EKSTRA
MENÜ

Baharat

Baharat ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Baharat haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 3.666 Baharat haberi bulunmuştur.

Baharat Haberleri

Rum yemeklerinin İstanbul ve Anadolu yolculuğu

Rum yemeklerinin İstanbul ve Anadolu yolculuğu

Sula Bozis, ‘İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü’ adlı çalışmasında İstanbul’la başlayıp Ege’ye, Kapadokya’ya, Karadeniz ve Akdeniz’e uzanan Rum yemek kültürünün bir haritasını çıkarıyor. Tariflere, sofralara, gündelik hayata, tarihe uğrayan bir yolculuk bu...

7.05.2020Kitap Sanat
Koronavirüse Karşı Kırmızı Renkli Besinler Tüketin

Koronavirüse Karşı Kırmızı Renkli Besinler Tüketin

Ramazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, ramazan’da çilek, yaban mersini, kırmızı biber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabileceğimizi söyledi. Peki başka hangi besinleri tüketmeliyiz?

“Ramazan’da koronavirüse karşı kırmızı renkli besinler tüketin”

“Ramazan’da koronavirüse karşı kırmızı renkli besinler tüketin”

Ramazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, “Ramazan’da çilek, yabanmersini, kırmızıbiber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabiliriz” dedi.

7.05.2020Sağlık
Veganlar ve vejetaryenler yaşadı İşte enfes falafel tarifimiz

Veganlar ve vejetaryenler yaşadı! İşte enfes falafel tarifimiz

Falafel bir Ortadoğu lezzeti ama son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler. Özellikle vegan ve vejetaryenlerin çok sık tükettiği bu lezzeti evde yapmak da çok kolay. Nohut, soğan ve birkaç basit baharat yeterli. Falafel normalde derin yağda kızartılarak pişiriliyor ancak siz isterseniz daha hafif olması açısından fırında da pişirebilirsiniz. İşte nefis falafel tarifimiz…

30.04.2020Evdehayat
Zerdeçal satışları arttı, uzmanlar vatandaşı uyardı

Zerdeçal satışları arttı, uzmanlar vatandaşı uyardı

TÜRKİYE'de, koronavirüs salgınından korunmaya çalışan vatandaşların, sosyal medyadan zerdeçalın virüse iyi geldiği ile ilgili yapılan paylaşımların ardından bu bitkiye olan talebi arttı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, virüse iyi gelip gelmediği konusunda araştırma yapılmayan zerdeçalın, baharat olarak kullanılmasını tedavi amaçlı kullanımında ise dozajının hekim tarafından belirlenmesi gerektiğini söyleyerek uyarıda bulundu.

22.04.2020Ekonomi
Satışlar 3 kat arttı Dozaj uyarısı yapıldı

Satışlar 3 kat arttı! Dozaj uyarısı yapıldı

TÜRKİYE’de, koronavirüs salgınından korunmaya çalışan vatandaşların, sosyal medyadan zerdeçalın virüse iyi geldiği ile ilgili yapılan paylaşımların ardından bu bitkiye olan talebi arttı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, virüse iyi gelip gelmediği konusunda araştırma yapılmayan zerdeçalın, baharat olarak kullanılmasını, tedavi amaçlı kullanımında ise dozajının hekim tarafından belirlenmesi gerektiğini söyleyerek uyarıda bulundu.

22.04.2020Ekonomi
Festival iptal oldu, mesir macunları elde kaldı

Festival iptal oldu, mesir macunları elde kaldı

MANİSA'da, bu yıl 480'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin koronavirüs nedeniyle tüm etkinlikleri iptal edildi. Festival kapsamında hazırlanan ve 19 Nisan'da Sultan Camii'nin kubbelerinden saçılacağı duyurulan bir mesirin de etkinliğin iptal edilmesi nedeniyle imalathanelerde bekletildiği belirtildi.

