GeriMutfak Tüyoları Evde yapımı sucuk tarifi: Kasap sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde yapımı sucuk tarifi: Kasap sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları...

Evde yapımı sucuk tarifi: Kasap sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları...

Kurban Bayramı'nda eti değerlendirmenin en güzel yollarından biri de ev yapımı sucuk. Bayramla birlikte sucuk tarifi de merak ediliyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sucuk ekmekle veya yumurta ile birlikte sofraları şenlendiriyor. Kurban Bayramı'nda evinizde kasap sucuğu kolayca yapabilirsiniz. Peki kasap sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları

Sucuk yaparken kıyma taze çekilmiş ve yağlı olmalı. Baharat ve tuz dengesi için dilerseniz ufak bir parça tavada yapıp tadabilirsiniz. Böylece damak tadınıza göre tuz ve baharatı ayarlayabilirsiniz.

Sucuk harcını doldurmak için dana bağırsağı yerine streç filmde tercih edebilirsiniz. Ancak bağırsak gözenekli bir dokuya sahip olduğu için etin içindeki nemin yavaş yavaş dışarı atılmasına imkan sağlar. Streç filmde ise böyle bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle streç filmle yaparken az miktarlarda yapmak ve uzun süre dışarıda bırakmamak daha doğru olabilir.

Ev yapımı sucuk sıcak havalarda 3 günde, soğukta ise 7 günde olgunlaşır. Bu sürede bağırsağın içinde oluşan boşlukları iğneyle delerek söndürebilirsiniz. Aksi takdirde hava boşlukları sucuğun bozulmasına yol açabilir. Sucuğun dış yüzeyinde küflenme olursa, sirkeli bir bezle 3-4 günde bir temizleyebilirsiniz.

Ev yapımı sucuğu 3 haftadan fazla beklettiğinizde sertleşmeye başlar. İçinde koruyucu madde olmadığı için çok fazla sucuk tüketmiyorsanız çok büyük miktarlarda yapmamaya özen gösterin.

Evde yapımı sucuk tarifi: Kasap sucuk nasıl yapılır İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları...

EV YAPIMI SUCUK TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram kuzu kıyma
500 gram dana kıyma
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı tuz
10 diş sarımsak
4 adet kurutulmuş dana bağırsağı

Evde yapımı sucuk tarifi: Kasap sucuk nasıl yapılır İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları...

EVDE KASAP SUCUK NASIL YAPILIR?

Sarımsakları soyup ezin.

Kıymaları derin bir kasede karıştırın.

Üzerine sarımsak, tuz ve baharatları ilave edin ve 25 dakika kadar yoğurun.

Ardından streç filmle sardığınız kıymanızı buzdolabına kaldırıp 12 saat kadar dinlendirin.

Bu sürenin sonunda kıymayı dolaptan çıkarıp kıyma makinesinden geçirin ya da et döveceğiyle dövün.

Ardından 20 dakika daha yoğurduğunuz sucuk içiniz hazır.

Bağırsakları açılmaları için ılık suda birkaç dakika bekletin.

İçlerini ve dışlarını sirkeli suyla güzelce temizleyip durulayın.

Ardından varsa kıyma makinesi yardımıyla, yoksa bir huni kullanarak yoğurduğunuz kıymayı bağırsakların içine hava boşluğu kalmayacak şekilde doldurun.

Sucuğunuzu kangal ya da parmak olarak şekillendirip uçlarını düğümleyin.

Ardından hepsini dayanıklı bir iple bağlayıp havadar bir yere asarak kurutun.

Sıcakta 3 gün, soğukta bir hafta içinde sucuğunuz yemeye hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun…

 

False