Harvard
Harvard Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Massachusetts eyaletinin Boston şehrinin Cambridge mahallesinde bulunan ve alanında dünyanın en önde gelen üniversitelerinden biri olarak tanınan özel bir yüksek öğretim kurumudur.[1] 1636 yılında kurulan ve Ivy League üyesi olan Harvard Üniversitesi, ABD'de hala eğitim vermekte olan en eski yüksek öğretim kurumudur.
13 Mart 1639'da adı Harvard Koleji olarak değiştirilir. Bu isim değişikliği ilk yöneticisi John Harvard’ın ölümünden hemen sonraya rastlar. Resmi anlamda üniversite olarak anılmaya başlandığı dönem ise 1780’li yıllara rastlar. John Harvard vasiyetinde üniversiteye 400 adet kitap ve birkaç yüz pound bıraktığını açıklamıştır. O yıllarda, bu 400 kitapla oluşturulmaya başlanan kütüphanede bugün 15 milyondan fazla kitap bulunmaktadır. Bu sayı üniversite kütüphanesi Dünya'nın en büyük akademik kütüphanesi yapmakla kalmaz, tüm kütüphaneler arasında da ilk beşe sokar. Birkaç yüz poundluk bütçenin bugün geldiği nokta ise 2011 yılı verilerine göre 32 milyar dolardır.
Harvard Haberleri
Son Dakika | Ve Mesut Özil Fenerbahçe için yola çıktı! İstanbul'a geleceği tarih...
Mesut Özil transferi için geri sayıma geçen Fenerbahçe'de hareketli saatler yaşanıyor. Yıldız oyuncunun ardından Arsenal ile de anlaşmaya vardığı belirtilen sarı lacivertli ekip, transferde imza aşamasına geldi. Sezonun ikinci yarısından itibaren Fenerbahçe forması giymesi beklenen Mesut Özil'in İstanbul'a ne zaman geleceği belli oldu.
Son Dakika | Arsenal'da Mikel Arteta'dan Mesut Özil açıklaması! Tarih verdi...
Arsenal'da teknik direktör Mikel Arteta, Fenerbahçe ile 3.5 yıllık anlaşmaya vardığı iddia edilen Mesut Özil'in takımdaki geleceği hakkında konuştu.
Son Dakika | Mesut Özil ile Fenerbahçe, transfer konusunda 3.5 yıllık anlaşmaya vardı! Menajerinden ilk açıklama...
Son dakika... Mesut Özil Fenerbahçe ile anlaşma sağladı... Sarı lacivertli takımın uzun süredir peşinde olduğu dünyaca ünlü yıldız futbolcu Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi hakkında menajeri Erkan Söğüt de açıklamalar yaptı.
Yale’in kapısını yeşil papağanlarla açtı
Türkiye’den her yıl binlerce öğrenci eğitim için yurtdışına gidiyor. Kimi Türkiye’de bir üniversite kazanamadığı için, kimi dil öğrenmek için katılıyor bu kervana. Bazılarını ise dünyanın önde gelen üniversiteleri havada kapıyor.
Harvard Üniversitesi profesöründen dünyayı sarsacak 'dünya dışı yaşam' açıklaması!
Harvard Üniversitesi Astronomi Bölümü Başkanı'ndan dünyayı sarsacak 'dünyadışı yaşam açıklaması. Harvard Üniversitesi Astronomi Bölümü başkanı Prof. Avi Loeb'e göre, dünya dışı yaşama ait bir cisim yakın zamanda gezegenimizin yakınından geçti. Loeb yeni kitabında, 2017 yılında dünyaya yakın bir mesafeden geçen Oumuamua gök cisminin dünya dışı medeniyetlere ait olduğuna inandığını ve bu fikrini destekleyecek ciddi bulgulara sahip olduğunu yazdı.
Türkiye’de bu ölçekte ilk ve tek olan, dünya standartlarındaki merkezde enfeksiyon hastalıkları araştırılacak
Türkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan ’Enfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Covid-19’un yanı sıra kırım kongo kanamalı ateşi ve tüberküloz gibi ülkemizde önemli olan enfeksiyonlarla ilgili de çalışmalar gerçekleştirilecek.
Pandemiyle geçen bir tam yıl...
