Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haberleri sayfasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7449 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ya da Kuzey Kıbrıs, Kıbrı Adası'nın kuzey kısmında yer alan devlettir. 1983 yılında bağımszılığını ilan etmiştir. Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmaz. Başkenti Lefkoşa'dır. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) gibi ulusal kuruluşlar tarafından adanın güney ksımını yöneeten Kıbrıs Rum Yönetimi içerisinde kabul edilmekte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ise defacto bölge sayılmaktadır. Yunanistan, Türkiye, Suriye, İsrail ve Lübnan'ın ortasında bulunur.
Bugünkü Adını Alması
1976'da Kıbrıs Federe Devleti kurulmuş, 1983'te Kıbrıs Federe Devleti self-determinasyon hakkını kullanarak oy birliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etmiştir.
Milli Savunma Bakanlığınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) güvenliğinin artırılmasına yönelik kademeli planlamalar çerçevesinde, 6 F-16 savaş uçağının ve hava savunma sistemlerinin, bugünden itibaren KKTC'ye konuşlandırıldığı bildirildi.
#Milli Savunma BakanlığıSadri Alışık Akademi, deneyimli eğitimci kadrosuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyetlerine başladı. KKTC’nin kuruluş yıldönümünde yapılan törende Kerem Alışık, akademinin açılışını KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile yaptı.
#Sadri Alışık AkademiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlıkça geliştirilen Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi'nin (BKMYBS) KKTC'de başarıyla kurularak bütün testlerinin tamamlandığını, projenin 1 Ocak 2026'da uygulamaya alınacağını belirtti.
#Mehmet ŞimşekCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 50. kuruluş yıldönümü kutlama törenine katılarak, "Kıbrıs Türkü'nün hürriyeti, hukuku ve refahı milli davamızdır. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu yüce davaya sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
#Cevdet YılmazDışişleri Bakanı Hakan Fidan, gayriresmi Kıbrıs toplantısı için bulunduğu New York’ta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkevi’nde bir araya geldi. Öte yandan Fidan, ABD Müslüman Kuruluşlar Konseyi Başkanı Cemal’i kabul etti
#Hakan FidanHindistan Başbakanı Narendra Modi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) bir ziyaret gerçekleştirdi. Rum Lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelen Modi, Güney Lefkoşa'daki ara bölgeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) izledi.
#Narenda ModiKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Rum tarafının mülkiyet konusundaki adımları gerginliği artırıyor" dedi.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiKKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST KKTC'nin kapanış töreninde açıklamalar yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ana vatan Türkiye'nin artık küresel anlamda bir güç ve söz sahibi ülke olduğunu belirterek, "Biz, sizlerin Türk milletinin kopmaz ve ayrılmaz bir parçasıyız. Dolayısıyla bize verilen değerin ne anlama geldiğini burada bir kez daha gördük" diye konuştu.
#KKTC Cumhurbaşkanı TatarJ harfinden sonra gelen K, alfabenin 14. harfidir. Periyodik tablo 1A grubunda yer alan Potasyum ''k'' harfi ile gösterilir. K harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Merak edenler için detayları ile derledik.
#K Harfi İle Başlayan İsimlerHer ilçe de bir adet kaymakam bulunmaktadır. Kaymakamın bazı görev ve yetkileri bulunmaktadır. Kaymakam olmak isteyen kişiler bu görev ve yetkilerin neler olduğunu mutlaka detaylıca bilmesi gerekmektedir. Kanun ile birlikte kaymakamın görev ve yetkileri de belirlenmiştir. Son günlerde kaymakamlık ile ilgili bilgi yoklaması da artmıştır. Peki, kaymakamın görevleri ve yetkileri nelerdir? Kaymakamın sorumlu olduğu kurumlar nerelerdir tüm detayları ile derledik.
#KaymakamKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis'in Yunanistan Parlamentosu’nda Türkiye’yi hedef alan sözlerine tepki göstererek, “Türkiye, Kıbrıs Türk halkına güvenlik sağlayan, adada barışı tesis eden ve 52 yıldır bu barış ortamını koruyan yegane güçtür” açıklamasını yaptı.
