EKSTRA
MENÜ

Lezzetli

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 15.642 haberi bulunmuştur.

Lezzetli Haberleri

MasterChef Eray kimdir, kaç yaşında, nerede çalışıyor İşte, MasterChef Eray hakkında merak edilenler

MasterChef Eray kimdir, kaç yaşında, nerede çalışıyor? İşte, MasterChef Eray hakkında merak edilenler

MasterChef 2020’ye iz bırakan yarışmacılardan biri olan Eray, bu sezon da MasterChef’e konuk olmasıyla yeniden gündeme geldi. Lezzetli yemekleriyle de şeflerin beğenisini toplayan MasterChef Eray şimdi ne yapıyor merak konusu. Peki MasterChef Eray kimdir, kaç yaşında, nereli ve nerede çalışıyor? İşte Eray Aksungur hakkında merak edilenler…

18.09.2021Televizyon
LEZZETLİ HAYAT

LEZZETLİ HAYAT

Lezzetli hayat

18.09.2021Haber Linkleri
Portakallı ya da portakalsız o ördek buraya gelecek

Portakallı ya da portakalsız o ördek buraya gelecek!

Nedense kafamızdaki kalıp ‘ördek pahalıdır, pişirmesi zordur ve evde yapılmaz’dır… Genellikle tüm Uzakdoğu restoranlarında ve bazı lüks restoranlarda menüde olur. Deneyimsever bir yemekçiyseniz bir yerlerde yemişsinizdir. Ha değilseniz, yahut fırsatınız olmadıysa da takılmayın. Bu yazıyı okuduğunuzda bir tane alıp pişirmek isteyeceksiniz.

18.09.2021Lezzetli Hayat

Hakkını yemeyin, böylesini deneyin

Şimdi son tazelerini bulabileceğimiz, kurusunuysa yıl boyu yiyebileceğimiz bamyaya burun kıvıran çoktur. Misal Yayın Yönetmenimiz Ahmet Hakan da geçen hafta yazısında “bamyadan uzak durma konusunda milim geri adım atmadığını” anlattı. Belli ki Konya’nın meşhur bamya çorbasını veya ekşili, nohutlu, etli Adana usulünü henüz tatmamış...

18.09.2021Lezzetli Hayat
Ekmek arası lezzet şöleni

Ekmek arası lezzet şöleni

Çıtır çıtır, tazecik bir ekmeğin arasında çeşit çeşit malzeme... İster soğuk, ister sıcak; ister peynirli, ister etli... Kahvaltıdan akşam yemeğine, günün hemen her saatinde yenebilen, piknik sepetlerinin vazgeçilmezi sandviçler hayat kurtarıcı... Hem pratik hem doyurucu hem de içinde katman katman tatlar barındırıyor. Farklı çeşitler denemeyi seviyorsanız, jürimizin favori adreslerine bir göz atın.

18.09.2021Lezzetli Hayat
Siz hangi suyun balığını yiyorsunuz

Siz hangi suyun balığını yiyorsunuz?

Her yıl hevesle beklediğimiz balık sezonu geldi, av yasağı bitti. Ama bu yıl ağa takılanları bulabilecek miyiz, çiftlik balığı mı yiyeceğiz? Balığın boyundan denizlerdeki kirliliğe kafamızda pek çok soru var. Cevaplarını, balık için güvenle alışverişin yollarını öğreniyoruz.

18.09.2021Lezzetli Hayat
Şef Ali Ronay’la tarihi çarşıda...

Şef Ali Ronay’la tarihi çarşıda...

Şeflerin sadece restoranda hangi tabakları sunduğu değil, hangi malzemeyi nereden aldığı, evinde ne pişirip yediği de merak edilir. Biz de çocukluğundan bu yana Kadıköy Çarşı’dan alışveriş ettiğini anlatan tanınmış şef Ali Ronay’la dükkânları dolaştık. Ne satın alıyor, nerede durup yemek yiyor öğrendik.

18.09.2021Lezzetli Hayat
THY dünyanın en iyileri arasında

THY dünyanın en iyileri arasında

Türk Hava Yolları (THY), Travel + Leisure Dergisi’nin okuyucu oylarıyla gerçekleşen ankette dünyanın en iyi 10 havayolu arasında gösterildi.

