lezzetli haberleri sayfasında lezzetli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 17833 lezzetli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
10 Ağustos’ta New York Magazine’de yayımlanan bir makale: “Herkesin konuştuğu yeni lezzet, Maraş dondurmasını yemenin yolları...” Garip ama gerçek, El Salvadorlu Roberto Escobar ve eşi Barbara, kurdukları ‘Lezzetli’ adlı markasıyla, Amerikalıları Maraş dondurmasıyla tanıştırdı. Sonuç: Enfes!
#LezzetliGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserÇok yönlü, lezzetli bir süper besin. Evet, kesinlikle avokadodan bahsediyoruz. Son yılların en gözde gıdalarından olan bu kremsiz yeşil meyveyi beslenmenize neden daha fazla dahil etmeniz gerektiğini açıklıyoruz.
#AvokadoBeslenme uzmanları, aşurenin içeriğindeki baklagiller, tam tahıllar, sert kabuklu yemişler ve meyveler sayesinde birçok kronik hastalığa karşı koruma sağladığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve "kalp dostu" olduğunu belirtiyor.
#SağlıkHani bazı şehirler vardır ya keşfetmek ve içinde kaybolmak için can atarsınız ve birden, kendinizi evinizde gibi hissedersiniz şehri dolaşırken... İşte Strazburg ilkbahar ve yazın çiçeklerle dolu sokakları, sonbahardaki renk cümbüşü, kışın karlar altında kalan masalsı evleri ve muhteşem yılbaşı süslemeleriyle her mevsim görsel bir şölen yaşayabileceğiniz böyle bir şehir...
#AlmanyaYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros AltanGirit’te birçok turistik lokanta var ama biraz araştırırsanız iyi mekânlar da var. Bunları ikiye ayırabilirsiniz: Geleneksel mutfak yani tavernalar ve çağdaş Girit mutfağı. Yeni Girit mutfağı da denebilir ikincisine. Bir çeşit suböreği olan ‘bougatsa’ Hanya’da karşıma çıkan en güzel sürprizdi; bizim mutfağın olumlu etkisinin hâlâ devam ettiğinin de kanıtı.
#Giritİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilAlmanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin başkenti Düsseldorf, Avrupa Kupası 2024’te karşılaşmaların yapıldığı kentlerden biriydi. Düsseldorf Belediyesi, turnuva boyunca ülkelerin kendilerini tanıttığı ‘Stadion der Träume’ başlığıyla ülkeler günü düzenledi. Türkiye gününde de Almanyalı Türkler folklorundan mutfağına, müziğinden kütüphanesine çeşitli programlarla Türkiye’den esintiler sundu.
#AlmanyaAşırı işlenmiş gıdalar son dönemde sık sık sağlığa olan zararlarıyla gündeme geliyor. Peki bu yiyecekler neden adeta bağımlılık yapıyor? Daha da önemlisi bunları yemeyi bıraktığımızda vücudumuzda neler yaşanıyor? Kariyerinin önemli bir kısmında bu yiyecekleri üreten şirketlerle çalışan ancak katıldığı bir podcast yayınından sonra aşırı işlenmiş gıdaları hayatından tamamen çıkaran uzman anlattı.
#SağlıkGünümüzde sağlıklı yaşam ve doğal besinler, insanların daha fazla ilgisini çekmektedir. Bu doğal besinlerden biri de Hint bektaşi üzümüdür. Bu üzüm, hem meyve olarak tüketilebilir hem de suyu çıkarılarak çeşitli sağlık faydaları sağlar. Özellikle her sabah aç karnına bu suyu içmek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini almanızı ve çeşitli sağlık sorunlarından korunmanızı sağlayabilir. Peki, Hint Bektaşi üzümü nedir, nasıl kullanılır? İşte Hint Bektaşi üzümü faydaları
#Hint BektaşiKekliktepe… İzmir’in tüm güzelliklerini bahşettiği, sanat, tarih, doğa, şehir hayatı ve rafine zevklere hitap eden dokusuyla Urla’nın seçkin adresi. Birbirinden güzel ve bakir koyları tekne meraklılarına ev sahipliği yaparken Bağ Yolu’nun lezzet şöleni yaşatan restoranları ise gurmelere ev sahipliği yapıyor. Sanatın her dalına alan açan Urla’da hayatı dolu dolu yaşamak için neden çok… Gelin Urla Kekliktepe’de yaşamak için öne çıkan en önemli nedenlere birlikte bakalım.
#Sponsorlu İçerikYıllardır uzmanlar hep meyve ve sebzenin önemli olduğunu, her öğünümüzde tabağın yarısının rengarenk sebzelerle doldurmamız gerektiğini söylüyor ancak çoğu insan bu hedeflere yaklaşamıyor. Yirmi yıldır dünyanın dört bir yanında uzun yaşayan insanların beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarını inceleyen bir ‘Mavi Bölge’ uzmanı, daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için protein açısından zengin iki besine öncelik verilmesi gerektiğini söylüyor.
#KurubaklagilBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#Salataİtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan Mutfağı