20.04.2020Gündem
Covid-19 Belirtilerinde KBB Uzmanlarının Rolü

Covid-19 Belirtilerinde KBB Uzmanlarının Rolü

Covid-19 pandemisinin tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediğini, Covid-19’lu hastalarda en yaygın olarak ateş, öksürük, yorgunluk, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı, bulantı, kusma, ishal, gözlerde kızarma gibi şikayetlerin bir ya da birkaçının görülebildiğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Şaban Çelebi, bu şikayetlerin içerisinde en önemlisinin ateş ve öksürük olduğunu, bununla birlikte KBB hekimlerini ilgilendiren şikayetlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

16.04.2020İyi Yaşam
Türkiyede cennetten bir köşe: Bafa Gölü

Türkiye'de cennetten bir köşe: Bafa Gölü

Ege Bölgesi'nin en büyük gölü olan ve Muğla-Aydın il sınırları iinde yer alan Bafa gölü, ilginç bir coğrafi geçmişe de sahip.

9.04.2020Seyahat
Uzmandan market ve pazar alışverişlerinde dikkat edilmesi gerekenler

Uzmandan market ve pazar alışverişlerinde dikkat edilmesi gerekenler

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, Corona Virüs salgınına karşı gıda denetiminde ve gıda alışverişlerinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Vatandaşların pazar alışverişlerinde ürünlere dokunmak için ısrar etmemesi gerektiğini belirten Toprak, alışverişin ardından ürünleri sabunlu suyla yıkamak yerine akan suda yıkamanın ya da silmenin daha doğru olduğunu kaydetti.

8.04.2020Gündem
Karantina döneminde kilo almamak için 10 öneri

Karantina döneminde kilo almamak için 10 öneri

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm zamanı evde geçiriyor, bütün işlerimizi de evden takip ediyoruz. Bu süreçte fazla kilo almamak için yediğimize ve içtiğimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Peki, karantina döneminde nasıl beslenmeliyiz? Kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenler neler? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, konuyla ilgili önerilerde bulundu.

6.04.2020Sağlık
Hazer Amaniden mutfak sırları.

Hazer Amani'den mutfak sırları.

Hürriyet Pazar gastronomi yazarı Ebru Erke, ünlü şefleri mutfağınıza getiriyor. Erke'nin bugünkü konuğu Hazer Amani... Amani sizler için en sevdiği baharat karışımlarını anlattı.

3.04.2020Magazin
En ala midye dolmacılara taş çıkartacaksınız

En ala midye dolmacılara taş çıkartacaksınız!

Birçok kişi için sokak lezzeti demek midye dolma demek. Belli başlı midyecilerin ürünlerinin tadına gerçekten doyum olmuyor ama diğer yandan hijyen ve sağlık kaygıları nedeniyle her yerde midye yenmiyor. Peki size desek ki midye dolmanızı evde yapıp gönül rahatlığıyla yiyebileceksiniz? İştahınız şimdiden açıldıysa sizi aşağı alalım. İşte malzemeler ve tarifimiz…

3.04.2020Evdehayat
Muhammara nedir nasıl yapılır Muhammara yapımı ve tarifi

Muhammara nedir nasıl yapılır? Muhammara yapımı ve tarifi

Muhammara nedir muhammara nasıl yapılır? soruları, bu lezzeti yapmak isteyenlerin en fazla yanıt aradığı konulardan. Ceviz, baharat ve salçanın mükemmel bir uyumla hazırlanan ve kahvaltı sofralarının baş tacı olan muhammara Kafkas mutfağının geleneksel lezzetlerinden. İşte, muhammara yapımı ve muhammara tarihi ile ilgili ayrıntılar.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz: 13 gün bir odaya yaşam sığdırdım

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz: 13 gün bir odaya yaşam sığdırdım

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, koronavirüsü yendikten sonra bir video yayınlayarak öğrencilerine ve gençlere “Evde kalın” çağrısı yaptı. “13 gün 20 metrekarelik bir odaya yaşam sığdırdım” diyerek izolasyonun önemini vurgulayan Prof. Dr. Feyiz, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:

31.03.2020Gündem
Vaktinden önce gelen emeklilik

Vaktinden önce gelen emeklilik

Virüs nedeniyle ilan edilen emeklilik günlerinin 13’üncüsünü 14’üncüye bağlayan geceydi, hatırı sayılır bir rüzgâr ve mart ayından mütevellit kedi çığlıkları vardı dışarıda... Bütün ev halkı yatmış, sessizlik hâkimdi haneye. Peki, gündüz neler yaşıyordum?

