Ön kurutma işleminden sonra özel çemen harcına sarıp asarak dinlendirilen pastırma bize özel çok kıymetli bir şarküteri ürünümüz. Kimi kahvaltıda, kimi kâğıtta pişirerek seviyor. Kuru fasulyeye, pideye, göz yumurtaya, böreklere de çok yakışıyor. Etinin çeşidi, çemenin harcı, kurutma şekli ve süresiyle nasıl dilimlendiğiyse onu şehirden şehire farklılaştırıyor.
#PastırmaÖnceden sadece diyetisyenlerin uzmanlık alanı olan besin değeri ve kalori konusu artık herkes tarafından ilgi görmektedir. İnternette yer alan bilgiler sayesinde artık herkes istediği yiyeceğin kalori ve besin değeri miktarını öğrenebilmektedir. Tuzlu olması ile bilinen pastırma kaç kalori? 100 gram pastırma besin değeri ve kalorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#Kaç Kalori"Kastamonu pastırması mı? Kayseri pastırması mı?" anketinde geriye düşmesine rağmen ünlü gurme Vedat Milor'un 'Benim için şampiyon' diyerek sahip çıktığı Kastamonu pastırmasında talep her geçen gün artıyor. Kastamonulu üreticiler, gece gündüz çalışarak talebe cevap vermeye çalışıyor.
#PastırmaYemek eleştirmeni Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ’pastırma’ anketi, Kayseri ve Kastamonulu üreticileri bir kez daha karşı karşıya getirdi. Kayseri pastırmasının önde tamamladığı ankete ilişkin Kayserili üreticiler, Kastamonu’nun yüzde 45 çıkması ağırlıklı Kastamonuluların ilgi göstermesinden kaynaklı" derken, Kastamonulu üreticiler ise, "Alınan yüzde 45’lik oy bizim için çok iyi" değerlendirmesinde bulundu.
#PastırmaVedat Milor, sosyal medyadan “Kayseri pastırması mı yoksa Kastamonu pastırması mı daha çok öne çıkıyor” diye sordu. İki pastırmanın tarafları sert bir gastronomik tartışmaya girdi. Anket sonucunda Kayseri pastırması kazansa da Milor, “Benim için şampiyon Kastamonu pastırması” dedi.
#GazetehaberleriAlmanya’nın Wiesbaden-Delkenheim kasabasında faaliyet gösteren Öz-Kayseri, bu yıl üç ürünüyle ödüle layık görüldü. Alman Tarım Birliği (DLG), Öz Kayseri Dilim Pastırma, Öz Kayseri Sığır Pastırma, Orijinal Türk Kuzu Pastırma ürünlerini altın madalyayla ödüllendirdi.
#Öz-KayseriYıllardır sucuk ve pastırma üreticisi olarak vatandaşların damaklarına dokunan Bayram Bayrak, sucuk üretiminin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Vatandaşların evlik sucuklarını kıyma makinesinden geçirmemeleri gerektiğini belirten Bayrak, “Sucuk kendi yağında pişmeli” dedi
#SucukKelimelerin çoğu; iki harfin oluşması ile beraber oluşmaktadır. Bununla beraber Türkçe çok zengin bir dildir. Kelimelerin başlangıcı ile araştırma yapan birçok kişi bulunmaktadır. Bu yüzden bu konu hakkında bilgi vermek önemli olacaktır. Pa ile başlayan kelimeler araştırılmaktadır. Peki pa ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli pa ile başlayan Türkçe kelimeler nelerdir sizler için derledik.
#EğitimSofraların bereketli yemeklerinden Arnavut paçası tarifi pideli sunumuyla sofralarınıza konuk oluyor. Arnavut mutfağının sevilen tariflerinden pideli Arnavut paçası kolay ve lezzetli sunumuyla hemen aşağıda...
#Arnavut PaçasıBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanKapadokya’ya ilk görüşte vurulan ne ilk ne de son kişiyim. Bir kez giden, vadiler arasında dolaşırken başka bir boyuta geçen birinin bu görsel şöleni unutması mümkün mü? Hele de son gidişimdeki gibi nisan ortasında karla uyanıp üç günde üç mevsimi birden yaşarsa...
#Müge Akgün