16.09.2021Ekonomi
Gelinim Mutfakta Adana kebabı nasıl yapılır Adana kebap tarifi, malzemeleri

Gelinim Mutfakta Adana kebabı nasıl yapılır? Adana kebap tarifi, malzemeleri

Adana Kebabı Adana mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Adana kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik ise, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça et ile olmasıdır. Gelinim Mutfakta’ da gelinlerden istenen Adana kebabı ile yeniden gündeme gelen bu eşsiz lezzetin yapılışı malzemeleri haberimizde…

Şanlıurfada hobi olarak başladı Genç girişimci şimdi taleplere yetişemiyor

Şanlıurfa'da hobi olarak başladı! Genç girişimci şimdi taleplere yetişemiyor

Şanlıurfa'da arkadaşından esinlenerek evinin bahçesinde hobi olarak başladığı hindi yetiştiriciliğini "Genç Çiftçi Projesiyle" geliştiren genç girişimci Yasin Dil, kurduğu tesiste yetiştirdiği hindileri talep üzerine ülkenin farklı bölgelerine gönderiyor.

12.09.2021Ekonomi
Emine Erdoğan Türk mutfağı kitabını ve aile mutfağını anlattı: Nisan yağmurundan yoğurt mayalıyorum

Emine Erdoğan Türk mutfağı kitabını ve aile mutfağını anlattı: 'Nisan yağmurundan yoğurt mayalıyorum'

Emine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."

12.09.2021Gündem
Küçük ve lezzet dolu bir kaçış rotası

Küçük ve lezzet dolu bir kaçış rotası

Ege ve Akdeniz arasındaki huzur dolu bir adres Söğüt… Yaklaşık 3 bin nüfuslu bu küçük kasaba, Marmaris’e iki saatlik uzaklıkta. Bölge, doğası ve dinginliğinin yanında gastronomik zenginliğiyle de tercih ediliyor.

12.09.2021Seyahat
Şimdi ‘bağ’ zamanı...

Şimdi ‘bağ’ zamanı...

Sonbahara adım atarken bağlarda da tatlı bir telaş yaşanıyor. Türkiye’nin birçok noktasında bağbozumları başladı. Rotamızı bağlara çevirip jürimize Türkiye’nin en güzel bağ evlerini sorduk; birbirinden lezzetli yemekleri, konforlu konaklama seçenekleriyle en güzel 10 tanesiyle listemizi oluşturduk. Toscana’yı aratmayan Urla bağlarından İstanbul’a yakın Trakya bağlarına seçeneğimiz çok.

12.09.2021Seyahat
Adım adım lezzet... Çengelköy

Adım adım lezzet... Çengelköy

Anadolu Yakası’ndaki Çengelköy, İstanbul’un en nadide semtlerinden biri. Asırlık çınar ağaçları, ihtişamlı yalılar ve lezzet duraklarıyla çevrili bir Boğaz semti. Pazarıyla da ünlü, lokantalarıyla da... Hürriyet Hafta Sonu Ekler Yönetmenimiz Aslı Çakır, uzun yıllardır Çengelköy’de oturuyor. Yazar Artun Ünsal da semtin eski sakinlerinden... Biz de Çengelköy’ü bilenlerden dinledik. Nerede ne yemeli, eve dönerken alışveriş çantamıza neleri eklemeli, sorduk, öğrendik.

11.09.2021Lezzetli Hayat
Hakkını yemişiz arpa maltı

Hakkını yemişiz arpa maltı

Mutfakta kullanmaya pek alışık değiliz ama malttan yapılan ürünler besleyici olduğu kadar lezzetli de... Mesela arpa maltından yapılan vegan protein barlarını duydunuz mu?

11.09.2021Lezzetli Hayat
Orfoz Bodrum

Orfoz Bodrum

Bu mekânda sofra; taze deniz börülcesi, bostan patlıcanı, kendi salamuraları olan yerel keçi peyniri, dikenli salyangoz gibi dönem dönem değişen farklı tatlarla açılıyor.

