İTÜ’lü akademisyene ödül

Güncelleme Tarihi:

İTÜ’lü akademisyene ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2022 15:19

İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayça Sayı Yazgan, Harvard Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Talal Chatila öncülüğünde Türk İmmünoloji Derneği tarafından verilen “Işıl Berat Barlan Kadın Bilim İnsanı” ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250'inci yılında uluslararası bir başarıya imza attı. Alerji ve immünoloji alanındaki önemli çalışmaları teşvik etmek ve 2015 yılında yaşama veda eden dünyaca tanınmış bilim kadını Işıl Berat Barlan’ın anısını yaşatmak için verilen Kadın Bilim İnsanı Ödülü’nün bu yılki sahibi, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayça Sayı Yazgan oldu.

MİDE ÜLSERİNE KARŞI ÇALIŞIYOR
Doç. Dr. Yazgan, mide ülseri etkeni olan Helicobacter pylori bakteri enfeksiyonunda bağışıklık yanıtı ve kanser oluşumundaki etkisi, bağışıklık hücreleri gibi farklı konularda çalışmalarını sürdürüyor. Birçok ulusal ve uluslararası projede yer alan Yazgan, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde Moleküler İmmünoloji üzerine yoğunlaşan doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle laboratuvar liderliğini yürütüyor.

Haberin Devamı

EN BAŞARILI KADIN BİLİM İNSANI
Doç. Dr. Yazgan’a ödülü, İzmir’de 20-22 Ekim tarihlerinde düzenlenen 5. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde takdim edildi. Harvard Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Talal Chatila’nın öncülüğünde Türk İmmünoloji Topluluğu’nun desteğiyle 2016’da hayata geçirilen Işıl Berat Barlan Ödülleri; Primer İmmün Yetersizlik Araştırmaları Ödülü, Genç Bilim İnsanı Ödülü ve Kadın Bilim İnsanı Ödülü olmak üzere üç kategoride veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!