#KKTCKazakistan'ın Türkistan şehrinde gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkistan Kongre Merkezi'ne gelişinde Tokayev tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yakın çevremizde yaşanan krizler Türk dünyasının dayanışma içerisnde hareket etmesi stratejik değerini bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanYazıda, cümlelerin daha iyi anlaşılabilmesi için yazım kuralları uygulanır. Cümlede büyük harflerin nerede ve nasıl kullanılacağı da yazım kurallarıyla belirtilmiştir. Yazım kurallarını öğrenip, yazılarınızda doğru kullanabilirsiniz. Bu dersimizde büyük harflerin yazılması konusunu öğreneceksiniz.
#8. Sınıf Türkçe Büyük Harflerin Yazımı Konu AnlatımıMilli egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı anlatan pek çok önemli sembollerimiz bulunur. Bu sembollerimizi her zaman iyi bilmeli ve onları korumalıyız. Şimdi ülkemiz için önemli olan milli egemenlik ve bağımsızlık sembollerimizi öğrenelim. İşte 5. sınıf sosyal bilgiler millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri konu anlatımı.
#5. Sınıf Sosyal Bilgiler Millî Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembolleri Konu AnlatımıTürkçemizde büyük harflerin kullanıldığı yazım kurallarına uymak çok önemlidir. Büyük harflerin nerede ve nasıl kullanıldığını iyi bilmeli ve ona göre kullanmalıyız. Şimdi Türkçede hangi kelimelerde ya da cümlelerde büyük harflerin kullanıldığına bakacağız. Bunların ne olduğunu öğreneceğiz. İşte 6. sınıf Türkçe büyük harflerin yazımı konu anlatımı.
#6. Sınıf Türkçe Büyük Harflerin Yazımı Konu AnlatımıCumhurbaşkanı Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "İnşallah önümüzdeki dönemi Türk Dünyası yüzyılı yapacağız. Doğu-Batı Orta Koridoru'nun önemi anlaşıldı" dedi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ahmet Yesevi Nişanı'nı takdim etti ve bu nişanın ilk kez Erdoğan'a verildiğinin altını çizdi. İki ülke arasında 13 anlaşma imzalandı.
#Recep Tayyip ErdoğanTürkiye'nin sınırlarında 8 komşu ülke bulunmaktadır. Bulgaristan ve Yunanistan Kuzeybatı komşularıdır ve Avrupa'da yer alır. Doğu kanadında İran, Ermenistan, Gürcistan ve Nahçıvan yer alır. Türkiye'nin diğer komşuları Irak ve Suriye'dir. 4. sınıflar için Türkiye'nin komşularını ve Türk Cumhuriyetlerini anlattık.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Türkiye'nin Komşuları Ve Türk Cumhuriyetleri Konu AnlatımıÜlkemizde her yıl kutlanan milli bayramlarımız yer almaktadır. Milli bayramlarımızdan bir tanesi de 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs’ın neden bayram olduğu ve bugün hangi olayın gerçekleştiği en merak edilen noktalardan bir tanesidir. Peki 19 Mayıs nedir? 19 Mayıs neden kutlanmaktadır? 19 Mayıs günü ne olmuştur? İşte 19 Mayıs ile ilgili tüm bilinmesi gereken detaylar.
#19 Mayıs Nedir?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Vakıflar Haftası Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bir emanet olan bu kültürü korumak, mana ve değerler evrenini yaşatmak, gelecek kuşaklara bırakmak hepimiz için kritik önemdedir. Vakıf kültürü kıymetli hasletimiz. Milletimizi millet yapan bu değerlerin üzerine titremeye devam edeceğiz." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'la ilgili statü tartışmalarına değinip "Öcalan için statü açığı varsa bu Terörsüz Türkiye'nin hedefine hizmet edecek şekilde ele alınmalı" dedi. Terörsüz Türkiye Süreci'nin önemine vurgu yapan MHP lideri "Temennimiz PKK'nın kurucu önderliğinin bir tanım altında görev yapmasıdır.” ifadelerini kullandı.
