EKSTRA
MENÜ

Pastırma

Pastırma ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Pastırma haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.906 Pastırma haberi bulunmuştur.

Pastırma Haberleri

İki geleneksel lezzet Kayseride bir araya geldi: Pastırmalı suşi

İki geleneksel lezzet Kayseri'de bir araya geldi: Pastırmalı suşi

Kayserili girişimci Dilek Albayrak, memleketinin asırlık lezzeti pastırmayı, Japon mutfağının en eski ve bilinen lezzetlerinden suşi ile birleştirdi

‘Herkes kendi ailesinin büyükleriyle derin bir yemek sohbetine girse...’

‘Herkes kendi ailesinin büyükleriyle derin bir yemek sohbetine girse...’

“Salçayı, bulguru dışarıdan almaz, kendimiz yapardık” diyen nesil yok artık; yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Ama geleneksel mutfağımızı da yeni nesillere aktarmak gerek. ‘Hikâyeleriyle Türk Mutfağı’ adlı kitap da bunu yapıyor; içinde 15 şehirden 60 yaş üstü kişiler yemek kültürlerini anlatıyor.

22.11.2020Hürriyet Pazar
Zigananın nazar boncuğu:  Limni Gölü Tabiat Parkı

Zigana'nın nazar boncuğu: Limni Gölü Tabiat Parkı

Zigana Dağı'nın eteklerinde, denizden 2 bin 24 metre yükseklikte bulunan Limni Gölü Tabiat Parkı sonbahar mevsiminde konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

19.11.2020Seyahat
En lezzetli Kayseri pastırması pastırma yazı sırasında kurutuluyor

En lezzetli Kayseri pastırması 'pastırma yazı' sırasında kurutuluyor

Ekim sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden pastırma sıcaklarında kurutulan pastırmanın tadı bir başka oluyor.

Bodrumda, kasımda deniz keyfi

Bodrum'da, kasımda deniz keyfi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, güneşli havayı fırsat bilip, sahile gelenler, kasım ayında denize girdi. Denize girenler arasında yer alan şarkıcı Fedon Kalyoncu, "Bodrum'da yaşamak bir ayrıcalık" dedi.

18.11.2020Seyahat
Pastırma yazının yaşandığı Marmariste Kasımda deniz keyfi

Pastırma yazının yaşandığı Marmaris'te Kasım'da deniz keyfi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 'pastırma yazı' devam ederken, bunu fırsat bilen ilçe halkı ve az sayıdaki turist, çocuklarıyla birlikte plajda güneşlenip, kasım ayında denize girmenin keyfini yaşadı.

12.11.2020Seyahat
Meksikalı sanatçının Dolmabahçe Sarayına uzanan sanat yolculuğu

Meksikalı sanatçının Dolmabahçe Sarayı'na uzanan sanat yolculuğu

20 yaşında başladığı sanat odaklı dünya turu kapsamında 66 ülkeyi gezen Meksikalı sanatçı Chavez, 23 yıllık sanat yolcuğunun son durağı olan Türkiye'de Dolmabahçe Sarayı restorasyon atölyesi ustalarından eğitim alıyor.

9.11.2020Keyif
Antalyada iki farklı mevsim bir arada

Antalya'da iki farklı mevsim bir arada

Hava sıcaklığının 24, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece olduğu Antalya'da tatilciler denize girip güneşlenmeye devam ederken, mevsimin ilk karı da Akseki ilçesindeki Alacabel mevkisine yağdı.

5.11.2020Seyahat
Güneşlenip, denize girdiler... Marmariste pastırma sıcakları yaşanıyor

Güneşlenip, denize girdiler... Marmaris'te pastırma sıcakları yaşanıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 'pastırma yazı' yaşanırken, bunu fırsat bilen ilçe halkı ve az sayıdaki turist, çocuklarıyla birlikte plajda güneşlenip, kasım ayında denize girmenin keyfini yaşadı.

4.11.2020Seyahat
Pastırma yazının yaşandığı Marmariste güneşlenip, denize girdiler

'Pastırma yazı'nın yaşandığı Marmaris'te güneşlenip, denize girdiler

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, 'pastırma yazı' yaşanırken, bunu fırsat bilen ilçe halkı ve az sayıdaki turist, çocuklarıyla birlikte plajda güneşlenip, kasım ayında denize girmenin keyfini yaşadı.

4.11.2020Gündem
Pastırma sıcakları ne zaman bitecek

'Pastırma' sıcakları ne zaman bitecek?

