Heykel haberleri sayfasında Heykel hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13719 Heykel haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Heykel, sanatsal bakış açısıyla meydana getirilmiş üç boyutlu formlara denir. Heykel temelde mekânın kapsanması, kavranması ve mekân ile ilişki kurulması ile ilgilenir.
Genellikle insan, hayvan ya da nesnelerin heykelleri yapılır. Taş ve ahşap gibi malzemelerden yontularak yapılabileceği gibi, kil, balmumu gibi ara malzemelerden modellenerek, bronz ve tunç gibi metallerden dökülebilir. Büst, rölyef ve tors gibi heykel türleri vardır.
Roma İmparatoru Marcus Aurelius’un Boubon Antik Kenti’nden kaçırılarak yurt dışına çıkarılan bronz heykeli, 65 yıl sonra Türkiye’ye iade edildi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde bulunan Cleveland Sanat Müzesi’nde düzenlenen resmi törenle gerçekleştirilen teslim sürecine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da katıldı.
#Marcus AureliusKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında Aspendos Antik Kenti’nde devam eden 2025 yılı kazı çalışmalarında önemli bir keşfe imza atıldı. Bakan Ersoy, “Zamanın sessiz tanığı Aspendos’ta, yüzyıllardır gömülü kalan figürler gün ışığına kavuştu.” dedi. Ortaya çıkarılan heykel, Olympos’un baş tanrısı Zeus’un habercisi ve tanrıların en hızlısı olarak bilinen Hermes’i tasvir ediyor.
#AspendosIsparta’nın Yalvaç ilçesinde 2017 yılında çalınan 6'ncı yüzyıldan kalma rahip heykeli, Ankara’da polis kontrol noktasında ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 1’i, heykelin kendisine, oğlunun düğünü nedeniyle hediye olarak verildiğini öne sürerken, diğerleri de eseri müzeye teslim etmek istedikleri için Ankara'ya geldiklerini iddia etti. 3 şüpheli, '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırılık' suçundan tutuklandı.
#IspartaIsparta’nın Yalvaç ilçesinde 2017 yılında çalınan 6'ncı yüzyıldan kalma rahip heykeli, Ankara’da polis kontrol noktasında ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 1’i, heykelin kendisine, oğlunun düğünü nedeniyle hediye olarak verildiğini öne sürerken, diğerleri de eseri müzeye teslim etmek istedikleri için Ankara'ya geldiklerini iddia etti. 3 şüpheli, '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırılık' suçundan tutuklandı.
#IspartaGünümüzdeki bireysel ve toplumsal sıkışmışlığın bedenimizde yarattığı hisleri “düğümlenme” olarak tanımlayabilir miyiz? Hisleri ve soyut kavramları tanımlamaya çalışırken, onları gözünüzde somut formlar olarak canlandırdığınız oldu mu? Gözde Can Köroğlu’nun geçtiğimiz aylarda PG Art Gallery’de açılan “Düğümler, Çözümler, İhtimaller” başlıklı sergisindeki heykelleri gördüğümüzde bu tanımların somutlaşmış haliyle karşılaşmış oluyoruz.
#Düğümler Çözümler, İhtimallerKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli'deki Tripolis Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, milattan sonra 4'üncü yüzyıla tarihlenen ve gövde kısmı 2018'de bulunan heykelin baş kısmının da ortaya çıkarıldığını duyurdu.
#Mehmet Nuri ErsoyKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli'deki Tripolis Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, milattan sonra 4'üncü yüzyıla tarihlenen ve gövde kısmı 2018'de bulunan heykelin baş kısmının da ortaya çıkarıldığını duyurdu.
