Yulaf ezmesi tarifi

Kilo vermek için yedikleriniz genelde doyurucu olmayabilir. Sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı için yulaf ezmesi iyi bir seçim olacaktır. Yoğurt veya süte koyup tüketebilir, kurabiye yapabilir ya da yulaf ezmesiyle sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Gece acıkmalarınızı da kolayca bastırabileceğiniz yulaf ezmesi nasıl yapılır? İçine dilediğiniz meyveleri ve kurularını ekleyip, damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz. Bol lifli yapısıyla açlık hissini yatıştıran yulaf ezmesi tarifi aşağıda…

Yulaf ezmesi tarifi
Yulaf ezmesi tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet orta boy muz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
Nasıl Yapılır
  1. Tencereye Yulaf Ekleyin:
    Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun.
  2. Sıvıları Ekleyin ve Pişirin:
    Üzerine suyu ve sütü ilave edin ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
  3. Muzu Hazırlayın:
    Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.
  4. Malzemeleri Karıştırın:
    Doğranmış muzları yulafların içine ilave edin. İçine tarçın, ay çekirdeği ve kuru üzüm ekleyip, karıştırın.
  5. Servis Yapın:
    Sağlıklı kahvaltınız hazır.
  6. Afiyet Olsun! 🥣
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ331 kcal
ŞEKER14 g
YAĞ5 g
PROTEİN10 g