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Pastırma sıcaklıkları,Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, çarşamba günü etkisini gösterecek serin ve yağışlı sistemle mevsim normallerine düşecek." dedi.

26.10.2020Gündem
Son dakika haberleri... Yağış uyarısı geldi: Çarşamba gününden itibaren...

Son dakika haberleri... Yağış uyarısı geldi: Çarşamba gününden itibaren...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, pastırma sıcaklıklarının Türkiye'yi çarşamba günü batıdan gelen yağışlı ve serin havanın etkisiyle terk edeceğini belirterek, "Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, çarşamba günü batı bölgelerimizden başlayarak etkisini gösterecek serin ve yağışlı sistemle mevsim normallerine düşecek." dedi.

26.10.2020Gündem
Hileli sucuk parçalandığında bulgur gibi dağılmaz

'Hileli sucuk parçalandığında bulgur gibi dağılmaz'

Yıllardır sucuk ve pastırma üreticisi olarak vatandaşların damaklarına dokunan Bayram Bayrak, sucuk üretiminin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Vatandaşların evlik sucuklarını kıyma makinesinden geçirmemeleri gerektiğini belirten Bayrak, “Sucuk kendi yağında pişmeli” dedi

Pastırma yazı ne zaman başlıyor Pastırma sıcakları için tarih bilgileri

Pastırma yazı ne zaman başlıyor? Pastırma sıcakları için tarih bilgileri

Pastırma yazı için vatandaşların araştırması devam ediyor. Her yıl belirli dönemlerde ortaya çıkan pastırma yazı sıcakları, mevsim normallerinin üzerine çıkarak yaz aylarını aratmayacak bir sıcaklık ortamı doğuruyor. Kısa süren bu sıcaklıkların ardından hava yeniden soğuyarak mevsim normallerine dönüyor. Peki, Pastırma yazı ne zaman başlıyor? İşte, Pastırma sıcakları için tarih bilgileri

23.10.2020Gündem
‘Bir araya gelmeye ihtiyacımız var’

‘Bir araya gelmeye ihtiyacımız var’

Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla dürdüncüsü düzenlenen Artweeks@Akaretler, 28 Ekim - 8 Kasım arasında 10 sanat galerisinin katılımıyla Akaretler Sıraevler’de yapılacak. Etkinliği düzenleme konusunda son anda karar verdiklerini belirten Kurtulmuş, “Sergilerin ve sanat eserlerinin görülmeye, sanatsever ve koleksiyonerlerle bir araya gelmeye ihtiyacı var. Sanatsever dostlarımızla bir aradalık moral verici olacak” diyor.

23.10.2020Kitap Sanat
Pastırma yazı ne zaman İşte pastırma sıcakları hakkında bilgi

Pastırma yazı ne zaman? İşte pastırma sıcakları hakkında bilgi

Ekim ayının gelmesi ve havaların serinlemesi ile birlikte hava sıcaklıklarının yükseleceği pastırma yazı hakkında araştırmalar hız kazandı. Pastırma sıcaklarının ne zaman olduğu ve hangi ayın kaçıncı günü etkisini hissettirdiği pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki, pastırma yazı ne zaman?

20.10.2020Gündem
Paçanga Böreği | Mucize Lezzetler

Paçanga Böreği | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Paçanga Böreği var! (Sponsorlu İçerik)

Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor 2020

Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor 2020?

Pastırma sıcakları duruma göre birkaç gün ya da hafta boyunca sürebilmekte, teknik olarak kutuplardan gelen alçak soğuk hava kütlesinin hareketsizleşerek sıcak bir yüksek basınç merkezi ortaya çıkarması ile meydana gelmektedir. Pastırma sıcakları ile birlikte havanın dikey hareketi engellendiği için alçaklarda tozlu hava görülmesi muhtemel olmaktadır. Peki, pastırma sıcakları ne zaman başlar? İşte, pastırma sıcakları hakkında detaylar

13.10.2020Gündem
Kayseriyi sağlıklı günler bekliyor

Kayseri'yi 'sağlık'lı günler bekliyor

Kayseri gıdadan mobilyaya, teknolojiden ağır sanayiye çok sayıda alanda devler liginde bir şehir. Erciyes’le, hemen eteğindeki Kapadokya’yla turizmin de cazibe merkezlerinden... Ancak tüm bunların yanında yeni bir merkez daha olmaya aday. Büyükşehir Belediye Başbakanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sıradaki hedefimiz Kayseri’yi sağlık turizminin de merkezi yapmak” diyor...