11.09.2021Lezzetli Hayat
Kazı karavanasından çıkan tarifler

Kazı karavanasından çıkan tarifler

‘Arkeolojinin delikanlısı’ lakaplı, Türkiye’nin ilk kadın arkeologlarından A. Muhibbe Darga’nın arkeoloji buluntu heyecanına yeme-içme kültürü de eşlik etmişti. Darga’nın arkeoloji tutkusuyla gurmeliğini birleştirdiği kitabı ‘Kazı Başkanının Karavanası’, çocukluğundan kulağında kalan tarifleri kazılarda yarattığı yemeklerin anlatımıyla bir araya getirdiği metinlerden oluşuyor.

10.09.2021Kitap Sanat
Abdigör köftesi nasıl yapılır, hangi yöreye ait İşte Abdigör köftesinin hikayesi…

Abdigör köftesi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte Abdigör köftesinin hikayesi…

Doğubayazıt mutfağında pişirilen Abdigör köftesi, şimdilik Anadolu'nun bilinen en eski ve lezzetli diyet yemeğini oluşturmaktadır. Yaklaşık 400 yıl önce midesindeki rahatsızlık nedeniyle et yemekleri yiyemeyen Doğubayazıt Sancak Beyi Çolak Abdi Paşa için arayışa giren dönemin aşçılarının yaptığı Abdigör köftesi günümüze kadar gelmeyi başardı. Peki, Abdigör köftesi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte Abdigör köftesinin hikayesi…

Ejder meyvesi nerede yetişir, nasıl soyulur ve yenir? Ejder meyvesinin faydaları ve özellikleri

Ejder meyvesi olarak bilinen dragon fruit, tropikal bir meyve olmasına rağmen son yıllarda ülkemizde de yetiştiriliyor. Lezzetli tadının yanında görünümü ile de dikkat çeken ejder meyvesi vücuda, cilde faydalarıyla dikkat çekiyor. Peki, Ejder meyvesi nerede yetişir, nasıl soyulur ve yenir? Ejder meyvesinin faydaları ve özellikleri…

6.09.2021Sağlık
Müren balığı yenir mi, nasıl pişirilir

Müren balığı yenir mi, nasıl pişirilir?

Balık sezonu açılmaya başlamasıyla birlikte sağlık açısından önerilen beyaz et tarifleri de araştırılmaya başlandı. Bunlardan en çok tartışma yaratanı ise müren balığı oldu. Müren balığı nispeten kirli bir balık türü olduğundan temizlenmesi ve pişirilmesi oldukça önemlidir. Peki, müren balığı yenir mi, lezzetli mi, nasıl pişirilir? Detaylar haberimizde…

Mutfakta video mesajla gençlere 6 vaat

Mutfakta video mesajla gençlere 6 vaat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam gençlere seslendiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu, videoda, iktidara gelince ilk altı ay içinde yapmaya söz verdiği 6 vaadini açıkladı:

6.09.2021Gündem
Balık fiyatlarında düşüş gelecek haftalarda olur

'Balık fiyatlarında düşüş gelecek haftalarda olur'

Karadeniz’de geçen yıl Zonguldak açıklarında palamut ve hamsi avlayarak Türkiye’nin dört bir yanına dağıtan balıkçılar, 1 Eylül’de başlayan yeni sezonun ilk günlerinde henüz istedikleri oranda balıkla karaya dönemedi. Balıkçılar, deniz suyunun soğumasıyla balığın bollaşacağını düşündüklerini ifade etti.

5.09.2021Ekonomi
Yaz daha bitmedi, yakın bir yerlerde devam ediyor...

Yaz daha bitmedi, yakın bir yerlerde devam ediyor...

Yarın ilk ve orta öğretimde yüz yüze eğitim başlıyor. Okul için şehre dönmüş olabilirsiniz ama bu, hafta sonlarını doğada, deniz kenarında geçirmenize engel değil. Kalbini sayfiyede bırakanlar için büyük şehirlere yakın en güzel hafta sonu tatili rotalarını jürimize sorduk. Şile’den Selçuk’a şehre ve doğaya yakın yerler iki günlüğüne de olsa bizi çağırıyor.

5.09.2021Seyahat
Vişne reçeline çubuk tarçın, patlıcana karanfil yakışır

Vişne reçeline çubuk tarçın, patlıcana karanfil yakışır

Reçel yalnızca en tatlı meyvelerden olur diye düşünüyorsanız damağınızı yeni bir yolculuğa hazırlamanın vaktidir. Tarifini işin ehlinden püf noktalarıyla birlikte dinlerseniz acı biberlisi de olur, cevizlisi de. Ege’den Anadolu’ya bu topraklarda uzun yıllardır yapılan öyle farklı geleneksel tarifler var ki Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bilenlerine anlattırdık.

