Patatesli pankek tarifi

Güne lezzetli başlamak istiyorsanız patatesli pankeki mutlaka deneyin!

Patatesli pankek tarifiPatatesli pankek tarifiPatatesli pankek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
  • 3-4 çorba kaşığı un

Nasıl Yapılır
  1. Patatesleri Hazırlayın
    Patatesleri önce haşlayın ve sonra rendeleyin.
  2. Hamur Hazırlığı
    Bir kaseye yoğurt, yumurta, tuz, rendelenmiş patates, sıvı yağ ve isteğe bağlı baharatı ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.
  3. Hamura Un Ekleyin
    Malzemeleri karıştırdıktan sonra azar azar un ekleyerek kek kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Tavada Pişirme
    Tavaya bir damla yağ damlatın ve ısıtın. Hazırladığınız hamurdan birer kaşık alıp tavaya koyun. Hamurları çift taraflı olarak pişirin.
  5. Servis ve Afiyet Olsun! 🍽️ Pişirdiğiniz patatesli kekleri servis tabağına alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ192 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ10 g
PROTEİN8 g