GeriAtıştırmalık Tarifleri Kabaklı pankek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabaklı pankek tarifi

Kabaklı pankek tarifi
Yapımı oldukça kolay bir atıştırmalık...

Yapımı oldukça kolay bir atıştırmalık...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabaklı pankek tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları ve peyniri ayrı kaplarda rendeleyin, sonra aynı kaba alın ve iyice harmanlayın. Maydanozu ince ince kıyın. Yumurtaları kırın. Baharatlarını ilave edin. Sütü ve yağı bir kapta karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Bütün malzemeleri aynı kaba ekleyin. Çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kabarmasını isterseniz kabartma tozu ekleyebilirsiniz. Kek kıvamında bir hamur elde etmelisiniz. Pişirmek için küçük bir tavayı zeytinyağı ile yağlayın ve ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe yardımıyla tavaya koyun. Harlı olmayan ateşte çevirerek kızartın.