Ateş, kuru öksürük, yorgunluk, tat ve koku kaybı, nefes darlığı, göğüs ağrısı... Ağır bir grip mi bu, yoksa henüz adı konulmamış bir solunum yolu hastalığı mı? Peki ya çaresi... Yaklaşık bir yıl önce kendimizi bu belirtiler ve soruların ortasında bulduk. 2020 insanlığın yaşadığı en zor yıllardan biri olarak tarihe geçti! İşte salgının başından bu yana yaşadıklarımızın özeti...
Son dakika haberler: Evden çıkmadan koronavirüs riski ve hastalığı geçirme şiddetini öğrenebilirsiniz!
Son dakika haberi... Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Yaman Sağlam, koronavirüse yakalanma riskini ve yakalanma durumunda hastalığı geçirme şiddetini öğrenmenin mümkün olduğunu belirtti. Sağlam, 'CovidRiskim Testi' hakkında önemli bilgiler verdi. Sağlam, “Kişi evden çıkmak istemezse internet üzerinden gerçekleştireceği başvuru sonrası 'örnek alım kitini' kendisine gönderiyoruz. Ağız içinden epitel hücrelerinin toplanmasından elde edecekleri DNA ile çalışmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Son dakika haberler: Bu sonucu kimse beklemiyordu! Sivrisinekler koronavirüsü geçti
ABD’de Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'nin (CDC) açıklamasına göre Küresel Sağlık Merkezi misyonu sağlık dalında 2020'nin en çok ilgi gören 5 hikayesini açıkladı. Çıkan sonuçlara göre ABD'de en çok ilgi gören konu küresel koronavirüs salgınını geri bırakarak "sivrisinekler" oldu.
Balparmak’ın Genel Müdürü Onur Özyurt oldu
Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Balparmak’ta üst düzey bir atama gerçekleşti. Balparmak’ın genel müdürlük koltuğuna Onur Özyurt oturdu.
Dr. Erdem Erkul: Türkiye’ye teknoloji ve inovasyon kazandırma hazırlığındayız
Teknoloji devlerinin Türkiye operasyonlarında önemli görevler üstlenen Dr. R. Erdem Erkul, Türkiye’ye "teknoloji ve inovasyon alanında katma değer kazandırmayı" amaçlayan ve "gençleri, teknoloji meraklılarını heyecanlandıracak" bir hazırlık içinde olduklarını açıkladı.
YGA Zirvesi’ne rekor katılım
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın bu yıl 20’ncisini düzenlediği YGA Zirvesi ilk kez dijitale taşındı. Zirvenin, Türkiye’de kapalı platformdaki en çok katılımın yaşandığı etkinlik olduğu ve 11 bin 401 farklı ekrandan izlendiği açıklandı.
Girişimci adayları dünya çapında isimlerle buluştu
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA bu yıl 20. kez düzenlenen ve online olarak gerçekleşen YGA 2020 Zirvesi’nde lise ve üniversiteli girişimci adaylarıyla dünya çapında isimleri bir araya getirdi.
ABD Kongresi'nden Suudi Arabistan'a tepki
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da 2017de gözaltına alınan ABD vatandaşı Suudi doktor Walid Fitaihi’nin Suud mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ABD'den tepki geldi.
Harvard Üniversitesi'nde eğitim alan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Zeynep'i Ece Hakim için gurbet bitiyor
Ünlüler hakkında hemen her ayrıntıyı biliyorsunuz. Peki ya daha şöhret basamaklarını tırmanmadan, kimse onların adını duymadan önce hangi liselerde okumuşlardı. Peki ardından hangi üniversitelerde "dirsek çürüttüler"? İşte Türkiye'nin ünlülerinin lise ve üniversite yıllarına ait sosyal medya paylaşımlarından seçmeler.
Fotoğraflar:Instagram
YGA Zirvesi 12-13 Aralık’ta
Her sene 50 bin lise ve üniversite öğrencisinin başvurduğu, pozitif teknolojileri dünyanın dezavantajlı bölgelerine ulaştırmak isteyen girişimcilerle yatırımcıları buluşturan YGA Zirvesi bu yıl ‘Kanatlarını Dünyaya Aç’ temasıyla 12-13 Aralık 2020 tarihleri arasında 20’nci kez düzenlenecek.
Meslekler değil, yetkinlik öne çıkacak
Gelecek hafta başlayacak People Make The Brand İşveren Markası Konferansı’nı, etkinliğin yaratıcısı ve küratörü Evrim Kuran’la konuştuk. Kuran “Esneyebilme, yeniden öğrenebilme, eskiden öğrendiklerinden vazgeçebilme yeteneğin varsa, ne iş yaparsan yap, sen de işin de öne çıkarsınız. Yaşımız kaç olursa olsun mesleklerimizi değiştirebileceğimiz bir dönem geliyor. Kârlılığın değil, insan esenliğinin önemsenmesine ihtiyaç var” diyor.
