İtalyan Mutfağı haberleri sayfasında İtalyan Mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1692 İtalyan Mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cappellacci ilk bakışta sade ama aslında içinde koca bir tarih ve sıcak bir aile hikâyesi taşıyan bir yemek. Bu yüzden her hazırladığımda, her servis ettiğimde, sadece bir makarna değil, bir kültür yaşatıyorum gibi hissediyorum. Çünkü gerçek İtalyan mutfağı, kalpten yapılır ve paylaşınca güzeldir.
#CappellacciYüzyıllardır her tabakta bir hikâye anlatıyor İtalyan yemekleri. Bu hikâyeler bazen bir avluda kurutulan makarnanın kokusunda, bazen de odun ateşinde ağır ağır pişen bir et yemeğinin sıcağında saklıdır. Bugün de sizi, sofraların kahramanı olan bir İtalyan klasiğiyle tanıştırmak istiyorum: Costine di manzo, yani dana kaburga.
#Danilo ZannaMasterChef Osso bucco tarifi, yarışmayla beraber izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İtalyan mutfağına özgü bu tarif dana incikle hazırlanıyor.Lokum gibi pişen et ve sebzelerin uyumu favorileriniz arasında girecek. Yapımı biraz zahmetli ama lezzeti damakta iz bırakacak. Eğer sofranızda yer vermek isterseniz, osso bucco tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Osso Bucco Tarifiİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo Zannaİtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıAvrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#Kestaneİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#Lezzetİçine girdiği sayısız yemekle, tadı ve dokusuyla yazı müjdeleyen patlıcan, bu soğuk günlerde en çok özlediğim ve tezgâhlarda göreceğimiz günü iple çektiğim malzemelerden... Bazen alacalı soyulup kızartılır, bazen de dolması yapılır. Gelin hem patlıcanı neden bu kadar çok sevdiğimi anlatayım hem de mevsimi gelince pişireceğiniz şahane bir tarif vereyim.
#Melanzane A BarchettaGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Giovanni Guidetti ile birlikte mutfağa girerek pizza yaptı. Gündem bu kez İtalyan mutfağı olsa da ikili yine de spora kayıtsız kalamadı.
#Mehmet Muharrem KasapoğluDünyanın açık ara en çok tercih edilen tatlısından konuşalım! Rahatlıkla, ‘İtalyan mutfağının en bilinen tatlısı’ da diyebiliriz. Kelime olarak ‘Beni yukarı çek’ anlamına gelir, kahveseverlerin gözbebeğidir... Damakta yarattığı vurucu etkisiyle İtalya sınırlarını aşarak 7 kıtaya yayılmış bambaşka bir lezzettir...
#Tiramisuİncecik hamurla hazırlanmış, bol malzemeli, çıtır çıtır bir pizzayı kim sevmez! Hele de ilk ısırığı aldığınızda peyniri uzuyorsa... Tatil sezonu bitti; şehre dönüldü, okullar açıldı, maçlar başladı... İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden pizzayı bugünlerde evimize daha sık sipariş eder olduk. Peki, en iyisini nereden söylemeli? Uzman jürimize sorduk.
#Pizzaİtalyan mutfağı lezzetleri denince akla ilk gelen tatlılardan olan cannoli (kanoli), kızarmış çıtır çıtır hamuruyla damakta enfes bir tat bırakıyor. Asıl cannoli ricotta peynirinden yapılsa da evde cannoli yapmak için alternatif peynirler kullanabilirsiniz. İşte orijinal cannoli tarifi sizlerle…
#Cannoli TarifiGeçen hafta sonu İDO Genel Müdürü Murat Orhan’ın davetiyle bu yıl başlatılan Fethiye-Rodos seferine katıldım. Bir yıl önce Samos ve Leros’la Ege Adaları’na başlayan seferlere bu yıl Rodos’un yanı sıra Dikili-Midilli ve Mersin Taşucu-Kuzey Kıbrıs Girne de dahil edilmiş.
#Müge AkgünCappellacci ilk bakışta sade ama aslında içinde koca bir tarih ve sıcak bir aile hikâyesi taşıyan bir yemek. Bu yüzden her hazırladığımda, her servis ettiğimde, sadece bir makarna değil, bir kültür yaşatıyorum gibi hissediyorum. Çünkü gerçek İtalyan mutfağı, kalpten yapılır ve paylaşınca güzeldir.
