Meyveli su muhallebisi kup tarifi

Meyvelerin farklı bir tat kattığı ve çok hafif olan bu tarifi çok beğeneceksiniz.

Meyveli su muhallebisi kup tarifiMeyveli su muhallebisi kup tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • Su Muhallebisi için
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı süt
  • 300 mililitre su bardağı su
  • 1-2 tatlı kaşığı gül suyu
Kup için:
  • 1 kase orman meyvesi
  • 1-2 yemek kaşığı kırık badem
  • Krem şanti
  • Çilek taneleri
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için:
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı gül suyu

Nasıl Yapılır
  1. Muhallebi Hazırlığı:
    Bir sos tenceresine buğday nişastası, su, süt ve pudra şekeri aktarın. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladığında gül suyunu ekleyip 3 dakika daha pişirin. Servis için cam kup bardaklarına yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırın.
  2. Orman Meyveli Krem Şanti:
    Orman meyvelerini blender'da çekerek suyuyla birlikte hazırlayın. Bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikserle önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine meyve ve krem şanti karışımını ekleyin. Üzerine badem kırıklarını serpip buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  3. Sunum:
    Kupların kenarından muhallebinin etrafına gül suyu gezdirip üstlerine pudra şekeri serpip soğuk servis edin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ408 kcal
ŞEKER69 g
YAĞ5 g
PROTEİN5 g