Hardal haberleri sayfasında Hardal hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2187 Hardal haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir. Birden fazla çeşidi bulunan hardalın, çeşitlerine göre tatları değişir. Peki, yemek yaparken hardalı nasıl kullanmalıyız? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda anlatacağız...
#HardalSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuLezzet araştırma şirketleri, son yıllarda acı tatlara artan eğilimin, giderek daha spesifik hale dönüşeceğini öngörüyor. Uzmanlar ise acıya olan bu eğilimi, hayatımızdaki heyecan arayışımıza bağlıyor. Hardal, acı konusunda biraz göz ardı edilen bir sos; ancak keskin bir hardalın verdiği hissi hafızlardan silmek bir o kadar zor. En acı ve yerli olanı ise Galata’daki Özyer Hardal’da üretiliyor.
#Hardal Nasıl Kullanılır60’lı yılların efsanevi gruplarında, müziğimize yepyeni bir soluk katan ve dünya müziği ile kültürel öğelerimizi harmanlayan Hardal, Siyah Gölgeler ve Yeraltı Dörtlüsü gruplarının en önemli elemanlarından gitarist, üstat Cahit Kukul’u sayfalarımızda ağırlamaktan gurur duyuyoruz.
#Cahit KukulVolovan, Fransız mutfağından dünyaya yayılan, puf puf kabaran hamuruyla hem göze hem damağa hitap eden bir hamur işidir. Milföy hamuruyla hazırlanır ve yapılışı oldukça pratiktir. Hem tatlı hem tuzlu malzemelerle hazırlandığı için davet sofralarında sıkça tercih edilir. İşte volovan yapımının püf noktaları ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz ton balıklı volovan tarifi...
#Volovan TarifiKore mutfağının en ünlü yemeklerinden biri olan ballı hardallı kızarmış tavuk; dışının çıtır kaplaması, içinin pamuk gibi yumuşaklığıyla en sevilen lezzetlerden. Sırrı ise iki kez kızartma tekniğiyle yapılması ve özel sosunda. İşte, evde ballı hardallı kızarmış tavuk yapmanın püf noktaları ve tarifi…
#Kore Usulü Ballı Hardallı Kızarmış TavukKızartmaların yanına en çok yakışan iki klasik sos: Ballı hardal ve acı tatlı sos. Biri tatlı ve yumuşak tadıyla yemeği tamamlar, diğeri acılı baharatlı aromasıyla lezzet farkı yaratır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu iki sos, ızgaralardan kızartmalara kadar birçok tarife uyum sağlar. İşte, sofranıza lezzet katan ballı hardal ve acı tatlı sosun püf noktaları ve tarifi…
#Ballı Hardal SosEv yapımı barbekü sos, dumanlı aroması ve hafif tatlı lezzetiyle ızgara etlere, tavuklara ve sebzelere mükemmel uyum sağlıyor. Üstelik hazırlanışı oldukça pratik. Marketten almaya gerek kalmadan, evde kolayca kıvamı yerinde bir sos hazırlayabilirsiniz. İşte barbekü sos tarifi ve püf noktaları...
#Barbekü Sos TarifiEt yemeklerinde, etin kalitesi kadar sosun lezzeti de önemli. Soslar yalnızca lezzet katmaz, aynı zamanda eti yumuşatır ve sunumu zenginleştirir. Domatesin tazeliği, sosta karamel dengesi ve otlardan gelen ferahlıkla birbirinden lezzetli soslar yapabilirsiniz.
#Et SoslarıSonbaharla birlikte balık sezonu açıldı. Balık, içerdiği omega-3 yağ asitleri, D vitamini, iyot, selenyum ve kaliteli proteinle hem sofraların hem de sağlığın vazgeçilmezlerinden biri. Ancak balığın en besleyici olduğu dönem, mevsimine göre değişiyor.