#Mehmet Nuri ErsoyOsman Bozkurt’un Merdiven Art Space’te açılan sergisi “Hatırla”, İstanbul’un inşa, yıkım ve yeniden inşa süreçlerine tanıklık ediyor. Kentleşme, haritacılık ve demografi üzerine yürüttüğü metodik araştırmalarında sanatçı, kentin sosyal coğrafyasını, mimarisini ve kültürel tarihini inceliyor. Sanatçının İstanbul’un eski Levanten bölgelerinden birinde yer alan atölyesinin bulunduğu binanın hemen yanındaki binada Covid-19 sürecinde başlayan yıkım, “Hatırla”nın tohumlarını atıyor. Bozkurt bu süreçte, sanat pratiğinin bir parçası olarak tanımladığı “Domestik Arkeoloji” üzerine çalışıyor ve araştırdığı yıkıntıların arasında keşfettiği Marsilya tuğlaları gibi yapı elemanlarını sosyolojik boyutuyla inceliyor.
#SergiBelçika'nın başkenti Brüksel'de şehrin 406 yıllık ikonik simgesi Manneken Pis heykelinin yeni kostümü, Galatasaray'ın 25'inci şampiyonluğunu simgeleyen 5 yıldızlı forması olacak. Mannaken Pis, tarihinde ilk kez bir Türk takımı formasını giyecek.
#GalatasarayTürk sinemasının öyle yıldızları var ki kelimenin tam anlamıyla seyirci onlara doyamadan ya mesleklerine veda ettiler ya da bu dünyaya. Üstelik kaç yaşında olurlarsa olsunlar onların bu vedası, beyazperdede ya da ekranda canlandırdıkları karakterleri izleyenleri yüreklerinden vurdu hep.
#YeşilçamTürk sinemasının öyle yıldızları var ki kelimenin tam anlamıyla seyirci onlara doyamadan ya mesleklerine veda ettiler ya da bu dünyaya. Üstelik kaç yaşında olurlarsa olsunlar onların bu vedası, beyazperdede ya da ekranda canlandırdıkları karakterleri izleyenleri yüreklerinden vurdu hep.
#Derya ArbaşAkademisyen, mimar, sanat tarihçisi, yazar… Kitaplarının sayısını bilmiyor. Çocukluğu kâh Sultanahmet ve Bostancı’daki tarihi köşkte edebiyat, müzik ve sanatla iç içe kâh en az kendi kadar meşhur sanat tarihçisi teyzesi Prof. Nurhan Atasoy ile Topkapı Sarayı’nın bahçesinde geçiyor. Bugün Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi kurucu küratörü olarak karşımızda… Senelerce depolarda bekleyen resimlerin gün yüzüne çıkmasında önemli rolü olan Prof. Gül İrepoğlu, “Geceleri rüyalarımda gördüm. Şimdi de ailemden biri gibi hepsini kucaklamak istiyorum” diyor...
#Gül İrepoğluİlkbahar ayları, Fethiye’nin en güzel zamanları. Güneşi tepede gördün mü çekinme gir denize, kordon boyu sporunu yap, tertemiz havada bol bol yürü, istersen bisikletine binip tüm ilçeyi boydan boya keşfet. Üstelik ilçede bir turist kalabalığı da yok, yollar boş, koylar sana ait, her yer sakin ve keyif dolu. “Buraya yerleşerek hayatımın en iyi kararını verdim” diyen bir ‘sonradan Fethiyeli’ gözüyle; işte benim Fethiye’m…
#Sarp ÖZKARMilli futbolcu Merih Demiral, “Dünya Kupası hem milletimiz hem bizim için çok önemli. İnşallah en iyi performansımızı göstererek Dünya Kupası’na katılırız ve bu hasreti sonlandırırız. Bizim en büyük hedefimiz bu” dedi.
#Merih Demiralİşim dolayısıyla sürekli geziyorum. Tanıdığım ve sevdiğim yerler dışında yeni yerler keşfetmeyi de çok seviyorum. Ülkemizde turizm sektörüne olumlu katkıda bulunan yerleri desteklemek için elimden geleni yapıyorum. Sizin için beğendiğim otelleri butik ve yıldızlılar olmak üzere iki kategoriye ayırarak bir ilkbahar listesi hazırladım. Farklı rotalardan, farklı zevklere hitap eden yerler olmasına özen gösterdim. Ülkemizde keşfedecek çok fazla güzellik var. Bu listedeki tüm oteller baharı doyasıya hissedip güneşi huzurla selamlayacağınız yerler.