Bugünlerde tatlının ferahlatanı makbul

Bugünlerde tatlının ferahlatanı makbul

Sıcaklar tüm hızıyla bunaltmaya devam ederken tatlı keyfimizden geri kalacak değiliz! Bici biciden rokokoya, soğuk baklavadan sorbeye ‘serin ve hafif’ tatlılar kolay yeniyor, ağırlık yapmıyor. En lezzetli ‘ferah’ tatlılar yapan yerleri jürimize sorduk.

Ağzımızın tadı, kahvaltıların yıldızı

Ağzımızın tadı, kahvaltıların yıldızı

Bugün hemen her şeyin reçeli yapılıyor; domatesin, patlıcanın, karpuz kabuğunun, enginarın, zeytinin… Bunlar nispeten yeni ‘icatlar’. Ülkemizde reçel ve marmelatlar eskiden beri sadece mevsiminde meyve ve çiçeklerden yapılır. Reçel yapmak için ‘ayva rendesi’ üreten bir milletiz biz...

Ev baklavası nasıl yapılır Ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri

Ev baklavası nasıl yapılır? Ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri

Ev baklavası özel günlerde Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. El açması baklava ayrı bir maharet ister ve incecik açılmış yufkasının yanında bol malzemesiyle damak çatlatır. Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın bol fıstıklısının tadına doyum olmaz. Tüm maharetlerinizi göstererek muhteşem ev baklava yapabilirsiniz. Peki ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri…

Yazar Sonuçları

Yetenek ölmez!

Derbileri farklılaştıran, özel kılan, özlettiren nedir?

18.09.2021

İyi de biz neden ‘deli bal’ yiyoruz?

Doktorlar tüketilmesine şiddetle karşı ama seveni çok. Kimisi lezzetine bağımlılıktan yiyor, kimisi şifasına inancından. Bazısını bayıltan, bazısına rüyalar gördüren tüm dünyanın merak ettiği deli balın sağımına gittim. Gitmişken bir parça yemeyi de ihmal etmedim elbette. Ve...

18.09.2021

Bitkisel etin leziz ve popüler hali

Buğdaydan, gerçeğini aratmayan lezzetli bir et elde etme fikri kulağa nasıl geliyor? Asya’da 1.500 yıldır yenen ‘seitan’, tadı ve dokusu kadar doyuruculuğuyla da şaşırtan, popüler bir seçenek.

18.09.2021

Yaprağını sütle, tazesini peynirle...

İncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...

18.09.2021

Siyaset imkanlar sanatıdır

CUMARTİSİ günü Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin Yüksek İstişare Konseyi toplantısı vardı. Her yıl bir lider ya da önemli bir konuşmacıyla yapılıyor. Ben de bu toplantıları yakından takip ederim.

14.09.2021

Aslında 4 pandemi var

Sağlığımız bakımından son derece enteresan, farklı ve önemli bir dönemden geçtiğimiz kesindir.

13.09.2021

Asmalar arasında lezzet turu

Son yıllarda yurtdışındaki örnekleriyle yarışır düzeyde estetik ve kalite anlayışına sahip bağlar, mutfaklarıyla da ön plana çıkıyor. Usta şeflerin dokunuşlarıyla lezzetlenen yerel malzemeler tadı kolay kolay unutulmayacak gastronomi deneyimleri yaşatıyor. Bağbozumu haftaları başlamışken bağlarda gezip maharetli ellerden çıkan lezzetler arasında bir tur yapalım.

12.09.2021

Acı, tatlı, ekşi ve umami Tay mutfağı

Tropikal iklime özgü deniz ürünleri ve meyveler, Hindistan’ın baharat çeşitleri, Çin’in keskin ve farklı lezzetleri aynı vok tavada, üstelik müthiş bir dengeyle buluşuyor.

11.09.2021

Burada ne yenir, ne görülür, ne alınır?

Ömür Akkor tutkulu bir gezgin, biraz da maceraperest... ‘Türkiye Gastronomi Atlası’ kitabıyla ülkemizin hem tarihi zenginliklerini hem de yemek kültürünü okuyucuyla buluşturuyor. Eğlenceli bir rehber...

