kelle haberleri sayfasında kelle hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2509 kelle haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vücut direncimizi daha çok önemsediğimiz bu dönem sıcacık bir çorbaya kim hayır diyebilir! Hele de bağışıklık güçlendirici ve kolajen bombası sakatatlı bir çorbaysa... Paçadan işkembeye, kuzu kelleden damar tuzlamaya soğuk kış günlerinde imdadımıza yetişen sakatat çorbalarının en iyilerini nerede bulabileceğimizi sorduk, jürimiz favorilerini sıraladı.
#ÇorbaKurban kesiminden sonra, etten ayrılan kısımlar özel olarak temizlenip, pek çok tarif hazırlanmaktadır. Ancak ilk önce doğru metotlarla ve hijyenik biçimde temizlemek oldukça önemlidir. Dana, inek, koyun gibi hayvanların sadece etinden değil, sakatat kısımları ile de değerlendirilmektedir. Kelle gibi parçalar, oldukça hijyenik biçimde temizlenmelidir. Peki, kelle nasıl temizlenir? Kelle çorbasının terbiyesi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KelleSİVAS’ın yaklaşık 200 yıllık geleneği ’kelle ziyafeti’, kış aylarında daha çok ilgi görüyor. Sivaslılar, kelle yemek için sabah saatlerinde, kelle pişiren özel fırınlara akın ediyor. Fırındaki ’kelle ziyafeti’ halk arasında kelle, baltayla ortadan ikiye ayrıldığı için ’kelle kırdırmak’ olarak da biliniyor.
#Sivas1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıGünümüzde ekonomik durum, ürün maliyetlerinin artması lokantaları etkiliyor. Hem çok iyi kalite malzemeyle emek yoğun yemekler hazırlamak hem de herkesin kesesine uygun fiyatlar sunmak mümkün değil. Bu gerçeği çok kişi söylemiyor. Bahsedeceğim hiçbir lokanta için ucuz diyemem ama fiyat-kalite açısından hepsinin makul olduğunu düşünüyorum.
#Anadolu Yakası26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge Akgün“Bak şundan içersen öksürüğün şıp diye kesilir” ya da “Sen şunu bir dene akşama ayağa kalkarsın…"Siz de hastayken etrafınızdakilerden benzer cümleler duymuşsunuzdur. Peki büyüklerimizden miras kalan bu karışımlar; eczaneden aldığımız ilaçlar kadar işe yarıyor mu? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile birlikte bu karışımları tek tek mercek altına aldık.
#Şifalı KarışımlarGünümüzde yemek yapmak oldukça keyiflidir. Özellikle sakatat yemekleri yapmak da ustalık ister. Paça temizlemek ve kelle paça yapmak da merak ediliyor. Paça nasıl temizlenir? Kelle paça kolayca nasıl temizlenir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#PaçaEn çok tüketilen sakatatlardan biri de kelle. Özellikle kelle paça çorbası mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kelle temizliğinin oldukça hijyenik bir şekilde yapılması çok önemli. Peki kelle nasıl temizlenir? Evde suda bekleterek kelle temizlemenin püf noktaları
#Kelle Nasıl TemizlenirAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#Beylikdüzüİnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi.
#Sucukİnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi.
#SucukSadece bizim değil, herhangi bir ülke mutfağının gerçek değerinin elit lokantalarla ölçülemeyeceğini düşünüyorum. “Bir ülke ya da bölgede yemek kültürünün varlığını ve zenginliğini anlamak için üst değil, alt düzeye bakmak gerekir” diyen Prof. Nguyen’in tespitinden yola çıkıp bakalım, haklı mı?
#Türk Mutfağı20’li yaşlarında nadir bir kanser olan uveal melanom (gözde ortaya çıkan tümör) teşhisi konan ve tedavi gören Katie Ortman Doble, kanseri yendiğini sanıyordu. Ta ki hayatının aşkı ona evlenme teklifi ettikten sadece bir hafta sonra doktorlar 16 aylık ömrü kaldığını söyleyene kadar… Dört klinik deneye katılan ve sayısız ameliyat geçiren Katie, romantik-dram filmlerini aratmayacak hikâyesini anlattı.
#LınkedinBalıkçı Rıza’yı takdir etmemek imkânsız. Özen gösteriyor, gayret ediyor ve işi severek yapıyorlar. Benim önüme gelenlerle askeri bir tabur doyacağı için hepsini çok ciddi inceleyemedim. Ama “Bu olmamış” diyeceğim hiçbir lezzete de rastlamadım. Tam tersine; memnun kaldığım ya da çok beğenip tekrar denemek isteyeceğim birçok meze ve balık vardı.
#Vedat MilorKültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün, bakanlık bünyesindeki sanatçıların “ekstra” işlerden elde ettikleri kazançlardan döner sermayeye belli bir pay ödemeleri için karar aldığı ortaya çıktı. Sanatçılar, ‘Dizilerde rol alana niye yok?’ diyerek dava açtı.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığıİzmir’de taksici Oğuz Erge’nin canice öldürülmesi, Konya’da Ali Osman Gezginç’in yolcusu tarafından bıçaklanması sonrası bu işi senelerdir yapan insanlarla konuştuk. Taksi şoförlerinin güvenliğinin sağlanması için sadece kamera sistemi ve panik butonunun yeterli olmayacağının altını çizen sürücüler, tek bir ağızdan aynı şeyi söyledi: Bizi kabinli araçlar kurtaracak!
#TaksiciAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The Salaş