman, "Çeşme'nin yerli lezzetlerini yaşatmamız gerekir. Yerli tohum yaşasın diye gayret ediyorum. Çeşmeli üreticinin de aynı gayreti göstermesi en büyük dileğim. Artık şu hibrit tohumdan uzak durmamız gerekir" dedi.
#BamyaBamya tohumu, özellikle son dönemlerde alternatif tıp ve sağlıklı yaşam meraklılarının ilgisi ile oldukça popüler hale geldi. Eğer hala bamya tohumu ile tanışmadıysanız acele edin! En az sebzesi kadar faydalı olan bamya tohumlarının 10 muhteşem faydasını açıklıyoruz...
#BamyaKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaAksaray, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile etkileyici bir şehrimiz. Kültür ve turizme önemli katkılar sunan Aksaray, gastronomi alanında da leziz yemekleri ile adından söz ettiriyor. Tarihi İpek Yolu'nun önemli noktalarından biri olan Aksaray, pek çok değerli medeniyetin izlerini taşırken yöresel yemekleri ile Anadolu mutfak kültürünün en güzel örneklerini gözler önüne seriyor. Peki Aksaray Yemekleri - Aksaray'da ne yenir ve neyi meşhur? Aksaray mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aksaray'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Çorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriYaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…
#Sebze Yemeği Tarifleriİç Anadolu Bölgesi'nin ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Niğde'nin birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Sizler için Niğde Yemekleri - Niğde'de ne yenir ve neyi meşhur? Niğde mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Niğde YemekleriYaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.
#Hangi Mevsimde Hangi Sebze TüketilmeliBiri People’ın mutfağındaki Volkan Türe, diğeriyse Okra’nın başındaki Mert Yalçıner... İkisi de çok iyi şeflerin rahlei tedrisinden geçmiş pırıl pırıl gençler. Şimdiyse öğrendiklerini kendi yetenekleriyle birleştirerek başında oldukları restoranlarda dikkat çekici, lezzetli menüler hazırlıyorlar.
#People‘MasterChef Türkiye All Star’da dokuz ay süren maraton geçen hafta sona erdi. Bu sene kupayı kucaklayan isim Esra Tokelli oldu. Onunla buluştuk; yarışma boyunca yaşadıklarını, hayatını, 1 yaşındayken nasıl alevler içinde kaldığını, lösemiyle mücadelesini ve başarısını konuştuk: “Bu işin okulunu okuyup eğitimini alanlar vardı ama bence mutfakta güzel şeyler yapabilmek için pratiğe çok ihtiyaç var. 45 yaşımdayım, 7 yaşımdan beri mutfaktayım.”
#Hakan GenceHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#Enginar10 Kasım Cuma son ders zili çaldığında, hafta sonlarıyla beraber toplam 9 gün sürecek ilk ara tatil resmen başlayacak. İlköğretim ve lise öğrencilerinin dönem ortasında vereceği bu kısa molayı ailece geçirilecek unutulmaz anılarla dolu, ömür boyu hatırlanacak bir seyahat fırsatına dönüştürebiliriz. Jürimiz çocuklarla kaliteli vakit geçirirken yeni deneyimler yaşayıp yeni yerler ve kültürler keşfedebileceğimiz yurtiçi ve yurtdışından öneriler verdi.
#Pınar TAHİRLERKazasker’deki Konyalılar İstanbuldaki favorilerimden. Etli ekmek her zamanki gibi çok iyi. Yüzde yüz kuzu. Kullanılan un mükemmel. İki farklı un ve sertlik vermesi için kepek katılmış. Ticari maya değil ekşi maya kullanıyorlar. Kuşbaşılı ve peynirli ekmekler de iyi. İçinde Konya obruk peyniri de olan ve sıkma denen lavaşı da çok sevdim. Eskisi kadar iyi olmayansa kuzu fırındı.
#Vedat MilorRüyalarda görülen bazı semboller, rüya sahibine çok değişik gelebilir. Bu yüzden rüyayı gören kişiler, rüyalarının ne anlama geldiğini araştırmaktadırlar. Rüyada bamya görmenin anlamı nedir? Rüyada bamya toplamak, temizlemek ve ekmenin yorumu nasıl yapılır? İşte, detaylar.
#Rüyada Bamya GörmekMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞDenizli ziyaretim sırasında tanıştığım Labada Gurme ekibi, bizi tamamen yöresel Denizli ürünlerinden yapılan bir menüyle ağırladı. Üç büyük şehir ve yabancı turistin daha çok olduğu merkezler haricinde modern Türk mutfağını yorumlamak oldukça cesaret isteyen bir proje. Bunu hayata geçirdikleri için tüm Labada ekibini tebrik ederim.
#Kale BiberiGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#KonserveGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#Botulizm