Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
5 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
İç harcı için:
2 adet soğan
200 gram kıyma
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 kase çırpılmış yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Nasıl Yapılır
Patatesli Kaselerin Hazırlanması
Haşlanmış patatesleri rendeleyerek karıştırma kabına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından bu karışımdan büyük parçalar kopararak yuvarlayın ve servis tabağına alarak kase şekli verin.
İç Harcın Hazırlanması
Soğanları ince ince kıyarak sıvı yağda kavurun. Ardından kıymanın yanına tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Harcınız hazır olduğunda kaselerin içine doldurun.
Üzerinin Doldurulması
Hazırladığınız kaselerin üzerine çırpılmış yoğurt ekleyin. Ayrı bir tavada kırmızı biberi sıvı yağda kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapmaya hazır hale getirin.