ABD istihbaratı: Çin özgürlüğe karşı en büyük tehdit!
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, basına yaptığı açıklamada, Çin'in İkinci Dünya Savaşından bu yana "demokrasi ve özgürlüğe en büyük tehdit" olduğunu söyledi.
Hacettepe ilk 500’te
TRT World Forum 2020 gündem oluşturan açıklamalarla sona erdi
Dünya çapında büyük bir etkiye sahip olan ve bu yıl "Pandemi Sonrası Dünya’da Uluslararası Düzen ve Değişen Dinamikler" başlığı altında düzenlenen TRT World Forum 2020 sona erdi. Güncel konuların tartışıldığı forum, bu yıl sanal ortamda birçok ülkeden çok sayıda uluslarası isme ev sahipliği yaptı. Pandeminin yanı sıra dünya gündemine ilişkin diğer konuların da ele alındığı forumda çeşitli konularda oturumlar düzenlendi.
Kalın: Tam anlamıyla küresel bir anda yaşıyoruz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgını karşısında çok uzun zamandır ilk defa dünyadaki herkesin aynı durumdan etkilendiğine dikkati çekerek, "Dünyanın zengin ve güçlü ülkeleri küresel kriz ve sorunlarla başa çıkmada adaletsiz ve açgözlü kalırsa, küresel kaos ve adaletsizlik artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Dünya çapında isimler bu zirvede buluşuyor
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın lise ve üniversiteli girişimci adayları YGA Zirvesi’nde buluşuyor. Bu yıl 20. kez düzenlenecek ve online olarak gerçekleşecek olan YGA Zirvesi 12- 13 Aralık 2020 tarihleri arasında olacak. Zirve, Dr. Mehmet Öz, Prof. Mehmet Toner, Endeavor Kurucusu Linda Rottenberg, Bülent Eczacıbaşı, Vuslat Doğan Sabancı, Imperial College Prof. Washington Yotto Ochieng ve New York Times’ın çok satan yazarlarından Zainab Saibi gibi birbirinden önemli isimleri ağırlayacak.
İTK'ya "Common Sense" ünvanı
Son dakika... Joe Biden ekibini belirliyor... Dikkat çeken isimler açıklandı
Son dakika... ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın A Takımı şekillenmeye başladı. Biden'ın Beyaz Saray'a çıkmasıyla ilgili süreci yürüten ekipten CNN International'a yapılan açıklamada, Antony Blinken'ın Dışişleri Bakanı olarak görevlendirileceği teyit edildi. İç Güvenlik Bakanlığı'na aday gösterilecek isim ise Alejandro Mayorkas olacak. Mayorkas bu göreve gelecek ilk Latin olarak tarihe geçecek.
Terzi titizliğiyle kariyer planı
Sporcu kariyer koçluğu ne demek? Hangi alanlarda onlara destek veriyor, nasıl çalışmalar yürütüyorlar? Türkiye’nin ilk sporcu kariyer yönetim ajansı Possible’ın kurucusu Okan Can Yantır anlattı: “Sporcuya ‘Dünyaya nasıl bir iz bırakmak istiyorsun’ diye sorup yol haritası çıkarıyoruz.”
Nuri Şahin: Antalya'da yaşamaktan çok mutluyuz
Fraport TAV Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Nuri Şahin, takımının antrenmanında DHA'ya verdiği röportajda, kariyerinden milli takıma, Antalyaspor'dan eğitim hayatına kadar birçok konuya değindi ve kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlatırken, Türkiye'deki çocuklar nasıl Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oluyorsa ben de Borussia Dortmund taraftarıyım dedi.
Nuri Şahin: Türkiye'deki çocuklar nasıl Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oluyorsa ben de...
Fraport TAV Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Nuri Şahin, takımının antrenmanında DHA'ya verdiği röportajda, kariyerinden milli takıma, Antalyaspor'dan eğitim hayatına kadar birçok konuya değindi ve kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlatırken, "Türkiye'deki çocuklar nasıl Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oluyorsa ben de Borussia Dortmund taraftarıyım" dedi.
