GeriSebze Yemeği Tarifleri Patatesli mantı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli mantı tarifi

Patatesli mantı tarifi

Patates ve kıymanın buluştuğu bu muhteşem tarife bayılacaksınız!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
İç harcı için:
  • 2 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 1 kase çırpılmış yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber

Patatesli mantı tarifi Nasıl yapılır?

Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeleyin. Üzerine ince ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Elde ettiğimiz karışımdan büyük parçalar kopararak yuvarlayın. Bir servis tabağında bu parçalara kase şekli verin.

İç harcını hazırlamak için soğanları ince ince kıyarak sıvı yağ ile bir tavada kavurun. Soğanların üzerine kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra harcınızı hazırladığınız kaselerin içerisine doldurun.

Kaselerin üzerine çırpılmış yoğurt koyun ve kırmızı biberi sıvı yağ ile kavurarak yoğurdun üzerine gezdirin.