Yulaf Ezmesi haberleri sayfasında Yulaf Ezmesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1036 Yulaf Ezmesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlığa oldukça faydalı olan yulaf, diyetlerde de sıklıkla kullanılan bir tahıl ürünüdür. Yulaf ezmesi de dahil olmak üzere seçilebilecek çeşitli türler vardır ve besin profilleri ve işleme yöntemleri bakımından farklılık gösterirler.Peki, yulaf ezmesi kilo aldırır mı, ne işe yarar? İşte, yulaf ezmesi faydaları ve kullanımı...
#Yulaf EzmesiHem sağlıklı hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltı arayan çoğu kişinin aklına gelen ilk şey genellikle yulaf ezmesi oluyor. Ancak bazen yulafı pişirmek için geçen 10-15 dakikalık süre bile uzun gelebiliyor. Böyle zamanların kurtarıcısı olacak, bir önerimiz var. İddia ediyoruz, kahvaltı hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı...
#Yulaf EzmesiYulaf ezmesi başlı başına hayatın en basit zevklerinden biridir. Hafif, sağlıklı, rahatlatıcı ve hemen her şeyle özdeşleştirilebilir. Ancak sıfırdan yulaf ezmesi hazırlamak, yoğun geçen sabahlarda zor olabilir. Sizin için geceden hazırlayabileceğiniz ev yapımı kolay yulaf ezmesinin püf noktalarını paylaşıyoruz.
#Yulaf EzmesiYulaf, tahmin edebileceğinizden çok daha farklı şekillerde vücudunuza faydalı olabilir. Yulaf; lif, antioksidanlar, mineraller ve daha birçok vitaminle, güçlü bir sağlık ve gençlik kaynağı olabilir. Sadece yulafı nasıl ve nerelerde kullanacağınızı bilmeniz gerekir. İşte yulafı birçok alanda kullanmanın 7 yolu...
#YulafGranola günümüzde neredeyse her markette hatta restoranların menüsünde bile karşımıza çıkan, oldukça sık tüketilen, elden ele çeşitli tarifleri dolaşan popüler bir besin haline gelmiş durumda. Sağlıklı gıda reyonlarında ve organik süpermarketlerde etikette 'saf' ve 'doğal' gibi sözcüklerle tanımlanan granolalar gerçekten sağlıklı mı? Ya da sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır?
#Gralona Nasıl YapılırBuğdaygiller ailesinden olan yulaf ezmesi, son yılların en popüler gıdalarından biri haline geldi. Hazır olarak tüketilen bazı bisküvilerin içerisinde de yer alan yulaf ezmesinin birçok faydası var. Peki, görsel ağırlıklı sosyal medya platformu Instagram’da da tariflerine sık rastladığımız yulaf ezmesi nasıl yenir, faydaları neler?
#Yulaf EzmesiÜlkemizde de son yıllarda kullanımı yaygınlaşan yulaf ezmesi, dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasındadır. Hem tatlı hem de tuzlu tariflerin içerisinde kullanabileceğiniz yulaf ezmesi, önemli bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Peki yulaf ezmesi nasıl yenir? İşte ilk defa kullanacaklar için basit yulaf ezmesi tarifleri!
#Yulaf Ezmesi"Neden kilo alıyorum ve nasıl daha hızlı zayıflarım?" diyorsanız, sağlıklı yaşam rehberi "Çok Yaşa" sizler için zayıflamanın ve sağlıklı beslenmenin püf noktalarını açıklığa kavuşturuyor. Hazırlayan ve Sunan: Diyetisyen Serap Güzel - Kurgu: Ayça Cıkıt
#Diyet"Neden kilo alıyorum ve nasıl daha hızlı zayıflarım?" diyorsanız, sağlıklı yaşam rehberi "Çok Yaşa" sizler için zayıflamanın ve sağlıklı beslenmenin püf noktalarını açıklığa kavuşturuyor. "Çok Yaşa" her Pazartesi Hürriyet TV'de.. Hazırlayan ve Sunan: Diyetisyen Serap Güzel - Kurgu: Ayça Cıkıt
#DiyetBir beslenme uzmanı, 50 yaşından sonra yaptığı küçük değişikliklerle zihinsel berraklığını nasıl geri kazandığını anlattı. Güne neden artık kahveyle başlamıyor? Hangi alışkanlıklarını tamamen terk etti? Beyin sağlığını korumanın yolu hangi besinlerden geçiyor? İşte dikkat edilmesi gereken 5 madde…
#Bilişsel SağlıkGünün koşturmacasında çoğu zaman elimizin ilk gittiği şey paketli atıştırmalıklar oluyor. Oysa küçük hazırlıklarla çok daha sağlıklı, doyurucu ve keyifli seçenekler oluşturmak mümkün. Hem okul çantasında hem de ofis masasında yer açabileceğiniz bazı pratik tavsiyelerim var.
