MENÜ

Et Yemekleri

Et Yemekleri ile ilgili tüm haberleri, son dakika Et Yemekleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Et Yemekleri haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.279 Et Yemekleri haberi bulunmuştur.

Et Yemekleri Haberleri

Abdigör köftesi nasıl yapılır İşte Abdigör köftesinin hikayesi ve tarifi

Abdigör köftesi nasıl yapılır? İşte Abdigör köftesinin hikayesi ve tarifi

Yöresel bir lezzet olan Abdigör köftesi, Ağrı denildiğinde ilk akla gelen yemektir. Abdigör köftesinin ülkemizde sıklıkla yapılan diğer köftelerden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, Abdigör köftesi nasıl yapılır? İşte Abdigör köftesinin hikayesi ve tarifi...

Bir Afrika masalı: Cape Town

Bir Afrika masalı: Cape Town

Masa Dağı’nın görkemi, plajları, egzotik vahşi yaşamı, gece hayatı ve doğal güzellikleriyle dört mevsim farklı kültürlerden ziyaretçilerin akın ettiği Cape Town, dünyanın en fotojenik merkezlerinden biri. Güney Afrika’nın bu en eski şehri halk dilinde ‘mother city’ (anne şehir) olarak anılıyor. Çünkü burada herkes kendini evinde gibi hissediyor! İçinde bulunduğumuz mevsimin Cape Town’a gitmek için en güzel dönem olma-sını fırsat bildik ve burada gözden kaçırmamanız gerekenleri altı maddede derledik.

3.02.2020Seyahat
Pöç nedir Pöç eti ne demek

Pöç nedir? Pöç eti ne demek?

Türk mutfağında geleneksel et yemekleri sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden. Baklagil yemeklerine lezzet vermesi açısında yemeklere konulan dana kuyruğu ise, son yıllarda restoran menülerinde de yer almaya başladı. Pöç olarak da bilinen dananın kuyruğu özellikle değişik yemek tarifleri yapmayı seven kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, pöç nedir? Pöç eti ne demek? İşte, o konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Yemek sektöründe 2020 Türk Mutfağı yılı sevinci

Yemek sektöründe "2020 Türk Mutfağı yılı" sevinci

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice "Kültür ve Turizm Bakanlığının 2020 yılını 'Türk mutfağı yılı' ilan etmesi, federasyonun 150 bin üyesi tarafından memnuniyetle karşılandı" dedi.

7.12.2019Ekonomi
MasterChefin ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya: Ünlü futbolculara el altından krema veriyorduk

MasterChef'in ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya: 'Ünlü futbolculara el altından krema veriyorduk'

Masterchef'in ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya, Galatasaray formasını giydi ve Spor Arena'ya özel bir röportaj verdi.

2.12.2019Futbol
Et döner nasıl yapılır Evde yaprak döner tarifi

Et döner nasıl yapılır? Evde yaprak döner tarifi

Et döner, hiç kuşkusuz et yemekleri içerisinde en herkese hitap edeni. Türk yemeklerinin en sevileni et döneri, dışarıdan almak yerine evinizde yaparak daha sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İnce ince dilimlenen et döneri ister pilav üstü ve dürüm isterseniz İskender kebap şeklinde sunabilirsiniz. Peki, et döner nasıl yapılır? Adım adım et döner tarifini derledik…

Bağırsak Alzheimerı Nedir

Bağırsak Alzheimer'ı Nedir?

Şişmanlığın en büyük nedenlerinden birisi olan 'Bağırsak Alzheimer’ı nedir, dikkat edilmez ise ne gibi sorunlara neden olur? Dr. Fevzi Özgönül anlattı...

