Antalya‘da yarın ANFAŞ’ta başlayacak olan “Erzurumlularla Yörükler Buluşuyor” adlı etkinlikte 4 gün boyunca Erzurum’un turistik yerleri, yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri vatandaşlarla buluşacak. Etkinlikte Sümer Ezgü ve Nurullah Akçayır başta olmak üzere çok sayıda müzisyen sahne alacak.
#ANTALYABu hafta sizlere 3 farklı bölgeden 3 farklı lezzeti yazacağım. İlk firma kayısı cenneti Malatya’dan. 3 kız kardeşini okutan Selma Hanım’ın başarı hikayesini okurken duygulanacaksınız. Bir diğer firma ise evimize el yapımı mantıyı getiren Karausa. Sinop’un Gerze ilçesinden tüm Türkiye’ye yayılan bir lezzet bu. Son olarak ise Kayseri’nin önde gelen pastırmacısı, Pastırmacı Tolga’yı size tanıtacağım..
#PastırmacıÜrgüp köftesi, Nevşehir mutfağının en güzel tariflerinden biri. Akşam için farklı bir şeyler denemek isterseniz, bu lezzete mutlaka bir şans vermelisiniz. İçindeki patatesi ve yağda kızartılmasıyla da tadına doyum olmuyor. Peki Ürgüp köftesi nasıl yapılır? Evde Ürgüp köftesi yapımı için kolay tarifi
#Ürgüp Köftesi Nasıl YapılırKilis tava, adından da belli olduğu gibi Kilis mutfağının geleneksel yemeklerinden biri. Tepsi kebabı olarak da bilinen bu nefis lezzet, bazı yörelerde farklı şekillerden hazırlanıyor. Ayrıca patates ve patlıcanla da tadına doyum olmuyor. Siz de Kilis tavayı evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki Kilis tava nasıl yapılır? İşte evde Kilis tava tarifi
#Kilis TavaKahramanmaraş’ın geleneksel geleneksel lezzeti Maraş çöreğini denemeye ne dersiniz? Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilen bu nefis çörekler Osmanlı'dan günümüze gelen bir tat. Özellikle de bayramlarda ikram edilen Maraş çöreğinin yapımı da kolay. Peki Maraş çöreği nasıl yapılır? Maraş çöreği malzemeleri ve tarifi
#Maraş ÇöreğiUNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Afyonkarahisar'da, ailesiyle işlettiği restoranında müşterilerine yöresel lezzetler sunan Ayşe Safkurşun, geçmişi uzun yıllara dayanan kentin eşsiz damak tadı "çullama köfte"nin lezzetini geleceğe taşıyor.
#Çullama KöfteNevşehir'e gidenler bilir: Öyle yemekleri vardır ki tatmadan geri dönülmez. Dahası bu yemeklerin tadı yiyenin damağından da silinmez. Özellikle Avanos testilerinin ve çömleklerinin içinde pişen tandır yemeklerine doyum olmaz. Peki Nevşehir yemeklerini evde yapmaya ne dersiniz? Cevabınız 'evet'se hemen geçelim tariflerimize...
#Yöresel LezzetlerKars’ın Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde yaşayan Menice Başkaya (65), göğermiş peynirli Kars ketesini tanıttı. Devlet adamlarına göğermiş peynirli Kars ketesi yemelerini öneren Başkaya, koronavirüs salgını sürecinde bağışıklığı destekleyeceğini söyledi.
#Göğermiş Peynirli Kars KetesiKonya'da yaşayan Mehmet Gökbaba (80), 65 yıldır kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan etli ekmeği ustalıkla yapıyor. İlerleyen yaşına rağmen hala fırının başına geçip, etli ekmek pişiren Gökbaba, ”15 yaşında çırak olarak başladım. 1964 yılında da kendi iş yerimi açtım. O günden itibaren de etli ekmek ustalığı yapıyorum. İçimde bu işi yapmakla ilgili hiçbir yorgunluk yok” dedi.
#KonyaBalıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı kırsal Bükdere Mahallesi'nde geleneksel yöntemle üretilen küflü katık peyniri, oğlak derisinde muhafaza edilerek hem daha lezzetli bir hale geliyor hem de günlerce bozulmadan korunup tüketilebiliyor.
#Küflü Katık PeyniriEge’nin iç kesiminde yer alan Uşak, lezzetleriyle mutlaka tanışılması gereken şehirlerimizden. Topalaktan döndürmeye birçok farklı Uşak yemeği, şehri ziyaret edenlerin damağını çatlatıyor. Bu tarifleri evinizde denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
#Uşak MutfağıMalatya'nın Battalgazi ilçesinde yetişen dutlardan yapılan pekmezin içerisine haşhaş eklenerek hazırlanan yöreye özgü "haşhaşlı dut pestili", Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı.
#Haşhaşlı Dut PestiliEge Bölgesi'nin güzide şehri Manisa, mutfağı en zengin illerimizden. Akla ilk gelen Manisa kebabı oluyor genelde ama aslında Manisa'nın çorbadan tatlıya birçok önemli yemeği bulunuyor. Sizin için bu yemeklerin tariflerini tek tek araştırdık ve hepsini bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz Manisa yemekleri...
#Manisa Mutfağıİçli köfte denince birçoğumuz için akan sular durur. Kimi zaman kebabın önünden bir tane atıştırmalık, kimi zaman tek başına, salatayla, ayranla başlı başına bir yemek. Her şekilde lezzetine doyamadığımız içli köfte ülkemizde çok farklı şekillerde yapılabiliyor. Sizin için farklı yörelerimizden içli köfte tarifleri hazırladık. İşte nefis tariflerimiz...
#İçli Köfte TarifleriAnneler Günü’nde annenize ütü veya tava almak yerine yeşilliklerin içinde güzel bir seyahat hediye etmeye ne dersiniz? Uzmanlarımıza bu özel günde gidilecek ve bütçe dostu yerleri sorduk. Piknik yapılacak alanlardan şelale rotalarına, keşfedilecek yerlerden çadır kampına kadar 12 şehirden 20 öneride bulundular.
#Anneler GünüAntalya‘da yarın ANFAŞ’ta başlayacak olan “Erzurumlularla Yörükler Buluşuyor” adlı etkinlikte 4 gün boyunca Erzurum’un turistik yerleri, yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri vatandaşlarla buluşacak. Etkinlikte Sümer Ezgü ve Nurullah Akçayır başta olmak üzere çok sayıda müzisyen sahne alacak.
#ANTALYAYemek kültürü uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal, nam-ı diğer ‘Sahrap Abla’ ile buluştuk… Babasının memuriyeti sebebiyle çocukluğunu birçok şehirde geçiren Soysal, 6 yaşından itibaren ‘yöresel lezzetler’ tadımı yapabilme imkanı bulmuş. ODTÜ Kimya mezunu… 20 sene profesyonel hayattan sonra bir ‘espri’ üzerine yemek programcılığına başlamış. Bugünden geriye bakınca, “Kimyayı yemekçi olmak için okumuşum, gözlerimi kapayana kadar bu işi yapmak istiyorum” diyor.
#Sahrap SoysalSoğuk kış günlerinde içimizi ısıtması için aklımıza ilk çorba geliyor şüphesiz. Üstelik bir de içine tavuk veya et suyu girince, hem besleyiciliği artıyor hem de lezzeti... Mercimek, beyran, ezogelin, kuru bamya gibi ülkemizde çok sevilen çorbaların en iyi adreslerini jürimiz seçti.
#Mercimek