GeriLezizz Böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır?

Böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır?

Sağlıklı ve aynı zamanda ekonomik besin kaynakları içerisinde böbrek gelir. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir yiyecek türü olarak da öne çıkar. Peki, böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bebekler özellikle kavurma üzerinden ele alınır ve pişirilir. Tabii bunu yapabilmek için belirli aşamalardan doğrusunda sıralı bir şekilde unsurları ele almak gerekir. Diğer yandan malzemeleri de eksiksiz bir biçimde hazır etmekte oldukça önemlidir.

 Böbrek Nasıl Pişirilir?

 En merak edilen konular içerisinde böbreği nasıl pişirildiği gerektiği geliyor. Aslına bakılırsa evdeki malzemeler ile böbrekler kolayca pişirilebilir ve hazır hale getirilebilir.

 - Böbrekler öncelikle zarları temizlenmek suretiyle doğranır.

 - Özellikle böbreklere suda tutmak zarların daha kolay temizlenmesine imkan verir.

 - Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra tencereye alınarak suyu çıkana kadar kaynatılmalıdır.

 - Ayrıca ara sıra karıştırılması büyük öneme sahiptir.

 - Suyu iyice çekildikten sonra az sıvı yağ ve tuz ekleyerek bir süre daha kavrulmalıdır.

 Bu işlemler tamamlandıktan sonra afiyetle kavurmayı yemek mümkün.

 Böbrek Yıkanır mı?

 Pişirmeden önce böbrekleri mutlaka yıkamak büyük bir öneme sahiptir. Özellikle öncelikle böbreklerin zarların temizlemek gerekir. Bu zarları temizlemek için ise böbrekleri bir süre suda bekletmek çok daha kolay bir yöntem. Ardından el yöntemi ile Böbrekler dikkatli bir şekilde kanları çıkana kadar temizlenmelidir. Tabii bu işlemler gerçekleştirilirken böbreğe uzun bir süre suda tutmamak ayrıca önemlidir.

 Aksi halde böbrek eti sert bir hale gelir. Bu da doğal olarak böbreğin daha zor ve uzun bir süre içerisinde pişmesine sebebiyet vermektedir. Diğer yandan sağlık amaçlı da yine böbreklerin uzun bir süre ve dikkatlice yıkanması çok önemlidir. İçerisinde zararlar ile beraber kan ve birtakım kirlilikler olabilir. Bunları atmak için temiz bir su içerisinde mutlaka tüm böbrekler yıkanmalıdır.

 Böbrek Sote Nasıl Yapılır?

 Böbreğin kavurması yapılması ile beraber aynı zamanda sote üzerinden de harika bir lezzet elde edilebilmektedir. Bunun için gerekli olan malzemeleri tamamlamak ve daha sonra sıralı şekilde pişirme yöntemini ele almak yeterlidir.

 - Böbrekler öncelikle iyice yıkanmalı ve kurulandıktan sonra kuşbaşı doğranmalıdır.

 - 1 çorba kaşığı margarin ile böbrekler sote edilmelidir.

 - Orta ateşte böbrekler yanmadan dikkatli bir biçimde pişirilmelidir.

 - Böbrekler daha sonra bir kaba alınmalıdır.

 - İyice çentilmiş olan soğan ile yağ karıştırmalıdır.

 - Top top olmadan un katılmalıdır.

 - Kekik ve aynı zamanda biraz sos ilave edilmelidir.

 - Hazırlanmış olan bu soslu kızarmış patates ile karıştırılmalı ve böbrekler içine atılmalıdır.

 Bu şekilde sıcak sıcak servis edilebilir ve afiyetle tüketilebilir. İsteğe bağlı olarak hem kavurma yöntemi hem de sote yönteme üzerinden böbrekler lezzetli bir şekilde hazırlanabilir ve tüketilebilir.

 Böbrekler Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Böbrekler kavurma ya da sote adına hazırlanırken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar mevcuttur. Özellikle dikkatli bir şekilde yıkanması ve zararlarının alınması en önemli hususlar içerisinde yer alıyor. Genelde bunun için suya bırakılmak suretiyle işlem yapmak mümkün. Zarlar alındıktan sonra da yine temizlenmeye ve kanların alınmasına devam edilmelidir.

 Diğer yandan eğer sote yapılacak ise küçük küçük böbreklerin doğranması gerektiği unutulmamalıdır. Aynı zamanda kavurma işlemi gerçekleştirirken arada bir karıştırmak, böbreklerin yanmasını engeller ve daha lezzetli hale getirir. Genel olarak bu unsurlara dikkat etmek suretiyle sağlıklı bir şekilde ve amaca uygun olarak böbrekleri pişirmek mümkün. Özellikle hem uygun maliyetli hem de lezzetli et kaynakları içerisinde yer almaktadır.

False