#Devlet BahçeliHollywood’un ünlü ‘baba’ları Robert De Niro 79, Al Pacino ise 83’ünde ‘baba’ oldu ve herkesçe ‘alkışlandılar!’ Gösteri dünyasında olduğu kadar, ‘normal’ hayatlarımızda da bunun örnekleri çok. Ama aynı şekilde, 50’lerindeki bir kadın hamile kaldığında, bu pek onaylanmıyor, tıbbı açıdan da bir ‘mucize’ olarak görülüyor. 54 yaşındaki ünlü astrolog Nuray Sayarı’nın ikiz bebek beklediğinin duyulmasının ardından sosyal medya ikiye bölündü. ‘Mucize’ diyen kadar, ‘Bu yaşta olmaz’ diyen de vardı, Sayarı’yı medya ilgisi için yalancılıkla suçlayan da... Sorum şu: Kadınların 50 gibi ‘geç’ sayılabilecek bir yaşta doğal yollarla hamile kalabilmesi mümkün mü? Evet ise nasıl?
#Anne AdaylarıMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) heyetini ağırladı. GİAD Başkanı Yusuf Tekinay liderliğindeki 8 kişilik heyet ile Berlin’de bir araya gelen MÜSİAD üyeleri, iki taraf arasında somut ekonomik iş birliklerinin önünü açacak adımları değerlendirdi.
#MÜSİAD Berlin23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Anıtkabir, gün boyu vatandaşların akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışa rağmen vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etmek için Anıtkabir’e geldi.
#23 NisanMersin’in Anamur ilçesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) içme suyu temin eden Alaköprü Barajı’nda doluluk oranı yüzde 99’a ulaştı. Baraj nedeniyle su altında kalan Akine Mahallesi'nin eski yerleşim yerinde yalnızca caminin minaresinin bir bölümü yüzeyde kaldı.
#Mersin6 Şubat depremlerinde 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı davasında müteahhit Hasan Alpargün’ün 17’si ağırlaştırılmış 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldığı karar mahkemede ikinci kez bozuldu. Yeniden yargılamada ‘olası kast’ hükmü kaldırılan Alpargün’e bu kez 22.5 yıl hapis cezası verildi.
#Adana Alpargün Apartmanı18 Nisan 2026 Cumartesi günü Türkiye genelinde meydana gelen sarsıntılar yakından takip ediliyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika deprem verilerinde Marmara Denizi, Diyarbakır ve Kahramanmaraş'taki hareketlilik dikkat çekiyor. AFAD son depremler verilerine göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 12:38'de 2.3, Kahramanmaraş'ta 13:29'da 2.2 deprem büyüklüğü kayıtlara geçti. Peki, bugün en son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? İşte 18 Nisan 2026 Kandilli, AFAD son depremler listesi...
#Son Depremler ListesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’nun açılış oturumunda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Forumun sizlerin de ufuk açıcı fikirleriyle Türkiye'nin barışın anahtarı misyonuna katkı vereceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hürmüz'le ilgili bizim tavrımız çok nettir. Hürmüz'ün bir yakası İran ise diğer yakası Umman'dır. Körfez ülkelerinin açık denizlere erişim hakkı kısıtlanmamalıdır. Esas olan, yerleşik kurallar temelinde seyrüsefer serbestisinin temini ve Hürmüz'ün ticari gemilere açık tutulmasıdır" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen son Türkiye raporuna tepki göstdi. Üstel açıklamasında, "Halkımız seçimlerini özgürce yapmakta, demokratik haklarını hiçbir baskı altında kalmadan kullanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ise bir müdahale değil, tarihi ve kültürel bağların yanı sıra garantörlük sorumluluğunun doğal bir sonucudur" dedi.
#KKTCKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Çayhan Düzü bölgesinde sükunetin hakim olduğunu ve diyaloğun sürdüğünü belirterek, “Kıbrıs Türk tarafı olarak hiçbir zaman gerginlikten yana olmadık, olmayacağız” dedi.
#KKTC



























