GeriBeslenme Önerileri Fırında bonfile
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında bonfile

Fırında bonfile

"Hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet! Denemenizi tavsiye ederiz..."

Malzemeler

1 kg. bütün bonfile eti,
1 adet soğan (ince kıyılmış),
100 gr. pırasa (ince uzun doğranmış),
3 diş sarmısak (dövülmüş),
3 diş sarmısak bütün,
7-8 adet dilimlenmiş mantar,
100 gr. tatlı kırmızı yağ biberi
(közlenmiş konserve biberde olabilir),
2 yemek kaşığı soya sosu,
1 yemek kaşığı biberiye,
1 çay kaşığı ufalanmış adaçayı,
4 yemek kaşığı z.yağı,
Yeterince tuz,

Yapılışı

Temizlenmiş bütün bonfileyi ortasından uzunlamasına keserek ikiye ayırın ve içini açın. Bonfilenin dışına ve iç
yüzüne 2 çorba kaşığı zeytinyağını fırçayla iyice sürerek yedirin. Bonfilenin açtığınız iç kısımlarına yarım çorba kaşığı
biberiye ve 1 çay kaşığı adaçayını yayarak serpin, 3 diş sarmısağı bonfilenin değisik yerlerine saplayın. Bonfileyi bu halde buzdolabında 1 saat bekletin. Soğan, dövülmüş sarmısak, kırmızı dolmalık biber, pirasa ve mantarı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğan ve pırasa iyice ölene kadar sote edin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de katarak 2 dk. daha sote edin. Bu karışımı bonfilenin içine koyun. Bonfilenin açılan 2 ucunu üst üste kapatın ve kürdanlarla tutturun. Önceden 175 °C‘de ısıttığınız fırında 45 dk. kadar pişirin. Pişmiş bonfiledeki kürdanları çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.

Elbasan tava tarifi için tıklayın!

False