bonfile haberleri sayfasında bonfile hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1264 bonfile haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Et yemeklerinde, etin kalitesi kadar sosun lezzeti de önemli. Soslar yalnızca lezzet katmaz, aynı zamanda eti yumuşatır ve sunumu zenginleştirir. Domatesin tazeliği, sosta karamel dengesi ve otlardan gelen ferahlıkla birbirinden lezzetli soslar yapabilirsiniz.
#Et Soslarıİçinizi ısıtacak leziz bir bonfile tagine yemeği hazırlamayı ve alışılmışın dışında farklı aromalarla lezzetlendirmeyi birlikte öğreniyoruz. Fas kökenli tagine yöntemiyle pişirdiği bonfile eti, erik ve tarçın aromalarıyla lezzetlendiren Şef Seren Sengel, bu özel yemeğin tekniğini anlatıyor.
#BonfileMichelin Yıldızı’nın 2026 listesini açıklaması ve İstanbul’da açılan yeni restoranlarla Türkiye gastronomi dünyası tekrar hareketlendi. Yeni yılın son günlerinde lezzet tutkunları yeni mekânlara kavuştu. İşte Türkiye’de ve İstanbul’da lezzete dair son gelişmeler...
#Michelin YıldızıŞef Somer Sivrioğlu, Efendy’nin sonbahar-kış menüsünü restoranda verdiği bir yemekle tanıttı. Konuşulanlara kulak misafiri olduğumuz kadarıyla, kök sebzelerin, deniz ürünlerinin ve tütsü aromasının öne çıktığı tadım menüsü Somer Şef’in ‘ailem’ dediği konuklardan tam not aldı.
#Somer SivrioğluViyana merkezli DO&CO bugün 60’tan fazla havayoluna ikram yüklüyor. İşin patronu Attila Doğudan, havayolu ikram pazarında taze yiyecek ile tanınan lider bir isim. Ve yıllardır Formula 1’in de ikram lideri. Gökyüzünden sonra Las Vegas Grand Prix’de kurduğu 23 bin metrekarelik, dünyanın en büyük mutfağında kırılan rekorlara tanıklık ettim.
#Attila Doğanİsmi açıklanmayan 47 yaşındaki bir adam, geçtiğimiz yaz bir hamburger yedi. Fenalaşan adam, yemek yedikten sadece dört saat sonra hayatını kaybetti. Bu olay başlangıçta ‘ani açıklanamayan ölüm’ olarak rapor edilmişti, ta ki Dr. Thomas Platts-Mills, adamın ölümcül bir alerjik reaksiyon geçirdiğini belirleyene kadar...
#SağlıkSalatanın bazen ana yemek, bazen de eşlikçi olarak soframızda yeri ayrı. Bu hafta Sultanahmet’teki Four Seasons Hotel’in şefi Özgür Üstün dünyanın dört bir köşesinden salata reçetelerini bizimle paylaştı. Amerika’dan tavuklu sezar salata, Tayland’dan yam nua ve diğerleri... Uzakdoğu’dan Akdeniz’e, her damak zevkine hitap eden salata tarifleriyle sofralarımız renklensin, güzelleşsin.
#Melis YılmazYağ, mutfakta yalnızca bir pişirme aracı değil, lezzetin de taşıyıcısıdır. Konfit, terletme, kızartma ve mühürleme yöntemleriyle yiyeceklerin lezzeti koruyarak pişirebilirsiniz. Bu yöntemler, yiyeceğin hem içini hem dışını en doğru biçimde pişirmenizi sağlar. İşte, bu dört yöntemi doğru uygulamanız için bilmeniz gereken temel bilgiler ve yapım aşamaları...
#Yağda Pişirme TeknikleriSpor sonrasında kasların toparlanması için en önemli destek, doğru besin kombinasyonudur. Yağsız protein, kompleks karbonhidrat ve doğal mineraller bir araya geldiğinde vücudun yenilenme süreci hızlanır. İşte kas onarımını destekleyen, dengeli ve besleyici bir menü: Tavuk bonfile, siyah pirinç pilavı ve yoğurtlu sebze garnitürü.
#Spor Sonrası BeslenmeLezzet peşinde seyahat etmeyi sevenler için Avrupa, sadece tarihi dokusu ve manzaralarıyla değil, mutfak kültürüyle de büyüleyici bir destinasyon. Guardian okuyucuları, kıtanın dört bir yanında yaşadıkları en iyi gastronomik anları paylaşarak, adeta haritalara sığmayan bir gurme yolculuğu sunuyor. İşte içlerinden öne çıkanlar...
#AvrupaPastırma Orta Asya’da yaşayan atalarımızın at üzerinde geçirdikleri uzun süreler boyunca yanlarında taşıdıkları etlerin bozulmasını önlemek için yaptıkları koruma işlemleri sonucu ortaya çıkmış bir lezzet. Hatta pastırma kelimesinin kökü olan ‘bastırma’nın etlerin atların eyerleri altında bastırılarak saklanmasıyla ilgili olduğu da söyleniyor. Peki bu has öz Türk yiyeceğini, evinizde yapmayı hiç düşünmüş müydünüz? İşte tuzuyla çemeniyle tadına doyum olmayan bir pastırma tarifi ve pastırma yapımının püf noktaları…
#PastırmaBugüne kadar hiç yaşamamanıza rağmen et ve süt ürünleri tükettikten sonra kaşınmaya başladıysanız bu kaşıntınıızın suçlusu bir kene ısırığı olabilir! Bilim insanları, kırmızı et ve süt ürünlerine karşı gelişen gizemli alerjinin arkasında "Alpha-gal" adlı bir molekülün olduğunu keşfetti. Peki bu molekül bir kene ısırığı ile nasıl bağışıklık sistemini alarma geçiriyor? Diğer alerjilerden farkı ne? Hayati riski var mı?