11.09.2021

Maçka Palas’taki buluşmalar

Yazar evlerinin korunmasının, müzeye dönüştürülmesinin gerekliliği üzerine Hürriyet’te bir kampanya başlatmıştık. Kendi evlerinin ya da uzun süre oturdukları evlerin müze yapılması düşüncesi kabul gördü.

7.09.2021

Kraliçenin favorisi Türkiye’ye geliyor

İngiliz Kraliyet Sarayı’ndaki davetlerde Hint yemekleri sunmaya tek yetkili olan Londra’nın ünlü Hint restoran zinciri Madhu’s, Swissotel The Bosphorus Otel’in içinde yurtdışındaki ilk lokasyonunu açmaya hazırlanıyor.

6.09.2021

Kalbi Antepli bir Toscanalı

Bu hafta Toscana’nın Chianti bölgesindeydim.

6.09.2021

Türk mutfağını şampiyonlar ligine nasıl sokarız

Tarhanasından, karnıyarığına, zeytinyağlı enginarından, topiğine, sarmasından, tandırına kadar dünyanın belki de en geniş ve en kadim mutfaklarından biri Türk mutfağı. Bize göre dünya sıralamasında ilk 3’e rahat girer ama gerçek maalesef öyle değil. İspanyollar, Fransızlar, İtalyanlar, Japonlar ipi çoktan göğüslemiş. Hele de yurt dışında Türk mutfağı denilince akla genellikle ya kebap ya da döner geliyor. Peki, ne yapmalı da böylesi kadim bir mutfağı ‘şampiyonlar’ ligine sokmalı?

6.09.2021

Bir yaz daha bitiyor

Şu günlerde ağustos böceği şarkı söyleyip saz çalmaya devam ederken, kışa hazırlık yapan karıncalar gibi bir hamaratlık başlar tüm evlerde… Sonbaharın habercisidir turşu. Turşu; yazın sona erdiğinin, kışa yönelik hazırlıklarının başladığını hatırlatır bana…

5.09.2021

Kovanların dibinde kalan balla mısır ekmeği yapıyorlar

Bu kez de bal çekimleri için Anadolu’yu arşınlıyorum. İlk durağım Macahel’de, saf Kafkas ırkı ana arıların üretimini görüp bal sağımına katılacağım. 12 yıl önce yine arıcılık için gittiğim Macahel, hiç bozulmamış doğasıyla nadide balların anavatanı olmaya devam ediyor.

5.09.2021

Trabzon’dan Rize’ye 34 adım

Geçen haftalarda Karadeniz’e bir destek gezisi yaptık. Sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Karadeniz’in hem morale hem de turizm ekonomisini canlı tutmaya ihtiyacı var. Bir Karadeniz keşfi için en güzel mevsimin eylül-ekim olduğunun altını çizerek size 34 adımlık bir Trabzon-Rize rotası hazırladım. Neden 34 diye sormayın; o da benim İstanbul aşkımın imzası olsun. Ne de olsa bu yazı İstanbul’a dönünce hazırlandı...

5.09.2021

Trabzon - Kuzeyin gözde mutfağı

Bu defa hamsiyi ve sütlacı es geçelim. Yeşilin ve asi denizin bir araya geldiği Trabzon’dan tadına doyulmaz Laz böreği ve patlıcanın en lezzetli hallerinden biri olan patlıcan tava...

4.09.2021

Lazanya mı? Kayseri yağlaması mı?

Lazanya ve Kayseri yağlaması, özel hamurları, domates ve kıymalı soslarıyla görsel açıdan birbirine çok benziyor. İkisi de kat kat hazırlanan, bereketli ve nefis ev yemekleri... Annelerin, sevdikleri için mutfakta harcadığı emek ve zamansa bu iki lezzetin en önemli malzemesi...

4.09.2021

Şanı dünyaya yayılmış ama tazesini ülkemizde bulup yiyemiyoruz

Bu özel ürünü tezgâhlarda görmememizin en büyük sebebi, hemen hepsinin kurutuluyor olması. Yani Malatya kayısısı diye satılan taze kayısıların neredeyse hiçbiri Malatya kayısısı değil.

4.09.2021