Kabak haberleri sayfasında Kabak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9749 Kabak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, sağlıklı bir şekilde yağ yakmayı sağlayan kabak detoksu ve kabağın faydaları hakkında bilgi verdi.
#DiyetKabak, pek özelliği içerisinde bulunduran bir bitkidir. Kabak ile birbirinden farklı şekillerde yemekler yapılabilmektedir. Bununla birlikte içerisinde ye alan vitamin ve mineraller ile oldukça faydalı olan bir besin türüdür. Kabak çiğ bir şekilde kullanılabildiği gibi kurutularak da kullanılmaktadır. Sizler için kabağın nasıl kurutulabildiğini, fırında ve güneşte dolmalık, bal su ve süs kabağı kurutma yöntemlerini detayları ile derledik.
#KabakKabak, hem sağlıklı hem de hafif olmasıyla yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Kabak yemeği, kızartması, dolmasının aynı sıra tarator gibi tariflere de çok yakışıyor. Bu güzel sebzeyi kurutup daha sonra leziz tarifler hazırlamak mümkün. Peki kabak nasıl kurutulur? Evde yemeklik, dolmalık ve kızartmalık kabak kurutmanın yolları
#Kabak Nasıl KurutulurKabağın özgün bir tat profili var; hafif tatlı bir lezzet katarak yemeklerin çekiciliğini arttırıyor, tenceredeki diğer bileşenlerle uyum içinde ve onların tadını bozmuyor. Kabakla yapılan şaheserlerden biri olduğunu düşündüğüm ratatouille’u anlatmak istiyorum… Yeni değil ama yeri gelmişken söylemeden geçmeyeyim: Bu yemeğin hikâyesini de öğrendiğimiz aynı adlı film muhteşem!
#Kabakİçerdiği su oranının oldukça yüksek, kalorisininse düşük olması kabağı benim için önemli kılan sebeplerden... Tokluk hissinin uzamasına yardımcı; kan basıncını dengeliyor, yüksek tansiyonu düşürmeye katkısı oluyor. Ama biliyorum, vitamin ve mineral açısından da çok zengin bu sebzeyi aranızda sevmeyenler var. Sizi kabakla barıştıracak tariflerimi mutlaka deneyin, fikriniz değişecektir...
#KabakSevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram günlerinde maalesef soframızı ağırlıklı olarak hamurişleri, pilavlar ve şerbetli tatlılarla donatıyoruz... Sizlere sağlıklı ve bir o kadar leziz tariflerimi anlatıp öyle güzel tüyolar vereceğim ki vücudunuz da bayram edecek...
#BayramYaz sofralarına yakışacak en çıtır, en körpe kabaklar tezgâhları süslerken basit ama restoranda yediklerimizi aratmayacak tarifler denemenin de tam zamanı. Çiğden yapılan salatası, Yunan usulü kızartması ve ‘çıplak’ böreğiyle bol kabaklı sofralar kurmak için nedenimiz öyle çok ki...
#KabakRenkli görüntüsüyle sofralarımızı süsleyen, birbirinden nefis yemekler hazırlayabildiğimiz kabak çiçeğini siz nasıl pişiriyorsunuz? Ben en çok cıvık bir hamura bulayıp kızarttığımız halini seviyorum. Bu yazıda hem ailemin özel tarifini vereceğim hem de en iyi şekilde pişirmeniz için püf noktalarını paylaşacağım. Ama kabak çiçeği deyip kabaktan bahsetmemek olmaz! İtalya’da paneleyip kızartırız. Yaz gelse de hepsinden bol bol yesem!
#KabakKabak, günümüzde en sık tüketilen gıdalardan bir tanesidir. Kabağın çeşitli yemekleri mevcut olmaktadır. Kabak ile yapılan her yemeğin birbirinden farklı lezzeti bulunmaktadır. Kabağın nasıl saklanabileceği de en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Sizin için kabağın buzlukta nasıl saklanabileceğini ve kabağın özelilerini derledik.
#KabakMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#MezeYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros AltanKekliktepe… İzmir’in tüm güzelliklerini bahşettiği, sanat, tarih, doğa, şehir hayatı ve rafine zevklere hitap eden dokusuyla Urla’nın seçkin adresi. Birbirinden güzel ve bakir koyları tekne meraklılarına ev sahipliği yaparken Bağ Yolu’nun lezzet şöleni yaşatan restoranları ise gurmelere ev sahipliği yapıyor. Sanatın her dalına alan açan Urla’da hayatı dolu dolu yaşamak için neden çok… Gelin Urla Kekliktepe’de yaşamak için öne çıkan en önemli nedenlere birlikte bakalım.
#Sponsorlu İçerikBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataMasterChef'te üçlü düelloyu kazanan isimler dün gece netlik kazandı. Üçlü eleme düellosu heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 2 Temmuz tarihli son bölümünde, yarışmacı adayları ana kadro için şeflerin karşısında tüm hünerlerini gösterdi. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise irmik helvası, buffalo wings, gyoza, kabak çiçeği dolması oldu. Peki, 2 Temmuz MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? işte, en iyi irmik helvası, buffalo wings, gyoza, kabak çiçeği dolması yemeğini kazanan isimler.
#Masterchef TürkiyeÜlkemizde bir dönem Gaziantepspor, Beşiktaş ve Şanlıurfaspor formalarıyla adından söz ettiren Türk asıllı Avusturyalı eski futbolcu Ekrem Dağ, A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile oynayacağı kritik maç öncesi Spor Arena’ya özel bir röportaj verdi. 43 yaşındaki eski savunmacı, her iki ekibin şansını da değerlendirdi.
#EURO 2024EURO 2024'te Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turunda Avusturya'nın rakibi olan A Milli Futbol Takımı'nda başarılı savunmacı Zeki Çelik ve kalecilerden Muhammed Şengezer, Almanya'nın Hannover şehrine bağlı Barsinghausen kabasındaki kamp merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
#EURO 2024TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop grup aşamasından Avusturya müsabakasına, sosyal medyada yapılan eleştirilerden genç futbolcu Arda Güler'in performansına kadar birçok konuda İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.
#EURO 2024Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte kurulacak Kocasinan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin 1 milyon 237 bin metrekareden oluşacağını belirterek, "Seralarda üretim yapılacak, her hava koşulunda üretim devam edecek. Kayseri, hem kendi ihtiyacı olan meyve ve sebzeyi üretecek hem de çevre illere ve özellikle de yurt dışına ithal edebilecek." dedi.
#Kocasinanİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem Dinçbaşİtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorBizim Çocuklar, EURO 2024 macerasına Gürcistan ile Dortmund'da başlarken siz de bu mücadelenin heyecanını Tek Maç, Canlı Bahis, Canlı Sohbet, Şampiyon Oran seçenekleri ve Türkiye'nin "En Yüksek" iddaa oranları ile Misli'de yaşayabileceksiniz. Bu arada; Misli'den yeni üyelere 50 TL + 50 TL hediye!
#Misli2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu ilk maçında 18 Haziran Salı günü BVB Stadyumu'nda Gürcistan ile oynayacağı müsabakanın hazırlıklarını Almanya'nın Hannover şehrine bağlı Barsinghausen kasabasındaki Sporthotel Fuchsbachtal'da sürdüren A Milli Futbol Takımı'nda Yardımcı Antrenör Selçuk Şahin, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.
#A Milli Takımİklim değişikliğinin en büyük belirtilerinden biri olan sıcaklık artışlarından bunalmış olsak da hafta sonlarıyla birleşen, yarın başlayan Kurban Bayramı ister seyahate çıkalım ister evde olalım hepimizin içini ferahlatıyor. Mutlu ve huzurlu bir bayram olsun.
#İncili Gastronomi RehberiTinos Adası’ndaki To Thalassaki lokantası bence tüm Akdeniz’in en iyilerinden. Onu benim için özel kılan sadece şefi Antonia Zarpa’nın yemek zevki ve yaratıcılığı değil, ürün kalitesi. Özellikle de sebze, meyve ve tahıl ürünleri... Olağanüstü peynirlerini de kendileri yapıyorlar.
#Lokanta