GeriMutfak Tüyoları Çıtır çıtır dana şinitzelin püf noktası... Bu tarifle lezzetini katlayacak!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıtır çıtır dana şinitzelin püf noktası... Bu tarifle lezzetini katlayacak!

Çıtır çıtır dana şinitzelin püf noktası... Bu tarifle lezzetini katlayacak!

Şinitzel, Almanya ve Avusturya mutfağının ünlü lezzetlerinden biri. İncecik etin un, yumurta ve galeta unu ile kaplanıp yağda kızarmasıyla hazırlanan bu şinitzeli çok seveceksiniz. Dilerseniz üzerinde çok az miktarda tereyağı da sürerek tadını katlayabilirsiniz. Eğer pratik bir şeyler arıyorsanız, dana şinitzel tarifi tam da size göre! Çok seveceksiniz...

Dana şinitzel tarifi, sofralarınızı şölene dönüştürecek. Yanına ekleyeceğiniz patates kızartması veya püre ile de tadına doyum olmayacak. Denemek isteyenler için dana şinitzel tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

DANA ŞİNİTZEL TARİFİ

MALZEMELER

2 adet dilim inceltilmiş antrikot
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber

DANA ŞİNİTZEL NASIL YAPILIR?

Antrikotların üzerine tuz ve karabiber ekleyin.

Diğer taraftan yumurtayı bir kasede çırpın.

Un ve galeta ununu da ayrı ayrı tabaklara alın.

Ayçiçeği yağını derin bir tavada güzelce kızdırın.

Ardından ununu silkeleyip çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın.

Her tarafı kaplanan etleri yeniden silkeledikten sonra kızgın yağa atın.

Her iki tarafı da altın gibi olana kadar kızarttığınız şinitzelleri kağıt havlu üzerine çıkarın.

Dilerseniz yanında patates kızartması ve püresi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False