#Berrin YiğitAçık hava programları, yürüyüşler, sahil kaçamakları ve piknikler yaz aylarının vazgeçilmez keyifli etkinliklerinden. Ancak dışarıda geçirilen uzun saatlerde sağlıklı beslenmek biraz planlama gerektiriyor. Yanınıza ne aldığınız, enerjinizi nasıl yönettiğiniz kadar önemli. İşte dışarıda da hafif kalmanın ve sağlıklı beslenmenin püf noktaları...
#PiknikGünlerdir süren bayram temizliği, alışverişi bitti; bugün mutfaklarda apayrı bir telaş var. Üç gün boyunca gelen misafirlere sunulacak ikramlıklarınızı hazırlarken size ilham verecek önerilerimi derledim. Kimi yöresel, çoğunlukla pratik bu tariflerle ziyarete gelenlere gerçek bir bayram ziyafeti verebilirsiniz.
#BayramSahuru dengeli bir beslenme düzeniyle geçirmek hem sağlığımızı korumak hem de oruç ibadetini daha rahat yerine getirebilmek açısından büyük önem taşır. Yazarlarımız doktor Ayça Kaya ideal sahur tabağını yazdı; diyetisyen Berrin Yiğit ise hem sahurda yapılmaması gerekenleri hem de enerjik ve zinde bir oruç için sağlıklı ve pratik tariflerini...
#SahurRamazan ayında mide rahatsızlığı olan bireylerde şikâyetlerin artabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hasan Gürel, uzun saatler süren açlık sonrası mideye aniden yüklenin, yanlış besin tercihlerinin ve düzensiz sıvı alımının mide rahatsızlıklarını tetikleyebileceğine değinerek, bu yüzden sahur ve iftar öğünlerinde mideyi koruyacak doğru besinlerin tüketmenin büyük önem taşıdığını söyledi.
#SahurSabah erken saatlerde başlayan yoğun bir gün, öğleden sonra enerjinizi düşüren yorgunluk ya da spor öncesi ihtiyaç duyulan ekstra güç... Günün her anında sizi hem tok tutacak hem de keyifle yiyeceğiniz atıştırmalıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak bu atıştırmalıkların yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda dengeli ve sağlıklı olması şart!
#SağlıkSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakÇekirdekleri ve kabukları çoğu zaman çöpe atılan karpuzun her yerinin sağlık açısından faydası var. Kıymetini, içindeki vitamin ve minerallerden alıyor. Örneğin sağlığımız için pek çok katkısı olan çekirdekten kahvaltılık bar da yapabilirsiniz, vitamin dolu smoothie de...
#KarpuzOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıSabahın ilk saatlerinde kahve içerek güne başlamak, ağzınızdan değil burnunuzdan nefes almayı unutmak… Birbirinden tamamen alakasız ve masum görünebilir sağlığımız üzerinde büyük etkileri var.Günlük sağlık ve kilo verme tavsiyeleriyle sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Fizyoterapist Chris Boettcher, son araştırmalara dayanarak kilo aldıran, uykuyu bozan ve kişiyi daha az enerjik hale getiren 10 şaşırtıcı alışkanlığı ortaya koydu.
#Sağlıkİstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbulSabah kalkınca limonlu su mu içeceğiz, zeytinyağı mı? “Sarımsak çiğneyin” diyen de var, ‘2 beden incelten’ karışım öneren de... Uzmanlarsa “Gördüğünüz her formüle inanmayın” diyor. Faydalı bazı besinlerin bile bir rahatsızlığımız varsa aksine etki yapabileceği konusunda uyarıyorlar.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıŞehirde ya da doğada... Maraton koşmak dayanıklılık ve deneyim gerektiriyor. Ve tabii öncesinde de iyi düşünülmüş bir hazırlık şart. Daha önce koşuya başlamak isteyenler için bir haber hazırlamıştık. Şimdi uzun koşulara çıkmak, doğanın zorlayıcı koşullarıyla mücadele etmek, maratonlara katılmak isteyenler için bir rehber hazırladık. Daha ileri seviye koşmak isteyenlerin nasıl beslenmesi gerektiğini, ne tür ekipmana ihtiyaç duyabileceğini ve hazırlık antrenmanları sırasında dikkat edilmesi gerekenleri uzmanlara sorduk.
#MaratonSevgili Hürriyet okurları... Dünya genelinde kanser vakaları giderek artıyor. Kanserin başlıca görülme nedenleri arasında genetik özellikler ve çevresel faktörler yatıyor. Kansere neden olabilecek çevresel faktörleri azaltmak ise bizim elimizde.
#SağlıkBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitTariflerinize şeker yerine hurma katmayı denediniz mi? Benim her zaman hazırda minik bir kavanoz hurma pürem olur. Kahvemi yudumlarken yanına eşlikçi bir şey aradığımda da elim ilk hurmaya gider. Bazen arasına ceviz-badem sıkıştırıyorum, bazen içini fıstık ezmesiyle dolduruyorum. Bazen de sıcak çikolata yapmak için kullanıyorum.
#Berrin YiğitMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#Gastronomi


