12.10.2020Gündem
Pastırma yazı ne zaman İşte pastırma sıcakları hakkında tarih bilgisi

Pastırma yazı ne zaman? İşte pastırma sıcakları hakkında tarih bilgisi!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde pastırma sıcakları merak konusu oldu. Her yıl sonbahar döneminde etkili olan pastırma sıcaklarının ne zaman başlayacağı ve ortalama kaç gün etkili olduğu vatandaşlarca merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, pastırma yazı ne zaman?

5.10.2020Gündem
Pastırma sıcakları ne zaman başlayacak İşte konuya dair bilgi

Pastırma sıcakları ne zaman başlayacak? İşte konuya dair bilgi!

Pastırma sıcaklarının ne zaman başlayacağı pek çok vatandaşın araştırdığı ve merak ettiği konu olarak dikkat çekiyor. Sonbaharın etkilerinin hissedildiği şu günlerde pastırma sıcaklarının başlayacağı tarih sorgulanıyor. Peki, pastırma sıcakları ne zaman başlayacak?

30.09.2020Gündem
Zararlı mı yasaklanmalı mı yoksa gönül rahatlığıyla yiyelim mi MSG tartışması bitecek gibi değil

Zararlı mı yasaklanmalı mı yoksa gönül rahatlığıyla yiyelim mi? MSG tartışması bitecek gibi değil

Türkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.

Pastırma sıcakları ne zaman İşte pastırma yazı tarihi hakkında bilgi

Pastırma sıcakları ne zaman? İşte pastırma yazı tarihi hakkında bilgi!

Pastırma sıcaklarının ne zaman, hangi tarihte başlayacağı pek çok vatandaşın araştırdığı ve merak ettiği konu olarak dikkat çekiyor. Sonbaharın etkilerinin hissedildiği şu günlerde pastırma sıcaklarının başlayacağı tarih sorgulanıyor. Peki, pastırma sıcakları ne zaman?

10.09.2020Gündem
Koronavirüs salgını pastırma ve sucuğa dokunamadı

Koronavirüs salgını pastırma ve sucuğa dokunamadı

Kayseri Ticaret Borsası kayıtlarına göre yılın ilk 8 ayında 286 ton pastırma, 2 bin 260 ton sucuk işlem gördü. Son dönemde koronavirüs salgınına rağmen pastırma ve sucuk satışlarında artış olduğu görüldü.

Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.

30.08.2020Seyahat
Geleneksel mutfağımızın en önemli değerlerinden tarhana

Geleneksel mutfağımızın en önemli değerlerinden tarhana

"Türkiye'de her evin mutfağında mutlaka bulunan bir malzeme söyleyin" desek akla geleceklerin ilk sıralarında mutlaka tarhana yer alır. Hem pratikliğiyle, hem lezzetiyle, hem de özellikle koronavirüs pandemisi esnasında daha da bir kıymete binen bağışıklık güçlendirici besin öğeleriyle özellikle kış aylarında vazgeçilmez bir lezzet olan tarhana için en milli gıdalarımızdan biri dersek de yanlış olmaz herhalde. Tarihsel kayıtlara göre, Türklerin Orta Asya'da yaşadıkları dönemden günümüze kadar varlığını sürdüren tarhananın tarihine, hazır mevsimi de gelmişken biraz daha yakından bakalım mı?

20.08.2020Lezzet
Kastamonu pastırması coğrafi işaret aldı

Kastamonu pastırması coğrafi işaret aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lezzetini beğendiği ve övgüyle bahsettiği Kastamonu pastırması Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Kastamonu’nun, bu pastırma ile birlikte toplam Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünü 15’e yükselmiş oldu.

Kayseri’nin eşsiz mutfağı geleceğe miras kalacak

Kayseri’nin eşsiz mutfağı geleceğe miras kalacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mantı, aside, yağlama gibi yöresel lezzetlere yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla gerçekleştirilen Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nı kitaplaştırdı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçtan Silviu Lung paylaşımı Beşiktaş maçında...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'tan Silviu Lung paylaşımı! Beşiktaş maçında...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserispor - Beşiktaş maçında yaptığı kurtarışlarla dikkat çeken Silviu Lung için paylaşımda bulundu.