17.10.2019İyi Yaşam
Parmak kebabı nasıl yapılır İşte, adım adım parmak kebabı tarifi…

Parmak kebabı nasıl yapılır? İşte, adım adım parmak kebabı tarifi…

Ülkemizde pek çok kebap çeşidi var, parmak kebabı da bunlardan. Aynı boyutlarda kesilen sebzeler ve kuşbaşı etini buluşturan parmak kebabı, gerek görüntüsü gerekse lezzetiyle et yemekleri arasında favorilerinizden biri olmaya aday. Peki, parmak kebabı için gerekli malzemeler neler? Parmak kebabı nasıl yapılır? İşte, adım adım parmak kebabı tarifi…

Sonbaharın başkenti  Kastamonu

Sonbaharın başkenti Kastamonu

Anadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...

30.09.2019Seyahat
Kos’ta Türklere özel bayram şenliği

Kos’ta Türklere özel bayram şenliği

Kos, en sevdiğim Yunan adalardan biri. Defalarca gitmiş olmama rağmen bu kez araba kiralayarak gezdiğim Kos adasında… Cırcır böceklerinin cıvıltısı eşik etti bana. Burada Yunanlı seyehat ve yemek yazarlarıyla bir araya geldim. Ada’nın ünlü şefleriyle Türk ve Yunan yemeklerinin sırlarının konuşulduğu geleneksel ve modern mutfağın birleştiği değişik tatları tattığımız harika bir deneyim oldu.

9.08.2019Seyahat
Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için!

Diyetisyen Kader Lala, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi. Bayram günü kesilen etin dinlenmesini beklenmeden tüketmenin etin zor sindirilmesine ve hazımsızlığa neden olduğunu belirten Dyt. Lala, kesilen kurban etinin yumuşaması ve kolay pişirilmesi için 4 derece civarında soğutucuda 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramında Kemik Suyundan Faydalanın

Kurban Bayramı'nda Kemik Suyundan Faydalanın

Kurban Bayramı’yla özdeşleşen kırmızı etin, kemiğiyle birlikte pişirilerek tüketildiğinde sağlığımız için daha da şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Kurban etleri nasıl muhafaza edilmeli İşte çok önemli uyarılar

Kurban etleri nasıl muhafaza edilmeli? İşte çok önemli uyarılar

Kurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...

Besin Zehirlenmelerine Karşı Öneriler

Besin Zehirlenmelerine Karşı Öneriler

Gıda zehirlenmeleri riski yaz aylarında artıyor. Mikroorganizmalar sıcak havalarda çok daha kolay ve kısa sürede çoğalabiliyor. Mikroorganizma sayısı arttıkça ise hastalığın hızı ve etkileri de aynı şekilde artış gösteriyor. Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek alınabilecek önlemleri anlattı.

Hedef Türk mutfağını birinci lige çıkarmak

Hedef Türk mutfağını birinci lige çıkarmak

Çorbalar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılarıyla ilgi çeken Türk mutfağının, dünyada hak ettiği yerde olmadığını ifade eden İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, Türk şeflerin de yabancı mutfaklar üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Gök, şef adaylarına verilecek eğitimle Türk mutfağını birinci lige çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bugün iftara ne pişirsem 29 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 29 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 27 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 27 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 24 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 24 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 23 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 23 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün ne pişirsem 22 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 22 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Sahurda ve İftarda Tercih Edilmesi Gereken Yiyecekler

Sahurda ve İftarda Tercih Edilmesi Gereken Yiyecekler

Son yapılan çalışmalara göre vücudun aralıklı açlık yaşaması sağlık açısından bu duruma uygun kişilerde faydalı olabileceği belirtiliyor.

Bugün iftara ne pişirsem 21 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 21 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 20 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 20 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem 19 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 19 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Bugün ne pişirsem 16 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 16 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Nerede o eski ramazanlar diyenler Amasyaya gelsin

'Nerede o eski ramazanlar diyenler Amasya'ya gelsin'

Tarihi ve kültürel değerleriyle "UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi"ne alınan, efsane aşıklar Ferhat ile Şirin'in yaşadığı topraklar olarak bilinen 'Şehzadeler şehri' Amasya, ziyaretçilerine farklı bir ramazan geçirmeyi vadediyor.