29.03.2020Hürriyet Pazar
Sumağın faydaları ve zararları neler Sumak faydaları için sumak suyu ve çayı önerisi

Sumağın faydaları ve zararları neler? Sumak faydaları için sumak suyu ve çayı önerisi!

Sosyal medyada Corona virüse iyi geldiğine dair videoların paylaşılmasıyla araştırma konusu olan 'Sumak faydaları', sağlığını korumak isteyenlerin gündeminde yer alıyor. Vücut bağışıklığını arttıran bir özelliğe sahip olan sumağın faydaları arasında anti mikrobiyel nitelikler de yer almaktadır. Kilo vermek isteyenler için de kullanılabilen sumak, aynı zaman yemeklere de lezzet veren bir baharat çeşididir. Peki, Sumağın faydaları ve zararları nelerdir? İşte, kullanmadan önce okumanız gereken sumak faydaları

27.03.2020Sağlık
Evde tarhana nasıl yapılır Anadolunun dört bir yanından tarhana tarifleri

Evde tarhana nasıl yapılır? Anadolu'nun dört bir yanından tarhana tarifleri

"Darhane çorbası" yakıştırmasını sonuna kadar hak eden tarhana, aynı zamanda güçlü bir probiyotik kaynağı. Bu özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. O nedenle son dönemde tarhanaya gösterilen ilgi birkaç katına çıktı. Marketlerde tarhana bulmak elbette mümkün ama evde yapılmış tarhananın yerini de hiçbir şey tutmuyor. Sizin için Türkiye'nin farklı yörelerinden evde yapılabilecek tarhana tarifleri derledik. Bu arada şunu da hatırlatalım: Tarhana normalde yaz sonunda yapılır ve sıcak günlerde kurutularak tüm kış tüketilecek biçimde saklanır o yüzden de büyük miktarlarda yapılır. Ancak siz dilerseniz daha küçük miktarlarda yoğurduğunuz tarhanayı taze taze de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

27.03.2020Evdehayat
Sumak faydaları nedir Sumak bitkisi suyu ve sumağın faydaları dilden düşmüyor

Sumak faydaları nedir? Sumak bitkisi suyu ve sumağın faydaları dilden düşmüyor!

Son günlerde sumak suyu ile gündemde yer alan sumağın faydaları saymakla bitmiyor. Kan şekerini dengeleyici bir etkiye sahip olan sumak bitkisi, idrar söktürücü, solunum sistemini rahatlatıcı ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Sumak faydaları arasında anti mikrobiyal özellik ise dikkat çeken unsurlardan birisidir. Adet düzensizliği olanlara da tavsiye edilen sumak, anne sütünü destekleyici özelliğe sahiptir. İşte, mucizevi bitki sumak faydaları ve sumak suyu ile yapılabilecek olan kür bilgileri

27.03.2020Sağlık
Koronavirüsten Korunmak İçin Hiçbir Besine Anlam Yüklemeyin

Koronavirüsten Korunmak İçin Hiçbir Besine Anlam Yüklemeyin

Prof. Dr. Murat Baş, herhangi bir virüse ya da bakteriye karşı etki gösteren ve onları ortadan kaldıran hiçbir yiyeceğin bulunmadığını belirterek, ''O nedenle hiçbir besine anlam yüklemeyelim. 'Süper besin' diye bir kavramdan hiç bahsetmeyelim'' dedi.

