Patatesli mantı tarifi

Patates ve kıymanın buluştuğu bu muhteşem tarife bayılacaksınız!

Patatesli mantı tarifiPatatesli mantı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
İç harcı için:
  • 2 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 1 kase çırpılmış yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber

Nasıl Yapılır
  1. Patatesli Kaselerin Hazırlanması
    Haşlanmış patatesleri rendeleyerek karıştırma kabına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından bu karışımdan büyük parçalar kopararak yuvarlayın ve servis tabağına alarak kase şekli verin.
  2. İç Harcın Hazırlanması
    Soğanları ince ince kıyarak sıvı yağda kavurun. Ardından kıymanın yanına tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Harcınız hazır olduğunda kaselerin içine doldurun.
  3. Üzerinin Doldurulması
    Hazırladığınız kaselerin üzerine çırpılmış yoğurt ekleyin. Ayrı bir tavada kırmızı biberi sıvı yağda kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapmaya hazır hale getirin.
  4. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ442 kcal
ŞEKER4 g
YAĞ36 g
PROTEİN12 g