16.05.2019Seyahat
Bugün ne pişirsem 14 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 14 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için iftar tarifleri

Bugün iftara ne pişirsem 11 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 11 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü

Bugün ne pişirsem 10 Mayıs iftar menüsü ve tarifleri

Bugün ne pişirsem? 10 Mayıs iftar menüsü ve tarifleri

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, 10 Mayıs iftar menüsü ve tarifleri

Bugün ne pişirsem 8 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 8 Mayıs iftar menüsü

Sahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...

Bugün ne pişirsem 7 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 7 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 7 Mayıs iftar menüsü...

Bugün ne pişirsem 6 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 6 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca bir de yemek stresi yaşamak istemeyenler için iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, 6 Mayıs'ın iftar menüsü

Bizim yarışmamızda herkes okullu

Bizim yarışmamızda herkes okullu

Yemek yarışması “Lezzet Akademisi”nin sunucusu Sedef İybar ve ilk kez yarışmacılara şef koçluğu yapan Yılmaz Erdoğan’ın kızı Berfin Erdoğan ile bir araya geldik. Yemek ve program üzerine konuştuğumuz ikili, yarışmacıların eğitimli olduğunun altını çizdi.

4.03.2019Magazin
Gıda çelmesi

Gıda çelmesi!

Yılın ilk ayında enflasyon yüzde 1.06 arttı, yıllık enflasyon yüzde 20.35 oldu. Enflasyonda 2018’in kasım ve aralık aylarında yaşanan düşüşü gıda fiyatlarındaki yükseliş durdurdu. Sezonu olmasına rağmen kötü hava koşulları yüzünden artan yaş meyve sebze fiyatları enflasyonu arttırdı. Antalya’daki hortumun etkisi şubatta da sürecek.

5.02.2019Ekonomi
Enflasyon sepeti güncellendi

Enflasyon sepeti güncellendi

Bu yıl TÜFE'de 418 madde, 895 madde çeşidi kapsanacak. Enflasyon sepetinde, 28 bin 711 iş yeri ve 4 bin 274 konuttan her ay 544 bin 256 fiyat derlenecek.

4.02.2019Ekonomi
Somali mutfağını başkente taşıdılar

Somali mutfağını başkente taşıdılar

Türkiye'de eğitim gören Somalili 3 öğrencinin Ankara'da açtığı restoran, "Somali mutfağını" başkente taşıdı. Öğrencilerin "Somali Sofrası" ismini verdiği restoran, başkentte Somali'ye özgü yemeklerin yapıldığı ilk mekan olma özelliği taşıyor. Somali mutfağının Ankaralılara tanıtıldığı bu restoranda, ülkelerine özlem duyan Afrikalılar da tattıkları geleneksel lezzetlerle bir nebze olsun ülkelerine duydukları hasreti gideriyor. Restoranda, baharatın bol miktarda kullanıldığı Somali usülü etli pilav, samosa, etli makarna ve et kavurma gibi çok sayıda lezzeti tatmak mümkün.

Şaşırtıcı ve güzel: İran

Şaşırtıcı ve güzel: İran

Beş bin yıla yayılan bir tarih... Rejim değişikliğiyle, savaşla hırpalanmış bir halk ama İran ve İranlılar önyargıların çok ötesinde: Hep çok şaşırtıcı, hep çok güzel!

10.12.2018Seyahat
Düdüklü tencerenin bu özelliğini muhtemelen hiç bilmiyordunuz

Düdüklü tencerenin bu özelliğini muhtemelen hiç bilmiyordunuz

Türkiye Gıda ve Beslenme Derneği Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, et yemekleri evlerde düdüklü tencerede pişirilirse etin içindeki B grubu vitaminlerin, yemeğin suyunda muhafaza edileceğini böylece besleyici değeri en yüksek etin tüketileceğini belirterek, "Düdüklü tencerede 120 derece üzerindeki pişirmelerde kanser yapıcı bileşikler de oluşmaz" dedi.

