GeriÇorba Tarifleri Sütlü buğday çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü buğday çorbası tarifi

Sütlü buğday çorbası tarifi

Sütlü buğday çorbası, Antalya mutfağına ait en sevilen çorbalardan biri. Aşurelik buğday, kuzu ya da oğlak eti ve sütle yapılan bu enfes çorba hem çok doyurucu hem de çok besleyici. Siz de bu çorbayı denemek isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 500 gram kemikli kuzu veya oğlak eti
  • 8 su bardağı süt
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sütlü buğday çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı tuzlu suda yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlayın.

Bu esnada etleri de bir başka tencerede üzerini bir parmak geçen suda haşlamaya başlayın.

Eti yaklaşık 10 dakika haşladıktan sonra buğdayları da ete ilave edin.

Etleri, suyunu çekene ve kemiklerinden kolayca ayrılana kadar haşlayın.

Sütü de tencereye ekleyip kaynatın.

Haşlanmış nohutları, karabiberi, tahini ve tuzu da çorbaya ekleyip altını kısın.

Kıvamı biraz koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirmeyi sürdürün.

Kıvamı koyu gelirse biraz daha süt ekleyip açabilirsiniz.

Çorbanızı kaselere bölüştürdükten sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…