Virüse iyi gelen yiyecek var mı Bu dönemde asla eve girmemesi gerekiyor

Virüse iyi gelen yiyecek var mı? 'Bu dönemde asla eve girmemesi gerekiyor'

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, herhangi bir virüse ya da bakteriye karşı etki gösteren ve onları ortadan kaldıran hiçbir yiyeceğin bulunmadığını belirterek, "Kelle paçaya ya da turşu ve turşu suyuna anlam yüklemek doğru değil. Her gün turşu yemek beraberinde tuz tüketimini getirir. Tuz tüketimi de bağırsak sağlığını olumsuz etkileyen en önemli etmenlerden biri. Hipertansiyonu, böbrek ve karaciğer sorunu olanlar ile kanser hastaları bu besinlere karşı daha da dikkatli olmalı. O nedenle hiçbir besine anlam yüklemeyelim. 'Süper besin' diye bir kavramdan hiç bahsetmeyelim. Bu dönemde açık sütün asla eve girmemesi gerekiyor. Çünkü o süt nereden geldi, kim sağdı, sağarken hapşırdı mı, öksürdü mü bilmiyoruz. Getirdiği kabın sağlıklı bir kap olup olmadığını, virüsün bulaşıp bulaşmadığını bilemiyoruz. Hatta ben olsam evde yoğurt bile yapmam bu dönem içerisinde. Yapılıyorsa da mutlaka pastörize edilmiş bir sütle hazırlanmalı'' dedi.

25.03.2020Gündem
Hamilelik döneminde canınız garip şeyler mi çekiyor

Hamilelik döneminde canınız garip şeyler mi çekiyor?

Aşerme, hamileliğin en önemli belirtilerinden biridir. Bu süreçte aşerme, kimi anne adayında çok fazla görülürken, kiminde de fazla olmamakta. Bazı yiyeceklere olan tüketme arzusunun fazla olması da vücudun bir şeylere ihtiyaç duyduğunun habercisi olabileceği için doktora kesinlikle danışılmalı. İşte, hamilelikte en çok aşerilen yiyecekler...

Restoranlarda yediğinizden çok daha nefis olacak bir gurme burgere ne dersiniz

Restoranlarda yediğinizden çok daha nefis olacak bir gurme burgere ne dersiniz?

Gurme burgerler son yıllarda restoranların menülerinde en gözde seçeneklerin başında geliyor. Peki evinizde de restoranlardaki gibi kocaman köfteli, bol sulu gurme burgerler yapmaya ne dersiniz? Aşağıda püf noktalarımız ve nefis bir burger tarifimiz var. Üstelik bu burgerin ekmeği bile evde yapılıyor. Ağzınızın sulanmaya çoktan başladığını düşünüyor ve tarifimize geçiyoruz.

24.03.2020Evdehayat
Corona virüsü tarhanaya olan ilgiyi artırdı... Peki nasıl pişirmeliyiz İşte cevabı

Corona virüsü tarhanaya olan ilgiyi artırdı... Peki nasıl pişirmeliyiz? İşte cevabı

Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesi sonrası salgına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların, yüzyıllık bir lezzet olan ve besleyiciliği ile bilinen tarhanaya ilgisi arttı. Uzmanlar da içindeki birçok baharat, sebze ve bakliyatla besin açısından zengin olan tarhananın tam da bu dönemde tüketilmesi gerektiğini anlattı.

Dört mevsim kayak keyfi: 3 günde Zermatt

Dört mevsim kayak keyfi: 3 günde Zermatt

Ünlü yazar Mark Twain, bir zamanlar Zermatt’a açılan vadiyi anlatırken “Burada doğa müthiş bir planla kurulmuş. Hiçbir şey ehlileştirilmemiş, hiçbir şey ucuz ve sıradan değil” demişti. İsviçre’nin İtalya sınırındaki kayak kasabası bugün de aynı özellikleri koruyor. Çevredeki bir düzine zirve hâlâ dağcıları bölgeye çekiyor. Teknolojik destek sayesinde Zermatt çevresinde yıl boyunca kayak yapılabiliyor. Burası İsviçre standartlarına göre bile pahalı, bununla birlikte Avrupa’da kayak tatili yapmak isteyenlerin daha görkemli yer bulması biraz zor.