#Alpha-Gal“Tabii ki bekleterek” der bütün ustalar ama söz konusu Kurban Bayramı’ysa bu kural işlemez. Kesim, dağıtma derken geç saate kalan bayram kahvaltısında kavurma yapılır bizim evde. Haliyle zor pişer, uğraştırır. Sert olsa da dünyanın en iyi kavurmalarından daha zevkle yenmesinin sebebiyse hep birlikte olmak, aileyle, dostlarla paylaşmaktır...
#EtBayrama sayılı günler kaldı, mutfaklar hareketleniyor. Çeşit çeşit yemekler yapacak, sofranın başında sevdiklerimizle toplanacağız. Peki, öncesinde hazırlıklar ne durumda? Bu bayram farklı ne yapabilirsiniz? Türk kahvesi yanına pratik bir badem ezmesi tarifine ne dersiniz?
#Kurban BayramıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencilerinin katıldığı yarışmada birinciler, Modern Türk Mutfağı kategorisinde Kahramanmaraş’tan uluslararası mutfak kategorisinde ise Bursa’dan çıktı.
#MEB2004 yılında Urla’nın Nohutalan Köyü’nde ilk arazisini alıp zeytin eken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Levent Köstem ve eşi emekli biyoloji öğretmeni Güler Köstem tarafından hayata geçirilen Köstem Organik Zeytin Çiftliği ve Zeytinyağı Müzesi içerisinde bulunan Polima Urla Müze Restoran misafirlerine yeşilin, doğanın ve tarihin içerisinde lezzetli tatlar sunuyor.
#Organik TarımEtlerin doğru şekilde muhafaza edilmesi önemlidir. Kurban etleri, hijyenik bir şekilde porsiyonlara ayrılarak temiz kaplara konulmalıdır. Kurban etlerinin güneş ışığından uzak, serin ve korunaklı bir yerde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Etler bu şekilde taze kesildikten sonra 5-6 saat boyunca dinlendirilmelidir.
#Kurban Eti SaklamaÇok özel lezzetlerimizden biri olan çöp şiş sadece bir yemek değil, aynı zamanda ustalık sınavı: İyi et, doğru ateş ve maharet... Jürimize sorduk ve çöp şişin en iyilerini yiyebileceğimiz, Ege’nin taş fırınlı mekânlarından Güneydoğu’nun özgün sunumlar yapan yerlerine, büyük şehirlerin saklı köşelerine kadar 10 adresi sıraladık.
#Pınar TahirlerMasterChef Beef Wellington tarifi, programla beraber izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bifteğin krepe sarılmasıyla servis edilen bu leziz yemek, İngiliz kökenli bir tarif. Ancak ülkemizde de menülerde sıklıkla kendine yer buluyor. Peki evde Beef Wellington nasıl yapılır, malzemeleri neler? Akşam sofrasında farklı bir şeyler denemek isterseniz, yapılışı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Beef Wellington TarifiMasterChef ödülü kim kazandı 29 Kasım 2024, dün akşamki bölümde yanıtını buldu. Adım adım büyük finale yaklaşan MasterChef Türkiye'nin dün akşamki son bölümünde, yarışmacılar, para ödülünü kazanmak için düelloda mücadele etti. Bu sezon ilk kez 'Bıçaklar' konseptiyle yayınlanan MasterChef'in ilk etabında takımlar, dil balığı, kuzu kol, kereviz, hamur işi ve bonfile etiyle yaratıcı tabaklar çıkarmaya çalıştı. ilk etabı geçen 6 isim ikinci turda bu kez 'süt helvası' hazırladı. Gecenin finaline ise Onur ve Erim kaldı. Öte yandan Emre ve Eda'nın etleri bulaşık kaplarına atması nedeniyle şeflerden yaptırım kararı geldi. Peki, dün gece MasterChef ödül oyununu kim kazandı, Erim mi Onur mu ödülü aldı? İşte, MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Ödül OyunuGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorMasterChef MasterClass ödülünü kim kazandı 20 Eylül akşamı yayınlanan bölümün ardından belli oldu. Yeni sezon heyecanı ile ekranlara gelen MasterChef Türkiye'nin 20 Eylül Cuma akşamı yayınlanan son bölümünde, yarışmacılar MasterClass eğitiminden geçti. Danilo, Mehmet ve Şomer Şef'in risotto, balık ve et pişirmenin inceliklerini anlattığı gecenin sonunda, en iyi pişirme tekniğini yapan bir isim Somer Şef'in restoranında Japon Şeflerle yapılacak olan Türk Mutfağı gecesine katılma hakkı elde etti. Peki, dün gece Peki, MasterChef MasterClass’ı kim kazandı, kim birinci oldu? İşte, 20 Eylül Cuma MasterChef Masterclass ödülünü kazanan isim.
#Masterchef Kim Kazandı



















