GeriMutfak Tüyoları Kabak nasıl kurutulur? Evde yemeklik, dolmalık ve kızartmalık kabak kurutmanın yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak nasıl kurutulur? Evde yemeklik, dolmalık ve kızartmalık kabak kurutmanın yolları

Kabak nasıl kurutulur? Evde yemeklik, dolmalık ve kızartmalık kabak kurutmanın yolları

Kabak, hem sağlıklı hem de hafif olmasıyla yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Kabak yemeği, kızartması, dolmasının aynı sıra tarator gibi tariflere de çok yakışıyor. Bu güzel sebzeyi kurutup daha sonra leziz tarifler hazırlamak mümkün. Peki kabak nasıl kurutulur? Evde yemeklik, dolmalık ve kızartmalık kabak kurutmanın yolları

Yazın güzel ve lezzetli sebzelerini kurutarak kış aylarında nefis yemekler yapabilirsiniz. Kabak da bunlardan biri. Peki kabak nasıl kurutulur? Kabak kurutmanın yollarını sizin için derledik.

DOLMALIK KABAK NASIL KURUTULUR?

İlk olarak kabakları güzel yıkayıp saplarını kesin. Daha sonra kabuklarını alacalı soyun. Dilerseniz kabukları soymayabilirsiniz.

Kabukları soyduktan sonra kabakları ortadan ikiye ayırın ve içini oyun. İçini oyduğunuzda artan malzemeyi de atmak yerine derin dondurucuda saklayıp yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Kabakları iç kısmı aşağı bakacak şekilde bir iğne yardımıyla ipe dizin. Ancak kabakları ipe dizerken aralarında boşluk bırakmaya özen gösterin.

İpe dizdikten sonra kabakları güneşe asın. Birkaç gün sonra kuruyan kabakları bez torbalarda saklayabilirsiniz.

Kabak nasıl kurutulur Evde yemeklik, dolmalık ve kızartmalık kabak kurutmanın yolları

KIZARTMALIK KABAK NASIL KURUTULUR?

Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.

YEMEKLİK KABAK NASIL KURUTULUR?

Kabaklarınızı yıkayıp kuruttuktan sonra alacalı şekilde soyun ve dilediğiniz boyutta küp, halka veya uzun şekilde kesin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez serin ve kabakları da bu bezin üzerine serpin.

False