#Cappellacciİşim dolayısıyla sürekli geziyorum. Tanıdığım ve sevdiğim yerler dışında yeni yerler keşfetmeyi de çok seviyorum. Ülkemizde turizm sektörüne olumlu katkıda bulunan yerleri desteklemek için elimden geleni yapıyorum. Sizin için beğendiğim otelleri butik ve yıldızlılar olmak üzere iki kategoriye ayırarak bir ilkbahar listesi hazırladım. Farklı rotalardan, farklı zevklere hitap eden yerler olmasına özen gösterdim. Ülkemizde keşfedecek çok fazla güzellik var. Bu listedeki tüm oteller baharı doyasıya hissedip güneşi huzurla selamlayacağınız yerler.
#İlkbaharÜnlü İtalyan Şef Alfredo Russo geçtiğimiz yıl bu günlerde ülke turizmine büyük katkısı olacağını düşündüğüm Maxx Royal Bodrum’un içinde ORO by Alfredo Russo adlı bir restoran açmıştı. Hafta başında şefin de katılacağı yemek davetini alınca şefle yapılmış birkaç söyleşiye baktım.
#Müge Akgünİtalya’ya hukuk okumaya giden Fatih Aydın’ın, İtalyan arkadaşı Riccardo (Ricky) Manicone ile eğlenmek için çektiği videolar ikiliyi sosyal medya fenomeni yaptı. Ricky’nin teyzelerinin de ekibe katılmasıyla daha da popülerleşen ‘Pizza ve Kebab’ hesabının hikâyesini kendilerinden dinledik.
#Pizza Ve KebabTatlılar tıpkı anılar gibi bir kültürün derin izlerini taşır. Kimi zaman bir aşk hikâyesini, kimi zaman da asaleti anlatırlar. İşte kardinalschnitte tam da böyle bir tatlı... Viyana’nın klasik pastacılık dünyasında doğmuş bu zarif lezzet, İtalya ve Avusturya’nın tarih boyunca iç içe geçmiş kültürel bağlarının en tatlı yansımasıdır.
#Danilo ZannaYüzyıllardır her tabakta bir hikâye anlatıyor İtalyan yemekleri. Bu hikâyeler bazen bir avluda kurutulan makarnanın kokusunda, bazen de odun ateşinde ağır ağır pişen bir et yemeğinin sıcağında saklıdır. Bugün de sizi, sofraların kahramanı olan bir İtalyan klasiğiyle tanıştırmak istiyorum: Costine di manzo, yani dana kaburga.
#Danilo ZannaMasterChef eleme adayı kim oldu 20 Kasım 2024 Çarşamba akşamı yanıtını buldu. Şampiyonun belli olacağı büyük finale yaklaşılırken heyecan seviyesi artan MasterChef Türkiye'nin dün akşamki son bölümünde Eda kaptanlığındaki kırmızı takım ile Onur kaptanlığındaki mavi takım, haftanın birinci dokunulmazlık oyununda, 'İtalyan mutfağı' menüsünde karşı karşıya geldi. Tam 5 çeşit özel menünün hazırlandığı gecede MasterChef 1. dokunulmazlık oyununu mavi takım kazanırken; kırmızı takımda ise MasterChef eleme potasına kim gitti? sorusu cevap buldu. Peki, dün akşam MasterChef son bölümde 1. eleme adayı kim oldu, dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, 20 Kasım MasterChef 1. eleme adayı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Eleme Adayıİtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalyan üniversitelerinde farklı programlara kabul alan ancak 5 aya yakın süredir vize bekleyen Türk öğrencilere ilişkin açıklama yaptı. Tajani, yaptığı açıklamada "Türk öğrencilerin İtalya'ya gelip okumak istemeleri konusunda kesinlikle engel yok" ifadelerini kullandı.
#İtalyaMasterChef Osso bucco tarifi, yarışmayla beraber izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İtalyan mutfağına özgü bu tarif dana incikle hazırlanıyor.Lokum gibi pişen et ve sebzelerin uyumu favorileriniz arasında girecek. Yapımı biraz zahmetli ama lezzeti damakta iz bırakacak. Eğer sofranızda yer vermek isterseniz, osso bucco tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Osso Bucco Tarifiİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo Zannaİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer Sivrioğluİtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru Erke