15.03.2020Seyahat
Brokoliden aldığınız 70 kaloriyle bir ısırık gofretten aldığınız 70 kalori aynı değil

Brokoliden aldığınız 70 kaloriyle bir ısırık gofretten aldığınız 70 kalori aynı değil

Fitoterapi uzmanı ve Milliyet yazarı Dr. Ümit Aktaş, yeni kitabı ‘Yaşam Sevinci’yle huzurlarınızda. Sağlıklı yaşamı bir hayal olmaktan çıkarıp gündelik hayatın bir parçası yapmanın yollarını tarif eden Aktaş, kitabında zararlı olanı şifalı olanla değiştirmek için neler yapabileceğimizi de anlatıyor.

Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Yaşam için hayati öneme sahip olan tuz, aşırı tüketildiğinde dosttan düşmana dönüşüp insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Tuzun gıdaların bozulmasını önlemenin yanı sıra antiseptik özelliğiyle mikroplara karşı koruyucu özelliği olduğunu, vücudun sıvı-elektrolit ve asit-baz dengesini koruyarak düşük tansiyonu dengelediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, ‘Tuza Dikkat Haftası’ nedeniyle uyarılarda bulundu.

9.03.2020Sağlık
Bakanlık açıkladı Salçada tüketici yanıltılmayacak

Bakanlık açıkladı! Salçada tüketici yanıltılmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, salça benzeri yemeklik sos gibi ürünler nedeniyle tüketicilerin yanıltılmasını ve bu alanda haksız rekabeti önlemek amacıyla çalışma yürütüyor.

5.03.2020Ekonomi
Bitkisel üretim değeri arttı

Bitkisel üretim değeri arttı

Türkiye'de tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin üretim değeri geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 24,65 artarak 77,55 milyar lira oldu.

5.03.2020Ekonomi
Ürünleri reyonda yetiştirmeye başladılar

Ürünleri reyonda yetiştirmeye başladılar

Yapılan sistemle birlikte tarım ürünleri yetiştirmek market reyonlarında gerçekleşiyor. Yapay zeka ile ısı, nem, ışık ayarlanabiliyor.

4.03.2020Ekonomi
DÜNYA MUTFAĞINA NE KADAR HAKİMSİN

DÜNYA MUTFAĞINA NE KADAR HAKİMSİN?

Dünya lezzetleri denilince aklınıza ilk önce baharat zengini Hint mutfağı mı geliyor? Ya da hamur işleriyle ünlü İtalyan mutfağı mı? Ülkemiz dahil olmak üzere daha birçok ülkenin kendine özgü mutfak lezzetleri var. Eğer sen de dünya lezzetleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsan kendini bu konuda test etmeye ne dersin? Hadi gel dünya mutfağına ne kadar hakimsin görelim!

Dijitalleşme yolculuklarında KOBİler büyürse Türkiye büyür

'Dijitalleşme yolculuklarında KOBİ'ler büyürse Türkiye büyür'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, firmaları dijital dünyaya hazırladıklarını belirterek, "Bu konuda dünyanın önde gelen şirketlerinden Vodafone ile birlikte çalışıyoruz. Sadece firmadan tüketiciye değil, firmadan firmaya yapılan e-ticareti de geliştirmek istiyoruz." dedi.

3.03.2020Teknoloji
Kuzey Kıbrısta denemeniz gereken 5 klasik lezzet

Kuzey Kıbrıs'ta denemeniz gereken 5 klasik lezzet

Kıbrıs denince akla ilk olarak ‘hellim’ gelse de bölge mutfağında çok daha fazlası var. Önerdiğimiz lezzetleri tatmadan dönmeyin!

1.03.2020Seyahat
Macellan’ın büyük keşif yolculuğu

Macellan’ın büyük keşif yolculuğu

Macellan’dan günümüze yazılı herhangi bir metin kalmamış. Onun büyük keşif yolculuğuna ilişkin iki birincil kaynak var: Yolculuğun kaydını, Macellan’a bağlı olan Antonio Pigafetta tutar. Ama Macellan’ın dümencisi Francisco Albo da bir seyir defteri tutmuş. Laurence Bergreen’in ‘Macellan’ biyografisindeki ayrıntılı anlatımı bu iki seyir defterine dayanır.

