Tadımlık Kastamonu

Güncelleme Tarihi:

Tadımlık Kastamonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 14:25

Başkent Millet Bahçesi’nde bu yıl 18’incisi ‘Size En Yakın 4 Mevsim’ sloganıyla düzenlenecek olan ‘Başkent’te Kastamonu Günleri’, bugün başlıyor. Açılış öncesinde ‘İstiklal Yolu’ yürüyüşü yapılacak.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında düzenlenen ‘Başkent’te Kastamonu Günleri’nin açılış töreni öncesinde, Ulus’taki ilk Meclis binasının önünden Başkent Millet Bahçesi’ne ‘İstiklal Yolu’ yürüyüşü gerçekleşecek. Saat 11.00’de başlayacak yürüyüşün en önünde, Kurtuluş Savaşı’nda kağnı arabasıyla cepheye silah taşıyan sembol isimlerden Şerife Bacı’nın heykeli ve arkasında ise seymen ekibi yer alacak. Kastamonu Dernekler Federasyonu (KASDERFED) Başkanı Hasan Şen, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir etkinlik düzenledik. İstiklal Yolu’nu canlandırarak yürüyeceğiz” dedi. Yürüyüş sonrası saat 14.00’teki resmi açılış töreni ile dört gün sürecek olan ‘Başkent’te Kastamonu Günleri’nin başlayacağını belirten KASDERFED Başkanı Hasan Şen, tüm Ankaralıları Başkent Millet Bahçesi’ne davet ederek şunları söyledi:

Haberin Devamı

Tadımlık Kastamonu

TADIMLIĞI BURADA DOYUMLUĞU ORADA

“Başkent’te Kastamonu Günleri, Kastamonu Valiliği’mizin destek ve himayesinde bu yıl yine yoğun bir katılımla gerçekleştirilecek. Yaklaşık 200’e yakın stant kurulacak. Kastamonu’nun merkez ve ilçe belediyelerinin de geniş bir katılımı olacak. Bu yıl, Kastamonu’nun kadın kooperatifleri ve yapmış oldukları ürünler de stantlardaki yerini alacak. Yöresel lezzetlerimiz olan Taşköprü sarımsağı, Tosya pirinci, siyez unundan yapılan helvalardan tutun da Kastamonu simidine kadar bütün yöresel lezzetlerimiz başkent Ankara’ya taşınacak. Kastamonulular olarak biz Ankaralılara şunu diyoruz: ‘Size en yakın dört mevsim Kastamonu’nun tadımlığını buraya getiriyoruz, doyumluğa ise Kastamonu’ya bekliyoruz.’ Sadece yöresel lezzetler de değil Kastamonu’nun tarihini, kültürünü, geçmişini de başkente taşıyoruz.

BAKMADAN GEÇME!