#Berrin YiğitDünya, Güneş etrafındaki turunu 365 gün 6 saatte tamamlar. Bir yılda tamamlanan bu yörüngesel hareket sonucu 4 mevsim (kış, ilkbahar, yaz, sonbahar) oluşur. Dünyanın geoid şeklinde olması dönme eksenin eğik olmasına neden olur. Bu da mevsimlerin meydana gelmesinde etkilidir. 8. sınıflar için mevsimlerin oluşumu konusunu detaylı bir şekilde anlattık.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Mevsimlerin Oluşumu Konu Anlatımıİngilizcede Accepting - kabul etmek, Refusing ise reddetmek anlamına gelir.Bize sunulan teklifleri birçok farklı kelime ile kabul edebilir ya da reddedebiliriz. Sık kullanılan kabul etme ifadelerinin başında ''Of course'' - (Elbette) - ''Yes, Please'' - (Evet, lütfen) ve ''Why Not'' - (Neden olmasın?) geliyor. 8.sınıflar için İngilizce Accepting and Refusing (Kabul Etme ve Reddetme İfadeleri) konusunu örnek cümlelerle anlattık.
#8. Sınıf İngilizce Accepting And Refusing (Kabul Etme Ve Reddetme İfadeleri) Konu Anlatımıİngilizce ''Food'' yemek demektir. Kahvaltı için ''Breakfast', öğle yemeği için ''Lunch'' ve akşam yemeği için ''dinner'' kelimeleri kullanılır. ''Eat'' ise ''yemek yemek'' anlamına gelir. 6. sınıflar için Food and Drinks (Yiyecek ve İçecekler) konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle anlattık.
#6. Sınıf İngilizce Food And Drinks (Yiyecek Ve İçecekler) Konu AnlatımıYaz günlerinin vazgeçilmezi dondurmada çeşitliliğin sınırları zorlanıyor. Vanilyalı, çilekli, çikolatalı gibi klasik tatların yerini tuzlu, zeytinyağlı hatta hardallı dondurmalar aldı. Farklı çeşitleriyle dondurma tercihlerinizi değiştirecek yedi farklı mekâna uğradık. Peynirlisinden ekşi maya ekmeklisine, manda yoğurtlusundan kuzukulaklısına ilgi çekici dondurmaları derledik.
#Ece AltıkulaçWorcestershire sosu, İngiltere mutfağına ait bir sos. Son yıllarda uluslararası tariflere olan erişimimiz arttıkça Türkiye’de de sık gündeme gelmeye başladı. Büyük marketlerin raflarında da bulunabilen Worcestershire sosunu evde yapmak da mümkün elbette. Ancak malzemesi biraz fazla… Sizin için bu sosun tarihini, kullanım alanlarını ve tarifini araştırdık. İşte Worcestershire sosu hakkında merak ettikleriniz…
#Worcestershire Sosu NedirBaharatlar dünyanın her yerinde yemeklere lezzet katan en önemli unsurlar. Üstelik Osmanlı İmparatorluğu'nun konumu nedeniyle, mutfak kültürümüzde geçmişten bugüne yer etmiş birçok farklı baharat bulunuyor. Günümüzde de tariflerde bu baharatlar sık sık karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazen tek bir yemek için özel bir baharat satın alıp kalanını kullanmadan atıyor ya da "Değmez" deyip o baharatı tariften çıkararak lezzetten ödün veriyoruz. Bu durumlarla başa çıkmak için çok işinize yarayacak bir rehber hazırladık sizin için. Bu rehber sayesinde artık siz de baharatları birbirlerinin yerine dönüşümlü kullanabileceksiniz. İşte eksik baharatları kolayca telafi etmenizi sağlayacak baharat kombinasyonları...
#BaharatlarKelebek, burgu, tagliatelle, midye... Şekli ne olursa olsun çoğumuzun vazgeçilmezi olan makarnalar her daim sofralarımızın yıldızı. Pratikliği ve doyuruculuğu da en büyük artısı. Hafifliği sebebiyle yaz aylarına makarna salataları daha çok yakışıyor. Görüntüsü de lezzeti kadar gösterişli olan bu tariflerle sıcak yaz sofralarımız biraz ferahlayabilir.
#MakarnaDünyada herkesin mutabık olduğu hiç mi alan yok? Var; Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW). OPCW, çalışmalarıyla 2013 yılında Nobel Barış Ödülü’nü kazanmıştı. Ödülü de kurum adına bir Türk almıştı; o dönem genel direktörlük görevini yürüten Ahmet Üzümcü… Hem kendi hikâyesini dinlemek hem de ortalığın karmakarışık olduğu şu günlerde bize tecrübelerini anlatması için kapısını çaldım…
#Ahmet Üzümcü
















