GeriTavuk Yemeği Tarifleri Sultan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sultan kebabı tarifi

Sultan kebabı tarifi

Sultan kebabı, tavuk veya kırmızı et ile yufka kullanılarak hazırlanan nefis bir tarif. Garnitür ve beşamel sosla da lezzetini katlayan sultan kebabı sofranızın yıldızı olacak. Dilerseniz iç harcına patates de ilave edebilirsiniz. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte favoriniz haline gelecek sultan kebabı tarifi, yapımı ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1. 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kekik
  • Köri
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağI
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Sultan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağı ile unu kavurun.

Üzerine sütü ilave edip sos kıvamına gelene kadar karıştırın.

Sosunuz koyu bir kıvam alınca rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.

Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alın.

Küçük küpler halinde doğranmış kuru soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Ardından tavuk etini ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Daha sonra üzerine havuç ve bezelyeyi de ilave edin.

Salçayı bir kaseye alıp suyla açın ve tencereye ekleyin.

Son olarak baharatlar ve tuzu da ilave edip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

1 yufkayı 4'e bölün.

Kasenin üzerine koyup etli karışımı içine ekleyin ve bohça şeklinde kapatın.

Ardından ters çevirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine sıralayıp üzerine beşamel sos ve kaşar peynirlerini ekleyin.

180 derececelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...