27.02.2020Kitap Sanat
Kebap diyarı Şanlıurfanın mütevazi lezzeti: Lolaz dürümü

'Kebap diyarı' Şanlıurfa'nın mütevazi lezzeti: Lolaz dürümü

Gastronomi alanında önemli lezzetleriyle bilinen Şanlıurfa'da, en az kebaplar kadar meşhur börülceden yapılan "Lolaz dürümü", kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde tercih ediliyor.

26.02.2020Seyahat
Tuz en fazla İç Anadoluda en az Egede tüketiliyor

Tuz en fazla İç Anadolu'da en az Ege'de tüketiliyor

Diyetisyen Salih Gürel, tuz tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi.

Yazar Sonuçları

Farklı bir ramazan

Bugüne dek hiç deneyimlemediğimiz bir süreçten geçiyoruz.

25.04.2020

Sağlıklı yaşam rehberi

Doğal Tıp Uzmanı Şaduman Karaca ile 4 yıl önce Kars’ta Peynir Sempozyumu sırasında tanışmıştım. O dönemde bölgenin endemik bitkilerini araştırıyor, özel bir üniversitenin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümünde fitoterapi dersleri veriyordu. Bitkilere ilişkin bilgisinden çok etkilenmiştim.

18.04.2020

İade-i itibar tarifi: Supya yahnisi

Başlıktaki supyayı okuyunca o da ne dediğinizi duyar gibiyim. Eğer deniz ürünü meraklısıysanız zaten bildiniz bile.

31.03.2020

Mutfağınızda dünya turu! Tarifleri deneyin...

Başka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...

30.03.2020

Zerdeçallı tartın sırrı içindeki baharatı

Eminim ki hepimiz için tartlar, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden. Eve misafir geleceği zaman mutfaktan yükselen o enfes tart kokusu herkesin haklını başından almaya yeter. Hatta misafir olmasa da, 5 çayının yanına damak şenlendiren harika bir tart yakışır. Bu kez sizi baharat-tart birleşimiyle şaşırtmaya ve zerdeçallı tart tarifiyle buluşturmaya geldim…

27.03.2020

Tarih ve kültürün lezzetlendirdiği yemekleriyle Diyarbakır

Efsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…

23.03.2020

Gelibolu-Eceabat lezzetlerini keşfedin

Kışı özellikle İstanbul’da çok yoğun hissetmesek de baharın gelmesiyle güneşi daha sık görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hafta sonları için de kısa tatil programları yapılmaya başladı. Bu haftanın önemli gündem maddesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni fırsat bilip arabayla Gelibolu Yarımadası’na doğru uzanabileceğiniz lezzet ve oksijen dolu bir rota hazırladım.

15.03.2020

Diyarbakır’ın  Ciğeri“Yasemin”

Gündüz çocuklarının annesi gece sokak ciğercisi

11.03.2020

Bir virüs yazısı da benden

İZMİR’de en sevdiğim mekanlardan biri de Red Dragon’dur.

11.03.2020

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet: Belen tava

Hatay mutfağının en iyi 10 yemek listesi belirlense üst sıralarda yer alabilecek bir lezzete sahip olan Belen tavayı tüm ihtişamı ile siz de sofralarınızda konuk edebilirsiniz. İşte, Belen tava için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi ve oldukça kolay tarif bilgileri…

11.03.2020

FODMAP diyeti nedir, nasıl yapılır?

Yediğiniz besinlerin vücudunuz üzerinde önemli derecede etkileri olabilir. Sindirim sorunları da beslenmemize bağlı olarak en sık görülen sorunlardandır.

10.03.2020

Menopoz dönemi beslenme önerileri

Menopoz kelime anlamı olarak adet kanamalarının bir yıl boyunca olmaması olarak tanımlanır. Menopoz döneminde beslenme de oldukça önemlidir. Peki, neler yemeli, nelerden kaçınılmalıdır?

5.03.2020