GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF HURAIDEU CHICKEN TARİFİ : Evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF HURAIDEU CHICKEN TARİFİ : Evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MASTERCHEF HURAIDEU CHICKEN TARİFİ : Evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Masterchef tavuk kanadı lezzetleri arasında yer alan Kore mutfağının sevilen yemeği huraideu chicken tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Huraideu chicken aslında easabi ile hazırlanıor. Ancak ülkemizde wasabi çok tercih edilmediğinden, bizim damak zevkimize uyacak şekilde tarifi derledik. Peki, evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Masterchef huraideu chicken tarifi ve yapılışı...

HURAIDEU CHICKEN MALZEMELERİ

1,5 kg tavuk kanadı, yıkanmış ve kurulanmış
Yarım çay kaşığı tuz, ayrıca baharat için ekstra
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Bir tutam parça zencefil tozu
180 gr patates nişastası

Kızartmak için;

Sıvıyağ

Tatlı ve baharatlı sosu için;

1 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 diş sarımsak, ince doğranmış
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı beyaz sirke
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemek için;

Kavrulmuş susam

Çedar peyniri

HURAIDEU CHICKEN NASIL YAPILIR?

Tavuk kanatlarını üç parçaya bölün: etli tambur, kanat ve uç. İpuçlarını atın veya başka bir tarif için ayırın. Tavuğu geniş bir kaseye koyun, tuzu, karabiberi ve zencefili ekleyin ve her şeyi elinizle iyice karıştırın.

Patates nişastasını başka bir kaseye koyun ve tavuk parçalarını tamamen kaplanana kadar nişastanın içine iyice batırın. Fazlalıkları silkeleyin. Eğer nişasta kaldıysa, nişastanın tamamı kullanılıncaya kadar tavuğu tekrar tarayın. 10 dakika bekletin.

Kızartma tenceresine yağı koyup kızdırın.

Tavuğu altın rengi olana kadar kızartın. Kanatların birbirine yapışmasını önlemek için ara sıra maşa kullanarak kanatları çevirin. Tavuğu yağdan çıkarın ve fazla yağı toplamak için altında kağıt havlu serili tabağa alın.

Tavuk pişerken tatlı ve baharatlı sosu hazırlayın. Yağı büyük yapışmaz bir tavada veya orta-yüksek ateşte ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika veya kokusu çıkana kadar karıştırarak kızartın. Soya sosunu, biber salçasını, sirkeyi, pirinç şurubunu ve şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Isıyı orta dereceye düşürün ve 2-3 dakika veya sos koyulaşıp yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin.

Kızartılmış tavuğu wok'a ekleyin ve sosla kaplamak için hızlı bir şekilde karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini susamla süsleyip hemen servis yapın. Alternatif olarak kızarmış tavuğu, yanında daldırma için tatlı ve baharatlı sosla birlikte sunuma hazırlayabilirsiniz.

Üzerine çedar peyniri ve kavrulmuş susam serpiştirip servis edin.

False