6.07.2020Futbol
“Sahuru susuz geçirmeyin”

“Sahuru susuz geçirmeyin”

SAHURDA tüketilen besinler gün boyunca hem tok kalmayı hem de su dengesini sağladığı için çok önemli. Diyetisyen Hatice Kübra Bayer “Sahurda ve iftarda mutlaka et, balık, yoğurt, yumurta gibi protein kaynaklarına ve tam tahıllar, bulgur, kurubaklagiller gibi kompleks karbonhidratlara yer verilmelidir. Su tüketimine özen gösterilmeli. Şeker içeriği yüksek hazır meşrubatlar yerine şekersiz komposto, hoşaf tüketilmelidir” dedi.

21.05.2020Sağlık
İki tekerlekli alternatif

İki tekerlekli alternatif

Koronavirüs sebebiyle hijyen arayışına girenler toplu ulaşımdan, kalabalık tatillerden uzak duruyor. İki tekerlek toplu ulaşıma bir alternatif oldu. 250 cc altı motosikletlere ilgi artarken, yükselen vergiler ve kur ile birlikte büyük sınıf motosikletlerde ilgi ikinci ele kaydı. Eylül ayından sonra ise verginin kalkması ile birlikte pazarın ikinci baharını yaşaması ve yeniden yükselmesi bekleniyor.

16.05.2020Ekonomi
İftar ve sahur arasında bu uyarılara dikkat

İftar ve sahur arasında bu uyarılara dikkat!

Covid 19 pandemisinde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamızda sağlıklı beslenmenin kilit rol oynadığını artık hepimiz biliyoruz. İşte bu noktada çoğumuzun zihnine şu soru takılıyor: Ramazan’da vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein gibi besin öğelerine daha fazla ihtiyacımız var mı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan sağlığımız üzerinde yaşamsal öneme sahip olan bu besin öğelerini ramazanda daha fazla almamız gerekmediğini belirterek, “Ancak oruç tutarken öğün sayısı azaldığı için yeterli besin çeşitliliği sağlanamazsa vücutta vitamin ve mineral kayıpları oluşabilir. Bu nedenle sahur ve iftardan oluşan 2 ana öğüne ek olarak, iftardan sonra mutlaka 1 ara öğün yapılmalı. Yaklaşık 14-15 saat süren uzun açlık sıvı dengesini de değiştirdiği için bu dönemde yeterli sıvı alımı da çok önemli. Dolayısıyla her gün iftar ile sahur arasında 2-2,5 litre su içmek gerekiyor” diyor.

İşte ramazanda bağışıklığı güçlü tutmak için iftarda ve sahurda yenmesi gerekenler

İşte ramazanda bağışıklığı güçlü tutmak için iftarda ve sahurda yenmesi gerekenler

Yeni tip koronavirüsten korunmak için çok önemli olan güçlü bağışıklık sisteminin, Ramazan Ayında da korunması, iftar ve sahurda yeterli ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Virüslere karşı vücudumuzu korumak için, bağışıklık sistemini olumlu etkileyen faktörlerden en önemlisinin sağlıklı ve dengeli beslenme olduğunu söyleyen Diyetisyen Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Koronavirüs pandemisinde oruç tutarken nelere dikkat edilmeli

Koronavirüs pandemisinde oruç tutarken nelere dikkat edilmeli?

Ramazan ayında oruç tutarken değişen beslenme düzeni nedeniyle oluşabilecek sindirim problemlerine, yorgunluk ve halsizlik hissine karşı doğru besin tercihlerinin önemli olduğunu, sağlıklı beslenmenin ve gerekli besin ihtiyaçlarını almanın vücut direncini arttırdığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Çağatay Kansız, “Koronavirüsten koruyacak bir besin var mı? Ramazan ayında sahurda ve iftarda nasıl beslenmeli, hangi besinler tüketilmeli? Ramazanda ne kadar su tüketmeliyiz? Hangi hastalar çok dikkat etmeli? Fiziksel aktivitelerde nelere dikkat edilmeli?” gibi sıkça karşılaşılan sorular hakkında merak edilenleri anlattı.

İster dana ister tavuk... Haydi evde sosis yapalım

İster dana ister tavuk... Haydi evde sosis yapalım!

