Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30 dk
Orta
Malzemeler
Su Muhallebisi için
1 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı süt
300 mililitre su bardağı su
1-2 tatlı kaşığı gül suyu
Kup için:
1 kase orman meyvesi
1-2 yemek kaşığı kırık badem
Krem şanti
Çilek taneleri
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1-2 yemek kaşığı gül suyu
Nasıl Yapılır
Muhallebi Hazırlığı:
Bir sos tenceresine buğday nişastası, su, süt ve pudra şekeri aktarın. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladığında gül suyunu ekleyip 3 dakika daha pişirin. Servis için cam kup bardaklarına yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırın.
Orman Meyveli Krem Şanti:
Orman meyvelerini blender'da çekerek suyuyla birlikte hazırlayın. Bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikserle önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine meyve ve krem şanti karışımını ekleyin. Üzerine badem kırıklarını serpip buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Sunum:
Kupların kenarından muhallebinin etrafına gül suyu gezdirip üstlerine pudra şekeri serpip soğuk servis edin.