#İlkbaharKKTC’de doğan ancak ailesiyle 1953’te İngiltere’ye göç eden Erbil Arkın, 2017’de Girne’de Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’ni kurdu. 55 ülkeden öğrencisi olan Arkın, “Kâr amacı gütmeyen vakıf üniversitesiyiz. İstiyorum ki buradan Picassolar, Rodinler çıksın” diyor.
#Erbil ArkınArkas Sanat Alaçatı, iklim krizine dair çarpıcı bir farkındalık sergisiyle sezona merhaba diyor. İnsanoğlunun kendi sebep olduğu ve aynı zamanda da kurbanı olduğu iklim krizi meselesini ve ona karşı duyarsızlığını konu alan Sahnelenmiş/Staged sergisi 29 Mayıs 2025- 4 Ocak 2026 tarihleri arasında 35 sanatçıdan 86 eseri sanatseverlerle buluşturuyor.
#İklim KriziLidyalıların başkenti Sardes Antik Kenti’nin Kazı Başkanı Wisconsin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nicholas Cahill, Manisa Salihli’de paranın izini takip ediyor. Prof. Cahill, “Dünyada ilk parayı basmışlar. Ancak darphaneyi bulamadık, daha rastlamadık, arıyoruz” diyor...
#LidyaArzum Onan, 16 yıl aradan sonra setlere döndü. Ünlü oyuncu, felçli bir Rus gence 10 yıl boyunca annelik yapan Gülsüm Kabadayı’nın gerçek hikâyesini konu alan “Bi’ Umut” filmi için Antalya’da kamera karşısına geçti. Gülsüm’ün en yakın arkadaşı Fatma’yı canlandıran Onan’la set heyecanını, filmi ve hakkında merak edilenleri konuştuk.
#Arzum OnanÜlkemizin dört bir yanında yeterince ilgi görmeyen onlarca müzemiz var. Sanattan sinemaya, mozaiğe, mimariye uzanan duraklar farklı kültürel keşiflere kapılar aralıyor. Müzeler Günü ve haftası’nda Hürriyet Seyahat’in profesyonel turist rehberi yazarlarına alternatif müze önerilerini sorduk.
#MüzeKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Manisa'da Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin açılışında konuştu. Bakan Ersoy, "Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, beşinci yılında 7 bölge 20 şehir gibi muazzam bir yaygınlığa ulaşmış, 8 ay süren bir kültür-sanat mevsimine dönüşmüştür. İnanıyorum ki Manisalılar bu 9 gün sonunda çok değerli anılar biriktirmiş olacaklar. Ayrıca festivalimiz Manisa’nın sosyal hayatı kadar ekonomisi ve turizmi için ciddi bir kazanım olacak" diye konuştu. Bakan Ersoy, "Anadolu’nun medeniyet mirası dünyada bir örneğini, bir dengini daha bulamayacağımız kadar zengin. Manisa, söz konusu bu medeniyetler sofrasından heybesini alabildiğine doldurmuş bir şehir" dedi.
#Türkiye Kültür Yolu FestivaliKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Manisa'da Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin açılışında konuştu. Bakan Ersoy, "Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, beşinci yılında 7 bölge 20 şehir gibi muazzam bir yaygınlığa ulaşmış, 8 ay süren bir kültür-sanat mevsimine dönüşmüştür. İnanıyorum ki Manisalılar bu 9 gün sonunda çok değerli anılar biriktirmiş olacaklar. Ayrıca festivalimiz Manisa’nın sosyal hayatı kadar ekonomisi ve turizmi için ciddi bir kazanım olacak" diye konuştu. Bakan Ersoy, "Anadolu’nun medeniyet mirası dünyada bir örneğini, bir dengini daha bulamayacağımız kadar zengin. Manisa, söz konusu bu medeniyetler sofrasından heybesini alabildiğine doldurmuş bir şehir" dedi.
#Türkiye Kültür Yolu Festivali