Sosis hem kahvaltılarda hem hamur işlerinde hem de sandviçlerde çok sevdiğimiz bir ürün. Özellikle çocuklar bayılıyor ancak ebeveynler zaman zaman sağlık kaygıları nedeniyle bu tür işlenmiş ürünleri eve sokmak istemiyor. Peki ya sosisinizi evde yapsanız? İşte malzemeleriyle ve yapılış aşamalarıyla nefis ev yapımı sosis tariflerimiz…

29.04.2020Evdehayat

Yazar Sonuçları

Haddini bilmezlik hattı

Haddini bilmezlik hattı Papa 1481’de tuttu, sanki babasından miras kalmış gibi Dünyanın yarısını İspanya’ya, yarısını da Portekiz’e verdi. Tarih, bundan daha büyük haddini bilmezlik gördü mü bilmiyorum. 

14.11.2020

Kahvaltıdan sonra okuyun

Bu hafta temel gıdalarımızla ilgili birbirinden ilginç iki olaya tanık olduk. Kaçıranlar için hemen kısa bir özet geçelim. Ama sofranızda süt ve tereyağı varsa siz yine de kahvaltıdan sonra okuyun isterseniz.

8.11.2020

Cumhur ittifakında sucuk pastırma çatlağı

Türkiye’de, “en iyi ürünü biz üretiriz” iddiası nedeniyle komşusuyla çekişmeli olmayan il yok gibidir.

8.11.2020

Tüp bebek tedavisinde faydalı yiyecekler ve yenmemesi gerekenler

Her bireyin sağlıklı ve dengeli beslenmesi, sağlıklı bir yaşam için gerekliliktir. Beslenmenin ve yaşam tarzının gebelik üzerine etkileri günümüzde net olarak bilinmektedir. Bu nedenle özellikle gebe olan kadınlar ve gebelik planlayan çiftler için beslenme daha da önemlidir. Tüp bebek tedavisi gören hastalarda tedavi başarısını etkileyen faktörlerden biri de beslenme şeklidir. Aşağıda kısırlık problemi olan ya da tüp bebek tedavisi gören hastalarının bilmesi gereken beslenmeyle ilgili ipuçlarından bahsedeceğim.

31.10.2020

Ezber bozan tatlar

“Doğada her şey bir değişimdir; fakat bu değişimin arkasında sonsuzluk yatar.” (Wolfgang Van Goethe)

22.10.2020

Gut diyeti nasıl olmalıdır?

Gut hastalığı; proteinin yapısında bulunan pürinin metabolizmasının bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalıkla pürinin vücutta kullanılması sonucu oluşan ürik asit eklemlerde birikerek şiddetli ağrılara neden olur.

21.07.2020

Yıllar sonra mesleğe başladığı yerde

İngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.

18.07.2020

Alaçatı’dan Cunda’ya...

Hitap ettikleri kesim, sosyal yaşam ve eğlence anlayışı farklı olsa da Alaçatı ve Cunda birbirine çok benzer. İkisi de aynı kültürel ağırlığı vurgulayan mimari özeliklere sahiptir.

11.07.2020

Yasak hemşerim

Eğer azgın bir binek hayvanınız varsa, ineğinizin yuları uzunsa ya da mandanız söğüt dalına çıkmak isterse aklınızda olsun, Üsküdar’da yasak.

10.07.2020

İftar-Ispanaklı tahinli gözleme

Yapılışı: Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün.

22.05.2020

Koronavirüs döneminde ramazanda beslenme

Bu sene ramazan ayı daha sakin ve daha çok evlerde geçiyor. Geçen senelerdeki gibi kalabalık sofralar, keyifli sohbetler maalesef yerini görüntülü aramalara bıraktı. Durum böyle olunca sıkıntıdan iştah kontrolünde zorlanma yaşayan pek çok kişi olmaya başladı. Özellikle de evde uzun saatler kalmak zorunda olan pek çok kişinin uyku saatleri ile birlikte yemek düzeni de bozulmaya başladı.

8.05.2020

İftar-Pastırmalı ıspanak pirinçlisi

Yapılışı: Pastırmaları varsa çemenini ayırdıktan sonra kuşbaşı et formunda doğrayın.

8.05.2020

Elektrik faturasına koronavirus bulaştı!

BEDAŞ verilerine göre 16 Mart-14 Nisan 2020 döneminde, 15 Şubat-15 Mart 2020 dönemine göre meskenlerde elektrik tüketimindeki artış ortalama yüzde 15’leri buldu. Koronavirüs ile birlikte büyük oranda evde kaldığımız bu süreçte günlük laptop kullanımı ortalama 8 saate, fırın kullanımı haftada 3’e, su ısıtıcısı kullanımı günde 24-25 dakikaya ve tost makinesi kullanımı haftada 5’e çıkınca faturalar da kabardı.

1.05.2020