Yazar Sonuçları

UNESCO'ya Afyonkarahisar mutfağı da dahil oldu

Türkiye’de Gaziantep ile Hatay’ın ardından gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Afyonkarahisar da dahil oldu ve hak ettiği unvana kavuştu. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılının “Türk Mutfağı Yılı” olarak belirlenmesinin ardından bu yıl Türk mutfağı ve gastronomisi oldukça konuşulacağa benziyor. Bu iki sevindirici haberi alır almaz, 2020’de ilk rotamı Afyonkarahisar olarak belirledim ve ikinci kez ziyaret ettiğim gastronomi cenneti şehrin, geleneksel lezzetleri ile ilgili deneyimlerimi aşağıda sizler için derledim.

21.02.2020

Kaymaklı Afyonkarahisar Gezisi

Bu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.

9.01.2020

En büyük ikramiye sağlıklı yaşam

1990 yılında bir kafetaryada aşçı olarak çalışan 37 yaşındaki William Curry, piyangodan 3,6 milyon dolar ikramiye kazandığını duyduğunda gözlerine ve kulaklarına inanamadı.

29.12.2019

Lezzetli ve eğlence dolu sonbahar

Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği günler geldi çattı. Artık deniz, kum ve güneş üçlüsüne bir süreliğine veda edip şehirlerde olup bitenlere göz atma vakti. Ekimde “Ne yapsak, nereye gitsek” diye planlar içindeyseniz işinizi kolaylaştıracak bir festival listemiz var. Kiminde lezzetli yemekler, kimisinde de müzik ve dans sizi bekliyor.

1.10.2019

Yaz Biterken Bozcaada

Yazın bu son günlerinde tatil planı yapanların tercihlerinden Bozcaada, her daim esen rüzgarı ve serin denizi ile sıcakla arası iyi olmayan ve bunalmadan tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden. Yazın ortasında dahi cayır cayır yanmadan sakin, huzurlu, keyifli, dinlenme odaklı tatilcilerin buluşma noktası.

2.09.2019

Eklemlerimiz neden sorunlu?

Aranızda yaşı 40’ı geçip de “Eklem sorunum yok” diyebilen var mı? Ya da “Ben 50’li yaşlardayım ve bugüne kadar hiç eklem sorunu yaşamadım” diye övünebilen biri? Sanırım yok ya da parmakla gösterilecek kadar az. Peki, neden böyle olduk? Neden eklemlerimiz bu kadar erken yaşlarda bizi yolda bırakıyor?

9.08.2019

Ortaköy’ün yakutu...

700 kişinin yeni yılı karşıladığı saatlerde Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin aramızdan ayrılmasına sebep olan acımasız saldırının üzerinden iki buçuk yıl geçti...Mekanın işletmeci ortağı Ali Ünal o gece ölümden kıl payı kurtulmuş, Reina sayfasını da kapatmıştı. Ama bir süre sonra “teröre teslim olmak yok” deyip en iyi bildiği işi yapmaya karar verdi.

15.06.2019

Bayramlar kilometre taşlarıdır

Bayramlar toplumsal kucaklaşmaların, gelenekleri hatırlamanın, bir ve birlikte yani ‘büyük bir aile olma’nın en iyi fırsatlarıdır. Peki başka? Bayramların diğer “getirilerini” de gelin, rahmetli Aydın Boysan üstattan okuyalım.

4.06.2019

Çöp şişi ve bulgur pilavı için gidilir ÇETİN USTA

Güngören’de düzgün bir kebapçı Çetin Usta. Ülkemiz koşullarına göre fiyat-kalite oranı makul. Aşçısı işinin ehli bir kebap ustası. Standart etlerle çalışıyor ama sonuç hayli başarılı.

30.03.2019

Kadınlar Günü

8 MART Dünya Kadınlar günüydü.

24.03.2019

Bir yemek bir müze döngüsünde 48 saatte Gaziantep

Gaziantep’te bir söz vardır. “Biz 20 saat yeriz, dört saat ne yiyeceğimizi düşünürüz” o hesap. Öyle net bir rehber hazırlıyorum ki, bir yemek bir müze. Sonra yine bir yemek yine bir müze. Bu döngüye hazırsanız başlıyorum.

14.12.2018

Antalya’nın en lezzetli durakları

Antalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…

11.12.2018