NASA’daki ekibin başkanı oldu! Uzayda yaşamı araştıracak olan Betül Kaçar: 'Hadsiz hayaller kurun'
Astrobiyolog Prof. Dr. Betül Kaçar, NASA bünyesinde evrende yaşam arama çalışmalarını yürütecek 12 araştırma grubundan oluşan ekibin başkanı oldu. NASA’da böyle bir pozisyona getirilen ilk Türk olan Kaçar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında “Çok çalışın, inat edin, direnin. Hadsiz hayaller kurun” dedi.
Dünyaca ünlü mimar Sarkis üniversitelilerle buluşacak
Dünyaca ünlü mimar ve MIT Mimarlık ve Planlama Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hashim Sarkis öğrencilerle bir araya gelecek.
15 bin çocuk bilim setleriyle buluşturuldu
Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın başlattığı Bilim Seferberliği’nin gönüllüleri N Kolay İstanbul Maratonu’nda ilk kez yer aldı. Bilim Seferberliği gönüllüleri adım adım koşarak 15 bin çocuğa bilim seti gönderilmesine katkıda bulundu.
Sonbahar Kış Hastalıklarından Korunmanın Yolları
Dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemi hastalığı tüm hızıyla sürerken, bir yandan da sonbahar, kendine özgü hastalıkları da ortaya çıkarıyor. Sonbaharı sağlıklı geçirmek ve bağışıklığımızı güçlendirmek için önlem almanın şart olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Kocakaya sonbahar hastalıklarından korunmanın 9 yolunu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Bağışıklık Sisteminizi Korumanın 4 Doğal Yolu
7 aydan uzun bir süredir koronavirüs salgınıyla uğraşırken bir yandan da soğuyan hava, soğuk algınlığı ve grip riskini de beraberinde getiriyor. Bu aylarda özellikle doğal savunma sistemimizi korumak için ekstra önlemler almamız gerekiyor. İşte bağışıklık sistemimizi korumanın 4 doğal yolu...
Şempanzeler yaşlandıkça 'anlamlı' dostluk kurmayı önemsiyor
Şempanzelerin yaşlandıkça daha az ama daha anlamlı dostlukları yeni arkadaşlara tercih ettiği ortaya çıktı.
İlk 200'e Türkiye’den bir üniversite girdi
U.S. News ve World Report, 2021 En İyi Küresel Üniversiteler sıralamasını yayınladı. Sıralama için U.S. News analistleri, öğrencilerden ve öğretim üyelerinden gelen yayın sayısı, kalitesi ve uluslararası araştırma iş birliğini değerlendirdi.
Son dakika haberi: Dünya bu haberi konuşuyor! Zoom toplantısında mastürbasyon skandalı
Dünya ABD'de yaşanan skandalı konuşuyor. New Yorker dergisi yazarı ve avukat Jeffrey Toobin'in iş arkadaşlarıyla yaptığı Zoom toplantısında mastürbasyon yaparken yakalanması haberi gündeme bomba gibi düştü.
Son dakika: Harvard Üniversitesi profesörü koronavirüs aşısı gelebilir ama daha büyük bir sorun bizi bekliyor!
Son dakika haberi.. Son dönemde bilimin covidize ve politize olduğunu söyleyen Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, “Çok sayıda aşı programı dünyanın pek çok yerinde hızla ilerliyor ve insan testleri son aşamalarında. Bu aşılardan birçoğu başarılı olacak, ben bu konuda çok iyimserim. Önümüzdeki 6 ay içerisinde önemli ve somut gelişmeler olacağını düşünüyorum. Aşının ne zaman elde olacağı sorusunu kimin için ne zaman elde olacak diye düşünmek lazım. Sağlık hizmetine kolay erişen ve sosyo-ekonomik düzeyi yüksek gruptaysanız bu aşı size daha hızlı ulaşacak. Birinci grupta insana 2021 yılında, diğer gruplara 2023 yılında ulaşabilir. Ancak bizim için daha büyük bir tehlike var, o da iklim krizi. İklim krizi koronavirüsü mumla aratabilir” diye konuştu.
3 kadın, 2020 Nobel Ödülleri'ne damgasını vurdu
Fizik ve kimya kategorilerinde ödül alan 3 bilim kadını, bu seneki Nobel Ödüllerine damgasını vurdu.
Iron Man'in kalbi hayatta tutacak
Bilim insanları, Iron Man’i hayatta tutan ‘ark reaktörü’ne benzer bir etkiye sahip olması beklenen ‘biyouyumlu kalp pompası’ üzerinde çalışıyor. Bu cihazla kalp hastalığı olan kişilerin uzun yıllar sağlıklı yaşamaları hedefleniyor.